Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
kozgo wrote:Dzis Tymek pół spaceru awantura po cycu troszke spokoju ale nie spi kurde mam wrażenie ze im starszy tym gorzej dzis od 4 ryk i tylko godzina snu w domu i na spacerze pół h juz tracę nadzieje ze bedzie lepiej
Kozgo,
no przecież Tymuś nie będzie tak płakał przez następne parę lat! Na pewno będzie lepiej! Jesteście obydwoje bardzo dzielni.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Zgadzam się Walabią. U nas w KRK tez upał. Myślałam, że ubrałam Zosię ok, ale jak wyciągałam ją z wózka po powrocie to była gorąca i mokra
Chyba się przestawię na spacery poranne, bo wieczorkiem to wole w domu z małżem pobyć.
Zosia dzisiaj super aniołek. W nocy też cyc i spanie w swoim łóżeczku. Jednak to chyba ten delicol. Ja daję 5 kropelek do każdego karmienia. Ja odstawie to 2 dni się coraz bardziej pogarsza a jak wprowadzam to znowu 2 dni się polepsza wiec to chyba trwa. Poza tym jestem już raczej pewna że delicol nam pomógł - kupki już nie są kwaśne, mniej strzelające. Zosia spokojnie je i prawie już nie bulgoce w brzuszku. -
Hej my dziś mieliśmy wizytę patronażowa pediatry i nasze słoneczko pięknie rośnie w szpitalu spadła do wagi 2560 a dziś waży 3360
Niestety zaczęły się u nas kolki
Wczoraj o 20 po na karmieniu małej musiałam zostawić ja z teściowa i jechać z mężem na pogotowie bo nie daje już rady z moją d... Wiki wyczuła że mnie nie ma i dała czadu babci. A ja myślałam ze zwarjuje bez niej. Dziś daliśmy espumisan i zobaczymy czy pomoże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:11
-
A co do tematu chrztu to jestem tego samego zdania co wy. Nikogo do niczego nie wolno zmuszać. My oboje chcemy ochrzcić Wiki. Oboje jesteśmy wierzący choć nie przesiadujemy cały czas w kościele. Raczej ukazujemy to inaczej, niestety powątpiewamy w powołanie i wiarę niektórych księży,dlatego uważam że wiarę nosimy w sercu i codziennym życiu. I każdy ma prawo do własnej wiary nawet jeśli wierzył by w ,,kota,,. W sumie nie wiemy co będą o tym sądzić nasze szkraby za kilkanaście lat.
U nas piękna pogoda ja leże na trawce a Wiki w wózeczku. -
No u nas jest wlasnie znosnie ok 26 stopni w cieniu
sale ja po 3 latach mieszkania na Cyprze inaczej odczuwam temperatury
A jak ubieracie dzieciaczki w taka pogode ? Bo ja zakladam tylko body na krotki rekawek i ewentualnie przyktywam nogi pieluszka albo zaklada cienkie skarpetki ... -
Lissa wrote:A jak ubieracie dzieciaczki w taka pogode ? Bo ja zakladam tylko body na krotki rekawek i ewentualnie przyktywam nogi pieluszka albo zaklada cienkie skarpetki ...
Franek miał dziś body z długim rękawem i spodnie ze stópkami, niczym go nie przykrywałam a i tak był cieplutki. A co z czapką?!? Ja założyłam dziś taką cieniutką, ale nie jestem przekonana co do słuszności mojej decyzji. W ogóle odpowiednie ubieranie Franka jest dla mnie wyzwaniem, nigdy nie mam pewności, czy dobrze to robię.
Ja dzis mam mega kryzys czy to możliwe zeby Tymkowi nie pomagało nic żadne krople, dieta ?? Przecież to jakis obłęd jak jeden dzien lepiej to potem 5 kolejnych koszmar dzis tak darł sie ze baba w sklepie mnie na 40zl oszukała a ja oczywiście noe sprawdziłam paragonu bo on sie darł i dopiero w domu zobaczyłam .
-
nick nieaktualny
-
Kozgo, kiedys musi się to skończyć. Najgorsze masz juz na pewno za sobą. Jestes super dzielna.
Ja zrobiłam to samo co Wy dzisiaj. Wybrałam sie na spacer w najgorsze godziny. Po wyjęciu z wózka Franio tez byl caly rozgrzany. Trzeba zmienić godziny.
Ja dzisiaj Franka ubralam w body z długim rękawem i spodenki. Czapeczke ściągnęłam w trakcie spaceru. Tez mam problem z dostosowaniem ubrania do pogody -
Dziewczyny ja po wizycie u nowej pediatry. Jestem mega zadowolona bo w koncu wiem czemu Michas ma wysypke i dlaczego boli go brzuszek. Okazalo sie ze ma skaze bialkowa i alergie na gluten lub pszenice. Wlasnie wzielam sie za pieczenie chlebka bezglutenowego. Przy okazji zaszepilismy go na wzw b. Tak zaczol plakac ze sama sie rozplakalam. Chyba na szczepienia bedzie chodzic maz.
A i okzalo sie ze Michas ma sluz w kupce a ten poprzedni babsztyl nic nie powiedzial na kupke. A sluzjest od alergii.
Kozgo mi lekarz powiedziala ze alergia z przewodu pokarmowego z schodzi 4 tygodnie wiec moze zjadlas cos na co jest uczulony i to ze placze to efekty- tak mi przyszlo na mysl. -
doris85 wrote:Haybeauti, no to my mamy to samo. Wysypka i sluz w kupie. Tez podejrzewam gluten, bo nic innego nie jem codziennie. Gluten to pszenica i co jeszcze?
Gluten jest prawie WSZĘDZIE!
http://pl.wikipedia.org/wiki/GlutenWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:57
Tez podejrzewam pszenicę. Na razie przerzucam się na chleb żytni a jak nie pomoże to kukurydziany i odstawię kawę zbożową. A i pije sobie kawkę z kozim mlekiem
na razie chyba ok
Tyle, że u nas w sumie bóle brzuszka sa w normie, tylko to kupy i wysypka paskudna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:57
-
walabia wrote:Przedstawiam Wam nowe danie, które włączyłam jakiś czas temu do swojego jadłospisu (i nie widzę skutków ubocznych): kasza jaglana z marchewką, cukinią i kurczakiem. PYYYYCHA!!!
jedzeniowa telepatia : D Walabia jedlismy prawie identyczna potrawę dzisiaj. Tylko ja zamiast kurczaka dałam paprykę. Potwierdzam ze pycha.
walabia lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:My śluzu w sumie nie mamy ale kto wie, znowu nam mowila Pani doktor ze to nie wysypka a trądzik kurczę moze lepiej isc do jakiejś innej na konsultacje.
Na twoim miejscu tez bym zmienila. Tylko jak zmienisz Tymkowi pediatre to nastepna zmiana moze byc za pol roku takie prawo.wiec albo prywatnie albo musisz sie dobrze zastanowic.