X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam sie pochwalić ze mieliśmy dzis pierwszy spacer i było super Tymek jak tylko wyszedł na dwór to odpadł i spał sobie ładnie jeszcze godzinkę po powrocie do domu i ja wreszcie pobylan po tych dusznych szpitalach troche na świeżym powietrzu:)

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja w zasadzie nie rodzę w kwietniu ale mam do was pytanie :) Zamierzam kupić sukienkę taką żeby w niej pochodzić do końca ciąży ale nie mam pojęcia ile dojdzie mi jeszcze brzuszka :)
    Czy mogłaby któraś podzielić się informacją ile cm macie na wysokości pępka :) Bardzo by mi to pomogło ;)

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja Ja kupiłam sobie tzw. żmijki coś w tym stylu : http://www.hm.com/pl/product/26314?article=26314-A
    i chodzę w niej do teraz. kupiłam 2 rozmiary większą a w brzuszku mam 120 cm a miałam 65 cm

maja89waw lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc !!!

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja cos około 114 cm ale to zależy od tego ile kg będziesz miała na plusie np jest tu na forum Dorjana która brzuszek ma malutki :)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ma rację. Ja mam 8 miesiąc zaraz a przegrałam konkurs dla mam z brzuszkami i pani będąc w 5miesiącu miała większy niż mój. Nie powiem, kompleksów dostałam.

A właśnie.. jak tam Zojka?:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzi w brzuchu uparta trzyma sie rekami i nogami nie chce wyjść :(

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia22 pewno już tuli Lenkę :)

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:

Teraz już wiem, że stres w ciąży o dziecko, to początek prawdziwego martwienia się, czy z naszym CUDEM jest wszystko dobrze...

Niestety Walabia masz świetą racje. A na “pocieszenie“ dodam, że później bedziesz się martwić o wnuki a jak dożyjesz to jeszcze o prawnuki ;-)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Eeee, ale jak to?? Normalnie w szpitalu baba z brzuchem idzie na fajkę?
    No niestety, palą jak smoki, a faceci donoszą im zapasy. Wczoraj po 22 wpadła do nas na salę dziewczyna z zapytaniem czy przypadkiem nie mamy papierosów, bo jej facet nie dojechał... Ręce opadają, baba 30-letnia, a w głowie pusto.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to na porodowce czy patologii. ?

Nie no porostu szkoda słów no ale takim to nie przemówisz do rozsądku. :( niestety tu na forum tez są dziewczyny ktore pala nie u nas na kwietniowych przynajmniej żadna sie nie przyznała ale na innych miesięcznych widziałam wpisy ze pala i jeszcze pretensje jak im sie zwróci uwagę ze to nie jest dobry pomysł no ale cóż mam koleżankę która urodziła prawie miesiąc temu synka w 35 tyg i normalnie pila alkohol no nie litrami ale np lampkę likieru czy dwie lampki wina jak powiedziałam jej ze nawet mała ilośc alkoholu może powodować fas to mnie wyśmiała :/ jak dla mnie to decydując sie na dxiecko jesteśmy świadome pewnych wyrzeczeń no ale jak widać dla niektórych to za duże poświęcenie :( o to mnie przeraża ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:03

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów na głupotę ludzką :/ W głowie się to po prostu nie mieści :/ W tak świadomy sposób robić krzywdę własnemu dziecku...i to jeszcze się nawet w szpitalu z tym nie kryć...no po prostu walnąć w łeb i patrzeć czy równo puchnie...te co piją nie lepsze...za dużo się naoglądałam dzieci z Fasem w domu dziecka i gdybym zobaczyła taką z brzuchem i alkoholem w ręku to bym jej krzywdę chyba zrobiła...taka pije, pali, a potem ryk, bo dziecko okazuje się chore...

nie potrafię zrozumieć tych kobiet...

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj drażliwy temat! Mnie doprowadza do szału już samo pytanie czy mam ochotę na piwko czy winko. A zdarzyło mi się słyszeć takie pytania niejednokrotnie.
    Sama chyba bym nie wpadła na pomysł zadania kobiecie w ciąży takiego pytania.

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ciekawy temat;) ja jakis czas temu mialam ochote na lampke wina, tum bardziej ze maz obok sie delektowal, ale oczywiscie nie wypilam! Delektowalam sie samym zapachem i mozna powiedziec ze wystarczylo hehe;) a papierosy no coz, maz pali, a ja gardze smrodem, takze tu troche linia ognia, ale no niestety nic do niego nie trafia:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem jedno nigdy bym sie nie skusiła na alko nawet nakładzie mowia ze mała ilośc nie zaszkodzi ale jakbym sie napiła i cos by sie jednak stało to chyba do konca zycia bym sobie nie wybaczyła w sumie po co ryzykować, przecież mozna się powstrzymać to tylko 9 miesięcy bez przesady. Palenia nie komentuje bo ogólnie jestem przeciwko najgorsze jak idzie matka z dzieckiem w wózku i mu dmucha tym dymem masakra.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakaś palić w szpitalu??? w głowie się nie mieści :(
    ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży nic a nic i żyję jakoś bez przesady kila miesięcy można się powstrzymać skoro ktoś się decyduje na dziecko.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Magdalena ja tez nie chociaż nie ukrywam początki były ciężkie całe szczęście Czarek nie pali to mnie nie ciągnęło ;) i myśle ze juz nie będę palić wcale. ;) a jaka to oszczędność :) hihi :) co do alkoholu to juz wogole przegięcie ja nawet karmi nie pije czy Lecha free bo Czarek dopatrzył sie ze tam jest 0,5% niby to nic ale po co nie muszę to nie pije są rzeczy ważne i ważniejsze :) i jaka duma przy tym ze rzucić fajki od tak o sie udało z dnia na dzień :)

Karina1989, Lissa, magdalena lubią tę wiadomość

• saszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja Wam powiem jedno nigdy bym sie nie skusiła na alko nawet nakładzie mowia ze mała ilośc nie zaszkodzi ale jakbym sie napiła i cos by sie jednak stało to chyba do konca zycia bym sobie nie wybaczyła w sumie po co ryzykować, przecież mozna się powstrzymać to tylko 9 miesięcy bez przesady. Palenia nie komentuje bo ogólnie jestem przeciwko najgorsze jak idzie matka z dzieckiem w wózku i mu dmucha tym dymem masakra.

I niech mu od razu odpali od swojego papierosa i do łapki wsadzi!
    Też tego nie znoszę.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :):) dzisiaj wyszłyśmy do domku uwaga z JULIĄ hehe zmieniliśmy imię bo tamto nie pasowało do naszej kruszynki :)

a więc opiszę troszkę co się działo.
    31 posprzątałam sobie w domku i zaczełam obierać ziemniaki a żadnych skurczy nie miałam, i nagle chlusnęło ze mnie jak z fontanny. to umyłam się i załozyłam wkładke, która po sekundzie byla mokra, to ubrałam podkład. i czekałam na męża bo akurat wracał z pracy i zadzwoniłam do położnej która kazała przyjechac. Wkładka mokra była po pol godz az ciekła.. pojechalismy lekarz zbadał i kazał leżec szyjka była zgładzona rozwarcie na 2 cm i pępowina mogła wypaść bokiem. ale skurczy nie było. przyjeli mnie o 17,30 a o 19 taki spoko lekarz kazał na porodową i podłaczyli kroplówke. Rozwarcie w ciagu 2 godzin zrobilo się na 10 cm.. i parte bóle ..
    Urodziła się główka i nagle mała zablokowała się w miednicy barkami nazywa się to dystocja barkowa i panika połoznej zaraz lekarze się zeszli jeden uciska na górę brzucha druga z boku, trzecia mi noge za głowe dała a 4 ciagła główkę.. mała przez to wszystko urodziła się niedotleniona troszkę i dotała 7 punktów.. nie płakała odrazu ale dali mi ją na brzuch..a ona taki bezwład była, ja zestresowana byłam. Ale wszystko skończyło się dobrze. nie połamali jej barków ani obojczyka tylko miała sine ręce..
    nie był to łatwy poród i duzo bardziej bolesny niż ten pierwszy.
    Ale teraz jestem szczęśliwa że mam ją przy sobie

Dodam zdjęcie jak zrzucę na komputer. bo teraz muszę wypocząć.
    Powodzenia wszystkim które czekają na rozpakowanie :) i powiem Wam ze brzuszka mi nie brakuje, i jak patrze na Juleczkę to zawsze płaczę ze ona tam była :) z radośći.. i mam teraz strasznie płaczliwy okres czasu. wszystko doprowadza mnie do łez. hormony szaleją

Miriam, Bea_tina, Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka - poważnie ci ktoś w ciąży proponował? Boziu, ja miałam parę koleżeńskich zlotów w ciąży, gdzie dziewczyny piły alko, ale to było dla nich oczywiste, że ja nie piję i nawet jak było coś w domu u którejś to potrafiła się mnie zapytać jakie soki lubię, bym miała wybór, jako że procentów mi nie wolno...pierwsze słyszę, by ktoś proponował...

Miriam - I brawo za samozaparcie i rzucenie :) Nic, tylko być z siebie dumnym :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ