X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Też myślałam o Miriam, długo się - jak na nią - nie odzywa. Nawet na SMSa mi nie odpisała :( Mam nadzieję,że wszystko u nich w porządku...

niepokojące to jest:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie panikujmy może po prostu ona potrzebuje więcej czasu do regeneracji i powrotu na nasze forum :)

magdalena lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Hej wszystkim my także jesteśmy w dwupaku niby nic zaskakującego bo termin przecież dopiero na 26 ale tak bardzo bym chciała już poznać swoją córeczkę tym bardziej ze boje się ze urodzę w lub po terminie a z zeszłego roku mam niemiłe wspomnienia wtedy w tym samym czasie leżałam na podtrzymaniu ciąży i bardzo bym nie chciała znowu w tym czasie tam być :(

Wasze dzieciaczki są wspaniałe ta minka w ręczniczku boska :) Dobrze że u Was wszystko w jak najlepszym porządku :)

Ciekawa jestem jak tam nasza Miriam się czuję czy są już może w domu...

Martusia mamy tydzień różnicy więc może będziemy rodzić razem ;) nie namawiam żebyś przenosiła ja bym chciała wcześniej :) pijesz herbatki czy coś? ja się zastanawiam, wiem u Miriam nic nie działało!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    No ale nie panikujmy może po prostu ona potrzebuje więcej czasu do regeneracji i powrotu na nasze forum :)
    pewnie masz rację bez paniki :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nasza położona smierdziala papierosami, kazała ni przerwać karmienie bo sie spieszyła i ogólnie nic sie nie dowiedzieliśmy :/

Miriam ostatni czas pisała na 3 trymestrze, że mała ma jakies szmery i zostawili ich w szpitalu i ze położne dały malej smoczek bez jej wiedzy i mleko modyfikowane mimo ze Miriam ma mleko.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam :) Śpię na stojąco, ale co tam :P

Nie mogę się trochę piątku doczekać, idę do gina i ustalimy dokładny już termin cc...:) Jak ostatnimi czasy czułam się nawet spoko, jak na zaawansowaną ciążę, tak w momencie, gdy stuknęło te 37 tygodni, nagle zrobiło mi się super ciężko...nie dość, że czuję się już jak słoń w składzie porcelany, to jeszcze na wieczór zaczęły już nogi puchnąć, no i coraz gorzej mi stać...ogólnie powoli zaczynam mieć dość...zresztą jak się patrzę na te wszystkie wasze dzieciaczki, to tym bardziej się doczekać nie mogę :D

Mała już dużo lepiej...baaa, nie widać po niej w ogóle, że w poniedziałek coś się działo...ale na razie jeszcze została w domu...i mam ochotę ją tak przez kwiecień przetrzymać, bo jak widzę, co ostatnio pójdzie, to co chwila coś przyniesie stamtąd...

Walabia - No to powodzenia w nauce siadania :D Mam nadzieję, że szybko i bezproblemowo opanujesz tę umiejętność ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo co to za położna pożal się Boże jak przychodzi do dziecka i capi fajkami ;/ słabe to! no i żadnej rady nie udzielić ehh....

walabia obyś Ty jutro na taką nie trafiła.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - jakaś niepoważna ta położna...nie dość, że zakopcona, to jeszcze przychodzi na odwal, robi na szybcika...taką ma pracę kurcze...a tu nawet żadnej rady nie udzieli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:20

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwyraźniej mu sie podobało :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh walabia, nie mogę się napatrzeć na tego Twojego synusia :) Słodziak taki :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Tusia i Koala niech maluchy czekają ma tatusiów koniecznie i wcześniej nigdzie nie wychodzą :) mój Tymek ma niespokojne ręce i nie znosi miec ich uwięzionych hehe
    W tym filmiku ten facet tłumaczy dlaczego tak mają dzieci z tymi łapkami. Ale jak już uda się go tak zawinąć, to raz, drugi wyjmie rączki a za trzecim już mu będzie dobrze :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mam do Ciebie prośbę. Jak będziesz miała chwilkę oczywiście!
    Bo pisałaś, że w szpitalu jadłaś tylko swoje i bardzo ograniczone posiłki. Jak byś miała chęć i chwilkę, mogłabyś mi to (jak bałwanowi) napisać dokładnie co jadłaś, kiedy i w jakich porcjach? Bo chyba bezpieczniej jest jeść swoje rzeczy widać, niż szpitalne paskudy. Będę bardzo wdzięczna:)

A i mówiłaś o własnej produkcji, też będę wdzieczna jakbyś napisała co i jak:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapewniam Cię, że to normalne :)

aha czyli nie było od razu tak kolorowo ;) hi hi fajny masz ten mebelek pod przewijakiem można wiedzieć gdzie zakupiłaś? sorki, że tak lukam ale wiesz mama w przygotowaniach pokoju dla Olusia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie tego indyka własnej roboty:) Dziękuję Ci pięknie, wybacz, ale skorzystam z Twojej listy jedzeniowej, jeśli pozwolisz;)

Vilenka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość pewnie jada wszystko, ale jak pomyślałam o swojej bezradności w sytuacji, kiedy Franek płakałby całą noc, to stwierdziłam, że nic mi się na razie nie stanie, jak będę się ograniczać. Nie planuję karmić piersią do 6 roku życia przecież :)

Położna zachęciła mnie, żebym powoli wprowadziła żółty ser. Od jutra zaczynam:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,mam wrażenie, że ciśnienie zaraz mi spada jak oglądam twoje fotki z małym:) taki uspokajacz :) lepszy niż moje tabletki. A dziś czuje się fatalnie.

Też mam zamiar sprawdzić technikę zawijania jak mały będzie płakał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:10

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dla Ciebie będę wrzucać tu fotki, jesli ma CI to pomóc!!!!

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wrzucam - z dedykacją dla Tusi - jedno z moich ulubionych zdjęć (mam nadzieję, że mąż mi wybaczy!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 21:46

Tusia89, Chiang Mai, Bea_tina, magdalena, Makcza, martusia172005, Ewelina, Mirella, eg lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju... być może to hormony ( albo i nie) ale wzruszają mnie takie zdjęcia :) mały jest słodki :) te minki jego są the best. Już nie mogę się doczekać kiedy wrzucę fotki mojego Frania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:21

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nie zmienia faktu, że Twój Franek, jak również wszystkie forumowe dzieciaczki są przesłodkie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ