X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka nie daje a wszyscy z rodziny mi karzą a ja słucham piediatry i wczoraj była u nas kobietka od laktacji i też nie kazała dopajac tylko dawać cyca na rzadanie

relgzbmh71xqedw7.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki dziś jestem szczęśliwy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:22

walabia, doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zośka nie lubi wody. Jak dawałam na łyżeczce to się krzywiła. Spróbuje może odciągnąć trochę mleka i dolać wody - może przejdzie. Trochę się wczoraj przestraszyłam, bo mała była strasznie rozgrzana, marudziła a na ręce nie mogłam jej wziąć bo obie si grzałyśmy stad pomysł z tą wodą, bo normalnie nie daję.

Ewelina, espumisan jest mocno słodki wiec pewnie po nim woda łatwiej wchodzi ;)
    Z tym smoczkiem to nie wiem co zrobić. Ostatnio nawet mleka mi nie chciała pić z butelki. Jaki rozmiar najlepiej kupić? 3+ ?

Ps. Już wiem dlaczego Zosia zawsze jak jesa głodna woła lee - lee. Po prostu woła m - lee - ko! :D

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmiam mm dlatego podaje wodę.
    Dziewczyny zaczynam się łamać i myślę o przestawieniu Tysia całkiem na butlę. Wyniki badań mam ok ale jestem słaba, leci mi z nosa krew, a to jedzenie obrzydło mi już tak, że nawy gotować mi się nie chce, a zawsze bardzo to lubiłam. Do tego misiek dalej ma wysypkę na całym ciele, tylko na buzi jest poprawa i jest niespokojny, płacze bez względu na to co ja zjem. Nie wiem gdzie leży ta granica pomiędzy dobrem dziecka a potrzebami matki? I pytanie czy to moje mleko w ogóle mu służy?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina szczęśliwa moim zdaniem szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, nic na siłę. A może skoro mówisz że nie ma znaczenia co jesz, to spróbuj parę dni jeść normalne i jeszcze pokarmić może okaże się że taka dieta nie jest już potrzebna.

01582n0ast4hm7dp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może wysypka nie jest od jedzenia tylko od ubrań moja koleżanka tak miała ona np nie mogła używać płynu do płukania i proszku dla niemowląt tylko prała chyba w zwykłym persilu. A jej syn znowu był uczulony na oliwkę wiec może poszukaj gdzie indziej problemu. Moja kruszyna np nie może mieć czyszczonej lipcu husteczkami z biedrony bo zaraz mamy bąble

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moze to nie os jedzenia tylko tak jak u nas np od gazow moze układ pokarmowy jest słabo rozwinięty bo jezeli dieta nie pomaga to szkoda żebyś się męczyła i złe czuła moze sproboj dac butelkę przez kilka dni ale swoje odciągaj bo jak to wina układu pokarmowego to mm nic nie zmieni i będziesz mogła wrócić do kp.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka decyzja Ewelina. Też byłam blisko odstawienia. Teraz jem prawie wszystko. Właśnie robię sobie kawkę z mlekiem i do tego drożdżówka z makiem :) Może poczekaj jeszcze chwilę a dieta przestanie być potrzebna.

Spróbuj może chociaż trochę odpuścić z dietą. Może Ci ulży. Np nie rezygnuj z rzeczy wzdymających, smażonych itp a unikaj jedynie alergizujacych produktów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:54

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a podajesz jeszzE cos bo Tymek bez sab simplex jest nie do zycia :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje delicol, ale często zapominam i jest ok. Ostatnio wysypka wróciła i już miałam wrócić na dietę, ale znowu zeszła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis słaby dzien mamy Tymka mega meczy brzuch chyba po grillu jednak moze za ciezkie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas burza! Je je je! A zapowiadali upał i bezchmurne niebo.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas cieplutko jestesmy na plazy a w progmozie miała byc burza tak to z tą pogodą bywa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś upał, ja spakowałam laptopa, małego i pojechałam do teściów, oni maja za domem cień i fajną altankę, więc mały sobie spał w wózeczku a ja pracowałam. Po południu jak wrócili z pracy kawka i lody z i wróciliśmy do domku. Miły dzień chociaż pracowity, ale tak na powietrzu w chłodzie to z dzieckiem przy sobie to można pracować.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala zazdroszczę mój mały buntownik spi w wózku tylko jak wozek jedzie jak staje to po sekundzie jest pobudka hehe czasem zazdroszczę tym mamom w parkach z ksiazka siedzących kiedy ja robie 50 kółko hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, u nas też gorąco dziś, spacer sobie darowaliśmy. Kozgo Tysio też pośpi w wózku najwyżej 10 minut bez jazdy, a potem zaczyna się wiercić i koncertuje.
    Jesteśmy po szczepieniu, Misio był bardzo dzielny, parę minut popłakał i się uspokoił. Żeby teraz nie było żadnych niepożądanych efektów i będzie dobrze.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie z tym jedzeniem, naprawdę muszę coś zmienić, bo nie dość że ja się męczę, to jeszcze Tysio wolno przybiera. Wg lekarki powinien ważyć 5100 a ma 4900, tragedii nie ma, ale 100 g na tydzień to trochę za mało. Powoli będę rozszerzać dietę o różne warzywa i zobaczymy jak on zareaguje na te nowości i czy moja laktacja znowu się rozbuja. Za 3 tygodnie idziemy do kontroli z wagą, ale decyzję trzeba będzie podjąć wcześniej, może w przyszłym tygodniu po wizycie u alergologa.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że wszystkie narzekamy na upały. Też się zastanawiałam nad dopajaniem wodą ale mówią, że nie dopajać wiec staram się co 2 godziny dac tego cyca, czasem nawet częściej się zdarzy.
    Pisałyście o kryzysie laktacyjnym i nie wiem czy mnie to dopadło ale piersi miękkie, a Franek dziś jadł z dwóch piersi... też karmicie z dwóch piersi???

Walabia super, ze mleko wróciło. Próbuję sobie Ciebie wyobrazić z harfą... zapodaj fotką :D ;)

Miriam masakra :) dla mnie Twoja historia to tylko w filmach :D ja bym się nie odważył na taki krok:) cykor jestem :)

Dziś postanowiłam odzwyczajać Franka od zasypiania poprzez lulanie w wózku.. no i zasnął ładnie sam w kołysce, trochę poklepałam go po pupie i śpi :)mam nadzieję, że się nie złamię z tym wózkiem :D już sumienie mnie gryzło :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa dziewczyny miałam Was pytać... od dwóch dni krwawię jak na okres, no może trochę lżej... ale czy to może być już okres??? niemożliwe. Czytałam, że ok 8 tygodnia może być jednorazowe krwawienie nie będące okresem... miała tak któraś z Was?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 7 tygodnia biorę Ovulan więc nie mam okresu, ale moja siostra miała już w 5 tyg, jeszcze przed kontrolą u ginekologa, aż jej nie wierzył, że karmi piersią.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia nie zazdroszczę podróżowania z tym instrumentem ale wyglądasz super. Ja często musiałam karmić z obu piersi a teraz to po prostu nie ma innej opcji, a nieraz i to nie wystarcza. jeszcze nie całkiem wróciło, jest odrobię lepiej ale i tak malutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 21:54

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ