Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też fajnie Kozgo, czyli jest nadzieja, że z czasem uda się coś zaplanować. Mam nadzieję że to nic poważnego z tym brzuszkiem. Tysio też wariuje przy cycu i w nocy robiłam sobie okład z maści jak po porodzie, bo już się zrobiła ranka na sutki.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
Szczerze mówiąc ten rytm to tak z grubsza. Szczególnie te poranne drzemki się powtarzają i bardzo mnie cieszą. Aktywność o 5 codziennie jak w zegarku. Wieczorem jak włożę mała do łóżeczka o 22 to już nic nie muszę robić. Zaśnie sama jak w banku. Zosia od urodzenia miała mocny sen w nocy wiec chyba potrzebuje rytmu. Nie jestem fanka wtłaczania dziecka w sztywne ramy dlatego ciesze się, że Zosia sama się reguluje a ja staram się jej w tym pomóc.
-
U nas tak wygląda rytm dnia a raczej nocy:
18:30 kąpiel
19:00-19:30 karmienie
20:00 Franek śpi
23:00 je na śpiocha - odkładam go do łóżeczka
3:30/4:00 je na śpiocha - zostaje z nami w łóżku
śpi do 6:30 - je śniadanko i karmimy się na żadanie w łóżku, ale generalnie do 9:00 to więcej śpi niż jest aktywny.
No, ale w ciągu dnia nie mamy rytmu. Śpi i je kiedy chce, ale nie widzę póki co regularności (karmię z reguły co 2 godziny, czasem domaga się co 1,5 h a teraz śpi już 3 godzinę bez jedzenia).
Miriam, ja niedzielę mam całą już zajętą, więc nie dam rady wyrwać się z Wami na spacer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:20
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Kozgo, Franek nie protestował
Moja mama po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że pieluszka jest trochę za nisko i niedostatecznie odwodzi nóżki, ale nie da się jej wyżej założyć
Myślicie,że ta pieluszka spełnia w takim wydaniu swoją funkcję?
Kozgo fajnie że wszystko ok:)
Tymek zrobił bardzo poważną dorosłą" minę
Mleko wróciło:)))
Niestety Oliwier przeziębiony, znaczy nie jest tak źle mocny katar i 37.5 temp, czyli tylko odrobinkę podwyższona, no bo zawsze ma 37.I ma takie szkliste oczka. Oby się nie rozwinęło. Dzisiaj biedaczek cały dzień je i śpi, jak na początku, ciekawe co będzie w nocy. może to rozwolnienie ostatnio coś już zwiastowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:41
walabia lubi tę wiadomość
-
olala Mój Franek też dziś jakiś senny i odmówił jednego karmieni... teraz mija już 3 godzina bez cyca i dziwnie się czuję
Ale może to ta pogoda, że maluchy tak sobie śpią. U nas pada, dość mocne ochłodzenie i ponuro.
Walabia, pielucha taka stylowa i Franko wygląda fajnie -
Karmienie bez wymiotów zaliczone uff ale Tynek tez dzia dwa razy jadł co 4h moze taki dzien chociaz nie spi wcale więcej niz zwykle z mężem mecz ogląda hehe oby to faktycznie był skok albo chwilowy stres po zmianie klimatu. W razie czego jutro o 14 mamy pediatrę bo dzia był tylko na chorych i bie chciałam ryzykować infekcji.
Olala oby nic sie nie rozwinęło. -
Wszystkiego najlepszego dla Frania, Tusia widzę, ze dziś 2 miesiące;)
może taki dzień, Oliwier tez ulewa dziś wszystko co zje, pomimo, ze normalnie odbija mu się. Właśnie mi załatwił całe plecy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 19:02
-
Tusia calusy dla Franka:)
Olala moze faktycznie taki dzien. Tynek marudził wiec dzis kapiel była szybciej i juz spi sobie odpadł w minute po kapieli bo dzis tylko jedna drzemka była 2h to nie na co się dziwić.
Tynek tak gapi sie w tv ze nie mozna przy nim włączać az glowe wykręca zeby widzieć.Tusia89 lubi tę wiadomość
-
W sumie niby tylko pół godziny przed swoim normalnym czasem ale to az pół godziny
Dzis dla meza sernik na zimno zrobiłam a sama podjadam pop corn taki z garnka bo podobno mozna to sie skusilam i tak juz gorzej z brzuchem nie bedzie.Tusia89 lubi tę wiadomość
-
A ja znalazłam wakacyjny kurs nauki pływania dla niemowląt no i chyba z Franeczkiem się zapiszemy.
Kozgo, ja też pozwalam sobie na coraz więcej i chyba nic to nie zmienia. Ostatnio zjadłam:
1.podsmażone ziemniaki, mielone, buraki na zimno ze startym jabłkiem - brak reakcji ubocznych
2.Garść orzeszków ziemnych - brak reakcji ubocznych
3.Piernik w czekoladzie! - brak reakcji ubocznych, ale okazło się, że już nie lubię pierników
4.Sorbet z: malin, arbuza, banana, mango - brak reakcji ubocznych
5.Codziennie piję 2 kawy z mlekiem - nic się nie dzieje
6.Od kilku dni zjadam na śniadanie do 2 plasterków żółtego sera - nic się nie dzieje
Niedługo będzie 3 miesiąc i przechodzę na dietę, na której byłam przed ciążą. czyli zdrowo i pożywnie, bez bułek, słodyczy, gotowanych warzyw i wszystkiego co tuczyZObaczymy, jak Franeczek zniesie zmianę menu!
Tusia89 wrote:no proszę to macie z mężem dłuższy wieczór dla siebie
Franek też bardzo interesuje się tv. Miga, świeci, szybko zmienia się obraz czyli to co maluchu lubią najbardziej
U nas bida pod tym względem - nie mamy z mężem TV
Franek jest zmuszony do obserwowania cieni na suficie po przejeżdżających samochodach - na razie taka rozrywka musi mu wystarczyć. A swoją drogą ja jestem dzieckiem wychowywanym bez TV (w latach 90-tych to naprawdę był ewenement i w szkole śmiali się ze mnie, że nie znam seriali, reklam i wszystkiego co sie komentuje), i powiem Wam że jestem dumna ze swoich rodziców, że wywalili kiedyś telewizor na śmietnik na rzecz wspólnych posiłków, czytania książek,chodzenia po parku i spędzania razem czasu. Telewizor wrócił do naszego domu jak miałam 16 lat, bo były mistrzostwa świata piłki nożnej i tata nie mógł znieść tego, że w domu meczu nie ma jak obejrzeć
No i Franek też będzie dzieckiem bez telewizora. Mam nadzieję, że nie dorwie się do laptopaBea_tina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png