X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też koszmarny dzień...małego calutki dzień męczył brzuszek i nawet na spacer nie udało nam się wyjść ( podejścia były dwa), bo w wózku od razu płacz...ciekawa jestem czy to efekt wczorajszych buraków, czy czegoś innego...Żeście mnie teraz dobiły tym glutenem i pszenicą...toż to cholerstwo jest przecież wszędzie prawie że :/ jakbym jeszcze pieczywo odstawiła, to...zostaje mi już chyba ino woda i starannie wyselekcjonowane obiadki...oszaleć idzie...

Ja też mam problem z ubieraniem małego...Mateusz to zmarźluch okropny, jak mu zimno przy przewijaniu to płacze okropnie...a spróbuj go wytrzeć za zimną chusteczką...tak więc nieco obawiam się go tak negliżować...no ale też wiadomo, że na takie ciepło nie naubieram chłopa nie wiadomo jak...jeszcze w mieszkaniu mam teraz dość chłodno i to mnie baardzo dezorientuje, bo na zewnątrz jest dużo cieplej...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja pieke chlebek z maki gryszanej i z amarantusa. Bez glutenu i pszenicy. Jak wyndzie to moge dac ci znac czy latwo upiec i czy widac u nas poprawe.
    ja to z tymi wyjsciami tez mam problem tym bardziej ze Michas to goracy facet. Jak czytam jak wy ubieracie dzieciaczki to ja chyba przegrzewam Michasia.
    a jak z czapkami zakladacie czy nie? Przy jakiej temp. Nie zakadacie?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj założyłam czapkę na spacer, po zdjęciu główka cała przegrzana :/ ciepła i spocona. Ważniejsze wydaje mi się zakładanie czapeczki jak wieje, żeby nie doszło do jakiegoś zapalenia ucha.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była na początku tylko bo gondola tak osłonięta ze nic nie wieje a ciepło było mega, u nas był w dresikach i długim Body i był gorący. Co do pediatry to jak pójdę to do prywatnego napewno, kurde ta nasza pediatra niby tyle pozytywnych opinie w internecie itd wiec liczyłam ze bedzie ok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my to chyba na opak :) dziś prawie cały dzień na dworze byliśmy :) pierwszy raz karmiłam małego na dworze. Jeździliśmy sobie w cieniu cały czas. MAły ubrany był w body z długim i spodenkach, niczym go nie przykrywałam, czapeczkę cieniutką też miał. Z tą czapką to staram się zakładać ze względu na uszy... MAły nie był dziś spocony ani jakiś gorący :) bardziej ja odczułam chyba dzisiejszą temperaturę. Za to mały tak ładnie spał i budził się tylko na karmienie i przebranie pieluchy :) ciekawe jaka nocka będzie.

Od wczoraj wieczora podajemy espumisan, delicol odstawiliśmy... trochę dziś się spinał ale jakoś bez tragedii... a Wy dziewczyny po jakim czasie zauważyliście poprawę jak podałyście espumisan? ja daję 5 kropli do każdego karmienia. Podaję 5 kropli bo niby można 40 na dobę a mi wychodzi ok 10 karmień na dobę...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Ty to masz jakiś dar kulinarny jak Twój mąż :) jak nie placek to jakieś danie :) smakowicie wygląda... ja raz zrobiłam kaszę jaglaną i miałam wrażenie, że Franek ja źle przyjął ale może to tylko zbieg okoliczności był bo też słyszałam o dobrych właściwościach tej kaszy... może spróbuję jeszcze raz zjeść...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia Ty to masz jakiś dar kulinarny jak Twój mąż :) jak nie placek to jakieś danie :) smakowicie wygląda... ja raz zrobiłam kaszę jaglaną i miałam wrażenie, że Franek ja źle przyjął ale może to tylko zbieg okoliczności był bo też słyszałam o dobrych właściwościach tej kaszy... może spróbuję jeszcze raz zjeść...

Ech... nie napisałam, że danie gotował mąż. Ja się udzielam w kuchni tylko jeśli chodzi o desery. Ta kasza ponoć rewelacja jeśli chodzi o zdrowie, więc serwujemy sobie ją ostatnio regularnie. A pomysłodawcą była moja mama, zbieg okoliczności, ale dieta matek karmiących niczym nie różni się od diety osób przechodzących chemioterapię. No i mama nam podsuwa różne pomysły na zdrowe jedzenie.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ale mnie rozbawiłaś zdaniem :"Ech... nie napisałam, że danie gotował mąż" asiora z Ciebie :) no proszę to teraz z mamą możecie się wymieniać przepisami :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez po kaszy jaglanej bylo jakby gorzej a wlasnie słyszałam ze taka zdrowa ale puki co pozostaje przy jęczmiennej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Tusia, jak ja Ci zazdroszczę takiego dnia...idę zaraz spać z nadzieją na lepsze jutro, bo dziś już wysiadam...

Walabia - Ooo, to chociaż masz od kogo brać pomysły na fajne dania:)

haybeauti - koniecznie daj znać, jak to wyszło :) Jak coś, proszę o dokładny przepis :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo,to może nasze maluchy nie tolerują jaglanej :P kurde mam taka ochotę na lody... teraz jak ma być tak gorąco... będziecie jeść lody? a jak już to jakie?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArina po burzy wychodzi słońce więc jutro pewnie będzie już lepiej.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam ost sorbet bananowy z grycana ale był tak słodki ze go wyrzuciłam chyba odzwyczailam sie od takich słodkości hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    Boże, Tusia, jak ja Ci zazdroszczę takiego dnia...idę zaraz spać z nadzieją na lepsze jutro, bo dziś już wysiadam...

Walabia - Ooo, to chociaż masz od kogo brać pomysły na fajne dania:)

haybeauti - koniecznie daj znać, jak to wyszło :) Jak coś, proszę o dokładny przepis :)[/QUOTE
    Napewno dam znac

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadałam lody śmietankowe i nic Frankowi nie było. Mnie też nie ;) ale najbardziej lubię sorbety, nie wiem czy bym się odważyła zjeść. Czekam na magiczny 4 miesiąc.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Utknęłam! Zabrałam się za segregację ubrań Franka. Dwie torby próżniowe już zapakowałam na pawlacz (dla młodszego braciszka ;) ) a teraz segreguję ubrania 3-6, 6-9. 9-12, 12-18. Dostałam masę ubrań od przyjaciółki po jej synkach. Zatrzęsienie. Widzę, że garderobę Franka trzeba regularnie będzie wymieniać.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a teraz juz zmieniasz na 3-6? U nas juz spakowane wszystkie 56 bo juz nie ma opcji hehe, dzis dwa Body dokupil z długim na 62 bo malo mieliśmy za to teraz szaleje na Allegro i kupuje nexta rzeczy na 9-12 miesięcy za grosze:) bo na 3-6 i 6-9 mam full.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dziś segregowałam ubrania Franka :) i masz rację walabia,że trzeba to robić regularnie :) czasem wydaje mi się, że coś będzie za duże a tu dobre :P mój mały też już 62 ubiera a 68 są mu tylko trochę za duże :P ale to też zależy jaka firma i jakie ubranie, czy body, czy spodenki, czy pajac.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 już ciasnawe. Niektóre rzeczy już nosimy 68.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komodzie Franka została część większych ubrań 0-3 i mam już poprane 3-6. W ogóle częściej muszę oglądać sobie te ubrania, żeby mieć rozeznanie co się może już nadać. Bo na razie nie ogarniam i ciągle piorę i prasuję w kółko te same rzeczy a reszta leży nietknięta :/

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja to samo w kółko pranie tego samego musze poprać na 3-6 wreszcie:) bo jesCze z metkami leza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:48

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ