X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka jak Ty tak slucznie wygladasz bedac zmęczona itd to wyspana to juz w ogóle cod miód :)
    DIewczynki masz cudne kurczę oby szybko ta rehabilitacja pomogła.

Walabia bo Franek to ogólnie spokojny taki:) mój sam lubi byc tylko przed snem i w nocy a tak to nie lubi bardzo byc sam no chyba ze spi hehe ale jak jest aktywny to pragnie miec nad sobą jakas gadająca glowe :)

Koral ale super chłopaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:16

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, nareszcie!!!!! Jak się cieszę, że zobaczyłam Twoich chłopców! Konfiguracje garderoby rzeczywiście mogą być w Waszym przypadku wymyślne :) Ile chłopcy już ważą? Nie wyglądają na kruszynki (zapamiętałam ich wagę po porodzie, teraz super przybrali na wadze!)

Martuska, nauka pływania dla niemowląt jest od 3 miesiąca życia, więc nie mam oporów przed basenem. Czytałam o wspaniałych właściwościach rozluźniających wody i jestem przekonana, że na pewno woda nie zaszkodzi w przypadku napięcia, a najprawdopodobniej pomoże. W każdym razie myślę, że warto spróbować. Zapytam o to na jutrzejszej wizycie u neurologa.

No a Franek... obudził się 3 minuty przed końcem lekcji. No ja nie wiem jak to wyjaśnić.

Nieśmiała, co u Twojego Frania? Proszę o raport, dawno nie pisałaś!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cudeńka te forumowe dzieciaczki :) uwielbiam jak dodajecie zdjecia dziewczyny :) Koral, Twoje chłopaki sa the best. Fajnie jakby mój Franek miał brata blizniaka z którym mógłby pogadać po swojemu :) Widzisz u swoich chłopców jakąś szczególną więź?? Czy to dopiero pozniej??
    U nas wszystko ok :) Mało siedzę w domu. Włączył mi się tryb wloczykija. Łaze po mieście, odwiedzam znajomych.
    Jutro szczepienie, boję sie trochę tego płaczu i tego ze Frania będzie bolało :(

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, Franki to dzielne chłopaki, co to dla nich szczepienie! Chyba wszystkie tu lubimy oglądać zdjęcia forumowych dzieciaczków, więc bardzo proszę o jakąś fotkę Franka!

Tusia, Ciebie też proszę o nową dokumentację!

Kozgo, rzeczywiście mój Franek należy raczej do spokojnych niemowląt. Zastanawia mnie to. Miałam bardzo stresującą ciążę (pierwszy trymestr leżałam i płakałam ze strachu przed kolejną stratą a w drugim dowiedziałam się o chorobie mamy - też lekko nie było). Bałam się, że dziecko będzie bardzo niespokojne, ale... uff! Na razie nic na to nie wskazuje.

Niesmiala lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musiałam nadrabiać z czytaniem:) MArtuska, Walabia co do tego wzmożonego napięcia... to pediatra Wam to stwierdził czy same jakieś obserwacje dokonałyście i zasugerowałyście? Mój Franek też ma większość czasu zaciśnięte piąstki(praktycznie cały czas) i czasem dość mocno mam wrażenie odchyla głowę w tył jak leży na boku... bardzo mocno jest ruchliwy w sensie trzepoce rękoma i nogami cały czas... poproszę pediatrę może żeby zwróciła na Franką uwagę...

Walabia każdy pisze,że Franio śliczny i mają absolutną rację ale Ty jak ładnie sobie wyglądasz, nie widać żadnego zmęczenia po Tobie :)

Makcza, Helsia śliczna i jak genialnie podnosi główkę :) oczy ma hipnotyzujące, takie bystre i radosne, nie wspominając o genialnej czuprynce :) Kiedy mój Franek tak głowę będzie podnosił??? może jak zacznę go kłaść na brzuchu :P

Koral wiedziałam, że chłopaki to cudeńka :) napisz jeszcze który to Antoś a który Kubuś :D

Miriam myslę, że mała ma charakterek po Tobie :) a minkę strzela identyczną jak Franek :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, super wyglądasz! Fajna z Was rodzinka.

Koral, nareszcie! Szkoda, ze takie malutkie zdjęcie - ja polecam sms do Miriam, będzie tak jak trzeba :) Takie chłopaki to co prawda 2 razy tyle kłopotów, ale szczęścia to chyba 4 razy tyle, co?

A gzie nam się Haybeauti podziała? Ktoś wie?

Walabia, Twój syn jest po prostu mądry i tyle.

Ja też proszę o nowe zdjęcia. Zwłaszcza Zosi :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dziękuję za komplement! U mnie nie widać zmęczenia, bo... nie miałam się czym zmęczyć jak na razie. Męczący był poród, a cała reszta jak do tej pory jest tak fascynująca, że dodaje energii i radości.

Nam napięcie zasugerowała pediatra przy oględzinach Franka przed szczepieniem, stąd dostaliśmy skierowanie do neurologa. Jej zdaniem Franek za wcześnie zaczal podnosić głowę i trzymać ją sztywno - praktycznie na drugi dzień po porodzie to potrafił, więc trochę to niepokojące było i co najmniej dziwne. Jutro się okaże co i jak, na pewno dam znać.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, kładź Franka na brzuchu. Moj Dziobak długo nie lubił, aż w końcu załapał i teraz potrafi tak harować podnosząc łebek i z pół godziny. I przychylam się do prośby Walabii - dawaj zdjęcie Twojego śmieszka.

Kozgo, jak tam u Was? U nas Rafał z Dziobakiem śpią na kanapie, a ja robię paznokcie i czekam na mecz. Kąpiel pewnie dopiero w przerwie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAZNOKCIE!!!! Makcza, dzięki, tak siedzę i się nudzę przed komputerem (czekam na Wasze nowe posty) a tu paznokcie proszą o uwagę! Dziękuję za inspirację! :*

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,Makcza proszę bardzo :) mój kochany pulpecik :)

14dg6y9.jpg

35kkbyp.jpg

rc0l5t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:04

walabia, olala81, natalinka, Niesmiala, Makcza, Kaja, Miriam, Lissa lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, jesteście do siebie tak bardzo podobni, prawie jak... rodzeństwo :) Pięknie wyglądasz, młodziutka mamusiu!

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale śliczna jestes ;) a Franek kawał chłopa taki męski z buziaka jest :) oczy i brwi macie identycNe :)
    Makcza dzis ciezko dzien ale Tymek po kapieli o 20 poszedł spać zrobił mi numer bo w wanience nagle fontanna spod wody hehe tak się rozluźniły ze sie zasiusial hehe maz dzis na wieczór w pracy i mama mnie odwiedziła i mecz ogląda bo ja to rączek słaby fan piłki.

Ja to czekam na zdjęcie Zosi w kreacji z wesela.

Powiem wam ze kapiel Tymka ze mna odczarowana kapiel w wanience i juz drugi dzien w kapieli znowu jest radosny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:06

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dzieciaczki i mamusie;) to i ja dziś wrzucam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:29

walabia, natalinka, Niesmiala, Lissa lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza i Walabia robią paznokcie, to ja idę się kąpać :D a paznokcie też mi się marzą :D i te u rąk i te u nóg :D

Olala Olivier widzę uśmiechami strzela jak Franek :) super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:08

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki laski :) już wiem co robić jak będę miała doła :) wrzucam fotki na forum i same komplementy :P hehe jak rodzeństwo :) każdy mi i mojemu mężowi mówi, że my to podobni do siebie jesteśmy jak rodzeństwo :D

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Makcza i Walabia robią paznokcie, to ja idę się kąpać :D a paznokcie też mi się marzą :D i te u rąk i te u nóg :D

U nóg to ja się nie podejmuję. Chodzę raz na miesiąc na pedicure hybrydowy i mam spokój :) Ale do rąk nie daję się dotykać, bo zawsze tak mi spiłują paznokcie, że boli jak gram. Więc sama się muszę obsługiwać, ale nie znoszę tego robić. Wam też tak szybko rosną paznokcie!?? Mi w ciąży zaczęły rosnąć jak szalone i na razie się nie zatrzymało.
    Co do dbania o ciało... ech... stanęłam ostatnio przed lustrem bez stanika i się załamałam. No takiego obwisłego biustu to w najgorszych snach nie mogłam sobie wymyślić. Brzuch - fałda. Uda - upiększone rozstępami.
    Od lipca biorę się za siebie. Wyczaiłam matę do ćwiczeń na allegro (zawsze mi tego gadżetu brakowało w domu) - będzie motywacja do używania jej :)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Piękne dzieciaczki i mamusie;) to i ja dziś wrzucam
    ny7h5g.jpg

Zauważyłam, że Oliwier przy każdym uśmiechu pokazuje języczek :D Słodziak.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, podaj linka do tej maty. Tez by się przydała a pewnie obczaiłaś coś fajnego :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak języczek mamy prawie ciągle na widoczny i te bąble ze śliny na potęgę, dzisiaj w aucie obślinił sobie całe body.
    w trakcie ciąży zrobiło mi się dosłownie kilka rozstępów na brzuchu, myslę sobie super myślałam , że będzie pełno bo raczej ciało skłonne po mamusi.niestety tez nic nie robię, poza balsamem, mąż od rana do wieczora w pracy a jak on w domu to ja lecę do pracy, po prostu brak czasu i siły.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, znalazłam ją przypadkiem wczoraj, bo ten sprzedawca ma też kubeczki do karmienia medeli o których pisała koral, więc robię podwójny zakup:

http://allegro.pl/mata-do-cwiczen-fitness-joga-pilates-180x60-cm-i4265350227.html

http://allegro.pl/medela-kubek-do-karmienia-niemowlat-dokarmianie-i4256106533.html

ot1z8e0.png

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ