X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja zauważyłam juz jak teściowa dawała smoka ze oba ma odruch wymiotny a dziś poprostu sie brzydko mówiąc zarzygala i była na leżąco dobrze ze to widziałam bo nie chce myślec co by sie stało :(

A tak pozatym dzięki za kontak do siostry huśtawka juz u nas :) jutro sprawdzę czy sie spodoba :) mam nadzieje ze tak bo jak bedzie i w niej płakać to Czarek bedzie mowil a nie mówiłem nauczyłas na raczkach to teraz masz .... I kolejne pieniądze w błoto i tam bla bla bla ....

• Lissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    ?? No co Ty?! Moja robi ok. 5 kup dziennie, a często i z 7. Jest jakaś norma ilości wypróżnień?

Normy wlasnie niema , niektore dzieci jak Helenka robia po kazdym karmieniu a inne juz nie tak czesto . Mi lekarz powiedzial ze to normalne to zalezy od tego jak maly trawi mleko :-)
    U mnie jak jest kupa to po same pachy :-D a u Ciebie po kazdym karmieniu to pewnie niewiele ?

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kupy po kazdym karmieniu skończyły się jakieś 1,5 tygodnia temu. Ufff..... bo nie nadążałam z pieluszkami! Teraz mamy kupę średnio co 3-cie karmienie.

Franeczek ożywil się po kąpieli i całe szczęście ładnie zjadł kolację. Ciekawe czy po takim przymuleniu będzie spokojnie spał? I czy jutro nie będzie dnia płaczu? Obserwujemy się.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Tymek uwielbia jak ma wszystko naraz czyli huśtanie, muzykę i krecace zwierzaki i śmieje sie do nich i usnąć potrafi hehe.

Miriam a moze smoczek za długi moze jak bedzie potrzebowała mała spróbować innej firmy chociaz z tego co pamietam Ty jestes przeciwko smoczka. A jak tam przed weekendem stresujesz sie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Miriam a moze smoczek za długi moze jak bedzie potrzebowała mała spróbować innej firmy chociaz z tego co pamietam Ty jestes przeciwko smoczka. A jak tam przed weekendem stresujesz sie?

O tym samym pomyślałam! My mamy smoczek LOVI, on jest 0-3, i jest zdecydowanie krótszy od smoczka AVENT, który jest od 0-6. I Franek woli krótsze smoczki na razie.

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo co zrobiłaś że jest u Ciebie lepiej z tym brzuszkiem? ja od kilku dni mam płacz co chwilę dzisiaj od rana, już nie mam siły, nie wiem co robić lulanie, tańczenie, spiewanie, cycek, suszarka i wszystko tylko na chwilkę.............
    dostaje sab simplex i biogaie ale nie widzę poprawy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo co zrobiłaś że jest u Ciebie lepiej z tym brzuszkiem? ja od kilku dni mam płacz co chwilę dzisiaj od rana, już nie mam siły, nie wiem co robić lulanie, tańczenie, spiewanie, cycek, suszarka i wszystko tylko na chwilkę.............
    dostaje sab simplex i biogaie ale nie widzę poprawy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też próbowaliśmy kilku skoczków i na razie na topie jest canpol, avent jakiś taki gruby i nie przypadł młodemu do gustu. Kupy też robi rzadziej, ale za to potrafią zaskoczyć objętością. Dziś kolejna dawka Espumisanu przed wieczornym karmieniem i zasnął sobie sam spokojnie i bez marudzenia. Oby to nie była tylko chwilowa ulga, dotarł też Delicol, więc będziemy walczyć.
    Miriam rozumiem Twój ból z uczelnią, jak miałam zostawić Tysia na 5 h i iść na kurs to ledwo dałam radę, potem wróciłam i łzy mi leciały same, chociaż dali sobie z tatą radę. Teraz byłam drugi raz i już lepiej to zniosłam. Z każdym kolejnym dłuższym wyjściem będzie łatwiej, spróbuj chociażby ze względu na kasę.
    A z tym napięciem i główką to myślałam jak Makcza, że jest silny i że to dobrze. Będziemy u lekarza 30 maja przed szczepieniem, to poproszę, żeby sprawdzili czy jest ok.
    Przedwczoraj jak mieliśmy atak kolki, Tysio tak płakał, że chyba się zapowietrzył i zaczął wydawać takie dźwięki jakby miał się udławić. Mąż pojechał po te kropelki, a ja myślałam że padnę ze strachu. Na szczęście nic się nie działo, ale chyba najbardziej boję się właśnie tych zachłyśnięć, bo często mu się ulewa mimo, że go odbijamyi beka solidnie. Nie dziwię się Miriam, że zostawiłaś ten wózek...

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala od kilku dni dajemy delicol i dwa razy dziennie bobotic obwodach poprawę nie jest idealnie bo wieczorami łapie go płacz ale nie wiem czy to nie bardziej przez strach bo brzuch ma miękki. No i zero nabiału, ja za to pije herbatke hipp w saszetkach koper anyż i kminek. Co do smoczka my mamy avent i nuk i jednak woli avent jak juz wogole musi. Co do zakrztuszenia to w nocy Tymka kładę na bok i za plecami układam cos zeby sie nie obrócił na plecy. Tak samo kak karmie na dworze to do wózka bokiem go wkładam a smoczka daje nie wczesniej niz 1,5h po karmieniu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Franuś to się niezły urwis robi... ;) oto jak się ostatnio odwdzięczył mojemu chłopu jak ten mu zbyt dużo zdjęć już robił... :P oj! oj! :D :D

2442vlv.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 22:36

Miriam, Galanea, lusia22, Lissa, Niesmiala, BiB, Karina1989, perełeczka lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam az 4 smoczki i wszystkie takie same firmy MAM. 0-3 moja mama kupiła i podała mi w paczce ja sama nie kupiła bym nigdy gdzieś jeszcze chyba mam aventa ten ci w tym niebieskim pudełku ze szpitala był ale nie wiem gdzie może go wywalilam nie wiem
    A przed weekendem na sama myśl brzuch mnie boli póki co staram sie o tym nie myślec bo juz mi sie płakać chce
    Modlę sie o to zeby Zoja dała popalic żebym poszła w piątek na te kilka godzin wykłady mam od 16 do 21 ale muszę dojechać na Żerań :/ a w sobotę zeby juz zostać w domu zeby teściowa i Czarek powiedzieli ze nie dadzą rady ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huśtawka juz wypróbowana Czarek włożył wrzask nie z tej ziemi ja miałam drugie podejście i cisza na 15 min czyli sukces :) bo dziś dzień płaczu u nas :( ale huśtawka na wypasie włączona czyli bujanie melodia projektor
    A teraz właśnie Zojka zasypia przy cycku i mamy całe łóżko w sypialni dla siebie bo Czarek w drugim pokoju bo jakieś choróbsko go bierze :/ pewnie od klimy w samochodzie

• kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy zaczęło mnie okropnie bolec gardło i boli coraz bardziej czy moge wziąć jakies leki? A najgorzej za maz tez przeziębiony i nie moze zając sie maluchem żebym jak mogła odpoczac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 05:47

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, biedaku, nie mam pojęcia jak to jest z lekami. Może najpierw wypróbuj jakieś tradycyjne metody na ból gardła: płukanie wodą z solą lub sodą.

Miriam, myślę, że teściowa Twoja jest z tych, co nie przyzna się jak jej było ciężko z Zoją;)

Franek u nas już lepszy, od rana dobry nastrój, stos kup za nami (od 5:00 to już chyba 4 albo 5 było), teraz sobie leżymy. Dziś mamy dzień leniwca, nawet nie wiem czy wyjdziemy na spacer.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    A mój Franuś to się niezły urwis robi... ;) oto jak się ostatnio odwdzięczył mojemu chłopu jak ten mu zbyt dużo zdjęć już robił... :P oj! oj! :D :D

2442vlv.jpg

hehe :D ale oja uwage przykula dlugosc tego palca :-o wow to chyba znaczy ze bedzie wysokim chlopcem jak to stare przepowiednie mowia ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, MEGA długi ten palec!! Franek jest dlugi/wysoki? A ojciec?

Kozgo, jak tam samopoczucie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no nie da się ukryć ze Franio za fotkami nie przepada : D Kozgo mnie przed samym porodem złapał ból gardła to leczyłam się właśnie płukaniem gardła wodą utlenianiona. Myślę ze w aptece daliby Ci jakies tabletki do ssania ziołowe bezpieczne dla karmiącej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - fota przednia :) No a pauszek rzeczywiście długaśny :) Wysoki chłopak będzie :)

Kozgo - zdrówka!! Spróbuj domowymi sposobami, choć w aptece też powinni ci coś dać bezpiecznego...

U nas nocka średnio, mały o 2 uznał, że już mu się spać nie chce :P No ale nie ma tak dobrze, położyłam go obok siebie, przytulił się do cycka i jakoś zasnęliśmy...ale i tak pobudki częstsze niż zwykle... za to rano grzecznie czekał z tatem w poczekalni, aż mama zejdzie z fotela tortur w gabinecie stomatologicznym, a i potem również poczekał na tatusia, bo udaliśmy się hurtowo ;) Zobaczymy, czy dziś na USG będzie taki grzeczny :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w 3 pospalismy 2,5h maz z wyjazdu tez z katarem i bolącym gardłem wrócił a odzielnie byliśmy. Po drzemce doszedł katar :( od rana płuczę woda z solą ald bardzo tego nie lubie od razu odruch wymiotny mam i bida puki co a Tymek wydaje mi sie ze tez ma katarek heh.

Franio mistrz hehe a palec bardzo długi. My mamy zdjecie z usg chyba ok 15 tyg i tam wyglada jakby Tymek dwa środkowe palce nam pokazywał haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:59

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY mam pytanie czy wasze pociechy też mają taki okres czasu że tylko przy Was chcą byc ?? jeny ja nie mogę męża zostawić z małą nawet na pół godz mimo że jest najedzona i nawet mleko zostawione w butelce.. Tak się niemiłosiernie drze że nie da się jej uspokoić a tylko ja ją wezmę to odrazu cisza i spokój i radość.. Jestem teraz uwiązana. Czy Wy też doświadczyłyście czegoś takiego czy tylko moja taka ??

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ