X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka nie daje a wszyscy z rodziny mi karzą a ja słucham piediatry i wczoraj była u nas kobietka od laktacji i też nie kazała dopajac tylko dawać cyca na rzadanie

relgzbmh71xqedw7.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki dziś jestem szczęśliwy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:22

walabia, doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zośka nie lubi wody. Jak dawałam na łyżeczce to się krzywiła. Spróbuje może odciągnąć trochę mleka i dolać wody - może przejdzie. Trochę się wczoraj przestraszyłam, bo mała była strasznie rozgrzana, marudziła a na ręce nie mogłam jej wziąć bo obie si grzałyśmy stad pomysł z tą wodą, bo normalnie nie daję.

Ewelina, espumisan jest mocno słodki wiec pewnie po nim woda łatwiej wchodzi ;)
    Z tym smoczkiem to nie wiem co zrobić. Ostatnio nawet mleka mi nie chciała pić z butelki. Jaki rozmiar najlepiej kupić? 3+ ?

Ps. Już wiem dlaczego Zosia zawsze jak jesa głodna woła lee - lee. Po prostu woła m - lee - ko! :D

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmiam mm dlatego podaje wodę.
    Dziewczyny zaczynam się łamać i myślę o przestawieniu Tysia całkiem na butlę. Wyniki badań mam ok ale jestem słaba, leci mi z nosa krew, a to jedzenie obrzydło mi już tak, że nawy gotować mi się nie chce, a zawsze bardzo to lubiłam. Do tego misiek dalej ma wysypkę na całym ciele, tylko na buzi jest poprawa i jest niespokojny, płacze bez względu na to co ja zjem. Nie wiem gdzie leży ta granica pomiędzy dobrem dziecka a potrzebami matki? I pytanie czy to moje mleko w ogóle mu służy?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina szczęśliwa moim zdaniem szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, nic na siłę. A może skoro mówisz że nie ma znaczenia co jesz, to spróbuj parę dni jeść normalne i jeszcze pokarmić może okaże się że taka dieta nie jest już potrzebna.

01582n0ast4hm7dp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może wysypka nie jest od jedzenia tylko od ubrań moja koleżanka tak miała ona np nie mogła używać płynu do płukania i proszku dla niemowląt tylko prała chyba w zwykłym persilu. A jej syn znowu był uczulony na oliwkę wiec może poszukaj gdzie indziej problemu. Moja kruszyna np nie może mieć czyszczonej lipcu husteczkami z biedrony bo zaraz mamy bąble

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moze to nie os jedzenia tylko tak jak u nas np od gazow moze układ pokarmowy jest słabo rozwinięty bo jezeli dieta nie pomaga to szkoda żebyś się męczyła i złe czuła moze sproboj dac butelkę przez kilka dni ale swoje odciągaj bo jak to wina układu pokarmowego to mm nic nie zmieni i będziesz mogła wrócić do kp.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka decyzja Ewelina. Też byłam blisko odstawienia. Teraz jem prawie wszystko. Właśnie robię sobie kawkę z mlekiem i do tego drożdżówka z makiem :) Może poczekaj jeszcze chwilę a dieta przestanie być potrzebna.

Spróbuj może chociaż trochę odpuścić z dietą. Może Ci ulży. Np nie rezygnuj z rzeczy wzdymających, smażonych itp a unikaj jedynie alergizujacych produktów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:54

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a podajesz jeszzE cos bo Tymek bez sab simplex jest nie do zycia :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje delicol, ale często zapominam i jest ok. Ostatnio wysypka wróciła i już miałam wrócić na dietę, ale znowu zeszła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis słaby dzien mamy Tymka mega meczy brzuch chyba po grillu jednak moze za ciezkie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas burza! Je je je! A zapowiadali upał i bezchmurne niebo.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas cieplutko jestesmy na plazy a w progmozie miała byc burza tak to z tą pogodą bywa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś upał, ja spakowałam laptopa, małego i pojechałam do teściów, oni maja za domem cień i fajną altankę, więc mały sobie spał w wózeczku a ja pracowałam. Po południu jak wrócili z pracy kawka i lody z i wróciliśmy do domku. Miły dzień chociaż pracowity, ale tak na powietrzu w chłodzie to z dzieckiem przy sobie to można pracować.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala zazdroszczę mój mały buntownik spi w wózku tylko jak wozek jedzie jak staje to po sekundzie jest pobudka hehe czasem zazdroszczę tym mamom w parkach z ksiazka siedzących kiedy ja robie 50 kółko hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, u nas też gorąco dziś, spacer sobie darowaliśmy. Kozgo Tysio też pośpi w wózku najwyżej 10 minut bez jazdy, a potem zaczyna się wiercić i koncertuje.
    Jesteśmy po szczepieniu, Misio był bardzo dzielny, parę minut popłakał i się uspokoił. Żeby teraz nie było żadnych niepożądanych efektów i będzie dobrze.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie z tym jedzeniem, naprawdę muszę coś zmienić, bo nie dość że ja się męczę, to jeszcze Tysio wolno przybiera. Wg lekarki powinien ważyć 5100 a ma 4900, tragedii nie ma, ale 100 g na tydzień to trochę za mało. Powoli będę rozszerzać dietę o różne warzywa i zobaczymy jak on zareaguje na te nowości i czy moja laktacja znowu się rozbuja. Za 3 tygodnie idziemy do kontroli z wagą, ale decyzję trzeba będzie podjąć wcześniej, może w przyszłym tygodniu po wizycie u alergologa.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że wszystkie narzekamy na upały. Też się zastanawiałam nad dopajaniem wodą ale mówią, że nie dopajać wiec staram się co 2 godziny dac tego cyca, czasem nawet częściej się zdarzy.
    Pisałyście o kryzysie laktacyjnym i nie wiem czy mnie to dopadło ale piersi miękkie, a Franek dziś jadł z dwóch piersi... też karmicie z dwóch piersi???

Walabia super, ze mleko wróciło. Próbuję sobie Ciebie wyobrazić z harfą... zapodaj fotką :D ;)

Miriam masakra :) dla mnie Twoja historia to tylko w filmach :D ja bym się nie odważył na taki krok:) cykor jestem :)

Dziś postanowiłam odzwyczajać Franka od zasypiania poprzez lulanie w wózku.. no i zasnął ładnie sam w kołysce, trochę poklepałam go po pupie i śpi :)mam nadzieję, że się nie złamię z tym wózkiem :D już sumienie mnie gryzło :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa dziewczyny miałam Was pytać... od dwóch dni krwawię jak na okres, no może trochę lżej... ale czy to może być już okres??? niemożliwe. Czytałam, że ok 8 tygodnia może być jednorazowe krwawienie nie będące okresem... miała tak któraś z Was?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 7 tygodnia biorę Ovulan więc nie mam okresu, ale moja siostra miała już w 5 tyg, jeszcze przed kontrolą u ginekologa, aż jej nie wierzył, że karmi piersią.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia nie zazdroszczę podróżowania z tym instrumentem ale wyglądasz super. Ja często musiałam karmić z obu piersi a teraz to po prostu nie ma innej opcji, a nieraz i to nie wystarcza. jeszcze nie całkiem wróciło, jest odrobię lepiej ale i tak malutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 21:54

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ