Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam dziewczyny, że po raz kolejny się wtracam w Wasze rozmowy, ale mój mały też z kwietnia, więc lubie Was podczytywac. Pisalyscie o wzmożonym napięciu. Mój Kubuś też już w szpitalu podnosił głowę. Teraz leżąc na brzuszku trzyma ją mocno i nawet nie drgnie. Bardzo tez macha rączkami jakby się gdzieś "spieszył". Widziało go juz dwóch pediatrów, bardzo doświadczonych, i nikt mi na to nie zwrócił dotychczas uwagi...
-
Musze częściej chodzić na wesela
Nie farbuje włosów, ale nawet fryzjerki mnie o to pytająA Zosia na przekór mamusi coraz jaśniejsza. Oczka będą chyba szare a włosy zaczynają się wycierać i kto wie, może jeszcze będzie blondyneczka, bo od skóry rosna jaśniejsze włoski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 22:12
-
natalinka wrote:Przepraszam dziewczyny, że po raz kolejny się wtracam w Wasze rozmowy, ale mój mały też z kwietnia, więc lubie Was podczytywac. Pisalyscie o wzmożonym napięciu. Mój Kubuś też już w szpitalu podnosił głowę. Teraz leżąc na brzuszku trzyma ją mocno i nawet nie drgnie. Bardzo tez macha rączkami jakby się gdzieś "spieszył". Widziało go juz dwóch pediatrów, bardzo doświadczonych, i nikt mi na to nie zwrócił dotychczas uwagi...
jeśli dwóch lekarzy widziało, to nie doszukiwałabym się nieprawidłowości. Nas obejrzał jeden i poradził sprawdzić u neurologa, co oczywiście nie jest postawioną diagnozą, lecz podejrzeniem.
A wszystkim z Was, które rozważają zakup żyrafki Sophie, przedstawiam nową przyjaciółkę Franciszka, myślę, że idealną na zbliżające się ząbkowanie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:32
olala81, doris85, Tusia89, natalinka, Niesmiala, Kaja, lusia22, Makcza lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
natalinka za co TY przepraszasz, przecież też kwietniówka jesteś wiec jesteś na odpowiednim forum
myślę,że skoro widziało małego dwóch doświadczonych pediatrów to wszystko jest ok. Ja niby pytałam moją pediatrę o te piąstki i powiedziała, że to normalne. JA czytałam, że po 6 tygodniu piąstki nie powinny już byc tak zaciśnięte... moj Franio jednak bardzo często ma zaciśnięte, choć wiem, że przecież to nie jest zaraz powód do diagnozy o wzmożonym napięciu. Jednak przy kolejnym szczepieniu zagadam do lekarza, niech obejrzy dokładnie małego pod tym kątem, zawsze będę spokojniejsza.
Eh ja to jestem panikara i czasem myślę sobie, że moje studia,które skończyłam i to że ciągle tak czytam o rozwoju dziecka, wcale mi nie pomaga a tylko przeszkadza bo kontroluję każdy ruch małego, jednak już staram się wyluzować bo tak nie można przecież. -
DZIĘKI
Kiedyś czytałam, że tak bywa z napięciem jak kobieta w ciąży brała dużo nospy. Ja od 9 tc brałam 3x1, bo inaczej Kuby by nie było. Stąd moje obawy... Pediatra powiedział, że mały jest bardzo silny i tego się wolę trzymać, ale poruszony przez Was temat znów mnie nakręcił
-
U nas na Sr mówili, że lepiej samemu nic nie robić, dopóki nic tam sie nie dzieje, nie ma żadnego stanu zapalnego to zostawić w spokoju.
Słyszałyście coś może o tym krzesełku? zastanawiam się czy na tych kółeczkach to jest bezpieczne, bo na hamulce w krzesełkach ogólnie każdy narzeka.
http://www.marsen.eu/krzeselka-do-karmienia/182-wielofunkcyjne-krzeselko-do-karmienia.html -
Tusia89 wrote:Walabia, czyli Sophie jest jednak taka genialna??? Franulek świetnie z nią wygląda
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Dziewczyny wklejam pyszny przepis na naleśniki bez mleka
dzis zajadałam się na śniadanie z własnej roboty dżemem morelowym
http://conaobiad.wordpress.com/2013/07/22/nalesniki-na-soku-jablkowym-bez-mleczne-cala-polska-smazy-nalesniki/
Miłego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 09:08
Miriam lubi tę wiadomość
-
Cofam to o tym krzesełku, matko rzeczywiście byłam wczoraj zmęczona, nie zauważyłam tej ceny, nie nie to tez nie moja półka.
dzis rano musiałam dac Oliwierowi mm, nie wiem co się stało z obu piersi nie leciało nic kompletnie, ani kropelka, , a w nocy było ok. Strasznie dużo nerwów z tym karmieniem , to powinno być prostsze.