X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    [QUOTE
    Lusia22 jak tam się czujesz? Jeszcze tylko dziś i będziesz tulić maleństwo.

ja właśnie wróciłam od lekarza, już nie czekamy dłużej bo rozwarcie już deczko większe, szyjka się skraca, a główka jest tak nisko że nawet przepływu nie mógł zrobić dopiero za 5 podejściem się udało.

dopiero późnym wieczorem mam zadzwonić do lekarza to powie mi na którą mam jutro przyjechać do szpitala.

a co najlepsze brzuch mnie tak mocno boli a na ktg żadnych skurczy nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 12:18

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem 7 lat po ślubie a znamy się ponad 11 lat, moja Teściowa najgorsza nie jest ale też działa na mnie nieraz jak płachta na byka. Tuż przed ślubem rodzice Męża zaproponowali mi przejście na Ty i powiem że bardzo mi to pasowało, nie wyobrażam sobie mówić do Teściowej mamo, chyba by mi to przez gardło nie przeszło :-) Zresztą podobnie ma mój Mąż, który zwraca się do moich rodziców po imieniu.
    Lusia no to jutro jest Wasz wielki dzień, w końcu zobaczysz Córeczkę, fantastycznie, ja już też powoli zaczynam się nakręcać, ale wiem że muszę zaczekać co najmniej do świąt, bo za tydzień Mąż wyjeżdża na 10 dni za granicę :-/

lusia22 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kazała mowić do siebie " mamuś " bo tak jej druga synowa wola no ale jakoś cieżko mi to idzie i raczej zwracam sie bez osobowo ani na ty ani na pani ani mamus ... Kurde jakby nie było nigdy nie bedzie moja mama mamę ma sie jedna to jest obca kobieta dla mnie to poprostu matka mojego faceta i babcia mojego dziecka i tyle ... Ja mam takie do tego podejście i juz wiec takie mamowanie jest dla mnie chore .... Czarek do mojej mamy mówi Aśka no czasem powie mamo :) po ślubie jesteśmy 3 lata a razem 8 :)

Lusia to juz zaraz tuż tuż trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 12:44

• Lissa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!!
    Na pierwszym miejscu GRATULUJE wszystkim swiezutkim mamusiom , wszystkiego dobrego i duuuzo zdrowka zycze :-)

NIe odzywalam sie dlugo bo w weekend stresl mnie zjadl przed poniedzialkiem , nie chcialam juz wchodzic na neta i sie denerwowac .
    W poniedzialek o 8:22 przyszlo na swiat 3990 g szczecia 52 cm dlugosci :-))
    Ryan dostal 9/10 pnkt , mial na poczatku problemy z oddychaniem . BVYlam w pelnej narkozie, przebudzenie wspominam tragicznie bo cholernie bolalo nie bede oszukiwac, nie ma sie co czarowac , no chyba ze tylko ja tak cierpialam :-D Generalnie tego samego dnia przystawialam malego do cyca i teraz srednio co 3 h maly ssie i daje mu jeszcze troszke mleka w butelce na koniec w razie gdyby nie dojadl . Dzisiaj wrocilismy do domu , powiem Wam szczerze ze nie sadzilam ze mozna az tak kochac ! Wszystkie moje plany co to dystansu jaki chcialam zachowac legly w gruzach , leze z nim miziam nie moge sie napatrzec , wycalowac jest tak piekny ze az brak mi slow :-) Nie wiem co jeszcze Wam napisac jak cos to piszcie :-) aaaa 12 dni przed terminem waga 3990 :d lekarz powiedzial ze w terminie osoaglaby 5 :D kochany klocus :-)))

Tusia89, lusia22, Karina1989, Mirella, Bea_tina, Miriam, doris85, eg, Makcza, stardust87 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai i Lissa wielkie gratulacje dużo zdrówka dla Was i waszych pociech :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 to aby do jutra. trzymam kciuki. Jeśli będziesz miala możliwość daj znać jak bedzie po wszystkim

Lissa gratulację! witamy na świecie twoje słoneczko :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa oj ja wiem jak to boli po cc ale to małe cudo jest warte każdego bólu :) jak na 12 dni przed terminem to niezła waga. Mozna duzo planowa ale jak sie spojrzy na to małe cudo to się wymięka hehe:) ja swojego bym zacalowala hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa gratulacje :):)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje lissa ;-_

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochale się ostatni raz ;-)

a9bda322051cbe68med.jpg

Tusia89, Karina1989, Miriam, Chiang Mai lubią tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no ostatni :) jutro już takiego brzuszka mieć nie będziesz :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lissa - Gratulacje!!

Lusia - Super zgrabniutki brzusio:D Napatrz się napatrz na niego, bo jutro już go nie będzie ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa- GRATULACJE :-)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, duży chłopak :)Super!!!!!!!!!! Lusia piękny brzuszek, a jutro zamiast niego piękny maluszek :)
    Boże mój Łukasz zaczyna panikować :P przed chwilą wparował do domu z pracy, bo nie odbierałam telefonu przez pół godziny. Beztrosko leżałam w wannie i nic nie słyszałam. A tu afera na sto dwa.

lusia22, saszka lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszcze, że już podziwiacie, całujecie, przytulacie, miziacie swoje skarby :-) Ja jutro na 11:40 mam wizyte i dowiem się czy mały zmienił pozycje. Niestety wydaje mi się, że raczej nie :-( Ale tak do końca pewna nie jestem. Czasem mam wrażenie, że nadal jest ułożony miednicowo a czasami jeszcze gorzej :-( że poprzecznie. Jakbym miała za mało zmartwień to jeszcze w dzisiejszych wynikach mam nadal podwyższone leukocyty :-( nieco mniej niż miesiąc temu ale nadal powyżej normy :-( Niech już ten dzień się skończy :-(

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo masz podwyższone te leukacyty? a wiesz że w ciąży obowiązują troszke inne normy niż w labolatorium podają, ja też mam podwyższone o 0,4 ponad norme a lekarz nic nie mówił że żle.

,,Leukocyty, krwinki białe (L, WBC) Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr, w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości WBC. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym."

tu jest link do tego artykułu.
    http://www.mjakmama24.pl/encyklopedia-ciazy/morfologia-krwi-w-ciazy/

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    pochale się ostatni raz ;-)

a9bda322051cbe68med.jpg
    Lusia piękny brzusio. Nie wiem jak miałaś wcześniej ale porównując do mojego to ja mam jeszcze wysoko ten brzuszek.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana w rossmannie sa pieluchy pampers rozm. 2 (3-6kg) 94 szt za 37.59zl z karta rossne i też inne produkty poprzeceniane dla dzieci.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dużo masz podwyższone te leukacyty? a wiesz że w ciąży obowiązują troszke inne normy niż w labolatorium podają, ja też mam podwyższone o 0,4 ponad norme a lekarz nic nie mówił że żle.

Mój lekarz twierdzi, że norma w ciąży jest do 11,5 a ja poprzednio mialam 13,4 a dzisiaj 13. Wiem, że to nie jest jakoś drastycznie dużo ale jednak nie w normie.

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba że tak, to ja i tak mam o dużo mniej bo 10,4, a według lab. to już przekroczyłam norme

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ