Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja - czytam tu o problemach Twojego małego z zaparciami. U nas to samo. Kupa raz na 2-3 dni. Przeszlismy już z Bebiko na Bebiko Comfort, a od soboty jesteśmy na Bebilonie Comfort. Dziś kupa żółto-zielona z moja pomocą, tzn. mały nawet nie stekal. Od przejścia na mm mam taki sposób. Smaruje małemu pupe oliwka, ale ręką, by było jej dużo. Przykrywam golasa kocykiem, wkladam pod koc ręce i delikatnie przyciskami małemu nóżki do brzuszka. Zwykle nie chce robić, ale po 20 min zaczyna. Ostatnie dwa razy kupa na końcu poszła z małymi pasmami krwi. Nie wiem czy to podrażnienie, czy co. Nie wiem czy to brzuszek, ale od tyg. mały zupełnie nie śpi w ciągu dnia. W nocy wstaje raz lub dwa, ale w dzień nic nie mogę zrobić. Trzeba przy nim siedzieć. 90 ml je w 2-3 godz, a za pół godz.znowu jest głodny. Ja juz padam na twarz.
-
Jeśli chodzi o pieluchy to od początku jedziemy na biedronkowych Dada i nam służą. Mam też Pamperst dwójki bo mąż dorwał w promocji jeszcze przed porodem i wg mnie nie ma różnicy, więc po co przepłacać
.
Tysio niestety zamiast przybrać schudł kolejne 100 gram i jedziemy już całkiem na butli. Przykro trochę, ale co zrobić, jak ja nie mam czym karmić. Pojadł sobie po kąpaniu i pierwszy raz zasnął sam w kołysce, bez lulania itd.
Karina ja też wierzę, że ten kryzys szpitalny szybko minie, jak tylko wyjdziecie do domu. Walcz kochana bo masz dla kogo. Trzymam za Was mocno kciuki.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Olala my many Nosidło baby bjorn i u nas sprawdziło się super Tynek uwielbia byc w środku korzystamy z tego jak trzeba na zakupy wyskoczyć albo przetransportować gdzies małego gdzie z wózkiem nie da rady jest a wada to jego cena ale my kupiliśmy używane od mojej siostry.
Tymek dzis zjadł o 20.20 i kolejna pobudka na karmienie 2.40 szok. Pierwszy raz taka długa przerwa.
U nas kupa jest co 2-4 dni ale tylko raz wspomagalisny Tymka smoczkiem jak nie zrobił dluzej niz 5 dni ale czopek nie pomogl od razu bo kupa dopiero pojawiła sie po kolejnych 12h. Za to od wczoraj Tymek puszxza takie śmierdzące gazy ze masakra -
Dzięki Kozgo.
U nas też dziś wspaniała nocka, jadł ok 20.30 i pobudka o 3.10. A poprzednie 2 noce co 2 godziny. Nie ma reguły.
U nas kupa jest codziennie a nawet kilka razy na dobę i zawsze jakaś w nocy, dziś o 5.30.
Mam dziś ważne spotkanie w pracy i chociaż już nie pierwsze takie, to teraz z tym zlasowanym po ciąży mózgiem mam strasznego nerwa, pewnie będę gadać jak potłuczona.
Mam nadzieję, że konferencyjna się wywietrzyła po wczorajszej kupie;) -
Olala oby sie wywietrzyla hehe. My noc mieliśmy super ale od rana po milionie baków ryk i płacz i nic nie pomaga a chciałam zeby maz wyspal się przed pierwszym dniem w pracy a ta moja mała bestia w ryk i masaz zrobiłam jak nie płakał przez chwile oi nawet noszenie nie pomogło, zabawa w lozeczku trwała moze 5 minut heh od wczoraj z tym brzuchem znowu jazdy są i calodzienne ryki a ja juz liczyłam ze bedzie przechodziło.
-
ewelina- nie jestes sama z tym ubywaniem na wadze...maly tez znow spadl wczoraj go warsyli, niby od soboty tylko 20 gram ale spadl ..i teraz codziennie beda go warzyc...jedziemy juz calkiem na butli? choc jeszcze podjada cyca, ale nie wiem ile tak pociagne...
nie mam nawet jak isc do gina na kontrole po porodzie? a leca ze mnie jakies syfy odkad tulam sie po tych szpitalach, a jakbym chciala odstawic malego calkiem to i by mi sie chyba zdalo jakies leki na zahamowanie laktacji bo tak juz mnie piersi bola gdy nie zje dluugo, choc staram sie odciagac troche dla ulgi... -
nick nieaktualnyDoris łapałam i woreczek i do pojemnika
z woteczkiem to tragedia wszystko szło bokiem wiec obraliśmy taktykę ja leże i karmie Zojke na leżąco Czarek łapie siuski
i takie czekanie
ile tego trzeba to zależy czy analiza czy posiew czy to i to ale myśle ze ok 10 ml wystarczy na to i to
teraz jak widzę jak Zojka siknie na przewijaku to duzo tego w porównaniu z tym co było gdy miała miesiąc
wiec spokojnie wystarczy tylko zrób jej toaletę najlepiej rumiankiem albo rivanolem zeby wynik nie był zafałszowany
Walabia witaj w moim raczkowym świecieu mnie tak jest od początku
Co do pampersow używam białych pampersow bo po zielonych dada i bella dostaje uczulenia muszę sie wsiąść za wielorazowki sle jakoś zabrać sie nie mogeprzez te studia brak czasu na pranie ale juz ostatni egzamin mam 28 to sie weźmiemy za wielo bo kurde zbankrutujemy przez te pieluchy chociaż w Auchan kosztują 49zl ale w Rossmanie 69 juz raz sie tak nadxialam
doris85 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny z tymi nocnymi przerwami w jedzeniu to trzeba uważać, ta moja pediatra mówiła że przerwy nie mogą być dłuższe niż 7 godz bo po tym czasie szybko dziecku spada glukoza, to tak do 6 miesiąca, ja moją biore na śpiocha po 5-6 h bo ona chyba wogóle sama by się nie obudziła.
pewnie i tak co lekarz to opinia ale ja się tego trzymam i przynajmniej mała ładnie na wadze przybiera, ma już ponad 6 kg. -
Dzięki Miriam, ja jeszcze będę czatowała na przewijaku, bo podobno jak lekko pupa zmarznie to siknie
Co do przerw to w "Pierwszy rok życia jest napisane, ze jak dziecko wazy co najmniej 5kg to może już przesypiać noce a Zosia już ok 6500. Dzisiaj spanie od 22 do 6ale faktycznie rano sie czesto domaga- nadrabia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:21
-
lusia22 wrote:dziewczyny z tymi nocnymi przerwami w jedzeniu to trzeba uważać, ta moja pediatra mówiła że przerwy nie mogą być dłuższe niż 7 godz bo po tym czasie szybko dziecku spada glukoza, to tak do 6 miesiąca, ja moją biore na śpiocha po 5-6 h bo ona chyba wogóle sama by się nie obudziła.
pewnie i tak co lekarz to opinia ale ja się tego trzymam i przynajmniej mała ładnie na wadze przybiera, ma już ponad 6 kg.
Moj też sie nie budzi sam po ostatniej akcji kolka i niemoc Bąki spał 6 h i nawet nie był głodny , a za to wczoraj nadrabial i jadł co 2,3h , a dzis juz normalnie sie obudzil czyli o 4 i po 2 h ryk bo Bąki nie szły ....
Mnie nowy pediatra powiedział , ze teraz mlody 6 razy na dobe je , a w nocy przerwa nie wiecej 5h i tak sobie zrobil -
Karina nic się nie martw, jeszcze będą fajne pulpety z naszych chłopaków! Teraz ważne żeby ich trochę podtuczyć, bo na tym etapie mogą się przyplątać jakieś dziadostwa. Ja staram się o tym myśleć pozytywnie chociaż zakładałam że do mojego powrotu do pracy będziemy tylko na cycu.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
Mój to mysle ze spokojnie z 6,500 juz wazy ale za tydzien w czwartek wizyta i szczepienie i zobaczymy narazie martwi mnie ze znowu z tym brzuchem ma problemy heh. Za tydzien szczepienie mam nadzieje ze Tynek lepiej je zniesie niz ostatnio.
Dzis odwiedza mnie koleżanka z 9 miesięczna córeczka wiec Tymek bedzie miał koleżankę moze humor mu się troche poprawi.
Doris od 22 do 6 rano ?? Wow niezłe ale Zosia chyba od początku tak ładnie i długo w nocy spała.
Walabia jak tam dzis humor Franka? Od noszenia na rękach non stop nas ratuje hustawka bez niej byłoby czasami ciezko
Karina pamietam ze jak byłam z Tymkiem w szpitalu i miałam problemy ginekoligicNe i je zgłosiłam to przyszedł do mnie ginekolog nie wiem czy akurat w szpitalu którym jestes jest oddzaial ginekologiczny ale moze warto zapytac.
Kaja trzymam kciuki zeby po nowym mleku było lepieju nas wlasnie zawsze godzinę lub dwie po karmieniu nad ranem zaczynaja sie bakowe problemy i wiercenie ciekawe czemu skoro w nocy jest luksus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:29
-
nick nieaktualnyDoros ja tak czatowalam na przewijaku i zawsze sikala gdy sie odwracalam albo cos robiłam np drapalam po nosie
u nas 3 dni łapałam siuski
jednak sposób z dawaniem cycka i łapanie przez Czarka było najlepszym sposobem
możesz spróbować tych woreczkow Zosia jest juz większa wiec łatwiej przykleić bedzie bo Zojka to była malutka i cieżko było to zrobic zeby nie było dziurki którędy siusiu ucieka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny