Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejbjuti, Ewelina. Macie podobne problemy co my z Zosią miesiąc temu, ale już z tego mam nadzieję wychodzimy. Na brzuszek stosowałam już espumisan, dicoflor w kropelkach i kapsułkach. Na biegunki smecta. Nic nie pomagało. Od kiedy odstawiłam pszenicę jest coraz lepiej choć może to przypadek. Teraz jesteśmy tylko na delikolu i jest ok. Powoli wracam do w miarę normalnej diety. Myśle, że wiek dziecka robi swoje.
Kozgo super! Tez bym chciała wyjść w chuście, ale zimno jest a ja nie mam kombinezonuPozostaje wózek i kocyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:03
-
To ja jak dzwonilam do pediatry to powiedziala ze to moze byc rozwolnienie. Nie jest marudny, smieje sie, brzuszek ma miekki nawdt sie nie prezy. To chyba nie rozwolnienie. Ma 36,8 st miezylam na spiocha.
kazala brac priobiotyk dalam mu napewno nie zaszkodzi. -
Dzieki dziewczyny za otuche. Pewno ta pediatra kazala brac probityk tak na wszelki wypadek.
kozgo trzymaj sie dzielnie zobaczysz 3 tygodnie i jak szwajcarskim zegarku ustana bolesci.
Wszyscy co maja dzieci tak mowia wiec cos musibyc w tym.
kozgo a ty masz na zdjeciu chuste czy nosidelko? -
Hejbjuti, my mamy "rozwolnienie" od 1,5 miesiąca. Próbowałam coś z tym zrobić, ale efekty były opłakane wiec zostawiłam jak jest. Niektóre dzieci tak maja. Kupki są dalej rzadkie, jak rozwodniony kisiel, ale mniej obfite. W szafce mam enterol, czeka na czarną godzinę, bo na razie mam dość eksperymentów.
-
doris85 wrote:Hejbjuti, my mamy "rozwolnienie" od 1,5 miesiąca. Próbowałam coś z tym zrobić, ale efekty były opłakane wiec zostawiłam jak jest. Niektóre dzieci tak maja. Kupki są dalej rzadkie, jak rozwodniony kisiel, ale mniej obfite. W szafce mam enterol, czeka na czarną godzinę, bo na razie mam dość eksperymentów.
mam nadziej ze u was sie poprawi i mocno trzymam kciuki. -
U nas póki co każdy dzień lepszy, dziś misiek po raz pierwszy obudził się bez płaczu, zasypia sobie na godzinkę, dwie, a przedtem nie mógł się zdrzemnąć nawet 20 minut. Nie ma nadal kupy, daliśmy pół czopka glicerynowego i coś tam poszło ale bardzo mało. Może ruszy, na razie są mega capiące bąki
. Wysypka już prawie zeszła, od jutra zaczynamy maść witaminową, ale widzę, że jak go noszę i przytulam, to nie wyciera buzi co chwilę o moją koszulkę, więc musi go mniej swędzieć.
Kupy były zawsze rzadkie, a często i z wystrzałem, ale póki nie miał innych dolegliwości, przybierał ładnie, to nie martwiłam się nimi. Dopiero ta wysypka dała mi do myślenia, że może to moja dieta jest przyczyną.
Wczoraj upiekłam dietetyczną szarlotkę:
http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/2010/12/prosta-szarlotka-sypana.html
Naprawdę można polecić, robiłam na wierzch posypkę z olejem i prawie nie różni się od kruszonki z masłemhttps://www.maluchy.pl/li-68384.png -
witajcie mamuśki czy któraś z Was stosowała ba bóle brzuszka infacol? Mój Oluś strasznie płacze od kilku dni a my bezradni
sposoby typu masowanie itp. troszkę pomagają ale nie zupełnie i chciałabym mu ulżyć ale mam obawy przed regularnym stosowaniu kropelek. Boję się że jelitka się przyzwyczają do kropli i będzie jeszcze gorzej....
Będę wdzięczna za info -
magdalena, nasz Franek w okolicy 3 tygodnia tez mial problemy z brzuszkiem. Podalismy kilka razy espumisan, znacznie sie poprawilo i od tamtej pory jest spokojnie. Mysle,ze kropelki szkody nie wyrzadza, o ile rozsadnie sie je podaje.
magdalena lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
magdalena, my od prawie 3 tygodni dajemy espumisan w kropelkach i widać poprawę już w 15 min. po podaniu. Wręcz zmniejszam dawkę bo dzięki diecie brzuszek boli go trochę mniej. Z tego co wiem to espumisan ma najmniejszą dawkę tej substancji czynnej ze wszystkich tego typu kropli dlatego od niego zaczęliśmy. Patrzę na Twój suwaczek i widzę że u nas problemy zaczęły się w tym samym czasie.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
dzięki walabia i ewelina za odpowiedź
no tak podejrzewam, że to te słynne kolki jak pomyślę, że mogą skończyć się po 3 miesiącu to masakra jakaś bo tak mi szkoda Olusia jak tak rozpaczliwie płacze po takim ataku bólu i ja jestem wykończona psychicznie:( no właśnie mam espumisan i on faktycznie działa ja daje kilka kropelek 3-5 tam jest napisane na ulotce, żeby podawać 25 kropelek ale skoro pomaga małemu po mniejszej ilości to tak chyba zostawię ?
Moja pediatra przepisała nam priobotyk bioGaję ale ona nie działa:( na początku może troszkę a teraz nic.... i ona powiedziała mi, że espumisan może przyzwyczaić jelitka i bądź tu człowieku mądry;/ -
Magdalena espunisan nie powinien przyzwyczajać bo on się nie wchłania tak przynajmniej nam mówiła pediatra zresztą znam osoby, które stosują przez 3 miesiące i powiem odstawiają bez problemu. Wiem co czujesz bo my z brzuszkiem zmagamy się od 3 tygodnia aż do teraz niestety i z utęsknieniem czekam na koniec 3 miesiąca:)