X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Mantysa Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kolejna partyzantka nam się objawiła - witaj, Mantysa :)
    nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :) zgubilam nicka w chaosie internetu i potem po prostu bezwstydnie podglądałam. Witam! :)))

u nas smoczek zaburzyl troche ssanie, ale naprawil nieprzespane noce... to naprawde byla niesamowita ulga. ponoc sa takie dzieci, ktore maja tak potezny odruch ssania, ze po prostu musza go zaspokoic - tak sobie powtarzam ;) jak bylam z mlodym u dentysty (mial wtedy 2 tygodnie, bo urodzil sie z zebem) to powiedzial,ze jak ma taka potrzebe ssania to lepiej smoczek niz palca, bo smoczek mozna zabrac, a palca sie utnie.. ;))

p7sqc85.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Synek też miał od urodzenia bardzo duży odruch ssania, jak nie miał cyca albo butelki w buzi to się strasznie wkurzał dlatego za radą dwóch położnych daliśmy mu smoka, na szczęście ani nie zaburzyło to jego ssania z piersi, ani nie spowodowało problemów z poprawną mową, dentysta też powiedział że ząbki ma ładne.

Mantysa witamy serdecznie !!!

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Wróciłam od pediatry i jestem w szoku. Mała wazy już 3900! 800g w 2 tygodnie! Pewnie przez to jedzenie te wzdęcia. Dostałam dla małej espumisan i dicoflor. Zobaczymy czy pomoże.

Chiang Mai lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Walabia, jaki cudowny Franio :) Normalnie przy tych dłoniach to się wydaje taki maleńki:)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo sobie pomyślałam Karina, że te dłonie takie duże a Franuś taki maluteńki.
    Jakie te dzieciaczki są malusie i słodkie, oj ciężko będzie się znowu przestawić na takiego bobaska jak się ma w domu już 3,5 latka.
    Ale minkę ma świetną, zdziwienie z zaskoczeniem :-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas to samo jak wychodziliśmy ze szpitala Tymek ważył 3025 a wczoraj na wizycie ponad 3900:) Pani powiedziała ze ładnie nabiera masy i jak jest tylko na cycu to nic mam nie zmieniac, takie łapczyww glodomory mamy:)

Nam espunisan pomogl na gazy więc Zosi tez na pewno pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 00:23

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franio cudny. My po całej przespanej nocy od 6 rano postanowiliśmy pomarudzic ale dźwięk suszarki z YouTube troche pomogl :) chociaż i tak najlepiej na Tymka działają spacery od razu spi, zawsze po kupa jest, moi znajomi śmieją się, że Tymek nie lubi siedzieć w domu jak jego mama:)

Pytanie do dziewczyn które miały cc czy tez Was boli skóra na brzuchu w sensie taka mocno tkliwa jest? I to nie tam gdzie blizna tylko wyżej ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:20

magdalena, Karina1989, Bea_tina, walabia, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Mantysa Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, ja tak mialam z blizna po cc, mialam wrazenie, ze taka dziwna tkliwosc jest az do pepka... na szczescie z czasem przeciete nerwy sa coraz lepiej odbudowane, to i forma od razu lepsza! :) powodzenia!
    slodki spacerowicz, moj wlasnie pozera reczniki papierowe... korzystajcie dziewczyny z tych chwil, kiedy wasze dzieci slodko spia przez wiekszosc czasu:) czy to w brzuchach czy w lozeczkach :)

p7sqc85.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że znowu Wam się wcinam, ale byłyście tak uprzejme podać mi tytuły książek więc chciałam się trochę odwdzięczyć. Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach SR i puścili nam niesamowity film o uspokajaniu i usypianiu noworodków w 5 prostych krokach w ciągu 5 minut. Aż nie mogłam uwierzyć, że to w ogóle możliwe w tak szybkim czasie.
    Tak czy inaczej znalazłam go na YT i wklejam Wam linka, bo Wy jesteście najbardziej na bieżąco jeśli chodzi o potrzebę usypiania niemowląt :)

http://www.youtube.com/watch?v=L0js5C3z1ws

walabia, Bea_tina lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek dzis zasnął na brzuszku i dał mamie posprzątać i poodpoczywac przy serialu sobie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia, kozgo Wasze dzieci są śliczne :) uściski dla maleństw.

a co tu tutaj cisza mamusiek w dwupakach???

a może któraś rodzi?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pogoda uśpiła nasze wszystkie ciężarówki i mamusie :)

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franio jest cudowny, w tym ręczniczku z tą minką.... miód ;)

Kozgo no Twój Tymek zasługuje na mega pochwałę, że taki grzeczny, super :) widać, że lubi spacery tak grzecznie zerka w tym wózku :) i te jego ciemne oczka śliczne :)

Dziewczyny cudowne te Wasze dzieciaczki :) ja już odliczam czas do 14.04 z nadzieją, że Franio będzie chciał szybciej wyjść :) byle nie w czwartek do 16 hehe bo mąż ma wyjazd od rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:24

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku :-)
    Stardust fajny filmik, zwłaszcza instruktaż jak zawijać niemowlaczka.
    Tak jak pisałam zostałam od dziś słomianą wdową, także wrzucam na luz i czekamy grzecznie z Córeczką w brzuszku na powrót Tatusia :-)

Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust świetny filmik! Mamusie mogą nie mieć czasu go oglądać(akcja pomocnicza zaczyna się od 10 min). Ja oczywiście się poryczałam jak to oglądałam! Dlaczego?? Nie mam pojęcia!

Dziewczyny uśpione, a mój Łukaszek kopie od wczoraj niemal non stop! Oby był bokserem, a nie piłkarzem hehe;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i Koala niech maluchy czekają ma tatusiów koniecznie i wcześniej nigdzie nie wychodzą :) mój Tymek ma niespokojne ręce i nie znosi miec ich uwięzionych hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:52

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo Tymuś już ma 3 tygodnie!! Kiedy to zleciało?? Dopiero pamiętam emocje związane z Twoim nagłym porodem!! Nieźle!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas leci i waga tez hehe:) duzo szybciej czas leci niż w ciazy szczególnie ostatni trymesyr strasznie mi sie dłużył.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim my także jesteśmy w dwupaku niby nic zaskakującego bo termin przecież dopiero na 26 ale tak bardzo bym chciała już poznać swoją córeczkę tym bardziej ze boje się ze urodzę w lub po terminie a z zeszłego roku mam niemiłe wspomnienia wtedy w tym samym czasie leżałam na podtrzymaniu ciąży i bardzo bym nie chciała znowu w tym czasie tam być :(

Wasze dzieciaczki są wspaniałe ta minka w ręczniczku boska :) Dobrze że u Was wszystko w jak najlepszym porządku :)

Ciekawa jestem jak tam nasza Miriam się czuję czy są już może w domu...

relgzbmh71xqedw7.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ