X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Też myślałam o Miriam, długo się - jak na nią - nie odzywa. Nawet na SMSa mi nie odpisała :( Mam nadzieję,że wszystko u nich w porządku...

niepokojące to jest:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie panikujmy może po prostu ona potrzebuje więcej czasu do regeneracji i powrotu na nasze forum :)

magdalena lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Hej wszystkim my także jesteśmy w dwupaku niby nic zaskakującego bo termin przecież dopiero na 26 ale tak bardzo bym chciała już poznać swoją córeczkę tym bardziej ze boje się ze urodzę w lub po terminie a z zeszłego roku mam niemiłe wspomnienia wtedy w tym samym czasie leżałam na podtrzymaniu ciąży i bardzo bym nie chciała znowu w tym czasie tam być :(

Wasze dzieciaczki są wspaniałe ta minka w ręczniczku boska :) Dobrze że u Was wszystko w jak najlepszym porządku :)

Ciekawa jestem jak tam nasza Miriam się czuję czy są już może w domu...

Martusia mamy tydzień różnicy więc może będziemy rodzić razem ;) nie namawiam żebyś przenosiła ja bym chciała wcześniej :) pijesz herbatki czy coś? ja się zastanawiam, wiem u Miriam nic nie działało!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    No ale nie panikujmy może po prostu ona potrzebuje więcej czasu do regeneracji i powrotu na nasze forum :)
    pewnie masz rację bez paniki :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nasza położona smierdziala papierosami, kazała ni przerwać karmienie bo sie spieszyła i ogólnie nic sie nie dowiedzieliśmy :/

Miriam ostatni czas pisała na 3 trymestrze, że mała ma jakies szmery i zostawili ich w szpitalu i ze położne dały malej smoczek bez jej wiedzy i mleko modyfikowane mimo ze Miriam ma mleko.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam :) Śpię na stojąco, ale co tam :P

Nie mogę się trochę piątku doczekać, idę do gina i ustalimy dokładny już termin cc...:) Jak ostatnimi czasy czułam się nawet spoko, jak na zaawansowaną ciążę, tak w momencie, gdy stuknęło te 37 tygodni, nagle zrobiło mi się super ciężko...nie dość, że czuję się już jak słoń w składzie porcelany, to jeszcze na wieczór zaczęły już nogi puchnąć, no i coraz gorzej mi stać...ogólnie powoli zaczynam mieć dość...zresztą jak się patrzę na te wszystkie wasze dzieciaczki, to tym bardziej się doczekać nie mogę :D

Mała już dużo lepiej...baaa, nie widać po niej w ogóle, że w poniedziałek coś się działo...ale na razie jeszcze została w domu...i mam ochotę ją tak przez kwiecień przetrzymać, bo jak widzę, co ostatnio pójdzie, to co chwila coś przyniesie stamtąd...

Walabia - No to powodzenia w nauce siadania :D Mam nadzieję, że szybko i bezproblemowo opanujesz tę umiejętność ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo co to za położna pożal się Boże jak przychodzi do dziecka i capi fajkami ;/ słabe to! no i żadnej rady nie udzielić ehh....

walabia obyś Ty jutro na taką nie trafiła.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - jakaś niepoważna ta położna...nie dość, że zakopcona, to jeszcze przychodzi na odwal, robi na szybcika...taką ma pracę kurcze...a tu nawet żadnej rady nie udzieli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:20

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwyraźniej mu sie podobało :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh walabia, nie mogę się napatrzeć na tego Twojego synusia :) Słodziak taki :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Tusia i Koala niech maluchy czekają ma tatusiów koniecznie i wcześniej nigdzie nie wychodzą :) mój Tymek ma niespokojne ręce i nie znosi miec ich uwięzionych hehe
    W tym filmiku ten facet tłumaczy dlaczego tak mają dzieci z tymi łapkami. Ale jak już uda się go tak zawinąć, to raz, drugi wyjmie rączki a za trzecim już mu będzie dobrze :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mam do Ciebie prośbę. Jak będziesz miała chwilkę oczywiście!
    Bo pisałaś, że w szpitalu jadłaś tylko swoje i bardzo ograniczone posiłki. Jak byś miała chęć i chwilkę, mogłabyś mi to (jak bałwanowi) napisać dokładnie co jadłaś, kiedy i w jakich porcjach? Bo chyba bezpieczniej jest jeść swoje rzeczy widać, niż szpitalne paskudy. Będę bardzo wdzięczna:)

A i mówiłaś o własnej produkcji, też będę wdzieczna jakbyś napisała co i jak:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapewniam Cię, że to normalne :)

aha czyli nie było od razu tak kolorowo ;) hi hi fajny masz ten mebelek pod przewijakiem można wiedzieć gdzie zakupiłaś? sorki, że tak lukam ale wiesz mama w przygotowaniach pokoju dla Olusia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie tego indyka własnej roboty:) Dziękuję Ci pięknie, wybacz, ale skorzystam z Twojej listy jedzeniowej, jeśli pozwolisz;)

Vilenka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość pewnie jada wszystko, ale jak pomyślałam o swojej bezradności w sytuacji, kiedy Franek płakałby całą noc, to stwierdziłam, że nic mi się na razie nie stanie, jak będę się ograniczać. Nie planuję karmić piersią do 6 roku życia przecież :)

Położna zachęciła mnie, żebym powoli wprowadziła żółty ser. Od jutra zaczynam:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,mam wrażenie, że ciśnienie zaraz mi spada jak oglądam twoje fotki z małym:) taki uspokajacz :) lepszy niż moje tabletki. A dziś czuje się fatalnie.

Też mam zamiar sprawdzić technikę zawijania jak mały będzie płakał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:10

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dla Ciebie będę wrzucać tu fotki, jesli ma CI to pomóc!!!!

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wrzucam - z dedykacją dla Tusi - jedno z moich ulubionych zdjęć (mam nadzieję, że mąż mi wybaczy!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 21:46

Tusia89, Chiang Mai, Bea_tina, magdalena, Makcza, martusia172005, Ewelina, Mirella, eg lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju... być może to hormony ( albo i nie) ale wzruszają mnie takie zdjęcia :) mały jest słodki :) te minki jego są the best. Już nie mogę się doczekać kiedy wrzucę fotki mojego Frania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:21

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nie zmienia faktu, że Twój Franek, jak również wszystkie forumowe dzieciaczki są przesłodkie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ