X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo, miało być :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, wstawie zdj jak mi mąż w końcu z komórki zgra.

A propos. Zauważyłam, że jak karmię na leżąco to mała jest spokojna a na siedząco sie miota.

Kurcze, wyczytałam w necie, że zaparcie + niski przyrost masy moze oznaczać anamię :/ No to znowu zacznę wydeptywać drogę do pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:45

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja mój synek też ma podejrzenie skazy i na noc dostał Nutramigen, bardzo dobrze go toleruje. U nas skutkują albo to mleko i kropelki na jelita albo po prostu misiek jest starszy, bo z brzuchem walczymy od 3 tygodnia. Czasem zdarzy mu się popłakać ale to już nie jest taki wrzask jak wcześniej.
    Makcza super że tak szybko zeszło, jak pisałaś że jest masło i małej nic nie wyskakuje, to od razu pomyślałam, że to jednak nie skaza. Ciekawe jak to jest mieć dziecko aniołka :D

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ale z tego co pamietam Zosia przybierala szybko i duzo tak jak mój Tymek mieli takią samą wagę noże po prosty po tak szybkim początkowym przyroscie teraz zwolniło.

Nieśmiała to jedziemy na tym samym wózku :) ale damy rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:57

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolniło, ale ostatnio mam wrażenie, że w ogóle nie przybiera i od ok 10 dni jest stale ok 6300. Sama nie wiem. Idę teraz na szczepienie to zważę. 4 tygodnie temu było 5500. Wiec niby ok.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris my dwa tyg temu tez 6300 a teraz wizyta 26 to zobaczymy czy dalej nasze maluchy tyle samo waza :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek wstał o 3 na karmienie i po juz nie chciał spac, zostawiłam go w lozku a on gadał ze zwierzątkami i sie śmiał do 4.15 teraz tez się obudził i z wielkim uśmiechem czekał w lozeczku hehe mój ranny ptaszek hehe

Miriam, Makcza, Bea_tina lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne kiedy podchodzisz do łóżeczka i po sekundzie dostajesz mnóstwo endorfin w postaci uśmiechu maleństwa. uwielbiam to. U nas od jakiegoś czasu ustalił się rytm. Mała idzie spać ok 22-23, wstaje o 5 i po karmieniu gada sobie w łóżeczku, potem koło 7-8 znowu jeść i przysypianie do 10, potem więcej aktywności, dłuższa drzemka, od ok 16 do 20-21 nie śpi, trochę się śmieje i marudzi na zmianę no i koło 22 spać i tak w kółko.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey no to macie fajnie uśmiechnięte buzie , a mój spi po kilka min i jęczy , a jak mnie nie ma to ryczy bo brzuchol boli normalnie zalamka :-(

szczessciara lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Kaja mój synek też ma podejrzenie skazy i na noc dostał Nutramigen, bardzo dobrze go toleruje. U nas skutkują albo to mleko i kropelki na jelita albo po prostu misiek jest starszy, bo z brzuchem walczymy od 3 tygodnia. Czasem zdarzy mu się popłakać ale to już nie jest taki wrzask jak wcześniej.
    Makcza super że tak szybko zeszło, jak pisałaś że jest masło i małej nic nie wyskakuje, to od razu pomyślałam, że to jednak nie skaza. Ciekawe jak to jest mieć dziecko aniołka :D

Mnie juz ręce opadają 3 puszkę nowego mleka ładuje , a jest tak samo jak z 1 mlekiem , które go niby uczulilo wymachuje rekoma przy jedzeniu je niespokojnie utrzymac go czasami ehhhh nie wiem czemu nie dał mi bebilon pepti , lub nutramigen ??!!

Juz sie zastanawiam nad zmiana pediatry !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja znam Twoj bol my tak mieliśmy z brzuchem od 3 tygodnia do 2 miesiaca i nic nie pomagało masaże, espunisan, bobotic, delicol Tynek płakał nawet na rękach nic nie spał praktycznie ja chodziłam jak zombie po sab simplex nareszcie troche się wyciszylo ale liczę ze po tych 3 miesiacach przejdIe bo dalej gazy go męczą czesto i budzą:( stęka i się napina

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a borówki mozna ? Jak myślicie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, cieszę się bardzo, że u Was się poprawia. Macie racje z Doris, że nie ma nic piękniejszego niż uśmiech na dzień dobry!

Doris, to rytm macie całkiem całkiem. Dobre to jest, bo wiesz, czego się spodziewać i jak zaplanować dzień.

Ewelina, jakieś pojedyncze kropki się czasem pojawiają, ale nie widzę nawrotu wysypki. Wczoraj dodałam trochę mleka do kawy, póki co ok.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta ortopeda powiedziała ze nie wolno jeść owoców tych których je sie pestki tj truskawki maliny porzeczki poziomki itp no i cytrusów a czy borówka ma pestki chyba nie jak jagoda ty nie wiem nie pamietam rok temu jadlam ;)
    A zreszta co lekarz to opinia ja tam jem juz wszystko ;) oprócz nabiału jajek mięsa i miodu ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja znam te podkówki :D Franek jest w tym genialny :) a od trzech dni to uśmiech praktycznie nie schodzi mu z twarzy :) coś cudownego. Czasem coś tam zagłuży ale trochę tylko, czekam aż się młody rozkręci, codziennie namawiam go żeby więcej gadał :D :D

Nie wiem co się stało ale dziś w nocy mały budził się co2godziny na jedzenie. Dawno już tak nie było...budził się co 3 a nawet 4 godziny a dziś wrócił do systemy co dwie godziny... może być to spowodowane tym, że od wczoraj śpi w łóżeczku a nie w kołysce przy naszym łóżku??? jak myślicie?

Doris jak Franio nie może zrobić kupy, i już widzę, że stęka i się wierci, to biorę go na kolana podkurczam nóżki, główkę ma opartą o moją klatkę i masuję brzuch i zazwyczaj kupa po chwili idzie

Kozgo ale ten Twój Tymek słodki :) Śliczny chłopak :) a problemy brzuszkowe już się pewnie wyciszają żeby w trzecim miesiącu odpuścić na dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 10:55

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka ma pesteczki malutkie. Tymek znowu 3 minuty je i zaczyna się wiercenie itd a teraz jeszcze po jedzeniu zwymiotowal wszystko :( a jak go ułożylam spac to padł kurde jak bede dzis u chirurga to moze zachacze o pediatrę zeby go zobaczył .

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiercenie to pewnie z bólu brzuszka ale pytanie czemu wymiotuje. Może jadłaś coś co mu ,nie leży' w mleku?
    Kaja, Nutramigen przepisała nam pediatra alergolog, pediatra w poradni kazała czekać, a nam było szkoda dziecka. Tylko że ja karmiłam piersią, może to ma jakieś znaczenie?
    Doris jak na ten etap to chyba super rytm prawda? Od kiedy tak to się uregulowało? U nas na razie powtarzalna jest drzemka tak od 9 do 11, potem koło 15,16, kąpiel ok. 20 i po niej zasypia różnie, ale podobnie jak Zosia koło 22. A z nocami to różnie, ostatnio było super a dzisiaj się wiercił strasznie i gazy go męczyły, chyba coś mu w moim mleku podrażniło brzuch. Podejrzewam pieczone skrzydełka, niby delikatnie je podpiekłam, ale mogły być za ciężkie.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Tymek :* U nas noc super. Karmienie o 24 i 4 nad ranem- spokojnie, Franus usnął na cycku. Od rana pierwsze karmienie na siedzaco i awantura :( Kurde daję do odbijania w trakcie, zmieniam pozycję i nic. Mój mały nerwusek. Nie wiem o co mu chodzi.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak mi szkoda Tymka :(

Kozgo Walabia co robicie w niedziele. ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no wlasnie nic w jedzeniu akurat w ostatnich dniach nie wprowadziłam nowego :(
    U nas stały rytm jest od ok 2 tygodni. Pobudka ok 7 potem aktywność do ok 11 i drzemka do 14 potem krótka ok 16 i od. 17 do 19 aktywność potem cycek kapiel i 20-20.30 spac i pobudki na jedzenie ok 24 i 3 rano.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ