X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz nie wiem co robić mały od wczoraj po każdym jedzeniu zanosi się płaczem :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi poprzednią wiadomość :/
    Ewelinko serdeczne gratulacje! Dałaś mi nadzieję, że pomimo wywoływania porodu akcja może być szybka. Witamy TYSIA :)
    Oliwkowa, Ty też szybka akcja. Buziaki dla malutkiej Liwii :)
    Makcza- jesteś w dobrych rękach i pewnie akcja się rozkręci, trzymam kciuki żeby jak najszybciej.
    Karina, uważaj na siebie. Po takiej nocy to dzisiaj możesz sobie odpuścić. Zrób tylko absolutne minimum. Ja święta olałam. Nie mam nic przygotowane, ale nie czuję z tego powodu jakichś wyrzutów sumienia.
    Byłam na badaniach i jeśli nic się nie rozkręci to we wtorek wywoływanie.. ech, Franek już na pewno jest kluskiem ma ponad 4 kg. Mam wrażenie jakieś że to moja wina :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kurde juz nie wiem co robić mały od wczoraj po każdym jedzeniu zanosi się płaczem :(

Mamy to samo. I jeszcze ta biegunka i odparzenie. Ehh...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wydaje mi się, że jak będzie Twoja gin na dyżurze to ruszy z porodem jeśli nic się nie wydarzy.

Jeśli chodzi o smoczka też mamy aventu, podajemy jeśli mały jest niespokojny i sprawdza się ok.

Dziś w nocy nie wiedzieliśmy co się dzieje. Po każdym przystawieniu do piersi szła wodnista kupa, przez całą noc ok 7 kup wodnistych, jakby jedzenie przez małego przelatywało. Inne noce mały też krótko śpi budzi się a w dzień naje się i śpi jak suseł. Doszłam do wniosku, że chyba chodzi o długość karmienia. Franek widocznie potrzebuje dużo. W nocy przy piersi wisi mi ok 10 min i odstawiam go bo zasypia nie stymuluję zbytnio do dalszego picia i chyba tu był błąd. Dziś Franek jadł z piersi 30 min. Robi sobie w trakcie ssania kilkusekundowe przerwy i ssie dalej ale trwa to nawet 30 min ale za to potem śpi długo ok2-3h. Myślicie, że te niespokojne noce i krótkie spanie to od niedojedzenia? No i czy to jest normalne, że po każdym jedzeniu szła wodnista kupa? tzn dostał tyle samo razy cyca co zrobił kupę mniej więcej

Dziś jednak Franio pobił rekord jedzenia, ssał 30min z kilkusekundowym odpoczynkiem między okresami ssania. Sama to przerwałam bo stwierdziłam, że 30 min to wystarczający czas żeby się najeść. Nie myliłam się, już w trakcie ssania porządnie odbił:) i zasnął u taty na ramieniu jak suseł.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek po posiłku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 22:22

walabia, Camille87, Karina1989 lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mały w rzeczywistości nie jest taki pucolek na buzi :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a w dzien jakie kupy? U mnie na początku Tymek tez robił po każdym jedzeniu i takie raczej wodniste są jak się karmi piersią, najważniejszy jest kolor i to czy nie ma śluzu i krwi. U nas po ok 2 tyg Tymek zaczął robic ok 2 kup dziennie a tak to Kleksy takie tylko. U nas mały je tak ok 10-15 minut i się najada bo przybiera na wadze wiec chyba kazdy maluch indywidualnie ma.

Franek taki duzy się wydaje na tych zdjęciach jakby już z miesiac miał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 14:51

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie są takie wodniste, żółtawe, brązowe, ciemne. W dzień robi też takie

hehe zdjęcia pogrubiają :P nie no ale jest spory :) choć na zdjęciach rzeczywiście wychodzi większy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 16:04

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Oliwkowa gratuluję Tobie i Tatusiowi zdrowej córeczki!!

Makcza może Helenka chce powitać Mamusię w jej urodzinki, powodzenia.

Karina widzę że coś się rozkręca u Ciebie, powiem szczerze że u mnie może nie tak częste i regularne ale coraz bardziej nieprzyjemne te skurcze.

A tak poza tym to chciałam już dziś życzyć Wam wszystkim Dziewczyny zdrowych, spokojnych, pogodnych, w rodzinnej atmosferze świąt Wielkanocnych, a tym co jeszcze chodzą z brzuszkami jak najszybszego i najmniej bolesnego porodu :-) Natomiast wszystkim Dzieciaczkom które pierwszy raz świętują dużo zdrówka.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez Wam życzę spokojnych, ciepłych i rodzinnych swiat :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina i oliwkowa serdeczne gratulacje:)

moja kruszynka przez 13 dni przybrał tylko 300 gram i pediatra kazała mi Go dokarmiać po każdym karmieniu piersią mlekiem modyfikowanym, ale później rozmawiałam z innym lekarzem i położną i pielęgniarką od noworodków i powiedziały, że mam spróbować po prostu karmić jak najczęściej, a pomiędzy jeszcze odciągać i dokarmiać swoim odciągniętym i że wcale nie przytył za mało jest w dolnych granicach, ale nie poniżej normy, więc nie wiem co robić nie chciałabym już wprowadzać sztucznego mleka skoro mam swoje.

spokojnych Świąt dla wszystkich:)

Chiang Mai lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Ucięło mi poprzednią wiadomość :/
    Ewelinko serdeczne gratulacje! Dałaś mi nadzieję, że pomimo wywoływania porodu akcja może być szybka. Witamy TYSIA :)
    Oliwkowa, Ty też szybka akcja. Buziaki dla malutkiej Liwii :)
    Makcza- jesteś w dobrych rękach i pewnie akcja się rozkręci, trzymam kciuki żeby jak najszybciej.
    Karina, uważaj na siebie. Po takiej nocy to dzisiaj możesz sobie odpuścić. Zrób tylko absolutne minimum. Ja święta olałam. Nie mam nic przygotowane, ale nie czuję z tego powodu jakichś wyrzutów sumienia.
    Byłam na badaniach i jeśli nic się nie rozkręci to we wtorek wywoływanie.. ech, Franek już na pewno jest kluskiem ma ponad 4 kg. Mam wrażenie jakieś że to moja wina :/
    Nieśmiała, Tysiu miał mieć 4300 a urodził się z wagą 3780. Też się zastanawiałam czy to przeze mnie ale lekarz popukał się w głowę jak to usłyszał.
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby wam poszło szybciej niż

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I matko ja dziś usłyszałam tekst roku "przestań ja karmić bo my barszcz chcemy zjeść a ty karmisz i karmisz ile mozna czekać " no tak jak była bym im niezbędna w jedzeniu tymbardziej ze ja barszczu nie zjem :/ no tak mała ma być glodna bo oni musza zjeść :/ juz nie mówiła o tym ze mam zator jeszcze w prawej piersi i mała musi z nia duzo pracowac tak mi powiedzieli w piątek na IP bo miałam gorączkę 40 c :/ ale juz wielkie odliczanie do ich wyjazdu pozostało 28h :) a tak pozatym jak co roku utwierdzam sie w tym ze nie lubię świat i wogole mogły by dla mnie nie istnieć jestem jak grench lecz mimo to zycze wam spokojnych i zdrowych świat ;)
    Rozpakowanym pociechy ze szkrabow a tym w dwupaku szybkich bezbolesnych porodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 11:41

Chiang Mai lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Świąteczne południe i od razu życzę wszystkim Zdrowych, wesołych Świąt w miłej, rodzinnej atmosferze :)

koala - A no nastraszyło mnie wczoraj, ale dziś jak na razie spokój, choć mówiąc szczerze, czuję się nadal nie bardzo...

Tusia - Franuś słodziaczek :) No i na zdjęciach rzeczywiście na starszego wygląda :)

olala - Eh, może rzeczywiście próbuj na razie częściej dostawiać do piersi...wiem, co przeżywasz, bo u mnie Julka też z początku kiepsko wg pani doktor przybywała i co rusz słyszałam, że mało, mało...

Miriam - Mam ochotę wznieść ręce do nieba i jęknąć "litości"...cóż, pozostaje mi odliczać godziny razem z Tobą ...

Eh pora, żebym się poszła ogarnąć, bo mi się za jakiś czas goście zaczną zjeżdżać...a mi się nawet nie chciało przebrać z dresów do świątecznego śniadania...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, skoro skurcze są, to na pewno urodzisz!!!! Oby jak najszybciej:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja jestem pod kroplowką od 10 rano. Na ktg wychodzą regularne skurcze co 3 minuty, ale nic mnie nie boli! Rozwarcie ostatnio było na 2. Ja chyba nigdy nie urodzę!

O matko, biedulko - trzymam kciuki, żeby coś zaczęło się dziać...

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza trzymam kciuki :) i tylko sie cieszyć ze reguralbe są co 3 min a Cuebie nie boli ;)
    Oj Helenka lubi swój apartament ;)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza!!! Dasz radę,na pewno cos ruszy. Musi!!! Trzymam kciuki mocno,mocno,mocno.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakiś dobry laktator tylko taki naprawdę dobry ktory szybko ściąga bo ja mam dwa jeden avent ręczny drugi tommy tippe elektryczny i powiem ze szybciej ręcznie sama odciągam niz tym laktatorem
    Mała Zojka wisi na cycu po godzinie często a i tak nie dojadą i dokarmiania jest butla z moim mlekiem (np dziś od 13 do 14 cyc a. O 14 jeszcze 60 ml z butli ogólnie to ile ona teraz powinna jeść. ? ) wiec praktycznie moj dzień wyglada tak dawanie cyca Zoi ściąganie pokarmu ona śpi ok. 2 h jak brzuch jej nie boli w tym czasie ściągam ew czas na szybkie siku lub zjedzenie czegoś w biegu i odnowa

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja jestem pod kroplowką od 10 rano. Na ktg wychodzą regularne skurcze co 3 minuty, ale nic mnie nie boli! Rozwarcie ostatnio było na 2. Ja chyba nigdy nie urodzę!
    urodzisz, urodzisz:) może w lany poniedziałek? ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ