X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafał uważa, że to marudzenie Hesi to już są pierwsze próby zawladniecia rodzicami i klasyczne przeciąganie struny i obczajka na ile można sobie pozwolić. Bo ewidentnie nic jej nie boli, skoro od razu milknie, kiedy ja wziąć na ręce. I tez nie jest to sama potrzeba bliskości, bo przytulnie nie wystarcza, tylko trzeba nosić! Co o tym myślicie? Ulegać? Trochę się stawiać? Ja bym ulegała od razu...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza Lenka urodziła się z wagą 3560g, przy wypisie było nie całe 3500 g a teraz rośnie jak na drożdżach.

odebrałam wyniki i mała jednak przechodziła w sumie nadal przechodzi rotawirusa, więc lekarka się nie myliła, mamy się nie martwić bo to już podobno bliżej końca więc te 3 straszne dni były powodem choroby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 13:10

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Makcza może i Twój mąż ma rację ale ja chyba nie umiem się stawiać:) właśnie Franek leżał w łóżeczku i oglądał sobie motor-balon, nawet się do niego uśmiechał a mi go było żal, że tak sam w tym łóżeczku, nikt do niego nie mówi... wiem, że to głupie ale jak przez chwile nie poświęcam mu uwagi to mam wyrzuty sumienia :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia od 5 minut??? jak można tak długo głodzić dziecko :D a wiecie, że mi nikt jeszcze nie zwrócił uwagi, że Franek jest głodny :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn dzis inne dziecko taki kochany :) poszliśmy z mężem na sushi Tynek zjadł cyca i cały posiłek siedział grzecznie na kolanach i ssał swoje rączki az tu nagle wielka kupa a łazienka 1x1m z mężem mówimy nie ma wyboru do tego Tymek ulał i sie posikal hehe normalnie takie akrobacji w tej toalecie ze mozna by było filmik nagrac do śmiechu warte :)

Makcza, Bea_tina lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebierałam przedwczoraj Oliwiera w parku w wózku kupa była ogromna i mnóstwo "kibiców" naokoło wózka.
    Własnie robię tartę z truskawkami jutro albo pojutrze okaże się czy truskawki są dozwolone czy też nie. oczywiście myjąc je już wciągnęłam dwie śliczne czerwoniutkie truskaweczki:)
    Makcza my z mężem też myślimy że dzieci są sprytniejsze niż nam się wydaje i przez te problemy brzuszkowe to nas tak wyszkolił mały cwaniak, bo do końca nie wiesz czy to tylko marudzenie czy boli. ale niech sie skończy ten 3 miesiąc to zaczniemy wychowywać;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    hehe Makcza może i Twój mąż ma rację ale ja chyba nie umiem się stawiać:) właśnie Franek leżał w łóżeczku i oglądał sobie motor-balon, nawet się do niego uśmiechał a mi go było żal, że tak sam w tym łóżeczku, nikt do niego nie mówi... wiem, że to głupie ale jak przez chwile nie poświęcam mu uwagi to mam wyrzuty sumienia :D

O matko, jak to dobrze! Bo już myślałam, że coś ze mną nie tak. Mam dokładnie tak samo, wyrzuty sumienia i idiotyczne poczucie, że dziecko jest zaniedbane i - uwaga - ze głupieje leżąc tak w samotności i ze się nie rozwija. Choć wiem ,że jest dokładnie odwrotnie.

Tusia89 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee Walabia przypomniałaś mi że mam stertę ciuchów do prasowania w szafie, a właśnie usiadłam po sprzątaniu i chciałam odpocząć.
    Mnie z tym jedzeniem nawet mąż męczy.........:( A o której jadl może chce jeść? może mu butlę zrobię jak nie chcesz go nakarmić to mnie dobija najbardziej, nie nie rób butli bo karmiłam pół godziny temu!!!!
    Chyba coś ominęłam jak to śledzenie teściowej? zainstalowała kamerkę? on jest niezła;)
    Miria jeśli to ma Ci pomóc to ok ale nie będziesz jeszcze bardziej się wkurzać?? Jednak jest coś w tym czego oczy nie widzą....

01582n0ast4hm7dp.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia u mnie też mąż za dupą chodzi i gada może masz za mało mleka a może butle jej zrób a jak raz się ugielam i dałam jej butle to nad ranem świadomie nie xhciała cyca bo źle leciało i płacz

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Moj odwrotnie jak Tymek płacze prEd upływem 3h to mowi ze to na pewno nie to hehe.
    Ale mamy , babcia i siostra to samo jak płacze to na pewno głodny heh jak się raz ugielam to zjadł i za 10 min wszystko ulał jednak matka wie najlepiej.

My dotarliśmy do domu kapiel bez awantury była ale troche płaczu przed snem i nic dziwnego dzis tyle wrażeń plus ślub ma którym wszyscy go lapali za stopki i rączki itd.

Ciekawe jak tam Doris na weselu z Zosia dają rade czekamy na zdjecie:)
    No no i ciekawe jak tam Miriam z kamerka hehe.

Powiem Wam ze jestem mega padnieta tyle rzeczy dzis obskoczylismy i dumna z Tymka bo dzis prawie w ogóle nie płakał :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy karmiace piersią mogą brać rutinoscorbin ? Strasznie mi pękają naczynka a rutinoscorbin by trochę pomógł

klz9cwa175lwe78n.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ratujcie!! Mały ze szpitala przywiózł sobie pamiątkę w postaci kataru :/ Ma ktoś pomysł, jak można takiemu maluchowi pomóc poza odciąganiem cholerstwa? Bo widzę, że niektóre z Was też się męczą z tym paskudztwem...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina my tylko woda morska psikamy i odciagamy, a jak bedzie zielony albo ponad tydzien to do pediatry u nas naszczescie cały czas taki przezroczysty jest i w sumie głownie rano.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez woda morska albo w ciągu dnia kilka razy sól fizjologiczna do noska żeby nie wysychało , my mamy biały i gęsty.
    tyle żartujemy o głodowaniu maluszków a mój dzisiaj właśńie głoduje. Chyba mam kryzys laktacyjny jakiś bo przecież nie zanika mi chyba na dobre. Z lewej piersi dzisiaj prawie nic nie leci mały sie strasznie denerwuje jz mi ją zmasakrował przez to szarpanie a z prawej jakieś niewielkie ilości. mam nadzieję, że to nie potrwa długo bo strasznie się męczymy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę oby było dobrze. Chłopców pewnie meczy tem katar i kaszel i pewnie dlatego marudni ale moze troche podpia i dadza Ci odpoczac.

Dzis 500 strona na forum wybiła :)

Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie my niestety jesteśmy z moim słoneczkiem w szpitalu. Moja księżniczka strasznie zaczęła krztusić się podczas karmienia nawet 4razy podczas jednego karmienia. Do tego zmienił jej się głosik jak by miała chrypke, kupki wodniste i strasznie ulewała i niespokojna była a na smoczka i butelkę był straszny płacz więc wieczorem trafiliśmy na pogotowie i zostaliśmy na obserwacji

Nieśmiała ślicznego masz syneczka

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia obyście szybko wyszli i oby to nic poważnego kurczę jakis okres infekcji jest chyba za tyle maluchów chorych. Martusia a cos wstępnie powiedzieli co to moze byc? Buziaki i trzymajcie się

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 8 czerwca 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kozgo mówiła lekarka że może to być początek jakieś infekcji albo poważniejszej choroby ale więcej powie po badaniach i obserwacji

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rozumiem ze zadnych leków jeszxze nie dostałyście tak profilaktycznie tylko czekacie na wyniki ? Oby nic groźnego się nie rozwinęło i skonczylo na przeziebieniu i żebyście szybko byli w domku.

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 8 czerwca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostała kroplówkę maja robić jej ust brzuszka i płuc. Najgorsze jest to ze boje sie ja karmić a ona sama sie albo boi albo ha boli.

relgzbmh71xqedw7.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ