X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy wydaje mi się sa od zawsze rzadkie a w szpitalu mówili ze jak karmie piersia to mogą takie byc i to nic złego. Dziś daliśmy smoka, mały tak po kąpieli się wydzieral i pożerał palce i nic nie pomagało. Mam pytanie jak czesto dajecie smoka i jakiego? Maz kupił dzis avent Classic mam nadzieje ze noe bedzie po nim miał problemów z jedzeniem z cyca.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja daję Frankowi smoka jak widzę że chce ssać - a na pewno jest najedzony. Na noc nie dajemy, raczej sam zasypia. Też mamy avent i jest OK, nie zauważyłam, żeby były jakieś problemy z jedzeniem po smoczku. Wydaje mi się, że jeśli to ma wyciszyć dziecko, to warto spróbować.

U nas kupy są takie rzadkie, pieniste, od razu widać że coś nie tak. Podobno po zjedzeniu czegoś "złego" może być taka kupa do dwóch dni. Więc jutro powinno być lepiej... Oby!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj spasowałam i dałam smoczek. Żałuję, że tak późno bo działa niezawodnie, aż muszę się pilnować żeby nie przesadzać. Mamy taki malutki przezroczysty avent. Przydatny przy dawkowaniu kropelek.

U nas dzisiaj jak pisałam lepiej choć marudnie, ale bez histerii. Kozgo, na razie zaprzestałam odciągania, bo mam tylko 60ml w piersi a chce żeby jednej piersi starczyło na raz. Pozwalam jej ciumkać 15min. Odstawiłam espumisan i dicoflor za to wprowadzam właśnie fenistil, bo data szczepienia się zbliża. Boje się ja w takim stanie szczepić. A i od dzisiaj zrezygnowałam z nabiału, nawet z masła na tydzień. Zobaczymy czy to pomoże.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja też myślę o odstawieniu nabiału, bo masła jem bardzo dużo. Ale kanapka bez masła? A będziesz zastępować czymś, np.margaryną?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a mówili Ci do ilu dni trzymają po terminie?

ot1z8e0.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sorki że się tyle czasu nie odzywałam. pewno się martwiłyście ;)
    u nas wszystko dobrze. mały straszny pieszczoch nie mogę od niego odejść nawet na chwilę. jak już mam chwilę to staram się go spędzić trochę czasu z mężem. postaram się niebawem opisać poród.
    strasznie jestem ciekawa co u was ale chyba nie uda mi się nadrobić

Bea_tina lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi, że do 10 dni czekają po terminie :/ do tego momentu to chyba oszaleję. Haybeauti dobrze ze sie odezwałaś :) czekamy na relację. U mnie nic na razie dalej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Doris, ja też myślę o odstawieniu nabiału, bo masła jem bardzo dużo. Ale kanapka bez masła? A będziesz zastępować czymś, np.margaryną?

Kupiłam margarynę z kwasami omega-3, nie ma laktozy. Za to do wędlinki najlepszy majonez:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:47

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, byłam na ktg - z małą wszystko w porządku, a u mnie ani jednego skurczu o.O.

To by się zgadzało, bo ja też nie czuję żadnych skurczy... :/

Dziewczyny, które już urodziły - czy Wy też nie miałyście żadnych objawów zbliżającego się porodu?? Jak to tak ma wyglądać, to ja i za miesiąc nie urodzę...

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle u mnie był mega szok jak wody odeszły bo ja nawet skurczy prepowiadajacych nie miałam tylko raz 2 dni przed porodem brzuch w nocy bolał przez godz jak na okres. Chyba nie na zależności czasem dziewczyny maja skurcze odchodzi czop a rodzą po terminie, a czasem nic się nie dzieje i nagle bum.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki śpi,więc korzystamy z okazji i napisze trochę o porodzie. O 12 podpięli mi kroplówkę, ale nikt nie wierzył, że urodzę bo miałam minimalne rozwarcie 3cm. Od 16 były juz konkretne skurcze, ale brak postępu w porodzie, więc dali mi czas do 18 i wtedy było 'już' 5 cm, przebili pęcherz i zaczęła się jazda... Ostatecznie ledwo starczyło mi siły na parcie, ale lekarz wspomniał coś o próżnociągu i chwilę potem Tysio zakrzyczał na całego :) ulga niesamowita! Niestety musieli mnie pozszywać bo pękłam mimo nacięcia, ale nie ma tragedii. Potem jeszcze tylko zemdlałam pod prysznicem i koniec atrakcji :D. Generalnie myślę, że poród wywołany jest dużo trudniejszy ze względu na konieczność leżenia pod ktg, odpada piłka itd., ale myślę, że i tak bym nie urodziła bez oxytocyny. Bardzo pomógł mi mąż i cały personel, mimo mega obciążenia na oddziale. Wczoraj spotkałam dr która zakładała mi balonik i powiedziała, że byłam niespodzianką wieczoru, bo nie spodziewali się że tak SZYBKO mi pójdzie...Ech, dziś w nocy zabrali mi małego bo nie mógł się uspokoić mimo tego, że ciągle wisiał na cycu i położna kazała mi odpoczywać. Poczułam się jak wyrodna matka ale dziś na korytarzu spotkałam dwie dziewczyny z którymi leżałam na patologii i też miały taki problem. Oby szło nam coraz lepiej, bo na razie jego płacz mnie bardzo stresuje i tak się wzajemnie chyba nakręcamy.

Karola:), Niesmiala lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - nie martw się, ja do wczoraj też żadnych oznak nie miałam...dosłownie...

Za to od wczorajszego wieczoru coś się zmieniło...

na wieczór dostałam swoich pierwszych, bolesnych skurczybyków, choć w swej bolesności słabiutkie i nieregularne...Poszłam grzecznie spać, budząc się po godzinie pierwszej przez kolejny skurcz, nagle zrobiło mi się super niedobrze, pognałam do łazienki, gdzie zwróciłam górą całą kolację i jeszcze trochę :/ No, ale wróciłam w końcu do łóżka, chwilę przysnęłam, choć bardzo lekko, koło drugiej znów przebudził mnie skurcz, a raczej skurcze, kilka co jakieś 7 minut, ale dalej słabo bolesne, jak na bóle porodowe, no ale przeszły...na półtorej godziny z powrotem :roll: 3 skurcze co 6 minut i względna cisza, postanowiłam już wziąć nospę...po niej przeszło, choć dalej spać za bardzo nie mogłam...po 8 wstałam w końcu i trochę mnie w wc przeczyściło...i się teraz zastanawiam, z czego to wszystko...na zatrucie czymś to to nie wygląda...chyba że się po prostu oczyszczam przed godziną zero...może mały jednak zechce sam dać znać, kiedy wychodzi...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - jeszcze raz gratuluję :) Super sobie poradziłaś :) I jaka miła niespodzianka, że w sumie poszło tak szybko :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dobre ze pod tym prysznicem nic Ci się nie stało. Nasza kolejna dzielna mama :) Brawo:) co do płaczu to chyba każda z nas bardzo cierpi jak jej naluch płacze i wszystkie sposoby zawodzą więc jestes normalna matka a nie wyrodną.

Makcza dobrze ze trafiłaś na jakiegoś normalnego lekarza, który nie meczy Cię od tak sobie, szkoda ze musisz byc w szpitalu ale lepiej byc pod opieką i oby już nie długo.

Karina dziewczyny czesto pisały ze sie tak oczyszczamy wlasnie przed porodem wiec moze na dniach cos ruszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 10:01

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, bylas super dzielna. Fajnie że akcja poszła

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewelina! Wychodzi na to, że poród wywoływany faktycznie jest trudny.

U nas od rana biegunka ze śluzem i przewijanie co 1h. Nie wiem co mogło zaszkodzić, bo nabiał odstawiony. Wczoraj napiłam się pierwszy raz herbatki z koprem. Poza tym czy możliwy jest nawał po filiżance herbatki laktacyjnej? Dzisiaj mam piersi jak kamienie po 2h. Może to od tej herbatki ta biegunka?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas Tymek od rana niespokojny i przed chwila chlustna mlekiem jak na filmach podłogę zalał i swoje spodnie i stopy taki był wystrzał :/ tez nie wiem juz o co chodzi. Jeszcze dzis od rana jakies spiny z mężem heh :/ nie jest to najlepszy dzien mimo pięknej pogody. U mnie herbata z koprem działała zle i pediatra powiedziała ze jednym pomaga na gazy a u drugich nasila. Jeszcze sie dowiedziałam ze witamina k która maluchom się podaje moze wywoływać bóle brzucha i gazy patrząc ze podaje sie ja od 8 doby do 3 miesiąca to tajemnica kolek mogłaby zostać rozwiązana hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc i ja się pochwalę.

12.04.2014 r. o godzinie 4.30 w nocy dostałam bólu jak na miesiączkę a po chwili zaczęły się skurcze. Do szpitala dotarliśmy około 7 rano ze skurczami co 3 minuty. Rozwarcie okazało się tylko na 1,5 palca ale już na badaniu ktg miałam 4 palce.
    Liwia urodziła się o 10.20.
    Ból straszny ale myślę, że hormony przenoszą nas w jakąś inną czasoprzestrzeń i da się przeżyć.
    Gardło od krzyków bolało mnie jeszcze następnego dnia.
    Pomimo masażu krocza, byłam cięta. Ciężko teraz siadać ale żyje nadzieją, że będzie lepiej :)
    Myślę, że herbata z liści malin i wiesiołek pomogły bo dość szybko poszło.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa - Ogromne Gratulacje!!!

Jeeej, tyle siedzenia w kuchni a ja się tak beznadziejnie czuję...ledwo zebrałam się z koszyczkiem do kościoła...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ