X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kupy to jest musztardowa wlasnie i praktycznie odcien caly czas taki sam ;-) wodnista raz mialam w pierwszym miesiacu ale to byl wystrzal jak z procy po ktorym maly mial zatwardzenie tygodniowe .

atdci09k18tcna0b.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Heybeauti u nas jest dosyć wodnista i raczej brązowa ciemniejsze niz na początku kiedy była taka jasna musztardowa czasem sluz jest a czasem nie ma.

My dzis ciężki poranek mały od 4.40 co chwile sie rozbudzal i tak do teraz przed chwila padł ale tez sie wierci strasznie. Ja jestem nieprzytomna za to mąż zachwycony bo obudziliśmy go ciastem z 29 swieczkami :) tylko palec sobie przyjaralam hehe
    Dzieki Kozgo. U nas kolor sie nie zmienil ale zrobila sie bardziej wodnista i nie wiem czy to przez siemie lniane czy po espumisanie bo co jakis czas z wiekszamy ilosc. Czy to alergia na nowy produkt.
    Sprobuje chyba zadzwonic do przychodni moze mi cos powiedza.

kozgo to maz szczesliwy. Wszystkiego najlepszego dla meza :-)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noce wyglądają tak, że Dziobak się budzi raz, ja to słyszę i tez się budzę, choć nie wiem jak to możliwe, bo jeszcze nie zdąży zapłakać, tylko inaczej oddycha. Instynkt matki jest nieprawdopodobny. Biorę ja wtedy do siebie bez zapalenia światła, karmię na leżąco :) i jak całkiem zasnę, to zostaje juz ze mną do rana, albo ją odkładam do łóżeczka. I właściwie całą noc mamy przespaną, mąż się nawet nie budzi. Karmienie na leżąco rządzi!

walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wcale nie pomaga przyniesienie Tymka do lozka bo jego ewidentnie rano mocno meczy brzuszek:( kilysanie na rematch pomafa czasem ale po odłożeniu go za 10 minut powtórka:/ zeby chociaz tak do 7 wytrzymywal wydaje ni sie ze to przez to ze czasem nie chce minusie w nocy czekac az mu sie odbije. Teraz przysnal na pół godziny i znowu brzuch go obudził :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam jak mu pieluszki nie zmieniam to zasypia przy cycu a tylko jak zmieniam to po karmieniu obowiazkowo lulanko.

zadzwonilam do pediatry ciezko jej stwierdzic - wcale sie nie dziwie. Kazala brac probityk.
    tylko zapomnialam sie zapytac czy mozna podawac razem z espumisanem? Wasze dzieciatka braly to i to?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    A co do kupy to jest musztardowa wlasnie i praktycznie odcien caly czas taki sam ;-) wodnista raz mialam w pierwszym miesiacu ale to byl wystrzal jak z procy po ktorym maly mial zatwardzenie tygodniowe .
    Dzieki Lissa.
    moglabys mi powiedziec gdzie zamawialas nosidelko bo chcialam takie same zamowic i nigdzie nie moge go znalesc.
    jak sie wogole sprawdza? Zasowolona?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, najlepiej po prostu zrobić zdjęcie kupy i pokazać na wizycie! Z opisu to niewiele wynika. Ja np. uważam, że u nas jest wszystko ok, choć Dziobaczek robi kupy śluzowate, ale robi takie od początku, a jest zadowolony, aktywny, nie płacze. Robi takich kup z 4-8 dziennie, oczywiście niewielkie. W kolorze żółtym lub żółto-brązowym. Czasem zrobi brzydką, pienistą, zdarzają się też zielone, wodniste. Ale dopóki zdarza się taka jedna raz na kilka dni, to ja się nie przejmuję.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dzieki Lissa.
    moglabys mi powiedziec gdzie zamawialas nosidelko bo chcialam takie same zamowic i nigdzie nie moge go znalesc.
    jak sie wogole sprawdza? Zasowolona?

Kochana tu masz linka na allegro, jest ich sporo i w roznych cenach :

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=tomy+nosidelko&search_scope=

Ja kupilam w mathercare tu na Cyprze . jestem zadowolona chociaz nie nosilam go dluzej niz godzine, jedynie wyjscia na zakupy , ale maly ladnie sie w nim uklada i zasypia :-) Uwazam ze naprawde jest solidne i bezpieczne no i cena uzywanych na allegro bardzo atrakcyjna :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Haybeauti, najlepiej po prostu zrobić zdjęcie kupy i pokazać na wizycie! Z opisu to niewiele wynika. Ja np. uważam, że u nas jest wszystko ok, choć Dziobaczek robi kupy śluzowate, ale robi takie od początku, a jest zadowolony, aktywny, nie płacze. Robi takich kup z 4-8 dziennie, oczywiście niewielkie. W kolorze żółtym lub żółto-brązowym. Czasem zrobi brzydką, pienistą, zdarzają się też zielone, wodniste. Ale dopóki zdarza się taka jedna raz na kilka dni, to ja się nie przejmuję.
    Tak zrobie. Ja przez ta uboga diete mam jakis zanik mozgu. Wszystko zapominam i nie umiem jasno myslec

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Kochana tu masz linka na allegro, jest ich sporo i w roznych cenach :

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=tomy+nosidelko&search_scope=

Ja kupilam w mathercare tu na Cyprze . jestem zadowolona chociaz nie nosilam go dluzej niz godzine, jedynie wyjscia na zakupy , ale maly ladnie sie w nim uklada i zasypia :-) Uwazam ze naprawde jest solidne i bezpieczne no i cena uzywanych na allegro bardzo atrakcyjna :-)
    A nie wiesz gdzie mozna kupic nowe. Nawet zamowic przez internet.
    sprobuje podzwonic po skepach w wawie moze tam dostane

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezawodne ceneo ;-) Tutaj znajdziesz wszystko :-)Znalazlo 2 sklepy z nosidelkiem

http://www.ceneo.pl/Nosidelka_i_chusty;szukaj-noside%C5%82ko+tomy?gclid=CjgKEAjwtZucBRD77aiiq_v4xnASJABkAg8JcFfX0NWPTz5mpMMJsve8hIPcyWwioHxEphkgbhrb2PD_BwE

haybeauti lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj Michas ma chyba rozwolnienie. Dzis 2kupka z rzedu wodnista, wczoraj 1 i przed wczoraj tez 1.
    A moze to moja wina. Teraz jest jakis lakomy i jak byl ten upal to non stop wisial na cycu i 2 razy pod rzad podwalam mu ta sama piers bo pil po 10 min. Nie wiem czy dobrze czy nie. Czasami po 3 razy ta sama tak by na jedna wychodzilo okolo 20 min.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti z tego co pytałam pediatrę to kupy mogą być wodnite jeśli karmisz piersią... mój Franek większość kup robi wodnitych... mam nadzieję, że to nic złego niby pytałam lekarza i powiedział, że tak może być.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti rozwolnienie byłoby wtedy jak tych kup byłoby bardzo duzo a jedna czy dwie dziennie to nic niepokojącego Tymek tez robi wodniste i sie martwiłam ale pediatra zawsze gdy pytam mowi ze przy karmieniu piersia to norma.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wodniste kupy są. Czasami też pójdzie zielona, ale mam takie podejście jak Makcza, dopóki nic Frania nie męczy to uważam to za normę. Jedyne co mnie przeraża to fakt że dzisiaj Franek zrobił kupę z pierdkiem, z takim odgłosem że usłyszałam ją z drugiego pokoju :D Bomba wystrzałowa.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier też robi takie wodniste i to częściej niż 2 razy dziennie bo zazwyczaj ok 4, 5 razy i też mówili że to normalne.
    Dlaczego nie możemy wcześniej przewidzieć ile nasze dziecko będzie spało, ile to by nam ułatwiło. Oli prawie nigdy nie śpi w dzień dłużej niż pół godziny, więc byłam przekonana że i teraz tak będzie, a on spi mi już 2 godziny. Ogarnęłam już wszystko ale gdybym wiedział że tak długo pośpi zabrałabym sie za jakieś większe porządki. pewnie nadrabia noc,bo była okropna, budził się co 2 godziny na jedzenie, kupa była o dziwo już o 2.30 a nie ok 5. a teraz śpi a ja nie wiem zaczynać łazienkę czy nie pewnie jak już wszystko przygotuje i założę rękawiczki to się obudzi..

Makcza lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Monia, a jak mąż przeżył wejście w wiek inżyniera Karwowskiego? A, i śliczne masz zdjęcie dziewczynek, wyglądają na bardzo podobne, jest tak?

Mój m nie ma żadnych kompleksów ale jak mu śpiewałam 40 lat minęło to wołał że jeszcze nie

A jeśli chodzi o zdjecie to wszystkie trzy są podobne do męża więc i do siebie
    Marysia jak się urodziła była małym klonem tatusia śmiałam się bo miała nawet jego zmarszczki mimiczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 14:01

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mamy słaby dzien Tynek zagazowany na maksa chyba bo i sie odbija i baki idą cały czas i wybudzaja małego co chwile nawet na spacerze non stop sie wybudzal i prężył i wyginal:/ kurde czy to nie powinno byc tak ze im starszy maluch tym lepiej niby zbliżamy sie do 3 miesiaca a ja nie widze jakis super zmian i coraz mniej wierze w opowieści ze w dniu kiedy minął 3 miesiac wszystko zniknęło.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo jeszcze 3 tygodnie, to bardzo dużo u takiego maluszka musimy mieć nadzieję, żeby przetrzymać.

01582n0ast4hm7dp.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    No to moj jest dosc wysoki ponad 180 cm ale ile dokladnie to nie wiem ale jest sporo wyzszy ode mnie a ja mam 170 . No i w tym roku konczymy 30 lat :-)
    Mój ma 170 i wczoraj skończył 40 i dlatego mówię że jest z metra ciety ale włosy broda czyli zarost bardzo podobny

klz9cwa175lwe78n.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ