X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to tak jak my razem w czerwcu 3 lata a w kwietniu była pierwsza rocznica ślubu:)

Ale fajne chłopaki no narazie brwi po tacie nie ma hehe

Kurde mogliby nie padać tyle no... Zawsze jak mam milion rzeczy do Zrobienia to musi lac:/

Tymek dzis je triche aktywnosci i spi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:31

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, tak myślałam, bo mówiłaś, że koło kleparza mieszkasz chyba.

Ja w B na Pachońskiego upolowałam bodziaki 74. mam 2 rozmiary z tego samego wzoru, ale śliczne są.

Zosia dziś w zabawowym nastroju. Zamiast jeść to się wygłupia przy piersi. Śmieje się i czaruje. Uwielbiam ją! To są takie momenty które się zapamiętuje :)

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
    Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
    Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtek :D ale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:42

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:30

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widzę, że większość ma obawy przed "pierwszym razem" :D moj mąż to już mi przypomina, że 6 tygodni to już chyba minęło :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:30

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedział co go czeka :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslał, że się zmieni na gorsze... a to się zdziwił ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
    Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
    Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtek :D ale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.
    Ewelina a ta tarta to bez glutenowa?
    Ja tez sprobuje tej masci witaminowej jak emolium nie zadziala.
    trzymam kciuki za Tysia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chwalę sobie emolium kapie małego od samego początku w tym. Mam jeszcze emulsję do ciała i czasem go wysmaruję jeszcze po kąpieli ale nie codziennie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Jest jedna rzecz, której Ryanowi brakuje... BRWI! :)

Haha no wlasnie wlosy i brwi ma po mamusi :D
    No ma te brwi no ma ale baardzo jasniutkie i linia brwi indentyczna jak moja :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Twój syn - jaki uwodziciel!

Noooo ach to spojrzenie ! ;-) a co to bedzie jak dorosnie , swoja droga ciekawa jestem jak bede reagowac na przyszle synowe :-D

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.

No my juz dzialamy ale powiem Wam ze mam problem , mam straszna ochote i czuje pozadanie ale nie wiem czemu po chiwli wpolzycia jestem sucha i zaczyna byc to dla mnie niekomfortowe, w trakcie ciazy i przed nigdy nie mialam z tym problemu :-( dziwnie sie z tym czuje i troche odbiera mi to ochote na seks wiedzac ze po chwili bede czula bol. Mam jaki lubrykant ale nie pomaga, musze na wizycie dopytac doktorka skad sie to wzielo i kiedy przejdzie bo nie wyobrazam sobie tak funkcjonowac :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to całkiem normalna mój lekarz twierdzi ze wiekszosc kobiet po porodzie ma problem z suchoscia wiem ze sa jakies leki czy witaminy zwiększające śluz albo zmieńcie lubrykant i sie nie martw bo to naturalne przez hormony

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny nie straszcie mnie :) bo u mnie mój pierwszy raz przede mną :P :D mam nadzieję, że dam radę hehe w piątek mam wizytę u lekarza.

Dziewczyny mam takie pytanie, czy Wy normalnie kąpałyście maluchy po szczepieniu?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po pierwszym razie :p Trochę pojechaliśmy po bandzie bo poczekalismy tylko 4 tygodnie ale naprawdę już nie potrafiliśmy sie powstrzymać. Plamienia ustały wiec mowię a co tam i było super ;) troszkę czułam ciągniecie tam gdzie miałam szew, ale leciutkie. Ja tez w piątek mam lekarza, chyba sie nie przyznam ze już coś było :p W Rossmanie dzisiaj obkupilam sie jak głupia. Tanio wyszły waciki kosmetyczne te większe do pupy - paczka ok. 4,5 zł ja tego zużywam dużo bo staram sie chusteczkami nie wycierać pupy, wiec zrobiłam zapas. Poza tym postanowiłam sie zdrowo odżywiać i codziennie rano jem albo owsiankę albo jaglanke. Do tego używam tych napojów podobnych do mleka z rossmana - pyszny jest ryżowy o smaku waniliowym. Koral może chłopcy wcześniej zasną i dasz radę coś zrobić. Mi tez Franio daje popalić dzisiaj. W dzien oprócz drzemki na spacerze, nie spał w ogole. Nie da rady nic w domu zrobić.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, Twoj synek cudowny :) a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, muszę spróbować tych napojów ryżowych z Rossmanna. Dzisiaj mi dzidzia płacze, eksperyment z mlekiem kozim się nie powiódł.

Mamuśki, znacie jakieś metody na wydłużenie czasu miedzy karmieniami. My się karmimy co 1-2h. Coś za często, ale po jednej piersi mi mała przysypia a za godzinę chce znowu. Hm...

Poza tym jakie stosujecie metody antykoncepcyjne. My na razie przerywany. Oby wtopy nie było...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Lissa, Twoj synek cudowny :) a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata :/

Dziekuje :-)

Ojej , ja planuje karmic ok pol roku do momentu wprowadzenia innego jedzenia do diety malego ale to jeszcze 4 miesiace :-/ No nic podpytam chyba o te witaminki o ktoreych wspominala kozgo

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Tymek dzien grzeczny śmieje sie albo spi i nawet wyskoczyliśmy w nosidle po ciasto dla tatusia i jedna czesc prezentu i mały całe zakupy przespał teraz marudzi ale to jak zawsze wieczorem czeka na tatę i kapiel.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ