X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę najwiecej uśmiechów jest od kiedy dajemy delicol bo wczesniej po każdym jedzeniu był ryk a teraz uśmiechy a największe jak śpiewam mu Tymki małe dwa chciały przejść przez rzeczke haha:)

Dzis jest maz ale jutro bede sama wiec liczę ze sie nie rozłożę jeszzse gorzej.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka jest zainteresowana zabawkami szczególnie tymi co grają i szeleszczące są ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo piękne te uśmiechy, życzę zdrówka i wyrozumiałego synka jutro;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zojka jest zainteresowana zabawkami szczególnie tymi co grają i szeleszczące są ;)
    i to potwierdza, że każde dziecko to wyjątkowy egzemplarz. To, co lubią jedne, drugie odstręcza. I nie ma na to reguły :)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z zabawkami też na razie skromnie. Może chrzestni się w lipcu postarają ;) Jak na razie mam to:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90176759/

Grosze kosztuje a Zosia wpatrzona i trąca rączką robaczki. W ogóle te zabawki z ikei są fajne. A grubszą kasę warto odłożyć na lalki barby i lego ;)

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie tylko mata i huśtawka i jakies zabawki od siostry po dziewczynkach ale narazie Tynek nie bardzo zainwestowany nawet maz wydrukował plansze czarno białe ale nie interesują Tymka.

Teraz mój syn leży po kąpieli w lozeczku i nie ma zamiaru spac ale tez nie płacze tylko sobie leży juz z 40 minut.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    My z zabawkami też na razie skromnie. Może chrzestni się w lipcu postarają ;) Jak na razie mam to:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90176759/

Grosze kosztuje a Zosia wpatrzona i trąca rączką robaczki. W ogóle te zabawki z ikei są fajne. A grubszą kasę warto odłożyć na lalki barby i lego ;)

doris, a jak to się wiesza nad łóżeczkiem? DO czego przymocowałaś?
    IKEA ma jeszcze fajną nowość:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:35

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym może być problem. Ja wieszałam na sznureczku ciasno do boków łóżeczka. Raz do jednego, raz do drugiego. A teraz na przykład Zosia leży ze mną na łóżku a zabawka wisi na sznurku zaczepiona do lampy na wysięgu (takiej biurkowej). Zabawka ma na końcu pętelkę przez którą przekładam sznurek.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam te kotki na żywo. Super są.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    No z tym może być problem. Ja wieszałam na sznureczku ciasno do boków łóżeczka. Raz do jednego, raz do drugiego. A teraz na przykład Zosia leży ze mną na łóżku a zabawka wisi na sznurku zaczepiona do lampy na wysięgu (takiej biurkowej). Zabawka ma na końcu pętelkę przez którą przekładam sznurek.
    No właśnie to mnie powstrzymało przed zakupem. Ja nie mam jak tego przywiesić sensownie. ALe przemyślę i może coś wykombinujemy.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe tu cisza! Przecież wszystkie dzieci o tej porze śpią, co więc robią mamy kwietniowe?! Ja zajadam ciasteczka Kozgo, prasuję, piję kawkę (!), robię przegląd ubranek Franka, z wielu już wyrósł...

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja z mężem nadrabiam seriale hehe i coraz gorzej sie czuje ucho zaczyna mnie bolec moja babcia znowu w szpitalu bo dali jej leki na odwodnidnue a zapomnieli potas przepisać wsedzie konowaly. My za duzo szaleć nie mozemy jak mały spi bo to w koncu kawalerka hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia ja z mężem nadrabiam seriale hehe i coraz gorzej sie czuje ucho zaczyna mnie bolec moja babcia znowu w szpitalu bo dali jej leki na odwodnidnue a zapomnieli potas przepisać wsedzie konowaly. My za duzo szaleć nie mozemy jak mały spi bo to w koncu kawalerka hehe

Kozgo, obyście szybko wyzdrowieli. A Tymek - jak już porządnie zaśnie - to reaguje na hałasy, rozmowy itd?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, spi mocno normalnie oglądamy tv itd tylko staram sie zeby światła nie były porozpalane zeby miał poczucie ze jest noc. Teraz zawsze nakdluzsza przerwa w jedzeniu bo ok 4h a mógłby taka przerwę miec w nocy hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ucaluj Zosie z okazji jej 2 miesięcy kurczę ale tem czas leci. Pogoda dzis okropna bleh:( ja czuje sie okropnie noc była ciężka mimo ze Tymek pięknie spał do 7.30 i budził sie tylko na jedzonko. Jedyne to o 4 znowu go baki wybudzaly i kilka razu trzeba było go ululac i odłożyć.

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zosi <3
    Pogoda straszna i tak ma być cały weekend :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) u nas nocka super. Po karmieniu, już bez odbijania wkładam do kołyski i ładnie śpi. Jednak ostatnimi czasy nasiliły się mu, prężenia po jedzeniu. Kurde nie wiem czy to jest kolka czy co to jest. Żeby dobrze unaocznić i wytłumaczyć jak to wygląda to śmiało mogę przyrównać to do skurczy porodowych. Może głupie porównanie ale tak właśnie to wygląda. Po jedzeniu (nie zawsze) dostaje takich jakby skurczy, prężeń, spina się no i doszedł teraz płacz. "Skurcz" ten trwa ok minuty może trochę dłużej i przechodzi a mały jest spokojny przez np 10min i potem sytuacja powtarza się znów, może z góra 5 razy... czy to może być kolka???? Dajemy mu delicol ale ja jakoś poprawy nie widzę. Może kurde ciągle jem coś co mu szkodzi? chleb i bułki wieloziarniste? wczoraj w ogóle wieczorem trwało to dłużej... ciężko mu też zasnąć... i taki jakby więcej płaczliwy się zrobił... może to być ten głupi skok rozwojowy??? Już sama nie wiem .

27 mamy szczepienie... już się na samą myśl stresuję... i dalej nie wiem jak szczepić..

Makcza jak ręka? byłaś u lekarza?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała takie objawy: boli jedna pierś przy karmieniu, ale też pomiędzy karmieniami, jakby była cięta żyletką? Nie ma urazów mechanicznych, smutek ok, pierś nie jest przepełniona, mleko leci, nie boli przy ucisku.Nie jestem w stanie karmić, tak boli, w kapturku bez różnicy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla Zosi:)
    Makcza mnie tez często boli tak lewa pierś nie wiem co to jest jedna położna mi powedziala, że po prostu kanaliki się napełniają mlekiem a widocznie mam bardzo wrażliwe piersi, dlatego sprawia mi to ból. czasami łzy lecą przy karmieniu.

wczoraj lekarka kazała mi sprawdzić czy mam wystarczającą ilość mleka bo mały trochę słabo przybiera i ja jak ściągam to mam tylko ok 50 ml z jednej piersi a poza tym mały je bardzo często i w dzień i w nocy. Kazała przygotować 50 ml mm i po karmieniu piersią i odbiciu od razu dać mm, jeśli wypije tzn że nie wystarcza mu to co mam. No i niestety wciągnął wszystko:(
    Będę musiała go dokarmiać prawie po każdym kp.

01582n0ast4hm7dp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te zabawki z ikei ale niestety u nas nie ma takiego sklepu :-(

przez tą pogode mam jakiegoś doła bo już prawie cały tydzień nie wychodziłyśmy na spacer bo bez przerwy pada.

Tusia my na szczepienie idziemy w następnym tygodniu i poza szczepionką 6w1 na którą jestem zdecydowana nie wiem które jeszcze dodać.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ