X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris sto lat dla Zosi!
    Wczoraj pożarłam na obiad szaszłyka z karkówki z grilla i zafundowałam misiowi wieczorne rewolucje, ech, tak mi go było żal! Wszyscy zapewniali że nic mi nie będzie i się skusiłam. Na szczęście po 23 poszła mega kupa i jakoś zasnął. Ten nutramigen naprawdę mu służy, śpi spokojnie przez 5 godzin.
    Karina trzymaj się w tym szpitalu, obyście jak najszybciej wyszli do domu.

doris85 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to mleko powiadasz dobre bo dzis petiatra wiec bede naciskala na nowe poraz 2 mleko

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to jest tzw.hydrolizat laktozy. Jeżeli Marcelek nie ma problemu z jej trawieniem to mu takie mleko nie jest potrzebne. U nas ewidentnie jest poprawa po diecie bez nabiału, wysypka jest ale bez rumienia i misiek dużo mniej cierpi przez brzuszek.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a jakies kropelki stosujecie? Moze warto zapytac pediatrę o debridat wiec ze duzo dziewczyn sobie chwali ze super pomogl ten syrop nam pomogl sab simplex moze nie w 100% ale miałam tak jak Ty płacz od rana do wieczora a teraz z maks godzina łącznie dziennie.

Doris wow Tymek jeszcze nie umie utrzymać nic w rączce za długo tylko takie lekkie kolka i to przez chwile tylko ale pewnie za kilka dni załapie :)

Wlasnie po zabawie i masażu zaczęły wychodzic wielkie baki i płacz i spimy u mamy na brzuszku dzis taki śpioch spał od 21 do 8 rano szok i teraz znów drzemie.

Ewelina ja tez zawsze daje sie namówić hehe i kazdy mowi luzik nic Ci nie bedzie a potem dramat tak było ost jak sie skusilam na gofra z bita śmietana ja naiwna hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, nic się nie przejmuj. Ja tez jem wszystko. Były ostatnio frytki, pizza ostra, lody z czekoladą. Byłam na diecie 1,5 miesiąca i wciąż nie mogę tego nadrobić ;) Bardzo nierównomiernie się te nasze dzieciaki rozwijają, ale się wyrówna:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz Tymek reaguje coraz lepiej na moje wybryki jedyne mocno zakazane rzeczy to jednak śmietana, ser żółty o dziwo mozzarella na pizzy jest ok i kefir no i mięso wołowe. Resztę staram sie wprowadzać wczoraj zrobiłam sobie dżem morelowy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza, gofry mmm ... Człowiek nie doceniał gdy mógł bezkarnie wszystko jeść!

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kaja a jakies kropelki stosujecie? Moze warto zapytac pediatrę o debridat wiec ze duzo dziewczyn sobie chwali ze super pomogl ten syrop nam pomogl sab simplex moze nie w 100% ale miałam tak jak Ty płacz od rana do wieczora a teraz z maks godzina łącznie dziennie.

Doris wow Tymek jeszcze nie umie utrzymać nic w rączce za długo tylko takie lekkie kolka i to przez chwile tylko ale pewnie za kilka dni załapie :)

Wlasnie po zabawie i masażu zaczęły wychodzic wielkie baki i płacz i spimy u mamy na brzuszku dzis taki śpioch spał od 21 do 8 rano szok i teraz znów drzemie.

Ewelina ja tez zawsze daje sie namówić hehe i kazdy mowi luzik nic Ci nie bedzie a potem dramat tak było ost jak sie skusilam na gofra z bita śmietana ja naiwna hehe

Krople mam :
    Sab simplex, delicol, dikoflor to stosujemy juz od nowego mleka czyli juz 3 puszka i nic

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pizze robi mój maz w domu i wiem co jem i w sumie jadłam ja bardzo wcześnie a teraz jadłam raz w knajpie i było ok wiec głowa so gory juz niedługo bedziemy palaszowac wszystko :)

Kaja to moze naprawdę warto zapytac o debridat pediatry on reguluje prace całego układu pokarmowego i jest na receptę moja pediatra mowila ze jak żadne krople nie pomogą to warto bo naprawdę super działa a to jest przyjaciółka mojej siostry wiec to żadna reklama u nas na forum ktos go używał i tez chyba było lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cos czuje ze na debridacie sie skończy jak to nie działa

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że po Debridacie jest duża różnica, nie ma już tego przelewania w brzuszku.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Koral czy z końcem 3 miesiaca odstawianie witaminę K bo mi sie akurat konczy ta D+K i nie wiem czy teraz kupować juz tylko D?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Mi też się wydaje, że po Debridacie jest duża różnica, nie ma już tego przelewania w brzuszku.

No mój brat co jakis czas podchodzi do młodego i mówi , ze ci sie chlopie przelewa

A powiedz jak on sie zachowuje po nim bo slyszalam , ze on otumania i dziecko sie czasami przelewa przez ręce ??? Ale pewnie nie każdy tak reaguje

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co ten inny pediatra powie bo niby w gdańsku najlepszy spr chłopa bo szkoda mi mojego szkraba przez te moje cyce braku mleka sie tak meczy fack ,fack

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam niczego takiego, misiek jest pełen energii przed jak i po podaniu syropu :D. Macha rączkami i nogami, śmieje się, widać, że mu to przynosi ulgę. Mam nadzieję, że już niedługo jelitka same się ogarną i odstawimy te wszystkie krople.
    Kaja mój się męczy mimo karmienia piersią, dlatego mamy ten nutramigen na noc. Nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:40

• Makcza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, zdrowka ddla Zosi! Helena kilka dni przed wczorajszą proba przekręcenia przemieszczała się w łóżku i znajdowałam ją leżącą w poprzek. Rączkami jeszcze nic nie robi - nie probuje chwytac, nie składa w pozycji na plecach. Tylko niezbornie trąca grzechotkę, nie zawsze się udaje, ale widzę w tym celowość.

Ja po nocy odciągnęłam z tej bolącej piersi 110ml, więc kryzys mija lub minął całkiem, tylko co z tego, jak ona nie chce naggle pić z butdlki! Jakoś jej wmusiłam to mleko na 3 raty, ale ile było pdotestów, krztuszenia i ulewania! Musi się z powrotem nauczyć, nie ma bata! Po pierwsze z jednej piersi jej nie wykarmię, a po drugie nie możemy być tak uwiązane.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

kaja ja już używam drugiej butelki tego debridatu i nic z małą się nie dzieje wręcz ma takie dni że wogóle cały dzień potrafi nie spać a stosujemy dawke 3 razy dziennie i u nas pomaga.

wczoraj i dzisiaj moje dziecko jakieś senne przy każdym karmieniu zasyspia.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze wyjscie do domu odsuwa sie w nieznana przyszlosc:( nie dosc ze nadal slychac stan zapalny to jeszcze dalej spada na wadze mimo dokarmiania...a przeciez na cycu jest tylko w nocy...w dzien dostaje piers plus mleko mm za kazdym razem...jestem juz zalamana, mam dosc tego wszystkiego, na wieczor sama dostalam goraczki, wysiadam juz po prostu i jak tak dalek pojdzie to nie wiem co ze mnie bedzie...nic tylko kozetka u psychiatry mowiac szczerze...rycze juz jak glupia ale nawet sie nie idzie powstrzymac...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja dawałam co drugi dzień (bo zapominałam ;)) i będę dawać do końca opakowania czyli jeszcze miesiąc, ale jeszcze spytam jak będę szczepić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, bezwzględnie poproś o pomoc! Potrzebna Ci rozmowa z psychologiem, poproś też o jakieś leki stawiające na nogi - na pewno bez problemu Ci wypiszą. Będzie dobrze, zobaczysz, że za tydzień nie będziesz mogła uwierzyć w to, jak źle się czułaś. To normalne, że Ci ciężko, tysiące matek przechodziły to przed Tobą i będą przechodzić. Każdą z nas czekają niestety takie emocje, bo dzieci będą chorować. Będzie dobrze! Powiedz o swoim samopoczuciu jakiemuś l;ekarzowi, już to przyniesie Ci ulgę, zobaczysz! A Mateuszek będzie zaraz zdrów jak ryba :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ