X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to tak jak my razem w czerwcu 3 lata a w kwietniu była pierwsza rocznica ślubu:)

Ale fajne chłopaki no narazie brwi po tacie nie ma hehe

Kurde mogliby nie padać tyle no... Zawsze jak mam milion rzeczy do Zrobienia to musi lac:/

Tymek dzis je triche aktywnosci i spi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:31

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, tak myślałam, bo mówiłaś, że koło kleparza mieszkasz chyba.

Ja w B na Pachońskiego upolowałam bodziaki 74. mam 2 rozmiary z tego samego wzoru, ale śliczne są.

Zosia dziś w zabawowym nastroju. Zamiast jeść to się wygłupia przy piersi. Śmieje się i czaruje. Uwielbiam ją! To są takie momenty które się zapamiętuje :)

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
    Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
    Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtek :D ale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:42

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:30

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widzę, że większość ma obawy przed "pierwszym razem" :D moj mąż to już mi przypomina, że 6 tygodni to już chyba minęło :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:30

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedział co go czeka :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslał, że się zmieni na gorsze... a to się zdziwił ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
    Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
    Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtek :D ale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.
    Ewelina a ta tarta to bez glutenowa?
    Ja tez sprobuje tej masci witaminowej jak emolium nie zadziala.
    trzymam kciuki za Tysia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chwalę sobie emolium kapie małego od samego początku w tym. Mam jeszcze emulsję do ciała i czasem go wysmaruję jeszcze po kąpieli ale nie codziennie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Jest jedna rzecz, której Ryanowi brakuje... BRWI! :)

Haha no wlasnie wlosy i brwi ma po mamusi :D
    No ma te brwi no ma ale baardzo jasniutkie i linia brwi indentyczna jak moja :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Twój syn - jaki uwodziciel!

Noooo ach to spojrzenie ! ;-) a co to bedzie jak dorosnie , swoja droga ciekawa jestem jak bede reagowac na przyszle synowe :-D

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.

No my juz dzialamy ale powiem Wam ze mam problem , mam straszna ochote i czuje pozadanie ale nie wiem czemu po chiwli wpolzycia jestem sucha i zaczyna byc to dla mnie niekomfortowe, w trakcie ciazy i przed nigdy nie mialam z tym problemu :-( dziwnie sie z tym czuje i troche odbiera mi to ochote na seks wiedzac ze po chwili bede czula bol. Mam jaki lubrykant ale nie pomaga, musze na wizycie dopytac doktorka skad sie to wzielo i kiedy przejdzie bo nie wyobrazam sobie tak funkcjonowac :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to całkiem normalna mój lekarz twierdzi ze wiekszosc kobiet po porodzie ma problem z suchoscia wiem ze sa jakies leki czy witaminy zwiększające śluz albo zmieńcie lubrykant i sie nie martw bo to naturalne przez hormony

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny nie straszcie mnie :) bo u mnie mój pierwszy raz przede mną :P :D mam nadzieję, że dam radę hehe w piątek mam wizytę u lekarza.

Dziewczyny mam takie pytanie, czy Wy normalnie kąpałyście maluchy po szczepieniu?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po pierwszym razie :p Trochę pojechaliśmy po bandzie bo poczekalismy tylko 4 tygodnie ale naprawdę już nie potrafiliśmy sie powstrzymać. Plamienia ustały wiec mowię a co tam i było super ;) troszkę czułam ciągniecie tam gdzie miałam szew, ale leciutkie. Ja tez w piątek mam lekarza, chyba sie nie przyznam ze już coś było :p W Rossmanie dzisiaj obkupilam sie jak głupia. Tanio wyszły waciki kosmetyczne te większe do pupy - paczka ok. 4,5 zł ja tego zużywam dużo bo staram sie chusteczkami nie wycierać pupy, wiec zrobiłam zapas. Poza tym postanowiłam sie zdrowo odżywiać i codziennie rano jem albo owsiankę albo jaglanke. Do tego używam tych napojów podobnych do mleka z rossmana - pyszny jest ryżowy o smaku waniliowym. Koral może chłopcy wcześniej zasną i dasz radę coś zrobić. Mi tez Franio daje popalić dzisiaj. W dzien oprócz drzemki na spacerze, nie spał w ogole. Nie da rady nic w domu zrobić.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, Twoj synek cudowny :) a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, muszę spróbować tych napojów ryżowych z Rossmanna. Dzisiaj mi dzidzia płacze, eksperyment z mlekiem kozim się nie powiódł.

Mamuśki, znacie jakieś metody na wydłużenie czasu miedzy karmieniami. My się karmimy co 1-2h. Coś za często, ale po jednej piersi mi mała przysypia a za godzinę chce znowu. Hm...

Poza tym jakie stosujecie metody antykoncepcyjne. My na razie przerywany. Oby wtopy nie było...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Lissa, Twoj synek cudowny :) a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata :/

Dziekuje :-)

Ojej , ja planuje karmic ok pol roku do momentu wprowadzenia innego jedzenia do diety malego ale to jeszcze 4 miesiace :-/ No nic podpytam chyba o te witaminki o ktoreych wspominala kozgo

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Tymek dzien grzeczny śmieje sie albo spi i nawet wyskoczyliśmy w nosidle po ciasto dla tatusia i jedna czesc prezentu i mały całe zakupy przespał teraz marudzi ale to jak zawsze wieczorem czeka na tatę i kapiel.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ