X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, na pewno nie będzie!!! A my musimy jakoś zacisnąć zęby i nauczyć się ten płacz znosić w domu.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Moje wczorajsze 2 skurcze okazały się zmyłą. Pewnie flashback po oxy. No i nadal jestem sama i wielka.

Makcza, jestem z Tobą. Przez te dwa dni lekko powiększyło mi się rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: coś ruszyło, ale bez szału. Pozostaje czekać. Kurde mega bolesne to badanie szyjki, teraz mam jakieś plamienia po nim. I boli mnie podbrzusze, ale to dobrze, każdy ból przyjmuję z radością jako zapowiedź porodu :p

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, po porodzie stwierdzisz, że badanie szyjki w ogóle nic nie bolało ;)
    Franku, czekamy na Ciebie!!!

doris85 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała moze po badaniu cos ruszy, trzymam kciuki:) dzis słoneczko ze aż miło a mi jeden cycek zwariował musze go odciągnąć troche bo małego zaleje heh.

Miriam mam nadzieje ze odpoczniecie z Zoja troche na spacerze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz 40 min na spacerze az usiadłam na ławce bo kręgosłup dał o sobie znać chyba strata tych kg w takim tempie mu nie służy :/ mała ładnie spała teraz cos zaczyna kwekac szkoda ze ja sie nie zdrzemnelam ;)

Na spacerze spotkałam babkę z osiedla pediatra na emeryturze pogadalam i powiedziała ze przyczyna mogą być zbyt krótkie odstępy w karmieniu ponieważ gdy pokarm ktory dotarł do brzuszka i juz sie trawi spotyka sie ze świeżym zachodzi tam jakaś reakcja i wydziela sie kwas ktory powoduje skurcze jelit i ze jej zdaniem to to bo na kolki to za wcześnie sprawdzimy karmimy sie teraz nie częściej niz. 1,5h nie ma cyca co 15 min ciekawe czy mi sie uda czy wymiekne przy pierwszym płaczu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego tak bolą mnie piersi ze szok bo mała nie sciagala pokarmu do końca niech Czarek juz wraca to ściągnę sama bo boje sie zapalenia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka grzeczna byłam na spacerku
    rc8nl3.jpg

agata86, Chiang Mai, perełeczka lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja miałam jeden dzien co Tymek był non stop na cycu bo wydawało mi się ze tego potrzebuje i opiernicz dostalan ze przez to ze za czesto ten brzuch boli jeszxze bardziej i się nakręca wszystko i kazała wrócić do karmienia co 3h. My dziś dzien ulewania mamy juz 3 Body poszły do prania.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo czyli to prawda ze częste karmienia nie są dobre i id tego brzuch boli ?

Kurde mam nadzieje ze to jest to i problem sie rozwiąże

• olala81 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    A czy u Waszych maleństw były problemy z odbytem? Naszemu jakby trochę popękał, on właśnie strasznie się spina i wysila przed kupką albo prutaniem i to pewnie od tego, ale nie wiem co mogę na to poradzić, czy jest jakaś maść albo krem specjalny, strasznie, nam go żal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:32

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tak mi powiedziała lekarka ze od przekarmienia i mieszania mleka brzuch moze wzdymac i bolec.

Olala nie pomogę bo u nas nie na takiego problemu tez się napina i meczy okrutnie ale puki co jest ok z pupcią.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas armagedon. Mała przybrała prawie 0,5kg w 9 dni! Powinnam się cieszyć, ale pediatra powiedziała, Zosia jest PRZEJEDZONA! Chyba się załamię. Nie wiem jak mam ja mniej karmić jak ona się miota i zjada rączki. Dostałam kupę lekarstw a nawet nie wiem kiedy mam to wszystko podawać. Jeszcze na dodatek histeria w drodze do przychodni i z powrotem. <ój mały aniołek zamienił się w diabełka :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że karmiąc piersią nie da się przesadzić :/

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:44

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a jakie leki I na co? Nam tez powiedzieli ze mały duzo przybiera na wadze ale ze zgubi to jak zacznie sie więcej ruszac i ze jak karmie nie czesciej niz co 2,5-3h to jest ok i ze gorzej jak maluch tak przybiera na mm. Ja to sie martwiłam ze mały za mało je bo krótko 10min i po sprawie a tu prosze. Doris to ile mała wazy teraz?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris nie obwiniają się na butli bóle brUcha i kolki tez sa bardzo częste bo maluch więcej powietrza łyka, dla każdej z nas te pierwsze miesiące sa trudne ale jak juz ten układ trawienny sie maluchom ustabilizuje to bedzie ok:)

Ja mojego tez zepsułam bo mu z głowy i czoła skora schodzi ale nie ma zadnej skorupy wiec to chyba nie ta ciemieniucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała problem z zatorem lub zapaleniem piersi ? Kurde chyba mnie dopadło :( przez to ze mała brzuszek bolał jadła bardzo malutko :( A jak płakała nie miałam jak pokarmu odciągnąć :/ piersi nabrzmiałe gorące pełne grudek :( i 38 stopni dreszcze co robić w takiej sytuacji ?

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wazy 4,400 a miesiąc temu było 3,000. Ja mam wrażenie, że jak dajesz butelkę to kontrolujesz czy łapie powietrze a przy piersi nie. Ja w sumie to nawet nie wiem jak ona to powietrze łapie - przecież w środku nie ma powietrza.

Mam tak: espumisan, dicoflor, fenistil w kroplach i żelu, jakąś maść jak nie przejdzie po fenistilu, smecte jak beda dalej biegunki i 2x dziennie 20ml herbatki koperkowej. I to wszystko mam aplikowac krzyczacemu dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:44

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak moja szwagierka miała takie coś, to musiała iść do lekarza pierwszego kontaktu, bo gorączka rosła.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a jak często karmisz Zosię?

ot1z8e0.png

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ