X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Kaja, w poniedziałek Ci powiem czy magia 3 miesięcy działa.

Dobra i oby to były te 3 miechy bo nie wiem jak wyrobię z tym wszystkim Sama ...

To czekam do poniedziałku i juz przebieram nogami z ciekawości

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Miriam ja teraz skaze bialkowa zaliczam i moge polecic ci kompiel w kisielu z maki ziemniaczanej lub w siemu lnianym tanio i skutecznie :-) lub maść koszt 58zl i Marczello czysty do dzis chgba mu nowe Mleko nie służy
    Wlasnie słyszałam o tej mące juz od dwóch lekarzy ale kurde zapominam kupić :D za każdym razem wieczorem sobie przypominam gdy czas kąpieli
    W tamtym tyg pojechałam specjalnie do almy po mąkę i co kupiłam sto innych pierdul a maki nie bo co bo zapomniałam

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Haha dobrze ze ty trochę ogarniasz bo cieżko było by ;) ja to sie zastanawiam czy po porodzie jak wzięli mnie na zabieg usunięcia łożyska czy przypadkiem zamiast łożyska nie usunęli mi mózgu :D

Hehehe kochana spokojnie tez czasami zastanawiam sie jak sie nazywam dziękować Bogu , że mamuśka blisko i czasami pomoże , dzis wpadła a ja w fotelu na siedząco spie i mlody na kolanach , a pies po chalupie i kamienie przynosiła bo balkon otwarty byl tylko sprzątać mi pozostalo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kup siemię lniane lepsze i ugotuj bedzie Zojka jak w sezamie wyglądała :-)

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie dokończyłam myśli bo rozpisałam sie o jedzeniu ta ortopeda powiedziała ze mam powiedzieć pediatrze ze Zojka ma zasinienia wokół ust co może świadczyć np o wadzie serca niedotlenieniu itp (oczywiście wszystko wycxytalam w necie) ona tylko kazała zwrócić uwagę na to pediatrze czyli wychodzi jednak ze z tym ekg to jednak cos chyba nie tak i juz sie shizuje w poniedziałek znów zapisuje sie do pediatry te baby to poprostu mnie znienawidza jestem tam raz dwa razy w tyg

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis to nawet nie tyle ze diabełek tylko biedny nieszxzesliwy rozpaczał :( łzy szły masakra myslalam ze serce mi pęknie :( ale zasnal chociaz wierci sie cały czas no zobaczymy. Natalinka powiem Ci ze przy naszych bólach brzucha sama nie wiem kiedy to gazy i bol brzucha a kiedy skok heh co do wodniaka to tez powoedzial ze sie wchłonie ale u nas przy porodzie nie było jednego jądra i zeszło po miesiacu i przez wodniaczka nie mogą zobaczyc czy sa tej samej wielkości itd stad musimy zrobic usg poza tym chirurg powiedział ze zawsze dobrze skontrolować

Kaja ja tez liczę na 3 miesiące u nas bóle brzucha sa od 3 tygodnia bolesne gazy, kupa co 2-3 dni :( sab simplex nam troche pomogl bo bez niego Tynek potrafił przeplakal cały dzien zaczynając od 4 rano i kończąc o 22-23 ja byłam juz na skraju bo nic nie pomagało a teraz na tak ze z dwa razy dziennie po pół h popłacze. Bedzie coraz lepiej musi byc ale jak to znajomy dziwciaci mowia skończą sie kolki zaczną zeby.

Miriam ale super Zojka :)

Mój mózg tez masakra wszyatkieho zapominam a najcześciej tego czy zamknęłam drzwi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam hehe to ja tez latam do mojego pediatry teraz poraz kolejny pojde o zmiane mleka jak mnie zobacza to mi rachunek wystawia lub Twarzowe zapłacę swoje oczywiscie hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a gdzie zdjęcie Zosi w kreacji weselnej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:33

Kaja, Miriam, doris85, Niesmiala, olala81, walabia, Tusia89, Bea_tina lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski te co z butli tankuja jakie mleko jest grejt bo my na Nan HA i lipnie bo na zielono kasztani i brzuszek boli ,gazy ciężko !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazalabym mojego blondaska ale mi tu error wywala

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ost na po narodzinach pisała ze ta mąka jednak nie jest dobra bo cos tam zawiera wiec lepiej w siemieniu mój mąż ma AZS i się w nim kąpie.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jaki zadowolony :)

Kaja jeżeli ma skaże to pepti bebilon albo nutamigen czy jakoś tak ale to na receptę z apteki zapytaj pediatry no ja to cycem karmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo kaja a to mielone ma być czy normalne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Zojka jeszcze z cyklu znów mnie wsadzila do chustawki 2ziaeit.jpg
    Serce mi sie kroilo jak ta mnie zobaczyłam ale kurde tak mi sie siku chciał ze musiałam. ;)

doris85, Niesmiala, Bea_tina lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielony mój maz na 3/4 wrzątku łyżeczka lub dwie siemienia i zaparzyć z 10 minut a potem do wody przez sitko zeby bez fusów.

Miriam Tymek potrafi taka podkówke zrobic ze tez serce sie kraje ah Ci mali manipulatorzy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:19

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kozgo kaja a to mielone ma być czy normalne ?

Normalne

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja jeszcze mascia mlodego traktowalam z forever i na ciemieniuche tez z tego mialam taka galaretkę i na moje roztepy z firmy atw mega fajne i pomaga bo bio oil nic

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Mielony mój maz na 3/4 wrzątku łyżeczka lub dwie siemienia i zaparzyć z 10 minut a potem do wody przez sitko zeby bez fusów.

Miriam Tymek potrafi taka podkówke zrobic ze tez serce sie kraje ah Ci mali manipulatorzy:)

Ja dzis sie poryczalam z moim ja z bólu brzucha po cheili sie roplakal

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kozgo jaki zadowolony :)

Kaja jeżeli ma skaże to pepti bebilon albo nutamigen czy jakoś tak ale to na receptę z apteki zapytaj pediatry no ja to cycem karmie

To czemu mi pediarta kazal nan ha kupic ?????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Aaaa mam dzis mega problem z karmieniem po 3 minutach Tymek szaleje wypluwa cycka śmieje się, płacze łapie wypluwa prezy się i wijei tak w koło po odbiciu nie jest lepiej a po tym "długim" jedzeniu jeszcze ulewa duzo mam nadzieje ze to nie żaden Rota:( mleko w piersia jest wiec nie wiem co sie dzieje masakra a jak mu zabieram piers to krzyk jak daje tez krzyk jak do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarza bo moze to ze stresu bo wyjazd itd.
    Mam dokładnie Przed chwilą usnął po ataku histerii na cycku :( Jedyne co pomogło na chwilę to karmienie na leżąco. Ech mam nadzieję, że to taki zły dzien po prostu.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ