X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a kiedy Twoja mama pozna wnuczkę? Pewnie Ci smutno, że jeszcze nie miałaś się jak pochwalić.

Karina, myślę o Tobie. Jak się czujesz?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, teraz załapał am - 9 lat razem? Czyli to Twój pierwszy facet? Bo Ty masz z 24 lata teraz?

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza moja mama to na skypie tylko ja zna niestety daleko brak urlopu trochę smutno no ale cóż zrobic razem ze sobą tez długo nie wytrzymujemy dwa silne charaktery ;) bedzie lipcu lub sierpniu jakoś tak sama jeszcze nie wie dokładnie kiedy urlop dostanie :(
    No z Czarkiem to była taka historia gowniarska hehe on 6 lat starszy jest myślał ze jestem starsza a było to tak ze spotykałam sie z takim jego kolega starszym o. 4 lata odemnie takie dziecinne chodzenie ;) no i kiedys pod garażem tego wojtka zobaczyłam Czarka i odplynelam juz na maxa w nosie miałam spotykanie sie z Wojtkiem a poszło wzajemnie :) hehe wiec mozna powiedzieć ze to moj pierwszy facet :)
    Tak mam 24 :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my idziemy zaraz z Dziobaczkiem do lekarza, bo ma wysypkę. Położna powiedziała kilka dni temu, że to zmiany hormonalne, ale ja mam wrażenie ,że się zaognia i ze ja swędzi - któraś z Was pisała, że dziecko trze buzią o ubranie, i moja właśnie tak robi. Albo mi sięwydaje, ale wwolę sprawdzić.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę przyznać, że sałatka dobra ale następnym razem muszę kupić twaróg, który jest bardziej wysuszony bo teraz miałam za mokry, tak mi się wydaję :D i też spróbuję przy następnej okazji z sosem greckim :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Nieśmiała a gdzie kupiliście. ? Wlasnie o to chodzi ze takie przedłużenie łóżka i blisko mamusi :) i tak Zojka śpi z brzegu zeby Czarek jej nie zmiażdżył. :D
    Miriam dostawke mamy pozyczona od mojej szwagierki, ale ona na bank na allegro zamawiała.
    Makcza na owsianki jest milion pysznych przepisów. Mi najbardziej smakuje z bananem i malinami. Do tego prażę na patelni pestki słonecznika i dynii - pycha i zdrowo.

Miriam lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki dzięki za porady na bóle brzuszkowe:)
    tak sobie Was czytam i truskaweczki jecie a ja wczoraj kupiłam dla mężusia bo ostatnio nie kupił sobie żeby mi smaka nie robić;/ kurcze ale Wy jesteście miesiąc do przodu z maluszkami mój może nie ogarnąć tych truskawek:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena truskawki to raczej uczulaja tzn wyspka niz problemy z brzuszkiem ;) czereśnia mize powodować problem z brzuchem ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega ochote na wafelki kokosowe ale triche sie boje wogole mam mega ochote na cos słodkiego tylko pomysłu mi brak heh. Dzis zaczynam pranie ubranek 3-6 bo widze ze niektóre juz by były dobre:)

Aaa i chciałam sie pochwalić Tymek dzis pierwszy raz złapał rączka zabawkę :) takie plastikowe kółko ale to juz cos:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:26

Miriam, Niesmiala, Lissa, Ewelina, Makcza, Bea_tina, olala81 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo polecam rafaello nic u nas sie nie działo :) no i ja jem po kostce czekolady juz 3 dnien. :P

• kozgo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolady w samej sobie to nie lubie jedyne czekoladowe cos do prince polo ale mój maz ma alergie na czekoladę wiec chce kupie wafelki kokosowe i jednego dziennie chociaz pewnie skończę Miriam tak jak Ty z rafaello czyli z cała paczka w brzuszku:p

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dzień dobry, my idziemy zaraz z Dziobaczkiem do lekarza, bo ma wysypkę. Położna powiedziała kilka dni temu, że to zmiany hormonalne, ale ja mam wrażenie ,że się zaognia i ze ja swędzi - któraś z Was pisała, że dziecko trze buzią o ubranie, i moja właśnie tak robi. Albo mi sięwydaje, ale wwolę sprawdzić.
    makcza jeśli ją to swędzi to wg alergologa to nie trądzik. Ja jestem zła na siebie, że tak misiek tak się wymęczył, ale niestety porady na nfz tak najczęściej wyglądają - trądzik i czekać dwa tygodnie.
    Z Tysiem mamy dziś radosny poranek bo od poniedziałku nie było kupy i dziś już tak stękał że nie ustawałam w masażu aż nie zrobił czegokolwiek. A potem syn przejął inicjatywę i dał czadu. Walabia masz rację, nigdy nie spodziewałam się, że kupa sprawi tyle radości!

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze czekam na kupe z utęsknieniem hehe kto by pomyślał :) mój syn dzis z ogromny zainteresowaniem pożera swoja piąstkę jak leży na brzuchu hehe śmieszny widok:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie kozgo, miałyśmy praktycznie ten sam termin porodu a Twój Tymek już taki chłop i zaraz będzie miał 3 mce. Tysio dziś rano tak się do mnie uśmiechał, normalnie do schrupania te nasze maluchy.
    Karina daj znać co tam, trzymam kciuki za Was!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to prawda pochłania sie je w mega szybkim tempie.

Ewelina tak to wlasnie jest z tymi terminami porodu hehe.

Dziewczyny a co robicie z ubrankami chomącie czy sprzedajecie na bierzaco?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze juz 100 razy to pisalyscie, ale nie zapisalam a bym zjadla. Czy napiszecie mi slynny przepis na kruche ciasto z jablkiem? Bo juz mam ciagotki na slodkie a biszkopty juz mi brzydna:) bede bardzo wdzieczna!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chowam dla nastepnej pociechy :) Niestety zupełnie nie mogę dojść do ładu z ciuszkami. Niby mam tego dużo a jak przychodzi co do czego to mała chodzi ciągle w tym samym i zawsze czegoś brakuje, np za mało spodenek. A ubranka 68 za duże a 62 za małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:18

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 bo z tą rozmiarówką ubranek można zwariować mam tak samo 56 za małe 62 za duże;/ i czasem moje dziecko wygląda komicznie;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. my dziś mieliśmy strasznie ciężką noc. Oli zasnął dopiero o 23 i obudził się o 1.30 nie spał do 4 zasnął dopiero u nas w łóżku i o 6 znowu pobudka. jestem zmęczona.
    rano byliśmy na usg, wszystko jest w porządku i z brzuszkiem i w moczu i z nerkami, więc pozostaje nam tylko przeczekać problemy brzuszkowe.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o ciuszki to ja mam 2 siostry więc na razie nic nie sprzedaję, pochowam. ja więcej dzieci nie planuje ale im mogą się przydać.
    Ten mój mały cyborg spał tylko godzine na spacerze i teraz znowu nic. pewnie padnie na całe popołudnie i w nocy znowu da popalić. Coś mu sie poprzestawiało.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ