X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achh te Teściowe, potrafią człowieka wyprowadzić z kontroli. Karina wyrzucaj z siebie wszystkie żale i złości bo nie zdrowo tak w sobie to tłumić.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai gratulacja :) witamy na świecie Gaję :)

Karina wyrzucaj z siebie i nie krępuj się. Każda raz na jakiś czas musi się wyżalić :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Olala :)

Lusia22 jak tam się czujesz? Jeszcze tylko dziś i będziesz tulić maleństwo.

U mnie też mogłoby się zacząć. A tu nic, czop wypadł tydzień temu, bruszek nisko, lekkie bóle menstruacyjne są a lekarz mówił, że do 24 marca nie dotrwam hihi :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia gratulacje :) teraz czekamy na większy opis i zdjęcie Gai :)

Karina rozumiem Cie w 100% moge pomoc w morderstwie ;)

A my nadal w dwupaku

• saszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, czy my też kiedyś będziemy takimi upierdliwymi teściowymi?? :/

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my też jeszcze w dwupaku, zrobią dziś ktg i jak wyjdzie ok, to jutro do domu. Narzekałam ostatnio bardzo na swoje dolegliwości, ale teraz widzę, że naprawdę miałam wspaniałą ciążę.
    Gratulacje dla Chiang Mai, Olala powodzenia! A co z Miriam?
    Karina, co zrobić, teściowe mają to do siebie, że potrafią działać na nerwy jak nikt inny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:19

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka oby nie musimy zapamiętać czego nie robić :) hihi

Ewelina ja nadal w duecie

• saszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo tego, trudno będzie wszystko spamiętać ;)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsza zasada nie wpier@@@dalac sie :) nie narzucać swoich racji nie być nadgorliwym i trzymać dystans :)

saszka lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang mai gratulacje mam nadzieje, że tulisz już malutką:)
    Olala trzymam mocno kciuki :)

Kurde, a ja wagi nie mam więc nawet nie wiem ile od porodu kg ubyło w dniu porodu miałam 16 na plus, a teraz nie wiem.

Wczoraj zrobiłam Tymkowi masaż brzuszka noe bardzo mu się podobało ale pomogło kupa poszła i cała noc była spokojna jadł i spał, wiec mam nadzieje, że bedzie teraz coraz lepiej jak już nie bedzie brał antybiotyku.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do teściowych moja stwierdziła, że nie bedzie nas odwiedzać aż Tymek skończy miesiac bo ostatni raz jak była to następnego dnia Tymek wylądował w szpitalu oczywiście nie z jej winy ale stwoerdzila, ze pecha przynosi. Jutro pierwszy raz Tymka zobaczy moja mama bo biedna była chora i nie mogła byc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo zazdroszczę teściowej :) sama do takich wniosków doszła :) moja to niedość ze sama dobranych nie dojdzie to jeszcze w prost nie dociera :( mam nadzieje ze wkoncu uda mi sie jakoś z nią dogadać bo nerwowo nie wytrzymam

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to taki osobnik, którego naprawdę ciężko byłoby zdublować...tak antypatycznych ludzi jak ona to niełatwo spotkać...jest idealnym przykładem tego jaką teściową NIE BYĆ...kurde, na samą myśl o niej nóż się w kieszeni otwiera...

kozgo - ja tam wątpię, by tobie choć gramuś z ciąży pozostał :P Dobrze, że Tymusiowi z brzuszkiem lepiej :)

Olala - Kciuki zaciśnięte :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai - ogromne gratulacje.Też nie mogę doczekać się zdjęć małej Gajusi :)
    Czekamy na kolejne śliczne dzieciaczki :)
    Karina widzę, że złość aż kipi :D Kurde co za teściowa, nie wie że kobiety w ciąży nie powinno się denerwować???? Powinna chodzić koło Ciebie na palcach i zgadywać Twoje życzenia:)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja dostaję nerwicy jak moja teściowa zaczyna zgadywać moje życzenia! Saszeńko a może to, a może tam to, a może kotlecik, a może kiełbaska, a może...
    A MOŻE JA SAMA ZDECYDUJĘ! Jak ta mucha latająca w kółko. Ech, i tak źle i tak nie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 11:05

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D No w sumie Saszka też bym się chyba wkurzała. Widzę jedyny sposób na teściową to unikanie albo ograniczanie kontaktów :D
    Moja nie jest jakaś tragiczna, ale ostatnio mnie wkurzyła bo zaczęła coś zagadywać, że mogłabym zacząć mówić do niej MAMO! Ja z moim Łukaszem jesteśmy razem 7 lat ponad, ale nie mamy ślubu więc temat nigdy wcześniej się nie pojawił. Teraz tak wymyśliła no bo skoro urodzi się wnuk to tak wypada. Heh. Ja nie mam zamiaru mówić do niej mamo, matkę ma się tylko jedną. Tak to czuję po prostu, liczyłam na to że wyjdzie z inicjatywą przejścia na mówienie sobie po imieniu. A tu dupa. Muszę mojego Łukasza zmobilizować, żeby z nią pogadał.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie - jesteśmy już razem trochę z moim M., ale nie mamy ślubu. Teraz, kiedy lada moment ma się pojawić nowy członek rodziny rodzice M. zaproponowali przejście na "Ty", a ja jakoś dziwnie bym się czuła mówiąc im po imieniu i mam zamiar zaproponować mówienie im per "mamo" i "tato". Ja z kolei nie mam z tym żadnego problemu :)

Makcza lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, ze po ślubie nie było zadnej propozycji no ogólnie teściowa nie była ślubem zachwycona, jak o ciazy sie dowiedziała zaproponowała po imieniu ewentualnie ostatecznie mamo :/ jakos ciezko mowić mi do niej na Ty, a po ostatnin tekscie, ze Tymek i Milosz to jej rodzina, a ja nigdy nie bede jej rodzina nie bardzo wyobrażam sobie mówienie Mamo. Za to mój maz z moja mama wielka milosc i mamusia i synuś mówili jeszcze długo przed ślubem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, super że tak czujesz, ja właśnie mam na odwrót. Makcza, masz rację że to ja powinnam załatwić, a nie Łukasz, bo jego mama do mnie zwróciła się w tej sprawie. Muszę się zebrać na odwagę i to w końcu wyjaśnić.

Makcza lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, my jesteśmy po ślubie 5 lat, razem już prawie 9...a jeszcze nigdy nie powiedziałam do teściowej mamo...i nie powiem...po prostu nie przechodzi mi to przez gardło...druga synowa się tak do niej zwraca...ja wolę po prostu unikać wszelkich tytułów...

Nieśmiała - w sumie to ładnie z jej strony, że sama zaproponowała, nawet jak nie jesteście po ślubie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ