X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze :) Jest coś mega w połączeniu dorosłych facetów i niemowląt.

walabia lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ten przewijak kupiłam używany na allegro na 100 zł :) Fajny jest, bo ma kółka, więc można z nim wjechać do łazienki (co prawda my tego nie robimy, no ale jest możliwość mobilności). Fajne w nim jest to, że ma te półki pod spodem i wszystkie gadżety ma się pod ręką.

dzięki za info :) poszukam może i mi się udać taki kupić.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

magdalena jeśli mogę też doradzić, my mamy taki przewijak, z tym że my kółka wykręciliśmy, jakiś taki bardziej stabilny nam się wydawał :) na allegro można poszukać tańszych i droższych tego samego typu.

http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-wanienka-przewijak-3w1-hit-i4096694545.html

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No właśnie, Chiang Mai, ja też ze wzruszeniem patrzę jak mąż zajmuje się Frankiem. Po prostu jakiś kosmos.

To prawda Walabia jest to kosmos, mój Mąż przed narodzinami Synka stronił raczej od dzieci, bał się nimi zajmować i w ogóle był wystraszony całym tym wychowywaniem, ale od kiedy Synek się urodził nie ten facet, uwielbia zabawy z Synkiem, kąpie go od urodzenia do teraz i sprawia mu to mega frajdę. Że nie wspomnę jak bardzo są do siebie podobni i jeszcze urodzeni w tym samym dniu - prawdziwy kosmos :-)

walabia, Bea_tina lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde spróbuje jeszcze raz tego zawiniecia moze za szybko sie poddalam. Franus slodziak:) a my na spacerku odpoczywamy:) mój maz tez robi wszystko przy Tymku nawet juz zdejmuje i ubiera Body przez głowę :) uwielbiam na nich patrzeć :)

Bea_tina, Tusia89, walabia, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez spróbowałam tego owijania i jest super. Tez za szybko z tego zrezygnowałam, bo myślałam, że Zosia woli mieć wolne rączki.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak się ogląda te Wasze zdjęcia to tak fajnie na serduchu się od razu robi :)

Ja Magdalena chciałabym jak najszybciej urodzić dziś kupiliśmy wózek który dowiozą we wtorek wiec już nic mi nie przeszkadza :P Ja ogólnie nie pije żadnych specjalnych herbatek moja położna tłumaczyła mi że wszystko siedzi w mojej głowie. Powiedziała że jeśli chcę karmić piersią to na pewno będę mieć pokarm i spokojnie zaspokoi potrzeby naszej córci :)

Zobaczymy czy to się potwierdzi :) A ty jak się czujesz?

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to zawiniecie starcza na 10 minut i jest bitwa z cyklu gdzie moje rece hehe toleruje tylko jak w tym kokonie trzyma sie go w pozycji odwroconego karmienia.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudne zdjęcia :) ja dziś uwięziona w domu bo Mały tak naciska na pęcherz że spacer odpada.
    Filmik super, też wypróbuję to opatulanie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała odpoczywaj i leniuchuj puki możesz :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia tez tak mam jak się zgubna posmarować to leci oj j leci haha, co do picia to nawet zmuszać sie nie musze bo podczas karmienia mam takie pragnienie ze musze miec wode z dziubkiem obok bo inaczej masakra tak mnie suszy.

Zawijanie zadziałało metoda prób i błędów i jest ok :)

Wlasnie wycinam jabłko prażone na deser:) powiem Wam, ze chyba to jednak wołowina zaszkodziła bo dzis jest ok, kurczę wole dietę niż ten płacz mimo, że kocham jesc i trudno mi sie ograniczać ale mam fajny przepis na ciastka i Tymkowi nie szkodzą :)
    Wklejam link tylko cukru daje mniej bo 90g.

http://www.malacukierenka.pl/ciasteczka-owsiane-z-zurawina.html

Bea_tina, Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje piersi są tak napełnione że malutka jak śpi mi w nocy to musze odciągać bo ból niesamowity.. i twarde jak kamienie . a dietę tez stosuję bo małą juz pare razy brzuszek bolał..

A tu przedstawiam Wam moje najukochańsze serduszka :)
    30uzc54.jpg

koala82, AISAK, Makcza, Karina1989, doris85, Oliwkowa, Tusia89, Mirella, Niesmiala, szczessciara, magdalena, martusia172005, walabia, eg, Bea_tina lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska super blondyneczka i czarnulka:) co do pokarmu pewnie się unormuje ja pierwszy tydzień półtora tez czasem kamienie miałam i przed karmienie ciepłe okłady, a po z kapusty z zamrażarki i była ulga.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kozgo, czyli jednak kapusta, co? :) W SR położne opowiadały, że świeżo upieczone matki jeszcze ze szpitala mężów po kapustę wysyłają i często są jaja, bo a to kiszoną przynoszą, a to pekińską :)

Taaak, w lodówkach na korytarzu kapusta rządzi;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka miała 3890 jak sie urodziła i 58 cm.. duzo większa niz jej siostra :) dlatego miałam problemy i mi się zablokowała w miednicy bo taka kluseczka.. :)

co do kapusty tez mi ulgę przynosi :) takie okłady to rAJ dla piersi :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska śliczne siostrzyczki :) pewnie starsza teraz małej nie odstępuje na krok :) jedna i druga ślicznotka :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jeszcze chwila i bedzie 40 tydzień:) jak się czujesz? My wlasnie z Tymkiem odbylismy sobie godzinna drzemkę :)
    Widze na 14 trzy terminy porodów są Tusia, Niesmiala i MalaM i same chłopaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, super dziewczyny :)Ciekawe czy Julii włoski zjaśnieją.
    No trzech chłopaków się szykuje, a że z reguły chłopcy się nie śpieszą to podium może jeszcze trochę być przez nich zdominowane.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    magdalena jeśli mogę też doradzić, my mamy taki przewijak, z tym że my kółka wykręciliśmy, jakiś taki bardziej stabilny nam się wydawał :) na allegro można poszukać tańszych i droższych tego samego typu.

http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-wanienka-przewijak-3w1-hit-i4096694545.html

tusia89 dzięki :) właśnie to ostatnio chciałam kupić w sklepie ale kosztowało 279 zł tylko w końcu nie kupiliśmy ze względu na małą wanienkę ale mebelek fajny funkcjonalny.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Ja Magdalena chciałabym jak najszybciej urodzić dziś kupiliśmy wózek który dowiozą we wtorek wiec już nic mi nie przeszkadza :P Ja ogólnie nie pije żadnych specjalnych herbatek moja położna tłumaczyła mi że wszystko siedzi w mojej głowie. Powiedziała że jeśli chcę karmić piersią to na pewno będę mieć pokarm i spokojnie zaspokoi potrzeby naszej córci :)

Zobaczymy czy to się potwierdzi :) A ty jak się czujesz?

Też tak uważam że wszystko jest w głowie, ciężko jest ale wczoraj np. zrobiłam sobie baardzo długi spacer i dałam radę:) ale chciałabym urodzić w 38tc :) czekam aż brzusio się puści może będzie mi wygodniej bo jestem po uciskana od środka.

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ