X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tez byłam przeciwna wywoływaniu a nawet zapieralam sie rekami i nogami ze nigdy w życiu a jednak sie zgodziłam na oxytocyne i całe szczęście bo juz miałam wody zielone jak przebili pęcherz wiec jeżeli podejmą decyzje o wywołaniu to myśle ze bez powodu tego nie zrobią ale to twoja decyzja

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to ja pisze puki! O nie, ale musicie wybaczyc, jestem dyslektykiem, i raz mi sie uda raz nie! Bede sie starala o tym pamietac, dziekuje za zwrocenie uwagi:-)

A pÓki co, witam sie tez z Wami i zycze wiele wiele cierpliwosci:( choc latwo nie bedzie:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny :) Nasłuchałam się o strasznych bólach po tej oksytocynie i dlatego tak się boję, bo nie podają u nas ZZO. Ale trzeba chyba zdać się na lekarzy i uwierzyć, że zrobią wszystko jak należy.
    Walabia, powodzenia w pierwszej samodzielnej wyprawie! :)

Bea_tina, walabia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dzięki kochana :D Może idź już lepiej na ten spacer :P ;)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli sie odnajduje w nowej roli i czasem znajduje czas na forum :)

Ewelina powiem Ci tak ja miałam zzo dwa razy podawane po oxytocynie i powiem Ci ze bóle przed ocytocyna tzn skurcze miedzy godzina 7 rano a. 10 były bardziej bolesne niz po oxytocynie która dostałam o 10 wyedy ruszyło rozwarcie Zzo dostałam o 10:30 no i jak sie dowiedziałam Zzo nie działa na skurcze parte ktore niby bolą bardziej a u mnie było na odwrót
    Zapisane mam w karcie I faza 10h druga 15 min
    Ewelina powiem Ci ze ból do przeżycia chociaż przez te pierwsze godziny myślałam ze umrę i błagalne prosiłam zeby to sie skończyło lub zeby Czarek mnie zastrzelił teraz wiem ze to był ból ktory daje największe szczęście w życiu i warto chwile pocietpiec gdy juz mała mi położyli na brzuchu cały ból minął juz było nie ważne ze lozysko jest przyklejone ze wychodzi razem z macica ze dostaje kolejne dawki oxytocyny i to nie pomaga ze musza mnie zabrać na blok operacyjny i usunąć je pod narkoza myślami byłam tylko przy moim małym cudzie :) wspominając to az łezka mi leci

martusia172005 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia tekst: "Franek, całe szczęscie, ze jak zostaniesz sam z dziadkami, to będziemy to robić inaczej". rozwalił mnie na maksa... ale ja obawiam się, że moja mam też będzie dawała wiele rad i już teraz ja przygotowuje, że chcę próbować sama i niech się nie martwi bo pewnie i tak zwrócę się do niej o pomoc ale żeby dała mi na początek samodzielność :) staram się już działać profilaktycznie :P Franek jak król na tronie na tym zdjęciu hehe :)

A mnie dopadł chyba katar... dlaczego teraz??? jak w poniedziałek do szpitala??? zawsze tak jest wrrrrr

Miriam zdjęcie Zojki na suwaczku genialne jak z okładki :)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Walabia to ja pisze puki! O nie, ale musicie wybaczyc, jestem dyslektykiem, i raz mi sie uda raz nie! Bede sie starala o tym pamietac, dziekuje za zwrocenie uwagi:-)

A pÓki co, witam sie tez z Wami i zycze wiele wiele cierpliwosci:( choc latwo nie bedzie:(
    Tez jestem dyslektykiem dysortografem i dysgrafem :) tel często mnie poprawia hihi :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis od 1 .30 do 3 mieliśmy kryzys a potem od 8 i jestem tak zmęczona ze musiałam uciec na chwile na dwór ale Cudna pogoda miłego dnia dziewczyny

Miriam dobrze ze powoli do nas wracasz:)
    Walabia to dzis szaleństwo co masz w planach?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 10:51

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie miłego dnia :) ja juz nie moge sie doczekać pierwszego spaceru :) w środę do pediatry na kontrole bo mała trochę zrzezi noskiem i może będziemy mogli zaliczyć pierwszy krótki spacer w wózku pózniej :) chociaż jestem ciekawa czy sie da wczoraj próbowałam po domu ja w gondoli powodzić to wyla jak syrena chyba jej sie karoca nie podoba :( mówiłam czarkowi ze różowa lepsza :D

Bea_tina, mala_mi lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nasz tez rzezi zawsze po jedzeniu i to podobno normalne lekarz nam tłumaczył ze mleko dostaje sie tak jakby do noska czy cos. My tez myśleliśmy ze to katar wiec moze to to samo.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w szpitalu kazali iść do pediatry w środę na kontrole z tym bo na dodatek te niby szmery w sercu im nie pasowały pozniej mówili ze to nie szmery tylko wysoki drugi ton i trzeba sprawdzić :( no mam nadzieje ze jednak to jest to i czym ty napisałas. ;)

• pillow Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:10

Miriam lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - na gadanie teściów...brak słów...rozniosłabym...cóż, na całe szczęście, że Ty wcale nie musisz słuchać ich rad i możesz robić wszystko po swojemu...
    A na tego Twojego Królewicza na tronie napatrzeć się nie da :D Cudny :)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to maz zrozumiał co znaczy URLOP macierzyński :)
    A ja znalazłam sposób na sen Zojki nie tylko przyklejonej do cyca w łóżku ze mną śpi w nosidelku samochodowym :) jutro wysyłam Czarka po huśtawkę lub bujaczek :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak Zojka poczuje swierze powietrze od razu zasnie hehe i pokocha swoją karetę:) a my na spacerku, zjedlismy lody, a wieczorem mezus robi nam pizze i bedzie romantico kolacja o ile synuś pozwoli hehe

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Aga Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja rowniez powinnam powitac coreczke lada dzien. termin mialam w zeszly wtorek wiec juz w sumie 4 dni wyczekuje niecierpliwie i analizuje kazda najmiejsza nawet oznake zblizajacego sie porodu.
    Chcialam was zapytac czy ktorakolwiek z was miala problemy z wysypka na brzuchu w koncowej fazie ciazy.
    Od tygodnia na brzuchu mam bardzo swedzaca, szybko rozprzestrzeniajaca sie wysypke. Czytalam na portalach ciazawych, ze ponoc jest dosyc powszechna i zanika zaraz po porodzie.
    U mnie w miejscu w ktorym sie zaczela wstepnie teraz przeszla z koloru czerwonego na purpurowy i piecze. Zakupilam masc polecana hydrocortyzol, ale nic nie pomaga. Macie moze jakies doswiadzenia w sprawie zmian skornych na brzuchu?
    pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza trzymam kciuki za ta noc z niedzieli na poniedziałek ;)

Aga ja miałam czerwone krostki na brzuchu ale nie duzo takie wielkości lepka od szpilki nie ma juz ich szczerze nawet nie pomyślałam o tym ze to cos powszechnego myślałam raczej ze to jakieś uczulenie bo zmieniłam pod koniec balsam wiec myślałam ze to od tego

• Martusska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam wysypkę ..ale się w sumie tym nie przejmowałam, bo teraz to już nie pamiętam że coś miałam :)

Ja mam dietę rygor .. niestety moją małą często boli brzuszek.. i więcej rzeczy nie mogę jeść niż mogę.. przez tą dietę mam już 12 kg mniej :) co mnie akurat cieszy jeszcze 5 kg mi zostało ..

poprzednią noc przespała mi całą, pierwszy raz. ciekawe jak będzie teraz.. :)

Dziewczyny ćwiczycie po porodzie mięśnie Kegla ??? bo mi położna powiedziała żebym dla własnego dobra sobie ćwiczyła, bo mogę mieć pózniej problemy, tymbardziej że po 2 porodzie jest juz bardziej wszystko ponaciągane.. ale po pierwszym tez mi kazano ćwiczyć.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    Dziewczyny ćwiczycie po porodzie mięśnie Kegla ??? bo mi położna powiedziała żebym dla własnego dobra sobie ćwiczyła, bo mogę mieć pózniej problemy, tymbardziej że po 2 porodzie jest juz bardziej wszystko ponaciągane.. ale po pierwszym tez mi kazano ćwiczyć.

Ja ćwiczę, mimo, ze czucia to ja tam jeszcze nie mam ;) ale na SR kazali ćwiczyć już dzień po porodzie!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi też właśnie zaraz po porodzie kazali, wszystko mnie bolało. Ja ćwiczę ale mam wrażenie że wszystko tam jakby mi opadło w dół ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ