Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja tymczasem wrzucę zdjęcie Franka terrorysty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:33
Miriam, Karina1989, doris85, Makcza, szczessciara, Kaja, Niesmiala, Tusia89, olala81, Lissa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
Miriam wiem ze jestes przeciwnikiem ale moze Zojka byłaby spokojniejsza ze smokiem i dałaby Ci cos zrobic, wcale nie musi ze non stop ale jednak czasem dzieci maja duża potrzebę ssania i tak się uspokajają, pomysł moze o tym.
Doris a jak dzis Zosia bo mowilas ze wczoraj taka senna i oczy szkliste dzis ok?
Makcza cycus smaczniejszy i pachnie mamą
Dzis Tymek 2h pospal na spacerku na brzuszku baków dalej wychodzi od groma.
Walabia moj lubi na racKach ale najbardziej lubi leżeć i jak do niego gadam jakos zabawkami mu nie idzie rozmowa tylko ich bije hehe
Co do dbania i siebie to duzo chodzę bo mój synek nienawidzi stać w wózku i trzeba chodzić hehe ogólnie jak stoję jest ok ale jak siadam to jest ta skora wiotka czas zacząć jakies brzuszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Makcza Czarek przeczytał pierwszy SMS od Ciebie i powiedział jakaś śliczna dziewczynka napisała do Zoi
Haha, usmiałam sięTak to juz jest w dzusiejszych czasach, że dzieci jeszcze mówić nie umieją, a już smsy piszą :)u
Miriam, olala81 lubią tę wiadomość
-
Mój smoka weźmie tylko jak jest zestresowany ale chce possac ale jak ryczy to nie ma szans zeby wziął ale czasem jak usypia to mu daje zeby palca nie ssał. Teraz np jest histeria i nie ma opcji na smoka zreszta w takiej sytuacji nic nie pomaga nawet rączki:( moze Tymka brzuch korzysta jeszcze przez 2 dni a od czwartku bedzie super??? Ta jasne
Makcza ale Helenka juz duża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:35
-
natalinka wrote:Kaja - czytam tu o problemach Twojego małego z zaparciami. U nas to samo. Kupa raz na 2-3 dni. Przeszlismy już z Bebiko na Bebiko Comfort, a od soboty jesteśmy na Bebilonie Comfort. Dziś kupa żółto-zielona z moja pomocą, tzn. mały nawet nie stekal. Od przejścia na mm mam taki sposób. Smaruje małemu pupe oliwka, ale ręką, by było jej dużo. Przykrywam golasa kocykiem, wkladam pod koc ręce i delikatnie przyciskami małemu nóżki do brzuszka. Zwykle nie chce robić, ale po 20 min zaczyna. Ostatnie dwa razy kupa na końcu poszła z małymi pasmami krwi. Nie wiem czy to podrażnienie, czy co. Nie wiem czy to brzuszek, ale od tyg. mały zupełnie nie śpi w ciągu dnia. W nocy wstaje raz lub dwa, ale w dzień nic nie mogę zrobić. Trzeba przy nim siedzieć. 90 ml je w 2-3 godz, a za pół godz.znowu jest głodny. Ja juz padam na twarz.
Kochana to z jedzieniem podobnie , ale juz godzinowo mniej ja prócz oliwki to robie tak samo i nic kupa jak na razie co 2 dni , ale jazda zaczyna sie od 18 do 23h jest ryk wicie sie ulgę mu daje lekkie uderzanie mojej dloni o dlon przytrzymania pupe i wtedy czuje i słyszę baki i chodzenie po schoda gora dół od wczoraj wieczora przechodze z Nan Ha na Nutramigen i zobaczymy jakie efekty jak na razie w dzien juz spi lepiej bo ostatnio 5 min były , a teraz aż 3h do karmienia az spr czy mumnic nie jest w nocy spi dobrze przesypia płacz ze szlochaniem pozniej mu przechodzi i od dzis wypija 120ml , ale w nocy juz mniej 90-70ml lub przespi jedno jedzenie teraz -
Natalinka ja jak mam wstac na karmienie to juz robie mechanicznie ostatanion sie zalatwilam bo zamiast ubrac mu szybko pampersa to obsikal sie z gory na dół hehehe dal mi dodatkowa robotę i na golasa musiał byc chwil kilka zanim go brzebralam i otrzezwialam ze snu henenenene
Zasypia na noc 24 i o 6 rano pobudka bo ryk bo baki rano ida hdmmmm on chce aby szły ,ale mu nie ida tak bylo dziś -
Hej dziewczyny
zupełnie nie mam czasu na śledzenie Was .. w ogóle to zaniedbałam forum totalnie... nie mam siły czasami na nic.. z dwójką dzieci nie jest łatwo a jeszcze Julcia ma wzmożone napięcie i rehabilitacja codziennie po 2 razy .. cały czas ma zaciśnięte piąstki i jak obraca się na bok to tył główki praktycznnie dotyka pleców .. jestem załamana, zmęczona, nie wyspana, niedojedzona...jeszcze starsza zrobiła się niesforna.. i momentami też daje w kość..Ale czego się nie robi dla dzieci .
Oto zdjęcia moich córeczek i Julki ze mną na pikniku
walabia, Makcza, doris85, Niesmiala, Miriam, szczessciara, olala81, Tusia89, Kaja, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość
-
Martuska, pięknie wyglądasz, cudowne córcie! My jutro idziemy z Frankiem do neurologa, też ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśni i prawdopodobnie czeka nas rehabilitacja. Trzeba to przetrwać i tyle. Zapisaliśmy się z Frankiem na basen- ja myślę,że to może bardzo wspierać leczenie.
Hesia - cudo! Makcza, teraz to jestem zła, że tak rzadko wrzucasz tu fotki. Proszę o częściej! I ucałuj Hesię w pyśka od Walabi!
Chciałam się przyznać, że zjadłam dziś porcję czekoladowego ciasta Brownie, które wczoraj robiłam dla gości, ale nieszczęśliwie został kawałek... czekam na karę, obserwuję bacznie Franciszka.
O 17:00 mam w domu lekcję, umówiłam się z Frankiem, że musi sam wytrzymac te 45 minut w ciszy i położyłam go teraz i tak cichutko sobie leży, że zaczynam wierzyć w to, że dzieci naprawdę rozumieją co się do nich mówi. Tylko raz się słuchają, a raz nieMakcza lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
może też się zapiszę na basen.. w końcu nasze dzieci są co do dnia w jednym wieku to skoro ty się zapisałaś to tez tak zrobię.. a powiem Ci że ja też jadłam ciasto czekoladowe i mała nie miała żadnych objawów po tym, także może Franio będzie łaskawy dla mamy