X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u nas karmie tak samo. Moze to faktycznie skok albo pogoda tak działa.

Walabia wydaje mi sie ze takieg malucha to trzeba wybudzav tak do 1 miesiaca zycia albo jak słabo przybiera na wadze ale skoro tak pediatra kazała to moze jest jakis powód.

Kurczę dziewczyny od kilku dni jak karmie czuje okropne kłucie pod pachami jakby ktos mnie tam kul igoelkami nie wiem od czego to moze byc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam, ma Zojka jeszcze ten trądzik?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam za milczenie ale czasu brak ;)
    Oczywiście nie wytrzymałam w szkole i wróciłam wcześniej gdy doturlam do domu Zojka była bez smoka ale jadła z butelki :/ a pediatra kazała łyżeczka karmić oczywiście teściowa wie lepiej i odrazu dostała butle :/ podobno była grzeczna jak nigdy jestem ciekawa bo twierdza ze jadła i spała i tak wkoło hm czyli ze co ona marudzi tylko ze mną :/ jadła podobno bardzo duzo tylko dziwi mnie fakt braku kupy do dziś :? Jeżeli faktycznie jadła tak duO wiecej niz z cyca to gdzie kupa ?
    Wczoraj byliśmy na komuni i mojej siostry ciotecznej i przed kościołem był cyrk nie z tej ziemi Zojka to chyba ateista jak mama ;) pózniej grzeczna była ładnie spała :) a teściowa została juz i siebie bo był plan ze zostaje u nas do końca sesji oczywiście powiedziałam ze zajec za tydzień nie mam a tak naprawdę mam ale tylko w sobotę od 8-15 Czarek wyjeżdża na weekend do Anglii wiec i tak bym jej nie zostawiła z sama teściowa wczoraj powiedziała rano żebym łyżeczkę cukru nasypala do pieluchy tetrowej i zawinęła niech sobie Zojka pocuka :/ upadła na głowę chyba :/
    No i teść poszedł w tango chyba od czwartku jak ona przyjechała do nas i tak sie nabzdryngolil wczoraj podobno ze karetka go zabrała bo chore serce ma i teraz teściowa ma sie juz kim zajmować i mam nadzieje ze nie przyjedzie juz do nas i niebedxie gadania ze mam iść do szkoły ;) a ja dziś pogadam sam na sam z Czarkiem i poprostu powiem ze moja psychika nie da rady bo ja siedzę w szkole i tylko myśle o Zojce i wyje jak bóbr bo czuje sie wyrodna matka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ma ale juz nie taki czerwony tylko skóra taka chropowata w środę idę. Nia do pediatry i zapytamy co i jak
    Co do skazy bialkowej to u nas jest podejrzenie i pediatra nic nie mówiła o odsawieniu Zojki od cycka tylko mam nie jeść nabiału i jajek do tego wołowiny i cielęciny

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Zojka w sukience :) 1p7cbc.jpg

agata86, Edzia88, walabia, Mirella, doris85, misia_k1, Lissa lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas właśnie ta skórka też jest taka chropowata, ale była u nas położna i mówiła że napewno jest to trądzik a nie żadne uczulenie.

a jeszcze się zapytam ciebie kiedy się wybierasz na szczepionke, bo nasze dziewczyny różni tylko jeden dzień, a ja nie wiem czy iść w tym tygodniu czy w następnym.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Cudna kiecka mała modnisia z tej Zoji:)
    Miroam a z butli Twoje mleko czy mm? Bo przy zmianie mleka moze byc inaczej z kupa podobno albo Zojce sie zmieniło bo to tez podobno tak jest ze dzieci robia z czasem mniej kup niz na początku.

Rozumiem ze po butli nie miałaś problemu z karmieniem piersia? Tymek tez nie lubi byc w kościele tak jak dziewczyny pisały moze to zapach albo za głośno.
    A co do bycia grzecznym to czesto sie widzi ze jak naluch sam z mama to płacze więcej bo goście sa ciekawi sa nowa atrakcja. Jak kiedyś cały dzien Tymek płakał i wezwalam wizytę to na widok doktora spokój, cisza, uśmiechy normalnie szok hehe.

Lusia my tez mamy taka skore na buzi, triche na brzuszku i nóżkach i tez niby mówili ze to trądzik. Miriam a po czym u Ciebie zdiagnozowali ze mała ma skaze białkowa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:05

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia w środę mam planowo idę do pediatry i będę próbowała przeciągnąć jak najpóźniej to szczepienie najchętniej nie szczepiona bym wcale ....

Kozgo ona nawet do kościoła nie weszła tylko podjechalismy i był wrzask do wózka ja włożył Czarek i jak oddalał sie od kościoła to spokój jak wracał to wrzask :D

U nas jest podejrzenie po bolesviach brxucha i wysypce podobno warto zwracać uwagę na uszy dziecka czy nie pękają

Z butli dostawała ale moje mleko

• walabia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj była awantura: jak zwykle po kąpieli chciałam nakarmić Franka, a on w ryk. Na widok piersi wył jak szalony. WIęc odciągnełam pokarm i chciałam dać z butelki a tam jeszcze większy ryk. Stwierdziłam, że na siłę nie będę karmić. Usnął w 5 minut! Więc...chyba nie był głodny?!? Obudził się po godzinie, o 21:00 i chciałam mu dać z butelki (bo było już gotowe) i wpadł w ryk. No więc podałam pierś, zachwyt nie z tej ziemi, opróżnił ją w 5 minut i zasnął. Dziwne, czasem nie mogę pojąć o co chodzi Frankowi:)

Wczoraj przyjaciele zaproponowali nam wspólny wyjazd nad morze w długi weekend czerwcowy i bardzo mi się spodobał ten pomysł, ale... jak to wszystko zorganizować sobie gdzie indziej? Niby spać Franek może u siebie w gondoli, ale czy inne miejsce nie sprawi, że będzie niespokojny? CIekawa jestem. Wyjeżdżałyście już ze swoimi maluchami na dłużej?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja byłam 4 dni u teściów Zojka nie była jakaś przerażona innym miejscem spała ze mną mimo ze jest tam lozeczko dla niej wyjazd zniosła ok tylko po powrocie do domu był Meksyk tam nie było tak jak w domu wiadomo tu mamy jakis rytm dnia tam wszystko sie zmieniło pózniej chodziłam spać to i automatycznie ona tez bo zasypia ze mną a gdybwychodze to i ona sie budzi do tego przyszedł skok to tydzień po powrocie był ciężki

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysio też ma taką chropowatą skórę ale tylko na twarzy, uszkach, dziś jest już spokojniejszy i ta wysypka lepiej wygląda. Mimo to przejdziemy się do lekarza, bo może to jednak jakaś alergia pokarmowa. Ja od małego nie trawiłam mleka, do tej pory zdarza mi się rewolucja żołądkowa jak wypiję kubek kakao, więc może i on tak cierpi. Tylko ciężko całkiem odstawić ten nabiał, ale jak trzeba będzie to trudno.
    Miriam, dobrze że przetrwałaś jakoś ten weekend, oby teściowa pojechała sobie na dobre :-) Ja też boję się zostawić Tysia samego z treściami, ale chyba w ten weekend będę musiała, bo mąż wyjeżdża a ja mam kurs, na szczęście przedostatnie zajęcia i tylko po 5 godzin. Jak zostawiam go z mężem to jakoś inaczej, ale niestety nie zawsze to będzie możliwe, więc trzeba się z tym oswoić. Nasz mały przy obcych też jest bardzo grzeczny, dopiero jak sobie pójdą to daje czadu. Moja teściowa na szczęście ma tylko obsesję na punkcie tego że małemu jest zimno, poza tym pyta co i kiedy podać itd. Póki dzieci są takie małe i opieka babci jest sporadyczna to myślę, że nie ma się co obawiać o złe nawyki. Zojka pięknie wygląda w tej sukience, to jest niewątpliwy plus posiadania córki, że można ją ubierać w takie cuda :-)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina skaza białkowa występuje na całym ciele nie tylko na buzi :) tak mi położna mówiła ;) wiec mam nadzieje ze u ciebie to tylko trądzik ;)

A ja wlasnie dowiedziałam sie ze teściowa ma pretensje do Czarka ze to przez niego teść sie nabzdryngolil bo w czwartek zażartował przez telefon ze jak mamy nie ma to może sie napić piwka i tak pociągnął ze wczoraj w szpitalu wylądował 3,8 promila

Czarek sie wkurzył ze matka ma do niego pretensje i powiedział przez tel "kur... Pier... Nigdy juz nie poproszę ja o pomoc przy małej sam będę sie nia zajmował jak w szkole będziesz dam sobie radę ..."
    Hehe jupi dobrze ze tak sie stało łatwiej bedzie mi teraz gadać o dziekanke z Czarkiem :)
    A my zbieramy sie na spacer cudna pogoda :)
    A po telefonie od Czarka az żyć mi sie zachcialo ;)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, jak pojechałyśmy z Zosią do teściów na wieś to mała spała jak anioł w gondoli. Świeże powietrze tak podziałało. Nie masz co się obawiać. Trzeba jeszcze kiedyś żyć :)

A propos wysypki. Miriam a ta wysypka u Zojki to taka czerwona blednąca po spaniu? Stosujesz coś na to? Pomaga? U nas wysypka nawraca mimo stosowania fenistilu. Sama już nie wiem od czego to.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris pytałaś lekarza co to za wysypka? kurcze dopiero tersz zobaczyłam, ze Zosia ma już dwa miesiące! ale zleciało...
    walabia, ja też bym jechała, tylko polskie morze ma to do siebie, że lubi tam lać i wiać i pytanie co wtedy robić z takim maluchem, do knajpy nie bardzo. Znajomi byli z dwumiesięcznym synkiem w górach i wyprawa udała się super, ale mówili, że to właśnie duża zasługa pogody.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka ma dosyć olewcze podejście. Zbieram się do dermatologa i zebrać nie mogę. Cały czas liczę, że to po prostu przejdzie z wiekiem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja powoedzialam rodzinie o wyjeździe nad morze w ten weekend to mnie zniszczyli wszyscy naskoczyli na mnie ze to za wcześnie za daleko i ze tyle h w tym foteliku itd, a u tak mieliśmy jechac nad morze i w gory w czerwcu do rodziny a tak to mam w dupie pojedziemy sobie sami na Mazury i tyle.

Kurczę Tymek tez ma taka ni to kaszka a moze potowki na cialku moze to tez alergia heh ale on tak sie poci ciagle mimo cienkiego ubrania, szczególnie po jedzeniu ze myslalam ze to od tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:12

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas jest 20st. Lekki wiaterek wieje. Czy jak zaloze body lekki pajacyk skarpetki i czape i przykryne kocykiem to bedzie oki?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek przy takiej pogodzie ma Body z długim, spodenki, skarpetki, czapka i lekki kocyk ale on jest wyjątkowo gorący po mamie hehe raczej do zmarzluchow nie należymy

Haybeauti a jak brzusio maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:38

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to u nas tez. Michas tez goracy chlop:-)
    A brzusio. Jutro idziemy do pediatry nkwej i zo aczymy co powie bo tamta powiedziala ze po 3 misiacach przejdzie i ma bolec. Na moje oko to Michas ma skaze bialkowa. Bo maz mial i zobaczymy co dalej. A dowiedzialam sie w niedziele tesciowa sie wygadala bo tak to szukalibysmy po macku i nke wiadomo ile czssu.
    a jak Tymek i brzusio?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti a Michas ma wysypkę? U nas raz lepiej raz gorzej trudno cos temu przypisać potrafi miec koszmarny dzien a następny super ale chyba skłaniam sie jednak co do gazów skończę delicol i lecimy z sab simplex najwyżej zaalwsze mozna wrócić do delicolu ale juz 2 miesiące za nami wiec oby faktycznie po 3 przeszło zupełnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ