X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety znowu wrócił płacz histeryczny po każdym jedzeniu :/ a nic nowego nie jadłam i wez tu bądź człowieku mądry mały sie zanosi jak szalony po każdym jedzeniu a juz dawno tak nie było.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde :( Kozgo, ja też myślę że te 3 tygodnie będą kluczowe. Moja przyjaciółka miała identyczne problemy jak Ty i rzeczywiście wszystko w 3 miesiącu się unormowało.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała oby:) a teraz zmiana nastroju i usmiech od ucha do ucha i gadanie i wez tu człowieku nadarzaj za tą mała istota :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejbjuti, Ewelina. Macie podobne problemy co my z Zosią miesiąc temu, ale już z tego mam nadzieję wychodzimy. Na brzuszek stosowałam już espumisan, dicoflor w kropelkach i kapsułkach. Na biegunki smecta. Nic nie pomagało. Od kiedy odstawiłam pszenicę jest coraz lepiej choć może to przypadek. Teraz jesteśmy tylko na delikolu i jest ok. Powoli wracam do w miarę normalnej diety. Myśle, że wiek dziecka robi swoje.

Kozgo super! Tez bym chciała wyjść w chuście, ale zimno jest a ja nie mam kombinezonu :/ Pozostaje wózek i kocyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:03

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężki ten mój klocuszek ja z wózkiem wole ale jak cos na szybko mam załatwić to nie chce mi sie wózka wynosić .

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jak dzwonilam do pediatry to powiedziala ze to moze byc rozwolnienie. Nie jest marudny, smieje sie, brzuszek ma miekki nawdt sie nie prezy. To chyba nie rozwolnienie. Ma 36,8 st miezylam na spiocha.
    kazala brac priobiotyk dalam mu napewno nie zaszkodzi.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za otuche. Pewno ta pediatra kazala brac probityk tak na wszelki wypadek.
    kozgo trzymaj sie dzielnie zobaczysz 3 tygodnie i jak szwajcarskim zegarku ustana bolesci.
    Wszyscy co maja dzieci tak mowia wiec cos musibyc w tym.

kozgo a ty masz na zdjeciu chuste czy nosidelko?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejbjuti, my mamy "rozwolnienie" od 1,5 miesiąca. Próbowałam coś z tym zrobić, ale efekty były opłakane wiec zostawiłam jak jest. Niektóre dzieci tak maja. Kupki są dalej rzadkie, jak rozwodniony kisiel, ale mniej obfite. W szafce mam enterol, czeka na czarną godzinę, bo na razie mam dość eksperymentów.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Mój ma 170 i wczoraj skończył 40 i dlatego mówię że jest z metra ciety ale włosy broda czyli zarost bardzo podobny

zwłaszcza włosy! :)

Lissa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to nasza Miriam?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Hejbjuti, my mamy "rozwolnienie" od 1,5 miesiąca. Próbowałam coś z tym zrobić, ale efekty były opłakane wiec zostawiłam jak jest. Niektóre dzieci tak maja. Kupki są dalej rzadkie, jak rozwodniony kisiel, ale mniej obfite. W szafce mam enterol, czeka na czarną godzinę, bo na razie mam dość eksperymentów.
    Dzieki Doris, brzydko to zabrzmi ale ulzylo mi
    mam nadziej ze u was sie poprawi i mocno trzymam kciuki.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti mam Nosidło baby bjorn po dziewczynkach mojej siostry.

haybeauti lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co każdy dzień lepszy, dziś misiek po raz pierwszy obudził się bez płaczu, zasypia sobie na godzinkę, dwie, a przedtem nie mógł się zdrzemnąć nawet 20 minut. Nie ma nadal kupy, daliśmy pół czopka glicerynowego i coś tam poszło ale bardzo mało. Może ruszy, na razie są mega capiące bąki :). Wysypka już prawie zeszła, od jutra zaczynamy maść witaminową, ale widzę, że jak go noszę i przytulam, to nie wyciera buzi co chwilę o moją koszulkę, więc musi go mniej swędzieć.
    Kupy były zawsze rzadkie, a często i z wystrzałem, ale póki nie miał innych dolegliwości, przybierał ładnie, to nie martwiłam się nimi. Dopiero ta wysypka dała mi do myślenia, że może to moja dieta jest przyczyną.
    Wczoraj upiekłam dietetyczną szarlotkę:
    http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/2010/12/prosta-szarlotka-sypana.html
    Naprawdę można polecić, robiłam na wierzch posypkę z olejem i prawie nie różni się od kruszonki z masłem ;)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki czy któraś z Was stosowała ba bóle brzuszka infacol? Mój Oluś strasznie płacze od kilku dni a my bezradni :( sposoby typu masowanie itp. troszkę pomagają ale nie zupełnie i chciałabym mu ulżyć ale mam obawy przed regularnym stosowaniu kropelek. Boję się że jelitka się przyzwyczają do kropli i będzie jeszcze gorzej....
    Będę wdzięczna za info

dqpri09knl7nzqjn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, nasz Franek w okolicy 3 tygodnia tez mial problemy z brzuszkiem. Podalismy kilka razy espumisan, znacznie sie poprawilo i od tamtej pory jest spokojnie. Mysle,ze kropelki szkody nie wyrzadza, o ile rozsadnie sie je podaje.

magdalena lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, my od prawie 3 tygodni dajemy espumisan w kropelkach i widać poprawę już w 15 min. po podaniu. Wręcz zmniejszam dawkę bo dzięki diecie brzuszek boli go trochę mniej. Z tego co wiem to espumisan ma najmniejszą dawkę tej substancji czynnej ze wszystkich tego typu kropli dlatego od niego zaczęliśmy. Patrzę na Twój suwaczek i widzę że u nas problemy zaczęły się w tym samym czasie.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki walabia i ewelina za odpowiedź :) no tak podejrzewam, że to te słynne kolki jak pomyślę, że mogą skończyć się po 3 miesiącu to masakra jakaś bo tak mi szkoda Olusia jak tak rozpaczliwie płacze po takim ataku bólu i ja jestem wykończona psychicznie:( no właśnie mam espumisan i on faktycznie działa ja daje kilka kropelek 3-5 tam jest napisane na ulotce, żeby podawać 25 kropelek ale skoro pomaga małemu po mniejszej ilości to tak chyba zostawię ?
    Moja pediatra przepisała nam priobotyk bioGaję ale ona nie działa:( na początku może troszkę a teraz nic.... i ona powiedziała mi, że espumisan może przyzwyczaić jelitka i bądź tu człowieku mądry;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was wygląda odżywianie? stosujecie diety?
    jecie banany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 16:58

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem banany, ale i właściwie wszystko inne, co delikatne i zdrowe, więc nie wiem, czy mogę być wzięta za wzór :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena espunisan nie powinien przyzwyczajać bo on się nie wchłania tak przynajmniej nam mówiła pediatra zresztą znam osoby, które stosują przez 3 miesiące i powiem odstawiają bez problemu. Wiem co czujesz bo my z brzuszkiem zmagamy się od 3 tygodnia aż do teraz niestety i z utęsknieniem czekam na koniec 3 miesiąca:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ