X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nam wszyscy polecali 5w1 i na taka się zdecydowaliśmy .

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:22

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 5w1, szczepiliśmy we wtorek i odpukać nic się nie dzieje.
    W te upały karmienie to czarna magia; piersi wiszą jak u murzynki a młody chyba się najada.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie bike się powrotu do miasta i tych upałów i tego karmienia / pojęcia co chwile przecie cycki wariują chyba wtedy:/
    My dzis wracamy mega mi się nie chce :(

Doris u nas jednemu i drugiemu chrzesniakowi na uro czy inne święto dajemy lego bo najlepiej się sprawdza a na chrzciny dawaliśmy kasę.
    Doris zaraz u Ciebie magiczna bariera 3 miesięcy czyli koniec problemow z brszuszkiem u nas dzis od rana bol brzucha był i stekanie i prezenie nie sadze aby te skończone 3 miesiące cos dały :(
    A jutro usg jajek i konsultacja chirurga zobaczyny jak tam wodniaczek.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jak niw chces zeby piszczala to trzeba ją utopić w wodzie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Koral jak to sie liczy od wyznaczonego terminu porodu to ja musze doliczyć cholera jeszzcE 3:/

Ucaluj chłopców i wszystkiego dobrego dla nich:) jak katarek i kaszel przeszło troche ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Koral. Wszystkiego najlepszego dla chłopaków i dużo zdrowia. My czekamy do poniedziałku :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, ze te problemy brzuszkowe kończą się po 3 miesiącach, znaczy jak zaczyna się 4 ale jeśli jest tak jak piszecie to tym bardziej czekam z niecierpliwością:)
    Walabia 110 z jednej?? zazdraszczam, u mnie to 90 z obu...
    właśnie się dowiedziałam, że w lipcu muszę jechać na 2 dniowe szkolenie, chce mi się ryczeć i jeszcze nie mogę się dodzwonić do męża kiedy będzie mógł wziąć wolne a muszę dziś wybrać termin. Chyba go poproszę żeby mnie woził tam bo nie wyobrażam sobie zostać na noc bez małego, najgorsze że to sezon urlopowy i nie wiem czy mąż dostanie 2 dni wolnego pod rząd. Eh od rana złe wiadomości. A kiedyś tak lubiłam szkolenia, teraz nawet nie umiem się cieszyć chociaż bardzo ciekawy temat i kiedyś już chciałam je zrobić ale wtedy musiałam robić inne a teraz kiedy muszę to tak bardzo nie chce.
    przepraszam piszę be ładu i składu ale se zdenerwowałam.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Antosia i Kubusia:)
    no ja tez 2 tyg przed terminem więc tez doliczam:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zleciało! Dużo zdrówka dla Twoich synków Koral.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, 3 miesiące! Jak ten czas leci. Dużo zdrowia dla chlopcow :)

Zgadnijcie, czyje dziecko nie płakało przy szczepieniu? Przysięgam, że chwalę się ostatni raz - całe badanie przed szczepieniem Helena się śmiała do pani doktor, a przy ukluciu krzyknęła kilka razy takim dziwnym innym głosem, ale się nie rozplakala. Za to ja się ledwo powstrzymałam, a łzy mi stanęły w oczach, mimo że tata ją trzymał, a ja nie patrzyłam.

Miriam, jak u Was z wagą? Heleną ma 4,900. Lekarka powiedziała, że faktycznie powoli przybiera, ale skoro jest pogodna, a ja mam dużo mleka, to znaczy, że po prostu tak ma. Wygląda ładnie i jest silna. Myślę, że u Was podobnie i ze to tak już jest z dziećmi z dużą waga urodzeniową.

Ewelina, u nas wysypka zeszła mimo że jadłam masło. Brzuszków kłopotów żadnych, odkąd odstawiłam nabiał ani razu się nie przeżyła przy kupie. Lekarka poleciła po maleńku próbować mleka i obserwować. Na szczęście nie kazała mi czekać pół roku. Wygląda na to, że sama uczuliłam dziecko brakiem umiarkowanie w jadle i piciu.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Makcza widzę, że podobnie reagujemy. U mnie też mąż trzymał Franka a ja odwrócona stałam i wycierałam łzy :P

Koral wszystkiego najlepszego dla bliźniaków :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wczoraj byłyśmy na ważeniu i 4,920 czyli 180 w tydzień ale karmiłam ja w samochodzie przez wrażeniem bo sie obudziła i płakała wiec tu muszę brać poprawkę i po ważeniu zrobiła mega kupę w drodze na basen wiec na bank tyle nie wazy...

Co do sytuacji z dzieckiem w samochodzie miałam podobny przypadek w pracy chyba juz kiedys o tym pisałam tylko nie wiem czy tu a mianowicie tata Wojtusia (rok miał ) tez zapomniał go do żłobka przywieźć mimo ze przywoził go on codziennie a zlobek miał podrodze do pracy wojtus zasna w aucie a tata sie zorientował dopiero na parkingu w centrum Warszawy ze zapomniał wojtka nam zostawić bo ten sie obudził i zacza płakać i tata sie wracał do Piaseczna. Wojtkiem az strach pomyśleć co by sie stało jak by sie nie obudził a tata mowil nam ze taki zamyślony był swoją konferencja ze wyleciał mu Wojtek z głowy bo był tak cicho jak nigdy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sto lat dla chłopców :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza super ze Helenka tak dobrze zniosła szczepienie :)
    Dziewczyny wiadomo ze jak małych się rodzi duzy to nie moze przybierać tyle co taki co ważył mało niby mowi się ze w 3 miesiacu dzievko powinno podwoić swoja wagę no w przypadku dziecka 3kg byłoby 6kg a w przypadku 4kg to 8kg a raczej dzieci 3 miesięczne rzadko waza 8kg. Moja ciocia urodziła syna 5300 i tez przez pierwsze miesiące bardzo mało przybierał na wadze.

Podroz do domu ciężka Tymek miał słaba noc i to niestety spowodowało słaby dzien i duzo płakał w trasie i jestesmy juz wszyscy mega zmęczeni dobrze ze juz w domu, teraz góra prania mnie czeka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, mam nadzieję, że ten synek 5300 się przez cc urodził. .. A z tą wagą mam podobne zdanie, co Ty. Miriam, Ty też się nie martw.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalnie sie rodził bo to było 30 lat temu i nie wiedzieli ile wazy 36h trwał porod wiec grubo. Tynek szczesliwy juz w domku :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, zachęciłaś nas tym basenem. Gdzie byliście z Zoją?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:22

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa mam dzis mega problem z karmieniem po 3 minutach Tymek szaleje wypluwa cycka śmieje się, płacze łapie wypluwa prezy się i wijei tak w koło po odbiciu nie jest lepiej a po tym "długim" jedzeniu jeszcze ulewa duzo mam nadzieje ze to nie żaden Rota:( mleko w piersia jest wiec nie wiem co sie dzieje masakra a jak mu zabieram piers to krzyk jak daje tez krzyk jak do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarza bo moze to ze stresu bo wyjazd itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:56

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ