X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam!!!! Mały cud :)Cudowna! Cieszę się, że wszystko ok.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdr2xg.jpg

to przedstawiam moją Juleczkę :)

martusia172005, Karina1989, magdalena, Makcza, Tusia89, Ewelina, koala82, saszka, eg, MILA, Mirella, lusia22 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek :):) dzieciaczki są przesłodkie :) Jak tu ich nie kochać :)

Ja się cieszę że jestem już po i trzymam kciuki za wszystkie przed :):)

doris85, magdalena lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska śliczna masz córeczkę a jakie bujne ma włoski :) Jeszcze raz gratulacje

relgzbmh71xqedw7.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - Serdeczne Gratulacje!!! Zoja cudowna czarnulka :) Niech rośnie zdrowo :)

Martusska - Jeeej, jaki słodziaczek z bujną czuprynką :)

Do zacałowania te dzieciaczki :D No i rzeczywiście te marcowo - kwietniowe pannice to takie czarnulki :D Ciekawa jestem, której się to później zmieni...moja siostrzenica urodziła się taka czarnulka, ciemne włoski, niby ciemniejsza karnacja...a później nagle zrobiła się z niej blada, jasna blondynka ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moja starsza córka miała takie same ciemne a teraz ma jasne widać też na suwaczku :) jest jasną blondyną :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek :):) dzieciaczki są przesłodkie :) Jak tu ich nie kochać :)

Ja się cieszę że jestem już po i trzymam kciuki za wszystkie przed :):)

Mogę się pod tym podpisać. Z ust mi wyjęłaś;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    no to moja starsza córka miała takie same ciemne a teraz ma jasne widać też na suwaczku :) jest jasną blondyną :)

ale póki co niesamowite ciemne włosięta :) śliczna

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka i faktycznie mocno włosiata! Coś mi się widzi, że dziewczynki jednak śliczniejsze zaraz po urodzeniu od chłopców. Dzięki tym włoskom właśnie. A nasze kwietniowe faktycznie wszystkie kudłate :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gratuluję pięknej i dorodnej córeczki, na razie to Twoja idealna kopia :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska i Miriam śliczniutkie te Wasze córeczki ;)

Ja dziś byłam na wizycie... i niestety wieści jakieś nie są dla mnie rewelacyjne. Tzn Jeśli chodzi o małego to lekarz powiedział, że jest ok, przepływy wszystkie dobre, ruchy, wody też ok, rozwarcia nie ma.

Jednak jak lekarz zmierzył mi ciśnienie to się prawie za głowę chwycił, kwalifikowało mnie to do szpitala:( 180/116. nie spanikował i robił dalsze badania i kazał mi się uspokoić. Na koniec wizyty zmierzył jeszcze raz i spadło trochę jednak kazał mierzyć trzy razy dziennie... Jeśli jutro od rana będzie wysokie zapisał tabletki, jeśli do wieczora nie będzie poprawy po tabletkach to w niedziele ma dyżur i do szpitala.
    Trochę się też załamałam bo jest mega duże prawdopodobieństwo, że będzie cesarka bo mały ma.... 4300 na USG więc jest duży... jeśli dobije do 4500 to bez zastanowienia cesarka... a do terminu mam jeszcze 10 dni... no ale to wszystko dla dobra małego... Pragnę rodzić naturalnie ale oczywiście zdrowie małego jest najważniejsze... jestem trochę smutna,już się wypłakałam i muszę się uspokoić żeby ciśnienie nie było wysokie... eh na dziś już mam za dużo chyba wrażeń ... Koala czy ja dobrze pamiętam, że Twój synek też był duży przy porodzie????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tusia dobrze pamiętasz, mój Skarb miał 5040g

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przed porodem, po dotarciu na IP, miałyście jeszcze robione USG?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z własnych doświadczeń Tusia to też chciałam rodzić naturalnie ale zaufałam swojemu lekarzowi i bardzo dobrze, jak się potem okazało Synek był tak duży w barkach że nie dałabym rady go wypchnąć, na 100% zaklinowałby się i byłby spory problem. Ale na szczęście mój lekarz czuwał i skończyło się na cięciu, dzięki temu Synuś urodził się cały i zdrowy a to najważniejsze.

Tusia89 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki macie wszystkie pozdrowienia od Miriam jeszcze nie spała nic a nic póki co jest słaba ale dzielna z niej babka :)
    jak się zregeneruje to się odezwie do nas.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska ale Twoja Juleczka ma włosków, niesamowite, takie gęściutkie, mój Synek był łysiutki jak kolanko cały pierwszy rok życia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, duży Franio. Kiedy miałaś ostatnie USG? W jakim czasie tak urósł? Najważniejsze żeby urodził się zdrowy, nieważne jak. Trzymaj się dzielnie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - Zoja cudowna!!!

Martusska - Julcia przesłodka!

Piękne dzieci się nam rodzą :)

3i49cwa1t57en9fi.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja oprócz badania takiego ginekologicznego moałam usg zeby potwierdzić ułożenie malucha ale to moze dlatego, że na ostatnim usg był niednicowo i chcieli sprawdzić.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ostatnie tygodnie rósł tak ok 250g na tydzień. Wczoraj miałam USG po 25 dniach... Najbardziej martwię się tym moim ciśnieniem, żeby niczemu nie zaszkodziło, mierzę teraz regularnie.... a Franio jeśli ma przyjść na świat przez cesarkę to widocznie tak musi być, on jest najważniejszy teraz.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ