X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tymczasem wrzucę zdjęcie Franka terrorysty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:33

Miriam, Karina1989, doris85, Makcza, szczessciara, Kaja, Niesmiala, Tusia89, olala81, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to normalne żeby dziecko spało prawie cały dzień i noc bo wczoraj tak było i dzisiaj też do tego dzisiaj troche marudna.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franio wcale nie wyglada na terrorystę. :P słodki grzeczny chłopiec ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio jest słodki i grzeczny i kocha być na rękach ;)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe walabia Franio tak slodko i niewinnie wyglada ;) chyba ze ten niewinny wyglad to taki zwodniczy chwyt ;)

mamuski karmiace butla ile wasze dzieciaczki zjadaja na jeden posilek?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wiem ze jestes przeciwnikiem ale moze Zojka byłaby spokojniejsza ze smokiem i dałaby Ci cos zrobic, wcale nie musi ze non stop ale jednak czasem dzieci maja duża potrzebę ssania i tak się uspokajają, pomysł moze o tym.

Doris a jak dzis Zosia bo mowilas ze wczoraj taka senna i oczy szkliste dzis ok?

Makcza cycus smaczniejszy i pachnie mamą:)

Dzis Tymek 2h pospal na spacerku na brzuszku baków dalej wychodzi od groma.

Walabia moj lubi na racKach ale najbardziej lubi leżeć i jak do niego gadam jakos zabawkami mu nie idzie rozmowa tylko ich bije hehe

Co do dbania i siebie to duzo chodzę bo mój synek nienawidzi stać w wózku i trzeba chodzić hehe ogólnie jak stoję jest ok ale jak siadam to jest ta skora wiotka czas zacząć jakies brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:08

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W o to cudo Makczy :) Hesia :)[ n71xqp.jpg

Makcza, szczessciara, walabia, Niesmiala, olala81, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Ale dziwnie! Dzieki Miriam :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to samo pediatra mi powiedziała co do smoka ale ja mie chce jej dać ale dla świętego spokoju spróbowałam to nie chciała wyplula wiec uznałam ze nie chce to nie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza Czarek przeczytał pierwszy SMS od Ciebie i powiedział jakaś śliczna dziewczynka napisała do Zoi :D

Makcza lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Makcza Czarek przeczytał pierwszy SMS od Ciebie i powiedział jakaś śliczna dziewczynka napisała do Zoi :D

Haha, usmiałam się :) Tak to juz jest w dzusiejszych czasach, że dzieci jeszcze mówić nie umieją, a już smsy piszą :)u

Miriam, olala81 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smoka weźmie tylko jak jest zestresowany ale chce possac ale jak ryczy to nie ma szans zeby wziął ale czasem jak usypia to mu daje zeby palca nie ssał. Teraz np jest histeria i nie ma opcji na smoka zreszta w takiej sytuacji nic nie pomaga nawet rączki:( moze Tymka brzuch korzysta jeszcze przez 2 dni a od czwartku bedzie super??? Ta jasne

Makcza ale Helenka juz duża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:35

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, mnie to juz szkoda, że duża... Wspaniale, że dzieci rosną i szkoda, że dzieci rosną...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, jaka śliczna dzidzia!

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to prawda chociaz nie powiem nie moge sie doczekać kiedy problemy brzuszkowe się skończą bo te 3 miesiące dosyć mocno dały mi w kosc a od 2 dni znowu jakis nawrót a juz niby było lepiej ehh:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Kaja - czytam tu o problemach Twojego małego z zaparciami. U nas to samo. Kupa raz na 2-3 dni. Przeszlismy już z Bebiko na Bebiko Comfort, a od soboty jesteśmy na Bebilonie Comfort. Dziś kupa żółto-zielona z moja pomocą, tzn. mały nawet nie stekal. Od przejścia na mm mam taki sposób. Smaruje małemu pupe oliwka, ale ręką, by było jej dużo. Przykrywam golasa kocykiem, wkladam pod koc ręce i delikatnie przyciskami małemu nóżki do brzuszka. Zwykle nie chce robić, ale po 20 min zaczyna. Ostatnie dwa razy kupa na końcu poszła z małymi pasmami krwi. Nie wiem czy to podrażnienie, czy co. Nie wiem czy to brzuszek, ale od tyg. mały zupełnie nie śpi w ciągu dnia. W nocy wstaje raz lub dwa, ale w dzień nic nie mogę zrobić. Trzeba przy nim siedzieć. 90 ml je w 2-3 godz, a za pół godz.znowu jest głodny. Ja juz padam na twarz.

Kochana to z jedzieniem podobnie , ale juz godzinowo mniej ja prócz oliwki to robie tak samo i nic kupa jak na razie co 2 dni , ale jazda zaczyna sie od 18 do 23h jest ryk wicie sie ulgę mu daje lekkie uderzanie mojej dloni o dlon przytrzymania pupe i wtedy czuje i słyszę baki i chodzenie po schoda gora dół od wczoraj wieczora przechodze z Nan Ha na Nutramigen i zobaczymy jakie efekty jak na razie w dzien juz spi lepiej bo ostatnio 5 min były , a teraz aż 3h do karmienia az spr czy mumnic nie jest w nocy spi dobrze przesypia płacz ze szlochaniem pozniej mu przechodzi i od dzis wypija 120ml , ale w nocy juz mniej 90-70ml lub przespi jedno jedzenie teraz

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja jak mam wstac na karmienie to juz robie mechanicznie ostatanion sie zalatwilam bo zamiast ubrac mu szybko pampersa to obsikal sie z gory na dół hehehe dal mi dodatkowa robotę i na golasa musiał byc chwil kilka zanim go brzebralam i otrzezwialam ze snu henenenene

Zasypia na noc 24 i o 6 rano pobudka bo ryk bo baki rano ida hdmmmm on chce aby szły ,ale mu nie ida tak bylo dziś

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zupełnie nie mam czasu na śledzenie Was .. w ogóle to zaniedbałam forum totalnie... nie mam siły czasami na nic.. z dwójką dzieci nie jest łatwo a jeszcze Julcia ma wzmożone napięcie i rehabilitacja codziennie po 2 razy .. cały czas ma zaciśnięte piąstki i jak obraca się na bok to tył główki praktycznnie dotyka pleców .. jestem załamana, zmęczona, nie wyspana, niedojedzona...jeszcze starsza zrobiła się niesforna.. i momentami też daje w kość..Ale czego się nie robi dla dzieci .
    Oto zdjęcia moich córeczek i Julki ze mną na pikniku :)

eb7zol.jpg

2rd9kcx.jpg

walabia, Makcza, doris85, Niesmiala, Miriam, szczessciara, olala81, Tusia89, Kaja, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, pięknie wyglądasz, cudowne córcie! My jutro idziemy z Frankiem do neurologa, też ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśni i prawdopodobnie czeka nas rehabilitacja. Trzeba to przetrwać i tyle. Zapisaliśmy się z Frankiem na basen- ja myślę,że to może bardzo wspierać leczenie.

Hesia - cudo! Makcza, teraz to jestem zła, że tak rzadko wrzucasz tu fotki. Proszę o częściej! I ucałuj Hesię w pyśka od Walabi!

Chciałam się przyznać, że zjadłam dziś porcję czekoladowego ciasta Brownie, które wczoraj robiłam dla gości, ale nieszczęśliwie został kawałek... czekam na karę, obserwuję bacznie Franciszka.

O 17:00 mam w domu lekcję, umówiłam się z Frankiem, że musi sam wytrzymac te 45 minut w ciszy i położyłam go teraz i tak cichutko sobie leży, że zaczynam wierzyć w to, że dzieci naprawdę rozumieją co się do nich mówi. Tylko raz się słuchają, a raz nie ;)

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może też się zapiszę na basen.. w końcu nasze dzieci są co do dnia w jednym wieku to skoro ty się zapisałaś to tez tak zrobię.. a powiem Ci że ja też jadłam ciasto czekoladowe i mała nie miała żadnych objawów po tym, także może Franio będzie łaskawy dla mamy :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ