X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moj Franio tez wysoko głowę podnosi ale wczoraj badała go pediatra i nic nie mówiła. Dzisiaj mega niespokojny dzień. Najlepiej u mamy na rączkach. Kozgo mam to samo od czasu do czasu z karmieniem. Dla mnie to wygląda jakby chciał sie cycusiem uspokoić. Tez zmienuam piers albo odstawiam, utulam i jak się uspkoi prztstawiam drugi raz.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się.

Znacie może jakiś dobry sposób na zaparcie? Dałam Zosi odrobinę smekty na biegunkę i się przyblokowała. Od ponad doby nic nie zrobiła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poznaję Franka :( śpi, wszystkie ruchy w zwolnionym tempie, nie chce ssać, taki bidulek z niego dziś. Wasze dzieciaczki też takie były po szczepieniach?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia z tego co wiem to są takie typowe objawy po szczepieniach właśnie. Ja mam depresję pogodowa :/ u nas leje i leje i leje. Nie ma szans na spacer :( i tak ma lac do niedzieli :(

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Ja też karmie na siedząco, i nie ukrywam, że nie jest to najwygodniejsze, tym bardziej, że Franio ma już 5580g a co będzie dalej?

Kozgo też mam kryzys przy karmieniu o 3 najczęściej, powieki same mi lecą ale dziś mały super zasypiał po karmieniach, ja jednak staram się odbić po każdym karmieniu, nawet w nocy... choć wiem, że może wiązać się to z rozbudzeniem ale nie odbicie, często wiąże się z ulaniem...

Makcza wiem co to znaczy karmić z kapturków :( my jeszcze z kapturka jemy z prawej piersi... lewa już funkcjonuje bez kapturka.

Walabia dzieci po szczepieniach słyszałam mogą różnie się zachowywać więc zapewne to reakcja poszczepienna.

Jeśli chodzi o tą wysoko podnoszoną głowę, to Franek też już podnosi, przekręca z boku na bok jak leży na ramieniu...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris podobno jak termometr naoliwkujesz i wsuniesz końcówkę w dupkę to pomaga ale trzeba to robić ostrożnie oczywiście...

doris85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - to pewnie po szczepieniu...jutro już pewnie dojdzie do siebie :)

Miriam - Oj pewnie się stracha niezłego najadłaś...Dobrze, że wszystko skończyło się w miarę...

Jeej, z tym podnoszeniem główki to oszaleć można już...podnosi za wysoko źle, nie podnosi też nie dobrze...u nas mały na brzuszku stara się główkę podnosić, przekręci z jednej strony na drugą, ale też żeby nie wiadomo jak wysoko ją unosił to też nie...i też już zaczynam się martwić :/

jutro się właśnie wybieramy na USG przezciemiączkowe, ale my z kolei obserwujemy się w kierunku obniżonego napięcia...

W ogóle mój synuś ma dziś gorszy dzień, mało śpi, a i jak zwykle ma spokojne czuwanie, potrafi poleżeć i w ogóle bez płaczu, tak dziś kompletnie...jak nie śpi, to cycek i koniec...żadnej alternatywy...jak pogoda tak na niego działa, to aż się boję reszty tygodnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:12

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    hejka
    Jeśli chodzi o tą wysoko podnoszoną głowę, to Franek też już podnosi, przekręca z boku na bok jak leży na ramieniu...

moja tak robi od urodzenia - podnosi i przekręca. Ale ja biorę to za dobrą monetę.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Hej, witam się.

Znacie może jakiś dobry sposób na zaparcie? Dałam Zosi odrobinę smekty na biegunkę i się przyblokowała. Od ponad doby nic nie zrobiła.

Kochana doba to jeszcze nie zaparcie, tak mi sie wydaje, moze odczekaj jeszcze troche , moim zdaniem za wczesnie na jakas reakcje . MOj raz nie zrobil tydzien i wowczas termometr poszedl w ruch a od tamtej pory gerulanie co 2 dni .

doris85 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, z Ciebie to jednak kawał wariatki :) Wózek przed domem zostawić i zapomnieć, a tu grad...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Kochana doba to jeszcze nie zaparcie, tak mi sie wydaje, moze odczekaj jeszcze troche , moim zdaniem za wczesnie na jakas reakcje . MOj raz nie zrobil tydzien i wowczas termometr poszedl w ruch a od tamtej pory gerulanie co 2 dni .

?? No co Ty?! Moja robi ok. 5 kup dziennie, a często i z 7. Jest jakaś norma ilości wypróżnień?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wcześniej kupa rzadka była co karmienie a nawet częściej a teraz mamy już ponad 1,5 doby bez kupy. Jest różnica. Jak pojawi się kupa to zacznę świętować ;)

U nas Zosia leniuszek. Od urodzenia coś tam unosi, ale postępu nie było. Od tygodnia kładę ja do snu na brzuszek i unosi o wiele wyżej. Polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:53

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Miriam, z Ciebie to jednak kawał wariatki :) Wózek przed domem zostawić i zapomnieć, a tu grad...
    Byłam tak przerażona tym co sie stało ze zapomniałam na smierć o nim zajelam sie przebieraniem Zojki myciem bo cała głowę miała w wymiotach pózniej przytulaniem i przepraszaniem całe szczęście ze mieszkam na kameralnym strzeżonym osiedlu to nie ukradli bo pod kamienica rożnie to mogło by być

Zoja tez tak głowę unosiła bałam sie ze to wlasnie napięcie ale pediatra ja obejrzała powiedziała ze ona jest duża urodzona po terminie i to normalne

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas raz nie buło kupy 4 dni a jak zrobiła to ogromna

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czesto jak przemywam bardzo mokrym wacikiem pupke to tak nim troche pokrece po odbycie i zaraz jest kupa. Czasami mam za swoje bo jak jest wystrzal to ja i podloga oberwie ale co tam najwazniejszy jest Michalek i jego zdrowy i niebolacy brzusio :-)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti u mnie to samo, Zazwyczaj jak przemywam pupę to idzie kupa. Ściana i firana już zostały potraktowane Frankową kupą ;) Franek dziś coś niespokojny... po każdym jedzeniu się spina i płacze... ale nic wielce nie jadłam...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Ty sie ciesz ze jest senny mój przez 2doby miał super histerie a Pani doktor obiecywała nam senność hehe. Dzis jakis senny i niespokojny dzien mamy.

Doris doba bez kupy to nic złego nawet do 5dni moze nie byc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystrzałowe te wasze maluchy :D

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na spacerze na szczęście obyło sie bez deszczu. Ja Tynkowi nigdy smoczka bezpośrednio po jedzeniu nie daje zeby sie nie udławił ale jak na smoczek i chce ulac to go wypluwa mysle ze i bez smoczka Zoja by sue zakrztusila jakby była na leżąco chyba ze smoczek cos ja tam podraznil i wywołał ten odruch.

U nas dzis troche płaczu od 17 standardowo ale cos ogólnie brzuch dzis męczył chyba prze troche nabiału wczoraj.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moze tez sproboje z tym mokrym wacikiem z ta kupa hehe. Tylko zabezpiecze siebie i ściany;p

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ