Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lissa to tak jak my razem w czerwcu 3 lata a w kwietniu była pierwsza rocznica ślubu:)
Ale fajne chłopaki no narazie brwi po tacie nie ma hehe
Kurde mogliby nie padać tyle no... Zawsze jak mam milion rzeczy do Zrobienia to musi lac:/
Tymek dzis je triche aktywnosci i spi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:31
Lissa lubi tę wiadomość
-
Makcza, tak myślałam, bo mówiłaś, że koło kleparza mieszkasz chyba.
Ja w B na Pachońskiego upolowałam bodziaki 74. mam 2 rozmiary z tego samego wzoru, ale śliczne są.
Zosia dziś w zabawowym nastroju. Zamiast jeść to się wygłupia przy piersi. Śmieje się i czaruje. Uwielbiam ją! To są takie momenty które się zapamiętujeMakcza lubi tę wiadomość
-
Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtekale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:42
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ewelina wrote:Haybeauti, smarujemy pimafucortem, ale oszczędnie, tylko na te najgorsze zmiany do złuszczenia i max. 3 dni, potem maść witaminowa i to emolium na całe ciałko. Nie chcę zapeszać, ale mam dziś inne dziecko w domu, tylko brzuszek mu nadal dokucza, ale z tym podobno tak szybko nie pójdzie.
Właśnie znalazłam przepis na tartę bez masła, jak wyjdzie, to wrzucę przepis, bo jest nas tu kilka towarzyszek w tej niedoli bezmleczno-jajecznej.
Miriam, daj znać jak tam u lekarza, mi ostatnio położna zdjęła kilka szwów które gdzieś tam uwierały i też miałam stres przed zdjęciem majtekale jakoś poszło. A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.
Ja tez sprobuje tej masci witaminowej jak emolium nie zadziala.
trzymam kciuki za Tysia -
Ewelina wrote:A jak u Was z ,pożyciem intymnym'? Niby połóg trwa 6 tygodni ale mnie nadal boli blizna po zszyciu, w ogóle jest taka gruba, mocno wyczuwalna. Na razie jakoś średnio widzę działania w tym temacie.
No my juz dzialamy ale powiem Wam ze mam problem , mam straszna ochote i czuje pozadanie ale nie wiem czemu po chiwli wpolzycia jestem sucha i zaczyna byc to dla mnie niekomfortowe, w trakcie ciazy i przed nigdy nie mialam z tym problemudziwnie sie z tym czuje i troche odbiera mi to ochote na seks wiedzac ze po chwili bede czula bol. Mam jaki lubrykant ale nie pomaga, musze na wizycie dopytac doktorka skad sie to wzielo i kiedy przejdzie bo nie wyobrazam sobie tak funkcjonowac
-
A ja już po pierwszym razie :p Trochę pojechaliśmy po bandzie bo poczekalismy tylko 4 tygodnie ale naprawdę już nie potrafiliśmy sie powstrzymać. Plamienia ustały wiec mowię a co tam i było super
troszkę czułam ciągniecie tam gdzie miałam szew, ale leciutkie. Ja tez w piątek mam lekarza, chyba sie nie przyznam ze już coś było :p W Rossmanie dzisiaj obkupilam sie jak głupia. Tanio wyszły waciki kosmetyczne te większe do pupy - paczka ok. 4,5 zł ja tego zużywam dużo bo staram sie chusteczkami nie wycierać pupy, wiec zrobiłam zapas. Poza tym postanowiłam sie zdrowo odżywiać i codziennie rano jem albo owsiankę albo jaglanke. Do tego używam tych napojów podobnych do mleka z rossmana - pyszny jest ryżowy o smaku waniliowym. Koral może chłopcy wcześniej zasną i dasz radę coś zrobić. Mi tez Franio daje popalić dzisiaj. W dzien oprócz drzemki na spacerze, nie spał w ogole. Nie da rady nic w domu zrobić.
-
Lissa, Twoj synek cudowny
a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata
-
O, muszę spróbować tych napojów ryżowych z Rossmanna. Dzisiaj mi dzidzia płacze, eksperyment z mlekiem kozim się nie powiódł.
Mamuśki, znacie jakieś metody na wydłużenie czasu miedzy karmieniami. My się karmimy co 1-2h. Coś za często, ale po jednej piersi mi mała przysypia a za godzinę chce znowu. Hm...
Poza tym jakie stosujecie metody antykoncepcyjne. My na razie przerywany. Oby wtopy nie było... -
Niesmiala wrote:Lissa, Twoj synek cudowny
a maź szalenie podobny do mojego brata, tez łysy i te same brwi ; D Co do suchości to mojej przyjaciółce lekarz powiedział, ze ustanie jak skończy karmić piersią. Słabe pocieszenie, przecież niektóre kobiety karmią dwa lata
Dziekuje
Ojej , ja planuje karmic ok pol roku do momentu wprowadzenia innego jedzenia do diety malego ale to jeszcze 4 miesiaceNo nic podpytam chyba o te witaminki o ktoreych wspominala kozgo