X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki termometr: http://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-tech-med-tm50-pro-1-sztuka.html
    Ma świetne opinie ale jeszcze nie wypróbowałam osobiście.
    Czytałam nieciekawe opinie o wkładaniu termometru do pupy dziecka, może się ruszyć, odwinąć i można uszkodzić bardzo delikatne jelito. Ja bym się bała.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza kończę 26 latek. Co do termometru u nas w szpitalu mierzyli dzieciakom elektronicznym pod pacha i tym na odległość i pomiar był ten sam. Ja mam problem bo lewa pierś jest duzo bardziej wypełniona niz prawa i wyglada jakby była o rozmiar większa :/ a my dzis byliśmy na spacerku i w knajpce i troche sobie pofolgowalam mam nadzieje ze jutro nie bedzie jakis sensacji brzuszkowych u Tymka ale urodziny ma sie raz w roku w koncu, a jutro nasza pierwsza rocznica ślubu wiec planujemy jakies romantici kolacjone przy świecach :)

Chiang Mai, doris85 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai a boli Cię skóra brzucha? Ja na stojąco mam płaski brzuch ale jak siedzę to jest taka oponka luźniejszej skory. Zastanawiam się od kiedy mozna smarować blizne jakomis masciami i jakimi zeby była mniej widoczna ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skóra mnie potwornie paliła - to był największy problem - jakbym miała ją strasznie spaloną... teraz jest lepiej. Słyszałam, że smarować można dopiero po całkowitym zagojeniu.

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, pierwsza rocznica! Super. My 18 kwietnia obchodzimy 5 rocznicę poznania się. I pierwszego seksu, hahaha :) Słuchajcie, raz w życiu tak zaszalałam jak wtedy, bo zawsze grzeczna byłam bardzo - no i okazało się, że wyszłam za tego gościa :)

martusia172005, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa wrote:
    Ja kupiłam taki termometr: http://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-tech-med-tm50-pro-1-sztuka.html
    Ma świetne opinie ale jeszcze nie wypróbowałam osobiście.
    Czytałam nieciekawe opinie o wkładaniu termometru do pupy dziecka, może się ruszyć, odwinąć i można uszkodzić bardzo delikatne jelito. Ja bym się bała.

No właśnie chodziło mi o jakiś już przetestowany. Co do uszkodzenia jelita, to wydaje mi się to niemożliwe, raczej nie miałabym takich lęków, ale jest to po prostu niewygodne. Np. w nocy co godzinę choremu dziecku sprawdzać tak tempkę - trzeba biedaka rozebrać, pewnie przy okazji obudzić, będzie ryczał, protestował... czarno to widzę. Natomiast nie wiedziałam, że dzieciom mierzy się temp. pod pachą. Wyczeka grzecznie minutę czy będą cyrki?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu na śpiocha jak mierzyli to nawet sie za bardzo nie zainteresował a to mierzy sie szybko jakies pare sekund. My mamy ten bezdotykowy i na nas sie sprawdza. Szkoda mi by było budzić chorego malucha i rozbierać chyba ze mierzy się tempke przy okazji zmiany pieluchy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, walabia, aż strach zapytać, co tam się stało...

Makcza - A to ci los psikusa sprawił ;) Kto by pomyślał, że po takim szaleństwie wyjdziesz za tego gościa ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Chiang Mai, proszę Cię, przecież Ty ledwo kilka kg przytyłaś, więc nic dziwnego, że zeszło razem z brzuchem. Natomiast, to czego "dokonała" Miriam, jest jakimś cudem. W tydzień spadła 25 kg. Co prawda miała duży brzuch, więc razem z wodami mogło spaść z 10kg. A gdzie pozostałe? Przecież tłuszczu się nie spali w kilka dni. W każdym razie jest moją nadzieją, bo ja już ponad +20...

Ooo ja cie, to Miriam hardcorowo spadła z wagi...ja też tak chcę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia współczuje u nas naszczscie obydwie mamy nie wpadają za czesto, zdjecia które im wysyłam najwidoczniej wystarczają no cóż babcie roku to z nich nie beda. Ale dzieki czemu tez nie komentują puki co chociaż moja mama była w szoku ze Tymek sam zasypia w lozeczku i to bez lampki a nie przy cycu ale szybko skończyłam ten temat.

Co do Miriam to poprawiła się, że zgubiła 15 nie 25 ale to i tak mega wynik jak na tydzień po porodzie :) za to Olala pisała, że juz wchodzi w jeansy sprzed porodu:) ja mam mega problem ze spodniami bo cały czas boli mnie skóra na brzuchu i w każdych spodniach jest mi nieprzyjemnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 21:10

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    A dlaczego mierzysz ilość zjadanego pokarmu patrząc na butelkę a nie warząc dziecko po każdym karmieniu?
    :(

??? WTF?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, te ciastka owsiane mam już przygotowane w lodówce. Chcę już je upiec! Trzymałaś w lodówce 3h, tak jak w przepisie? Ja jestem niecierpliwa.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia meliski?? Chyba tego się najbardziej boję, mojej tepej teściowej:/ moja mamcia to wie, że jak coś to będę pytać, a nie będzie sama się wyrącać;P

Kozgo, puki blizna zewnętrzna się dobrze nie zagoi, lepiej nie nosić ubrań "ściskających". Niech się tam dobrze wszystko poklei, później będziesz szaleć w bikini hihi:)

Koleżanka(lekarka) mówiła mi, żeby maluchom nie mierzyć temp odbytniczo, że można uszkodzić jelita. Ona i ja kupiłam bezdotykowy. Mąż sprawdzał przez pół dnia temperatury wszędzie, więc nie sądze, że mogą mieć zakłamany pomiar(chyba, że mierzy się źle, ale czy takim się da źle?).

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:42

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris mi spadło 11, 5 zostao ale to na pewno mleko:p

Makcza mi nigdy krojenie nie wychodzi bo sie kruszy wiec odrywam odcinam po kawałku i na blasze na papierze do pieczenia rozgniatam tworząc ciastka wiec nie musisz czekac 3 h bo to bez sensu hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:
    A ja zaliczyłam dziś pierwszy spacerek. Teraz mam nadzieję, że jej nie przeziębiłam :/

A i jeśli martwicie się o powrót do formy - brzuszek nadal mam ale dziś osiągnęłam wagę sprzed ciąży.
    Zajęło mi to 11dni.

Wystarczy mieć dziecko z problemami broszurkowymi i przez to ostrą dietę i samo leci :/ szczerze nie wiem jak długo pociągnę na takim "niejedzeniu niczego prawie" i chyba się na święta złamię i przejdę na butelkę :/

A ja czekam na ciebie na wrocławskich ciężarówkach:)a ty już sobie wozisz:)Gratuluje:)jak SIĘ CZUJECIE?OPOWIADAJ:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    A dlaczego go kołyszesz? A dlaczego śpi w czapce? A dlaczego nie dajesz mu smoczka? A dlaczego dzielicie się urlopem (czyt:chętnie bym się nim zajęła po swojemu) A dlaczego mierzysz ilość zjadanego pokarmu patrząc na butelkę a nie warząc dziecko po każdym karmieniu? A dlaczego nie zapalasz mu lampki do spania? A kiedy będę mogła przyjść jak będzie rozebrany? A dlaczego on śpi z otwartymi oczami?

Do dziś myślałam,że mam normalną teściową. Okazało się, że widok wnuka przewrócił jej w głowie.

:(

Ciesz sie ze tylko były pytania a nie stwierdzenia ze cos zle robisz :/
    Ja mam teściowa w domu cały weekend i juz wczoraj stwierdziła ze zle pieluchę zmieniam. :/ do jasnej anielki pracowałam w żłobku jeszcze niedawno a ona tetry. 30 lat temu zmieniała :/ do tego czuje sie jak małpa w zoo nawet jak jestem z cycami na wierzchu zamknięta w sypialni to przylazi i sie lampi :/
    Nie wytrzyma tego długo wdech wydech wdech wydech jeszcze tylko dwa dni

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wiadro meliski by się przydało:) kochana a powiedz mi zdecydowałaś się w koncu na pieluchy jedno czy wielo? Jezeli wieko to jak idzie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie nadal nic, widać niezły ze mnie inkubator, bo mały nie wykazuje chęci przyjścia na świat. Zastanawiam się, czy nie przejść się jeszcze do swojego lekarza prowadzącego, może zrobi USG i coś podpowie. Bardzo chciałabym uniknąć sztucznego wywołania porodu, ale najważniejsze jest zdrowie Tyśka. Jak już pójdę do szpitala, to mnie pewnie tam zostawią i rutynowo podejdą do sprawy, a może on jeszcze po prostu nie jest gotowy? Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć i jak się przygotować do tego szpitala. Niestety z tego co widziałam po dwudniowym pobycie, to u nas lekarze podejmują po prostu decyzje i przychodzi pielęgniarka z kroplówką czy lekami, a ja jednak chciałabym mieć prawo do informacji i wyrażenia ewentualnej zgody na jakieś zabiegi czy leki zwłaszcza, jeśli szybki poród nie będzie konieczny. I co tu robić?:)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Miriam wiadro meliski by się przydało:) kochana a powiedz mi zdecydowałaś się w koncu na pieluchy jedno czy wielo? Jezeli wieko to jak idzie?
    Tak jak pisałam na wielorazowe ale dopiero po pierwszym miesiącu bo są za duże na mała chociaż moja mała nie jest taka mała póki co jedziemy na białych pampersach

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ