X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyglada to tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf98af465054.jpg

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda to jakby alergia na coś a nie zmieniłaś proszku albo płynu ?? być może zjadłaś coś co go uczuliło.. bo potówki to takie skupiska kuleczek jakby. MOja ma potówki na czole i jak patrzę na Twojego Tymka to wygląda to jak alergia. Moja starsza miała takie jak zjadłam warzywo ale nie pamiętam juz co to było.,

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, wróciliśmy ze wsi. Było EKSTRA! Hesia zaczęła się uśmiechać i patrzeć tak świadomie, że aż mnie ciary przeszły. Wspaniałe jest to pogłębianie więzi i narastająca fala miłości :) Przez cały weekend mała ani razu nie zapłakała, spała sobie w kołysce, wynosiłam ją na trawkę i pokazywałam świat, było cudnie. Aż nie mogę uwierzyć, że mi dali takie grzeczne dziecko. I boję się, że sielanka się skończy wraz z pierwszą kolką...

Za to mnie od czwartku boli ta pierś, przy karmieniu aż łzy lecą z bólu. Dziś chyba poprawa, ale byłam u lekarza. Znalazłam chyba winowajcę kłopotu - małe pęknięcie na sutku. Lekarz nie zaordynował antybiotyku, bo gorączki brak (i super), kazał robić przymoczki (co za urocze słowo!) z Rivanolu, odciągać pokarm zamiast podawania piersi dziecku i szlus. Zobaczymy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten SKOK, o którym tyle piszecie?

A, i jeszcze jeden temat, cięższy gatunkowo... Czy wszystkie chrzcicie dzieci? Bo my nie zamierzamy, a boję się, że mi teściowa odjedzie... Już jej wspominałam kiedyś, że jak będziemy mieć dziecko, to nie dołączy do stada Baranka Bożego, no ale teraz zapowiedzi stają się rzeczywistością. I nie wiem, żal mi teściowej, będzie to bardzo przeżywać.

mala_mi lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Przepraszam, że się wcinam w wątek. Wprawdzie miałam być majową mamusią, ale synusiowi spieszyło się na świat i pomimo hamowania akcji porodowej i 2-tygodniowym pobycie w szpitalu powitał świat 23.04. Jesteśmy zatem na podobnym etapie, stąd do Was piszę. Wyczytałam, że Wasze dzieciaczki jedzą po 10 min. Mój niestety butelkę potrafi doić 3 h, przy czym zje różnie - czasem 45, a czasem 70 ml. Karmię piersią, ale częściej pokarm odciągam, gdyż po porodzie cc miałam długo gorączkę 39 stopni, która chyba jest spowodowana tym, że nie mogę mieć choć trochę pokarmu, bo zaraz rośnie. Kubuś ma dziś 26 dni, a od kilku dni marudzi, chce być lulany (choć nie uczyliśmy go tego), więcej i częściej je, płacze i się pręży. Podajemy już Delicol, ale zastanawiam się czy nie lepszy byłby Espumisan, bo przecież w środę mały skończy już miesiąc.
    Piszecie o skoku rozwojowym i sama zaczęłam się zastanawiać czy to nie to, ale myślę, że jeszcze zbyt wcześnie, bo przecież wg specjalistów następuje ok. 5 tyg., licząc od planowanej daty porodu, a ja rodzić miałam 13 maja...
    A, i jeszcze jedno... Czy Wasze maluszki też tak podnoszą główkę? Kubuś robił to już w szpitalu, a teraz odbijanie to nie lada wyzwanie, bo bardzo ciągnie głowę, a jak leży, to łapie mnie za dłoń i się podnosi. Czy to nie za wcześnie?

Makcza lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska proszku nie zmieniałam wlasnie u zadnych kosmetyków wiec musi byc od jedzenia :( tylko teraz od czego :/ kurczę ale na ostatniej wizycie tez je miał tylko mniej i pytałam pediatry i nic o uczuleniu nie mowila.

Makcza super ze mała bez bolu brzuszka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki rozwojowe to w normalnym toku rozwojowym czas bardziej wzmożonego dojrzewania dziecka zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. Okres szczególnie intensywnego wzrostu i rozwijania nowych umiejętności przypada na pierwszy rok życia. Mózg i układ nerwowy niemowlęcia ciągle się kształtują, rozwijają, dlatego maluch zaczyna z czasem odczuwać dochodzące do niego bodźce wyraźniej. Intensywność doznań może skutkować u dziecka dużym stresem, dlatego często przed skokiem rozwojowym maluch jest płaczliwy, niespokojny i rozdrażniony

Skok rozwojowy niemowląt bardzo często bywa poprzedzony okresem, gdy dziecko staje się płaczliwe, marudne, ma problemy ze snem, nie chce jeść, jest rozdrażnione lub nad wyraz ciche. Maluch może odczuwać zaniepokojenie i szukać ukojenia w ramionach mamy.

Makcza lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy dziecko .. jesteśmy katolikami chodzimy do kościoła i każde nasze dziecko jest chrzczone.. :) ale to jest każdego indywidualna sprawa. I na pewno nikt nie może zmuszać do tego i negować czyichś decyzji :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Martusska proszku nie zmieniałam wlasnie u zadnych kosmetyków wiec musi byc od jedzenia :( tylko teraz od czego :/ kurczę ale na ostatniej wizycie tez je miał tylko mniej i pytałam pediatry i nic o uczuleniu nie mowila.

Makcza super ze mała bez bolu brzuszka:)

Bo powiem Ci tak że lekarze często uważają że matki za bardzo panikują jak zobaczą jakąs wysypkę na ciele i czasami to nawet nie powiedzą co i jak tylko bąkną coś na odczepnego.. a my zwyczajnie martwimy się o maleństwa i każda krostka czy wysypka to dla nas zawsze zastanowienie od czego dlaczego i jak to wyleczyć :) ale myślę ze to nie jest groźne i się nie przejmuj.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy chrzcić, ja robię to dla męża bo nie jestem katoliczką. Podobnie było ze ślubem kościelnym. Jeźeli oboje nie chcecie chrzcin, to chyba nie ma sensu się męczyć. Planuję połączyć chrzciny z 30tką męża, wypada akurat pod koniec sierpnia, więc Tysio będzie już większy i może uda się zrobić imprezę w plenerze :) Makcza tylko pozazdrościć takiej bezproblemowej córeczki, my po wczorjszym dniu płaczu trochę zwątpiliśmy.
    haybeati, czytałam, że alergia czy skaza u rodzica to 60% większe ryzyko wystąpienia problemów u dziecka więc może Twoje podejrzenia są słuszne.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Czy Wasze maluszki też tak podnoszą główkę? Kubuś robił to już w szpitalu, a teraz odbijanie to nie lada wyzwanie, bo bardzo ciągnie głowę, a jak leży, to łapie mnie za dłoń i się podnosi. Czy to nie za wcześnie?
    No właśnie nasz Franek tak ma i idziemy do neurologa, bo pediatra podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chrzciny ale tez uważam ze to Wasza decyzja i teściowa bedzie musiała sie z tym pogodzić trudno żebyście robili cos wbrew sobie.

mala_mi lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka też tak podnosi główkę ale lekarka powiedziała że jest silna i nic się złego nie dzieje tylko trzeba podtrzymywać główkę żeby do tyłu nie uciekała

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo lenka też ma taką wysypkę i to podobno nie jest alergia tylko ten trądzik, a ma ją na policzkach, troche na szyjce i troszke na brzuszku. oglądaly to dwie różne panie dr (jedna prywatnie) i jak zapytałam czy to uczulenie to one że to trądzik.

my mamy chrzciny 8 czerwca, mam nadzieje że moje dzieciątko będzie wtedy grzeczne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:47

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a dostała już któraś z was okres po porodzie bo mnie dzisiaj tak mocno boli brzuch jakbym miała za chwile dostać.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia no nam tez ze to trądzik wiec liczę ze to to. Powiem Wam ze Tymek sam zasnal dzis w dzien w lozeczku i coraz czesciej tak zasypia tylko tak go szarpie brzuch ze go wybudza i to jednak sa gazy po jak użyliśmy rureczki przed wczoraj wieczorem to pierwsza spokojna noc była a dzis znów o 5 baki go wybudzily i straszna histeria.

Tymek tez glowe podnosi jak wariat i tez lekarz powiedział ze silny tylko mowil ze jak leży na brzuchu i za duzo podnosi to go przekręcac na plecy bo to nie te mięśnie co trzeba działają i moze dziecko nadwyrężyć sobie karczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:26

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas troche inaczej wyglada. Jest chropowate w dotyku i delikatnie zaczerwienione. Tez do konca nie wiem czy to alergia ale tak opstawiam. Zobaczymy co powie pediatra. Jutro wszystkiego sie wypytam i dam znac. U nas pojawilo sie to po 3-4 dniach po zjedzeniu kanapki z bialym serem.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam moją księżniczkę
    http://w738.wrzuta.pl/obraz/2FArRFn4XOu/wp_000134
    http://w738.wrzuta.pl/obraz/0iGi7GeZ4PQ/wp_000139_2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:57

doris85, Karina1989 lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia śliczna malutka:)
    Dziewczyny czy wszystkie wasze maluchy jedzą za jednym razem z obydwu piersi bonnoj dalej zjada tylko jedna.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dzidzia!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ