X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jak jej tak zostanie to będziesz miała z głowy zamartwianie się kiedy i w jakim stanie Zosia wróci z imprezy ;) Lucia zazdroszczę tego aniołeczka, gdybyśmy wczoraj mieli chrzciny to misiu na pewno zagłuszyłby księdza...
    Byliśmy przed chwilą po ziemniaki do obiadu i to by było na tyle ze spaceru, chyba że wieczorem, bo upał niesamowity.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris nie strasz :p my idziemy na wesele 21-go i mam nadzieję trochę wyszaleć :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wesele bez 3 osoby to ciężka sprawa z takimi maluchami. Tymek dzis pospal w namiocie 3h ale tak wiało ze bałam się ze odleci razem z namiotem jak sie obudził to taka histeria bo tak się bal ze masakra a teraz z nężem robimy sobie grilla i chciałam malego w wózku uspic i spi jak jedziemy jak jest stop to pobudka hehe łobuz :)

Miriam czekamy ba relacje o teściowej i kamerce:)

Walabia jak tam dzien w pracy daliscie rade?

Martusia super ze juz jestescie w domku :) tak to jest z tymi obzarciuchami ale po odciagnieciu powinno byc lepuej i z czasem sie unormuje i nie bedzie tak sikalo ja od 2 tyg juz nie ściągam i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się idzie na wesele do rodziny to spoko, bo zawsze się jakaś ciotka znajdzie do bujania wózka. U znajomych to już gorzej.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak w piątek przyjechała teściowa ok 12 ja o 14:30 musiałam wyjść ona poszła na spacer o 13 a ja schowałam kamerkę w salonie za pluszowym bocianem i żaba ktore dostaliśmy na weselu ;) no i gotowa do szkoły wyjechałam o 14:30 samochód mi sie rozkraczyl 20m od bloku wiec wróciłam po drugi bo skręcać nie mogłam cos padło od wspomagania ale teściowa nadal spacerowała z Zojka a ta smacznie spała wiec pojechałam dalej juz drugim autem na przejeździe kolejowym zatrzymał mnie szlaban wiec myśle sprawdzę jak tam czy juz wrócili dzwonię telefonem teściowa "a w porządku wlasnie karmie ja łyzeczka " i tam jakieś bla bla bla ... Wiec włączyłam z telefonu podglad i doznałam szoku teściowa karmi Zojke butelka !!! Ta nie chce pluje wyrywa sie !!! Wiec ja za telefon i krzycze ze miała nie być karmiona butelka !!! A ta w zaparte ze łyzeczka ja karmi :/ ja mowię ze wiem ze butelka powiedziałam w którym miejscu jaka butelka a ta do mnie ze gdzie ja jestem ze miałam do szkoły jechać a nie podglądać przez okna zaczęła latać od okna do okna pytanac ale gdzie jestem ... Obiecała ze bedzie karmić ja łyzeczka bo juz miałam sie Weocic ale miałam prace na zaliczenie do oddania wiec jednak pojechałam ... W szkole kolejny raz uruchomiła kamerkę ja sie patrzę a Zojka w chustawkce ze smokiem :/ dzwonię opierdolilam ja od góry do dołu zadzwoniłam do Czarka powiedziałam co myśle i co sie stało i wyszłam z zajec i wracam do domu złapalam sie z Czarkiem pod Auchan w Piasecznie i mowię co sie stało to jeszcze opieprz dostałam ze nie ufam ale wkoncu dotarło do niego ze mam postawę zeby nie ufać ... Pojechałam z Czarkiem Czarek ja opieorzyl za smoka i nie trzymanie sie zaleceń lekarza ... W sobotę Czarek z mama został i niby jadła łyzeczka ... Ale pewności nie mam bo wykrzyczalam ze na kamerze widziałam cobrpbila mama Czarka i w sobotę kamerka juz była sprzatnieta do pudełka :/
    A Zojka do dzis walczy z cycem

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirian niezła historia ale kurczę nie dość ze teściowa podważa Twoje zdanie to jeszxze olewa zalecenie lekarza to co nie zalezy jej na zdrowiu wnuczki ???!! Masakra jakas :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historia Miriam:-) jak z serialu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia podziwiam Cie kurde taki stres tu występ myśli o Franiu ... Oj cieżko zostawić maluszka wiem cos o tym niestety ...
    :(

A moja teściowa to przechodzi ludzkie pojęcie dzis telefon jakieś 30 min temu do Czarka ze to nie wina smoka i butelki mała nie tyje tylko tego ze po karmieniu nie odpycham jej jeszcze. :/ bo ona poszła dzis to jakiejś pediatry i sie pytała i tamta jej powiedziała ze trzeba dxiecko odpychać po karmieniu i to ja zle dxiecko wychowuje a ona dobrze robi karmiąc ja butelka i dając smoka ....

Nosz ku$£¥£#%%#!!!!!! Co za baba !
    Ja juz od wczoraj walczę z cyckiem z Zojka bo ta sie denerwuje gryzie mnie masakra jakaś ... A ta nadal swoje zrobi wszystko zeby tylko była racja po jej stronie ....
    Masakra masakra masakra mam dość tej baby !!!!
    Najszczęście w sobotę jadę sama z Zojka na uczelnie pózniej długi weekend i ostatni zjazd 28 uff
    I od października jeżeli Czarek nie bedzie sam zostawał z Zojka biorę dziekanke ! Juz mu to zakonunikowalam !!!

• olala81 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jesteś po prostu the beściara, ja też chyba nie odważyłabym się na kamerkę, ale dopięłaś swego, może teraz mąż zacznie sam zostawać z Zojką.
    Walabia fajnie, że pokarm ci wrcił mam nadzieję, że mnie też to czeka, na razie nie jest najlepiej, chociaż mam wrażenie że jest jakby odrobinę więcej, ale to może dlatego, że po całym dniu nie karmienia.
    w ogóle to mój Oliwier jak jest z tata to też śpi dużo więcej niż jak jest ze mną, oni chyba mają jakieś męskie układy od najwcześniejszych dni;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala bo to tak jest ze maluchy przy mamusiach zawsze pozwalają sobie na więcej a przy innych śpiące aniołki hehw.

Walabia super ze daliscie rade z Franiem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ja mam dwie i czasami wychodzę z siebie jak obie zaczynają wyć dobrze że trzecia ma 16 lat bo bym miała tak jak Ty prawie
    Miriam podziwiam ale ja bym jeszcze kamerę włączyła na ddrugi dzień tylko w inne miejsce masz rację co za babsko z twojej teściowej szok ale ja też na swoją mam nerwach i jak mnie jeszcze podkorwi to wygrane i pośle parę dłuższych i głębszych masz o tyle szczęścia że Twoja mieszka dalej od mojej bo ja mam małpę przez płot ale jeszcze raz coś powie albo zrobi moim dzieciom to oczy wystąpię

Ależ bym babe wytarmosila

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu czyżby dzis maluchy dały mamusiom pospac ze taka tu cisza :) my juz po krótkim spacerku po drożdżówkę i po zabawie na macie teraz synek odpoczywa a mamusia pije herbatke i wcina drożdżówkę z kruszonka a potem jedziemy do rodziny do Władysławowa wiec Tynek bedzie miał atrakcje szczególnie ze sa tam moje 2 siostrzenice:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Przeprowadzka przeniesiona na sobotę więc będę przez kilka następnych dni mieszkać z pudłami :/ Straszna duchota, już sama nie wiem jak ochładzać Zosię. Chciałam wczoraj dać wodę w butelce, ale nie chce pić :/ Albo nie lubi wody albo butelki. Czy powinnam już używać większego smoczka?

Czy wasze maleństwa maja jeszcze bąbel po szczepieniu p/gruźlicy?

Kozgo, zazdroszczę rodziny nad morzem. Mmmm... Jest mała szansa na wakacje na morzem we wrześniu, ale na razie cicho sza...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris moze nie chce wody bo przyzwyczajona jest do picia słodkiego mleka i woda jest ble hehe

O to trzymam kciuki za wrzesień :) ja tez we wrześniu moze do cioci przyjadę bo jodu najwiecej wtedy.

Tynek ma czerwony taki płaski znak po szczepieniu wiec to chyba norma.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas pomogła zmiana smoczka z 0+ na 1+, mamy z Aventu. Przy tym mniejszym po 20 ml mleka był bunt i wypluwanie. A dajesz jeszcze małej jakieś kropelki? Jak dam parę kropli espimisanu to wypija wodę dużo chętniej.
    U nas dopiero nastał dziś dzień szczepienia, oby wszystko poszło dobrze... matka jak zwykle trzęsie portkami. I tak nam odroczyli ze względu na alergię, ale nie ma nowego wysypu, więc chyba bez sensu to odwlekać?
    Kozgo miłego plażowania, pogoda chyba dopisuje. Ja też mam brata w Gdańsku i od kilku lat spędzaliśmy tam część urlopu, bardzo lubię Trójmiasto.

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też nie śpimy :P w ogóle nie wiem co jest z tym moim skarbem w szpitalu była taka grzeczna pięknie mi spała a w domu wczoraj wieczorem była niespokojna pobutka jak w zegarku o 1;30 i 5:00. Wstała troche sie posmiała i gadała ze mna, zjadła przysneła na pół godz i znowu cyc i tak na cycu do 7 problem z uspaniem ale jakoś sie udało no i pobutka na cyca 8:50 i teraz Bujak wózek ale cały czas się rozbudza i wkłada łapki swoje do bizi i ssie

relgzbmh71xqedw7.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba moje słoneczko beknać sobie chciało bo płakała wziełam na rączki i za chwilę bekneła jak ojciec i teraz nie wierci sie już tak. Mam nadzieję że uśnie na trochę bo sprzątanie na mnie czeka :/

relgzbmh71xqedw7.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wspaniała nocka, jedzonko było o 20 , zasnął ok 22 i spał do 3.30, wtedy fakt jedzenie przez ok godzinkę ale znowu sen do 8 rano:) Ale byłoby cudownie gdyby to już była norma, pomarzyć fajna rzecz:)
    U nas jest jeszcze takie czerwone lekkie zgrubienie po szczepionce.
    Oliwier pije wodę ale musi być cieplutka tak jak moje mleko, bo jak odrobinę chłodniejsza to juz nie chce.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez piski dzisiaj na macie, takie ogromne szczęście:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm my Tymkowi nie dajemy wody myślicie ze powinnam? Dzis Tymka cos brzuch boli nie wiem czy to po grillu ale od rana widze gazy go mecza i brzuszek twardy. Olala pozazdrościć takiej nocy u nas niestety wróciliśmy do trybu co 3h a juz były noce co 4 lub 5.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ