Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
kozgo wrote:Heybeauti u nas jest dosyć wodnista i raczej brązowa ciemniejsze niz na początku kiedy była taka jasna musztardowa czasem sluz jest a czasem nie ma.
My dzis ciężki poranek mały od 4.40 co chwile sie rozbudzal i tak do teraz przed chwila padł ale tez sie wierci strasznie. Ja jestem nieprzytomna za to mąż zachwycony bo obudziliśmy go ciastem z 29 swieczkamitylko palec sobie przyjaralam hehe
Sprobuje chyba zadzwonic do przychodni moze mi cos powiedza.
kozgo to maz szczesliwy. Wszystkiego najlepszego dla meza -
A u nas noce wyglądają tak, że Dziobak się budzi raz, ja to słyszę i tez się budzę, choć nie wiem jak to możliwe, bo jeszcze nie zdąży zapłakać, tylko inaczej oddycha. Instynkt matki jest nieprawdopodobny. Biorę ja wtedy do siebie bez zapalenia światła, karmię na leżąco
i jak całkiem zasnę, to zostaje juz ze mną do rana, albo ją odkładam do łóżeczka. I właściwie całą noc mamy przespaną, mąż się nawet nie budzi. Karmienie na leżąco rządzi!
walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
A u nas wcale nie pomaga przyniesienie Tymka do lozka bo jego ewidentnie rano mocno meczy brzuszek:( kilysanie na rematch pomafa czasem ale po odłożeniu go za 10 minut powtórka:/ zeby chociaz tak do 7 wytrzymywal wydaje ni sie ze to przez to ze czasem nie chce minusie w nocy czekac az mu sie odbije. Teraz przysnal na pół godziny i znowu brzuch go obudził
-
Ja zauwazylam jak mu pieluszki nie zmieniam to zasypia przy cycu a tylko jak zmieniam to po karmieniu obowiazkowo lulanko.
zadzwonilam do pediatry ciezko jej stwierdzic - wcale sie nie dziwie. Kazala brac probityk.
tylko zapomnialam sie zapytac czy mozna podawac razem z espumisanem? Wasze dzieciatka braly to i to? -
Lissa wrote:A co do kupy to jest musztardowa wlasnie i praktycznie odcien caly czas taki sam
wodnista raz mialam w pierwszym miesiacu ale to byl wystrzal jak z procy po ktorym maly mial zatwardzenie tygodniowe .
moglabys mi powiedziec gdzie zamawialas nosidelko bo chcialam takie same zamowic i nigdzie nie moge go znalesc.
jak sie wogole sprawdza? Zasowolona? -
Haybeauti, najlepiej po prostu zrobić zdjęcie kupy i pokazać na wizycie! Z opisu to niewiele wynika. Ja np. uważam, że u nas jest wszystko ok, choć Dziobaczek robi kupy śluzowate, ale robi takie od początku, a jest zadowolony, aktywny, nie płacze. Robi takich kup z 4-8 dziennie, oczywiście niewielkie. W kolorze żółtym lub żółto-brązowym. Czasem zrobi brzydką, pienistą, zdarzają się też zielone, wodniste. Ale dopóki zdarza się taka jedna raz na kilka dni, to ja się nie przejmuję.
-
haybeauti wrote:Dzieki Lissa.
moglabys mi powiedziec gdzie zamawialas nosidelko bo chcialam takie same zamowic i nigdzie nie moge go znalesc.
jak sie wogole sprawdza? Zasowolona?
Kochana tu masz linka na allegro, jest ich sporo i w roznych cenach :
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=tomy+nosidelko&search_scope=
Ja kupilam w mathercare tu na Cyprze . jestem zadowolona chociaz nie nosilam go dluzej niz godzine, jedynie wyjscia na zakupy , ale maly ladnie sie w nim uklada i zasypiaUwazam ze naprawde jest solidne i bezpieczne no i cena uzywanych na allegro bardzo atrakcyjna
-
Makcza wrote:Haybeauti, najlepiej po prostu zrobić zdjęcie kupy i pokazać na wizycie! Z opisu to niewiele wynika. Ja np. uważam, że u nas jest wszystko ok, choć Dziobaczek robi kupy śluzowate, ale robi takie od początku, a jest zadowolony, aktywny, nie płacze. Robi takich kup z 4-8 dziennie, oczywiście niewielkie. W kolorze żółtym lub żółto-brązowym. Czasem zrobi brzydką, pienistą, zdarzają się też zielone, wodniste. Ale dopóki zdarza się taka jedna raz na kilka dni, to ja się nie przejmuję.
-
Lissa wrote:Kochana tu masz linka na allegro, jest ich sporo i w roznych cenach :
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=tomy+nosidelko&search_scope=
Ja kupilam w mathercare tu na Cyprze . jestem zadowolona chociaz nie nosilam go dluzej niz godzine, jedynie wyjscia na zakupy , ale maly ladnie sie w nim uklada i zasypiaUwazam ze naprawde jest solidne i bezpieczne no i cena uzywanych na allegro bardzo atrakcyjna
sprobuje podzwonic po skepach w wawie moze tam dostane -
Niezawodne ceneo
Tutaj znajdziesz wszystko :-)Znalazlo 2 sklepy z nosidelkiem
http://www.ceneo.pl/Nosidelka_i_chusty;szukaj-noside%C5%82ko+tomy?gclid=CjgKEAjwtZucBRD77aiiq_v4xnASJABkAg8JcFfX0NWPTz5mpMMJsve8hIPcyWwioHxEphkgbhrb2PD_BwEhaybeauti lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moj Michas ma chyba rozwolnienie. Dzis 2kupka z rzedu wodnista, wczoraj 1 i przed wczoraj tez 1.
A moze to moja wina. Teraz jest jakis lakomy i jak byl ten upal to non stop wisial na cycu i 2 razy pod rzad podwalam mu ta sama piers bo pil po 10 min. Nie wiem czy dobrze czy nie. Czasami po 3 razy ta sama tak by na jedna wychodzilo okolo 20 min. -
U nas też wodniste kupy są. Czasami też pójdzie zielona, ale mam takie podejście jak Makcza, dopóki nic Frania nie męczy to uważam to za normę. Jedyne co mnie przeraża to fakt że dzisiaj Franek zrobił kupę z pierdkiem, z takim odgłosem że usłyszałam ją z drugiego pokoju
Bomba wystrzałowa.
-
Oliwier też robi takie wodniste i to częściej niż 2 razy dziennie bo zazwyczaj ok 4, 5 razy i też mówili że to normalne.
Dlaczego nie możemy wcześniej przewidzieć ile nasze dziecko będzie spało, ile to by nam ułatwiło. Oli prawie nigdy nie śpi w dzień dłużej niż pół godziny, więc byłam przekonana że i teraz tak będzie, a on spi mi już 2 godziny. Ogarnęłam już wszystko ale gdybym wiedział że tak długo pośpi zabrałabym sie za jakieś większe porządki. pewnie nadrabia noc,bo była okropna, budził się co 2 godziny na jedzenie, kupa była o dziwo już o 2.30 a nie ok 5. a teraz śpi a ja nie wiem zaczynać łazienkę czy nie pewnie jak już wszystko przygotuje i założę rękawiczki to się obudzi..Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza wrote:Monia, a jak mąż przeżył wejście w wiek inżyniera Karwowskiego? A, i śliczne masz zdjęcie dziewczynek, wyglądają na bardzo podobne, jest tak?
Mój m nie ma żadnych kompleksów ale jak mu śpiewałam 40 lat minęło to wołał że jeszcze nie
A jeśli chodzi o zdjecie to wszystkie trzy są podobne do męża więc i do siebie
Marysia jak się urodziła była małym klonem tatusia śmiałam się bo miała nawet jego zmarszczki mimiczneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 14:01
-
My dzis mamy słaby dzien Tynek zagazowany na maksa chyba bo i sie odbija i baki idą cały czas i wybudzaja małego co chwile nawet na spacerze non stop sie wybudzal i prężył i wyginal:/ kurde czy to nie powinno byc tak ze im starszy maluch tym lepiej niby zbliżamy sie do 3 miesiaca a ja nie widze jakis super zmian i coraz mniej wierze w opowieści ze w dniu kiedy minął 3 miesiac wszystko zniknęło.
-
Lissa wrote:No to moj jest dosc wysoki ponad 180 cm ale ile dokladnie to nie wiem ale jest sporo wyzszy ode mnie a ja mam 170 . No i w tym roku konczymy 30 lat