Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza wrote:Moje wczorajsze 2 skurcze okazały się zmyłą. Pewnie flashback po oxy. No i nadal jestem sama i wielka.
Makcza, jestem z Tobą. Przez te dwa dni lekko powiększyło mi się rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: coś ruszyło, ale bez szału. Pozostaje czekać. Kurde mega bolesne to badanie szyjki, teraz mam jakieś plamienia po nim. I boli mnie podbrzusze, ale to dobrze, każdy ból przyjmuję z radością jako zapowiedź porodu :p -
nick nieaktualnyMy juz 40 min na spacerze az usiadłam na ławce bo kręgosłup dał o sobie znać chyba strata tych kg w takim tempie mu nie służy
mała ładnie spała teraz cos zaczyna kwekac szkoda ze ja sie nie zdrzemnelam
Na spacerze spotkałam babkę z osiedla pediatra na emeryturze pogadalam i powiedziała ze przyczyna mogą być zbyt krótkie odstępy w karmieniu ponieważ gdy pokarm ktory dotarł do brzuszka i juz sie trawi spotyka sie ze świeżym zachodzi tam jakaś reakcja i wydziela sie kwas ktory powoduje skurcze jelit i ze jej zdaniem to to bo na kolki to za wcześnie sprawdzimy karmimy sie teraz nie częściej niz. 1,5h nie ma cyca co 15 min ciekawe czy mi sie uda czy wymiekne przy pierwszym płaczu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam ja miałam jeden dzien co Tymek był non stop na cycu bo wydawało mi się ze tego potrzebuje i opiernicz dostalan ze przez to ze za czesto ten brzuch boli jeszxze bardziej i się nakręca wszystko i kazała wrócić do karmienia co 3h. My dziś dzien ulewania mamy juz 3 Body poszły do prania.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
A czy u Waszych maleństw były problemy z odbytem? Naszemu jakby trochę popękał, on właśnie strasznie się spina i wysila przed kupką albo prutaniem i to pewnie od tego, ale nie wiem co mogę na to poradzić, czy jest jakaś maść albo krem specjalny, strasznie, nam go żal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:32
-
U nas armagedon. Mała przybrała prawie 0,5kg w 9 dni! Powinnam się cieszyć, ale pediatra powiedziała, Zosia jest PRZEJEDZONA! Chyba się załamię. Nie wiem jak mam ja mniej karmić jak ona się miota i zjada rączki. Dostałam kupę lekarstw a nawet nie wiem kiedy mam to wszystko podawać. Jeszcze na dodatek histeria w drodze do przychodni i z powrotem. <ój mały aniołek zamienił się w diabełka
-
Doris a jakie leki I na co? Nam tez powiedzieli ze mały duzo przybiera na wadze ale ze zgubi to jak zacznie sie więcej ruszac i ze jak karmie nie czesciej niz co 2,5-3h to jest ok i ze gorzej jak maluch tak przybiera na mm. Ja to sie martwiłam ze mały za mało je bo krótko 10min i po sprawie a tu prosze. Doris to ile mała wazy teraz?
-
Doris nie obwiniają się na butli bóle brUcha i kolki tez sa bardzo częste bo maluch więcej powietrza łyka, dla każdej z nas te pierwsze miesiące sa trudne ale jak juz ten układ trawienny sie maluchom ustabilizuje to bedzie ok:)
Ja mojego tez zepsułam bo mu z głowy i czoła skora schodzi ale nie ma zadnej skorupy wiec to chyba nie ta ciemieniucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:27
-
nick nieaktualnyCzy któraś z was miała problem z zatorem lub zapaleniem piersi ? Kurde chyba mnie dopadło
przez to ze mała brzuszek bolał jadła bardzo malutko
A jak płakała nie miałam jak pokarmu odciągnąć
piersi nabrzmiałe gorące pełne grudek
i 38 stopni dreszcze co robić w takiej sytuacji ?
-
Mała wazy 4,400 a miesiąc temu było 3,000. Ja mam wrażenie, że jak dajesz butelkę to kontrolujesz czy łapie powietrze a przy piersi nie. Ja w sumie to nawet nie wiem jak ona to powietrze łapie - przecież w środku nie ma powietrza.
Mam tak: espumisan, dicoflor, fenistil w kroplach i żelu, jakąś maść jak nie przejdzie po fenistilu, smecte jak beda dalej biegunki i 2x dziennie 20ml herbatki koperkowej. I to wszystko mam aplikowac krzyczacemu dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:44