X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa też mam takie zdjęcia mojej wrzeszczącej purpury hehe no no pokażemy jak dawali mamusi popalić.

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zeby mi to sprawialo przyjemnosc robienie zdjec placzacemu dziecku ...
    mam nadzieje ze zostalam dobrze zrozumiana ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo bardzo Ci współczuję, Tysio też ostatnio płacze co chwilę, a ja powoli trace radość z codzienności. Byliśmy u lekarza, babka postawiła wstępnie diagnozę w kierunku zmian skórnych związanych ze skaza białkową i do tego jeszcze zmiany łojotokowe. W nosie i garde zaczerwieniona śluzówka-również objaw alergii. Dostaliśmy Pimafucort na max. 3 dni by te najgorsze miejsca się złuszczyły, a potem maść wutaninowa. Do tego na noc mleko bez laktozy, a w dzień pierś i tak przez miesiąc. Babka mówi, że ten jego płacz i naruszenie to nic dziwnego, bo bardzo go to wszystko swędzi i piecze. W poczekalni kolejka jak za komuny, misio był chyba najmłodszy.
    My z mężem znamy się już ponad 10 lat, a po ślubie jesteśmy prawie pięć. Bywa u nas czasem nerwowo, bo oboje mamy charakterki, ale przynajmniej nie jest nudno :D

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to bidulek mały ze tak go swędzi i piecze :( biedne maluszki te nasze.

Lissa wiadomo ze zdjecia nie dla przyjemności ale warto uwiecznić każda chwile.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam tą teorię koral :D ale dorobek niezły:)

Dziewczyny a czy jak chce zaszczepić na pneumokoki to muszę już na początku szczepić? w sensie w 2miesiącu życia? ile jest dawek pneumokoków?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaa u mnie burza!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:24

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    to my chyba mamy najdłuższy staż małżeński bo 7 lat, a znamy się 10lat :)
    Koral, my za miesiąc mamy 7 rocznicę ślubu :) ale nie mamy ani córki, ani domu, ani samochodu, ani psa.
    :D Mamy za to puste portfele, super Franka, wynajęte mieszkanie i co kwartał kupujemy kartę miejską. Taka oto z nas parka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:47

doris85, Tusia89, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    aaaaaaaaaaaaaaaa u mnie burza!!!!!!!!!

Bierz Franka na kolana i liczcie pioruny!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie dziewczyny, pół dnia mnie nie było i już ciężko nadrobić.

Biedna Kozgo, ile ty się namęczysz. Za to mąż Ci życie osładza :) Tak sobie myślę, że trzeba pamiętać o tych naszych mężczyznach. Przy dzieciaczkach tak łatwo zapomnieć, że ktoś jeszcze jest ważny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:31

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, jesteś moją bohaterką!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral bo to podobno tak jest im więcej obowiązków tym człowiek lepiej zorganizowany :)

Kupa po czopku nie nadeszła jakos na Tymka on nie zadziałał :(

Dobrej nocy kochane oby jak najwiecej snu

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia uwielbiam Twoje podejście do życia :) mi brakuje trochę optymizmu życiowego. Mąż właśnie tego we mnie chyba nie lubi, że zawsze muszę się czymś przejmować i widzę minusy i ciemne strony a potem dopiero jak się uda wszystko, to się potrafię cieszyć... ja wtedy zawsze mówię, że jestem realistką a nie pesymistką... :D a co do liczenia piorunów, to Franek chyba ma je gdzieś bo poszedł spać, więc sama podziwiałam błyski :D

Koral, ja też Ciebie traktuję jako taki nasz "forumowy, zdrowy rozsądek" taką mamusię, która zawsze fachowo doradzi :D i też Cię podziwiam, od kiedy jest Franek to tak czasem sobie myślę, że na ukłony zasługują ludzie wychowujący bliźniaki a TY masz praktycznie 3 małych dzieci i dajesz radę. JA wiem, ze bym chyba musiała mieć pomoc w postaci mamy albo kogokolwiek.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ja tez jestem pełna uznania dla Ciebie, pamietam jak siostra urodziła druga córkę i różnica wieku rok i 10 miesięcy oj to ciezko było pamietam jak zdarzało jej sie isc do toalety z jedna na rękach a druga trzymała sie jej spodni hardcore, pomagałam jej jak mogłam codziennie bo moja siostra tez całe dni sama bo babcie pracujące. A moja siostra przyrodnia urodziła blizniaki mając 2latka w domu i tu juz zaangażowała swoja mamę która sie do nich wprowadziła bo ona nie dawała rady z 3 wiec tym bardziej Cie podziwiam:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Walabi to prawda chodzący optymizm i pewnie Frankowi się udziela i dlatego taki wesolutki i spokojny jest:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jak tam kupa Tymkowa?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano była bez szału z wielkością ale najważniejsze ze wyszła ale po niej Tymek juz spac nie chciał a ja jakas nieprzytomna zabrałam go o 6 do siebie i godzinę leżał sie śmiał i dotykał mojej buzi a ja leżałam w pół śnie teraz padł a ja jem sniadanko:)

Maz ma jutro urodziny chciałam isc po prezent dzis a tu leje i tak ma byc caly dzien masakra:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:33

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten okropnie brzydki, wietrzny dzień. U mnie dziś 11 stopni brrrr.
    My z mężem w sierpniu 4 rocznica ślubu a we wrześniu 18 lat razem. Jesteśmy ze sobą chyba od zawsze ( no tak naprawde mieliśmy 15 i 16 lat)i jakoś nie mamy dość, wiadomo są dni kiedy mam ochotę udusić go gołymi rękoma le to normalne od czasu do czasu.
    Oliwier dziś pobudka o 4.30 i jeszcze godzinka drzemania od 6 do 7 także też trochę nieprzytomna.

Makcza lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

kozgo a jaka ta kupka miala konsystencje ?
    olala pobudka o 4:30 rozumiem ze karmienie i co dalej ? placz do 6 ?

Miriam a Ty gdzie ? i jak rozmowa z czarkiem na temat eksmisji ? U mnie by to nie przeszlo :D maz nieda sie wygonic za zadne skarby no chyba ze jest klotnia to wynosze mu wtedy poduszke do salonu i wyjscia nie ma :D

Mam pytanie, czy zostawiacie wlaczona lampke w sypialni na noc ??

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze meza bym nie wyrzuciła po całym dniu jak on jest w pracy czekam tylko na wieczór i noc zeby moc sie z nim poprzytulac przez ciąże przeszkadzała nam w tym poduszka rogal wiec teraz nadrabiamy :) a ze my przutulasy straszne jestesmy to nie ma opcji poza tym w naszej kawalerce to jedyna eksmisja to chyba na fotel do karmienia haha

Kupa była rzadka i jasnobrązowa wiec nie widac było zeby to było zaparcie.
    Lissa ale mówisz o lampce dla maluszka? Mój nie ma nawet jak karmie nie złapałam takiej co mam bardzo słaba bo Tymek sie rozbudzal.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez eksmisja by nie przeszła ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ