X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tez byłam przeciwna wywoływaniu a nawet zapieralam sie rekami i nogami ze nigdy w życiu a jednak sie zgodziłam na oxytocyne i całe szczęście bo juz miałam wody zielone jak przebili pęcherz wiec jeżeli podejmą decyzje o wywołaniu to myśle ze bez powodu tego nie zrobią ale to twoja decyzja

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to ja pisze puki! O nie, ale musicie wybaczyc, jestem dyslektykiem, i raz mi sie uda raz nie! Bede sie starala o tym pamietac, dziekuje za zwrocenie uwagi:-)

A pÓki co, witam sie tez z Wami i zycze wiele wiele cierpliwosci:( choc latwo nie bedzie:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny :) Nasłuchałam się o strasznych bólach po tej oksytocynie i dlatego tak się boję, bo nie podają u nas ZZO. Ale trzeba chyba zdać się na lekarzy i uwierzyć, że zrobią wszystko jak należy.
    Walabia, powodzenia w pierwszej samodzielnej wyprawie! :)

Bea_tina, walabia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dzięki kochana :D Może idź już lepiej na ten spacer :P ;)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli sie odnajduje w nowej roli i czasem znajduje czas na forum :)

Ewelina powiem Ci tak ja miałam zzo dwa razy podawane po oxytocynie i powiem Ci ze bóle przed ocytocyna tzn skurcze miedzy godzina 7 rano a. 10 były bardziej bolesne niz po oxytocynie która dostałam o 10 wyedy ruszyło rozwarcie Zzo dostałam o 10:30 no i jak sie dowiedziałam Zzo nie działa na skurcze parte ktore niby bolą bardziej a u mnie było na odwrót
    Zapisane mam w karcie I faza 10h druga 15 min
    Ewelina powiem Ci ze ból do przeżycia chociaż przez te pierwsze godziny myślałam ze umrę i błagalne prosiłam zeby to sie skończyło lub zeby Czarek mnie zastrzelił teraz wiem ze to był ból ktory daje największe szczęście w życiu i warto chwile pocietpiec gdy juz mała mi położyli na brzuchu cały ból minął juz było nie ważne ze lozysko jest przyklejone ze wychodzi razem z macica ze dostaje kolejne dawki oxytocyny i to nie pomaga ze musza mnie zabrać na blok operacyjny i usunąć je pod narkoza myślami byłam tylko przy moim małym cudzie :) wspominając to az łezka mi leci

martusia172005 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia tekst: "Franek, całe szczęscie, ze jak zostaniesz sam z dziadkami, to będziemy to robić inaczej". rozwalił mnie na maksa... ale ja obawiam się, że moja mam też będzie dawała wiele rad i już teraz ja przygotowuje, że chcę próbować sama i niech się nie martwi bo pewnie i tak zwrócę się do niej o pomoc ale żeby dała mi na początek samodzielność :) staram się już działać profilaktycznie :P Franek jak król na tronie na tym zdjęciu hehe :)

A mnie dopadł chyba katar... dlaczego teraz??? jak w poniedziałek do szpitala??? zawsze tak jest wrrrrr

Miriam zdjęcie Zojki na suwaczku genialne jak z okładki :)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Walabia to ja pisze puki! O nie, ale musicie wybaczyc, jestem dyslektykiem, i raz mi sie uda raz nie! Bede sie starala o tym pamietac, dziekuje za zwrocenie uwagi:-)

A pÓki co, witam sie tez z Wami i zycze wiele wiele cierpliwosci:( choc latwo nie bedzie:(
    Tez jestem dyslektykiem dysortografem i dysgrafem :) tel często mnie poprawia hihi :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis od 1 .30 do 3 mieliśmy kryzys a potem od 8 i jestem tak zmęczona ze musiałam uciec na chwile na dwór ale Cudna pogoda miłego dnia dziewczyny

Miriam dobrze ze powoli do nas wracasz:)
    Walabia to dzis szaleństwo co masz w planach?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 10:51

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie miłego dnia :) ja juz nie moge sie doczekać pierwszego spaceru :) w środę do pediatry na kontrole bo mała trochę zrzezi noskiem i może będziemy mogli zaliczyć pierwszy krótki spacer w wózku pózniej :) chociaż jestem ciekawa czy sie da wczoraj próbowałam po domu ja w gondoli powodzić to wyla jak syrena chyba jej sie karoca nie podoba :( mówiłam czarkowi ze różowa lepsza :D

Bea_tina, mala_mi lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nasz tez rzezi zawsze po jedzeniu i to podobno normalne lekarz nam tłumaczył ze mleko dostaje sie tak jakby do noska czy cos. My tez myśleliśmy ze to katar wiec moze to to samo.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w szpitalu kazali iść do pediatry w środę na kontrole z tym bo na dodatek te niby szmery w sercu im nie pasowały pozniej mówili ze to nie szmery tylko wysoki drugi ton i trzeba sprawdzić :( no mam nadzieje ze jednak to jest to i czym ty napisałas. ;)

• pillow Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:10

Miriam lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - na gadanie teściów...brak słów...rozniosłabym...cóż, na całe szczęście, że Ty wcale nie musisz słuchać ich rad i możesz robić wszystko po swojemu...
    A na tego Twojego Królewicza na tronie napatrzeć się nie da :D Cudny :)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to maz zrozumiał co znaczy URLOP macierzyński :)
    A ja znalazłam sposób na sen Zojki nie tylko przyklejonej do cyca w łóżku ze mną śpi w nosidelku samochodowym :) jutro wysyłam Czarka po huśtawkę lub bujaczek :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak Zojka poczuje swierze powietrze od razu zasnie hehe i pokocha swoją karetę:) a my na spacerku, zjedlismy lody, a wieczorem mezus robi nam pizze i bedzie romantico kolacja o ile synuś pozwoli hehe

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Aga Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja rowniez powinnam powitac coreczke lada dzien. termin mialam w zeszly wtorek wiec juz w sumie 4 dni wyczekuje niecierpliwie i analizuje kazda najmiejsza nawet oznake zblizajacego sie porodu.
    Chcialam was zapytac czy ktorakolwiek z was miala problemy z wysypka na brzuchu w koncowej fazie ciazy.
    Od tygodnia na brzuchu mam bardzo swedzaca, szybko rozprzestrzeniajaca sie wysypke. Czytalam na portalach ciazawych, ze ponoc jest dosyc powszechna i zanika zaraz po porodzie.
    U mnie w miejscu w ktorym sie zaczela wstepnie teraz przeszla z koloru czerwonego na purpurowy i piecze. Zakupilam masc polecana hydrocortyzol, ale nic nie pomaga. Macie moze jakies doswiadzenia w sprawie zmian skornych na brzuchu?
    pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza trzymam kciuki za ta noc z niedzieli na poniedziałek ;)

Aga ja miałam czerwone krostki na brzuchu ale nie duzo takie wielkości lepka od szpilki nie ma juz ich szczerze nawet nie pomyślałam o tym ze to cos powszechnego myślałam raczej ze to jakieś uczulenie bo zmieniłam pod koniec balsam wiec myślałam ze to od tego

• Martusska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam wysypkę ..ale się w sumie tym nie przejmowałam, bo teraz to już nie pamiętam że coś miałam :)

Ja mam dietę rygor .. niestety moją małą często boli brzuszek.. i więcej rzeczy nie mogę jeść niż mogę.. przez tą dietę mam już 12 kg mniej :) co mnie akurat cieszy jeszcze 5 kg mi zostało ..

poprzednią noc przespała mi całą, pierwszy raz. ciekawe jak będzie teraz.. :)

Dziewczyny ćwiczycie po porodzie mięśnie Kegla ??? bo mi położna powiedziała żebym dla własnego dobra sobie ćwiczyła, bo mogę mieć pózniej problemy, tymbardziej że po 2 porodzie jest juz bardziej wszystko ponaciągane.. ale po pierwszym tez mi kazano ćwiczyć.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    Dziewczyny ćwiczycie po porodzie mięśnie Kegla ??? bo mi położna powiedziała żebym dla własnego dobra sobie ćwiczyła, bo mogę mieć pózniej problemy, tymbardziej że po 2 porodzie jest juz bardziej wszystko ponaciągane.. ale po pierwszym tez mi kazano ćwiczyć.

Ja ćwiczę, mimo, ze czucia to ja tam jeszcze nie mam ;) ale na SR kazali ćwiczyć już dzień po porodzie!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi też właśnie zaraz po porodzie kazali, wszystko mnie bolało. Ja ćwiczę ale mam wrażenie że wszystko tam jakby mi opadło w dół ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ