X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haubeauti GRATULACJE :):)

Twój synuś mierzy tyle co moja Juleczka a waży 100g więcej tylko :):) to mamy takie kluski heh :):)

Lecą kwietniówki ładnie tylko ja z kwietniówki stałam się marcówka :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Kochane dziewczyny dzis o 3:50 przyszedl na swiat Michas. 3950g58cm. Jak wrocimy do domciu wszystko wam opisze.

gratulacje :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina no wlasnie strasznie się pręży, wygina cały czerwony się robi i płacze niby wszędzie piszą ze kolka to od 1 miesiąca do najcześciej trzeciego wiec nie wiem czy nie za wcześnie na kolkę. Co mały na mnie zaśnie to po odłożeniu znowu w ryk to bedzie długa noc cos czuje.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zjadłaś coś co mu nie spasowało i go brzuszek boli.. przechodziłam to ze starszą.. spróbuj ciepłe okłady na brzuszek. pieluche tetrową prasuj ale zeby nie poparzyc i dawaj mu na brzuszek i tak jak wystygnie to następna

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co tam pisze, ze moze to bys syndrom niespokojnego niemowlaka. Charakteryzuje sie wlasnie prezeniem i nadpobudliwoscia. Ale jedynie co pisze, ze to normalne, ze z takim maluchem trzeba sie obchodzic bardzo spokojnie, zeby mial zapewniony spokoj.

W innym rozdziale pisalo tez ze dziecko uczy ze on tam rzadzi i placzem przywoluje rodzicow. Wiem ze latwo sie pisze i ze nikt nie chce zeby maluch plakal, ale pisza zeby wyprobowac zostawic malucha na 20-30 samemu sobie i moze uda sie uspokoic.

Ale to tylko ksiazka. Sama tego nie stosowalam wiec, tylko moge to napisac:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo współczuję, Tymuś się męczy ty przy nim, faktycznie na kolki niby za wcześnie ale kto to wie, mówi się też że kolki to zazwyczaj są o stałej porze dnia, mój Synek miał jak w zegarku od 19 do 23. Niestety środków zapobiegawczych brak, my stosowaliśmy kropelki Sab Simplex, które coś pomagały ale nie zawsze, były takie noce albo dni jak Wasz dzisiejszy że niestety byliśmy bezradni. Może jutro lekarz podpowie Ci jeszcze coś pożytecznego, sama jestem ciekawa, napisz proszę po wizycie czego się dowiedziałaś. Z tego co pamiętam mnie też uczono że nawet jedna kupka dziennie jest dobrze byle konsystencja i kolor dobry.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało że zaraz na początku ja piłam herbatkę z kopru włoskiego i rumiankową, co pomaga na bóle brzuszka i wzdęcia Dzidzi karmionej naturalnie i jest lepsze od podawania tych herbatek bezpośrednio Dzidziusiowi w pierwszych tygodniach życia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas stałych por nie ma, no nic zobaczymy jak dalej bedzie jak narazie co 2h budzimy się z mega awantura wiec szybko do cyca, prykanie jest cały czas. Czytając dzis dowiedziałam się, że u niektórych dzieci takie objawy wywołuje koper ze jednym pomaga drugim szkodzi wiec zobaczymy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, przetrwaliśmy noc. Coś musiałam zjeść, bo kupa zielona, ale już jest lepiej a Zosia błogo śpi.

walabia, Tusia89 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc masakra :( cyc godzina drzemki i awantura pierwszy raz spał z nami bo w łóżku od razu płakał i od rana to samo zje i płacze mimo, że kupa była i widze ze juz sam jest mega zmęczony o sobie nie wspomnę :( jak mu tylko położę ciepła tetre lub termoforek na brzuchu to awantura.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długim czasie:)
    Przede wszystkim gratulacje dla Miriam, śliczna ta Twoja Zoja i podobna do Ciebie. Wreszcie i Ty się doczekałaś.
    Ja z moim maleństwem wróciliśmy do domku wczoraj. Oliwier oczywiście jest cudowny jak każde dziecko dla swej mamusi, jest tylko bardzo malutki i topi nam się na razie we wszystkich ciuchach, nawet tych najmniejszych. ma 55 cm i wczoraj przy wyjściu ze szpitala ważył 2600. nie wiem jak się wrzuca zdjęcia, poza tym nie mam teraz tak dużo czasu ale jak się ogarniemy bardziej i usiąde w końcu do swojego kompa to coś wrzucę.teraz na moment przysiadłam do kompa Męża bo włączony. no właśnie mały się budzi i tyle wolnego czasu ale jest cudownie:)
    nawet Was jeszcze dobrze nie nadrobiłam na razie zdążyłam przeczytać wątek III trymestr.

Bea_tina, walabia, Miriam lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Noc masakra :( cyc godzina drzemki i awantura pierwszy raz spał z nami bo w łóżku od razu płakał i od rana to samo zje i płacze mimo, że kupa była i widze ze juz sam jest mega zmęczony o sobie nie wspomnę :( jak mu tylko położę ciepła tetre lub termoforek na brzuchu to awantura.

O matko, Kozgo, współczuję... :( Myślisz, że to od brzuszka? Coś ewidentnie dolega Twojemu maluszkowi, bo przecież bez powodu by nie płakał... Biedna - pewnie ledwo żyjesz po nie przespanej nocy? :(

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś ostatnio skrzydła opadły :-( Byłam bojowo nastawiona do porodu a teraz jak pojawiają się jakieś mocniejsze skurcze to mam cykora :-(

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, dobrze pamiętam???? dziś wychodzicie do domu???? super :)

Kozgo, myslę, że dziś coś konkretnego się dowiesz na wizycie u lekarza, trzymaj się i pisz co powiedział lekarz, jak masz pomoc małemu. Pewnie zarówno Ty i mały jesteście mega wykończeni, ale to musi niedługo minąć...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala gratuluję :) dużo zdrówka dla Was :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella spokojnie to moze gorszy dzien, kiedy przyjdzie czas na porod adrenalina zrobi swoje:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści :) to teraz nic tylko odliczanie do 15:00 i zabierajcie Frania do jego domku :) już czas :) no a jeśli chodzi o krocze to wieści rewelacyjne skoro nawet kierownik oddziału jest nim zachwycony :) :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia dobry tekst z tymi kaczkami z pielucha między nogami :)
    Makcza, mam dokładnie te same odczucia. Straszna noc za mną, przy obrocie z jednego boku na drugi, czułam taki ból ze długo potem nie mogłam zasnąć. Jeszcze tydzien do terminu! Oby nie dłużej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie. Orientujecie się jak długo może odchodzić czop śluzowy i w jakich ilościach? U mnie to jakaś masakra. Od czwartku się "leje" i końca nie widać. Pierwsze co przyszło mi do głowy to to, że może wody płodowe się sączą ale ponoć to czop.

rr64wnh.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, a wygląda jak budyń? Bo u mnie to tak z tydzień trwało...

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ