X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, musi go brzuszek boleć. Lepiej odczekać i przystawić jak się uspokoi. Zosia ostatnio tez problematyczna. Rzadko te kupki robi i co jakiś czas ja boli. Nie wiem co na to poradzić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, zachęciłaś nas tym basenem. Gdzie byliście z Zoją?
    My byliśmy w raszynie :) bo mamy blisko a widziałam ze tam sa te zajęcia dla niemowlakow z akademiaruchu.pl co sie zapisalismy od września :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja mam takie przygody z Zoja przy skokach rozwojowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://motherandbaby.pl/warszawa/ może któraś sie wybiera w niedziele ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja w sobote chciałam isc bo chce cienki kocyk z la milou ale jak ten maruda bedzie miał taki dzien to moze byc ciezko. To był ciężki dzien dla niego złe jadł prawie nic nie spał moze jak odpocznie bedzie lepiej :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę jadę z Zojka na uczelnie na Żerań mam egzamin i tak go nie zdam bo nic nie umiem :/ a nawet jak próbuje sie uczyć to nie potrafię :/ ciaza mózg mi zlasowała :D nie jestem w stanie zapdsmietac gdzie klucze położyłam czy co jadlam wczoraj na obiad :D myślałam zeby wybrać sie tam w niedxiele i tak sama siedzę do poniedziałku popołudnia ;)

Mam nadzieje ze Tymek sie prześpi i wróci grzeczny aniołek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu juz niedługo magiczne 3 miesiące ;) to musi pokazać jeszcze rogi mamusi ;)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, że zgłupiałam. Brakuje mi słów. To podobno niedobór kwasów DHA.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łykacie codziennie te kwasy? ja czasem zapominam :/

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to samo moje wypowiedzi wyglądają "yyy aaa no ten tamten wiesz o co chodzi " biorę te no yy tamte kurde nie pamietam jak sie zwą prenatal dha teraz lecz często zapominam go łyknąc

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - dzięki za odpowiedź. Wybraliśmy 5w1. Mały już zaszczepiony, ale nie obyło się bez dużego płaczu. Tak poza tym, to chyba mamy dość podobną sytuację. Twój synuś ma wodniaka jądra? Mój też, ale dobry pediatra stwierdził, że po 6 miesiącu sam się wchłonie. Z tego co pamiętam Twój mały też miał ułożenie pośladkowe i urodził się 3 tyg. wcześniej. Obserwowałaś skok rozwojowy trochę później niż powinien być? U dzieci wcześniej urodzonych podobno liczy się od daty rzeczywistego porodu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Czarek to mówi ze cofam sie w rozwoju i niedługo Zojka bedzie mądrzejsza odemnie ;)

doris85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie Zojki w stylu yyyy ale o co ci chodzi ???
    bdqum8.jpg

natalinka, olala81, walabia, Tusia89, Eva0507 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kwietniowe mamuśki

Ehhh my walczymy chyba ze wszystkim od skoku aż po kolki, brakiem kupy , brakiem baczkow , bólem brzuszka , a teraz śpi bardzo niespokojnie oczka zamkniete i sie kreci okropnie do tego skaza bialkowa i lekka nietolerancja Laktozy hmmmm czy wszystko wypisalam chyba tak :-/ wiecej grzechów Marczella nie pamietam

Ps powiedzcie lub pocieszcie kiedy to sie skończy ???!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, w poniedziałek Ci powiem czy magia 3 miesięcy działa.

Kaja, Miriam lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to unas jest odwrotnie mój zawiniety jak sloj na zime mial ubezpieczyc synka u siebie i co i zapomniał i dopiero teraz to zrobił zostawilam go na 30 min samego z synkeim , a mlody ryczal te 30 min :-/ nie wie boi sie go czy co nie kumam bazy ja wszystko sama musze myslec za siebie za niego , a mi tez mózg uciekl i został chyba na porodowce na stole operacyjnym :-/

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam napisać 10 czerwca byliśmy na kontroli bioder wszystko ok super ortopeda nam sie trafił starsza babka ale fajna odrazu zauważyła ze mała ma skaże bialkawa mimo tego ze nabiału nie jem powiedziała ze musiałam jeść duzo nabiału wciazy i to dlatego podobno nabiału w ciazy nie powinno sie jeść od 6 miesiąca a ja 2 litry mleka na zgage wypijalam dziennie ! I pokazała mi ze przy odbycie taka czerwona otoczka pojawia sie od jedzenia dużej ilości nabiału w ciazy lub karmienia ale ma to zniknąć ;) ja wróciłam do swojej wegananskiej diety z przed ciazy i jest spoko tylko mam uważać ba soję i kakao bo uczulac lubią a dzis nawet zjadlam słoik ogórków kiszonych :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zdjęcie Zojki w stylu yyyy ale o co ci chodzi ???
    bdqum8.jpg
    Piękności dawno jej nie widziałam urosło dziewczę

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja teraz skaze bialkowa zaliczam i moge polecic ci kompiel w kisielu z maki ziemniaczanej lub w siemu lnianym tanio i skutecznie :-) lub maść koszt 58zl i Marczello czysty do dzis chgba mu nowe Mleko nie służy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobrze ze ty trochę ogarniasz bo cieżko było by ;) ja to sie zastanawiam czy po porodzie jak wzięli mnie na zabieg usunięcia łożyska czy przypadkiem zamiast łożyska nie usunęli mi mózgu :D

Kaja, walabia lubią tę wiadomość

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ