Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris sto lat dla Zosi!
Wczoraj pożarłam na obiad szaszłyka z karkówki z grilla i zafundowałam misiowi wieczorne rewolucje, ech, tak mi go było żal! Wszyscy zapewniali że nic mi nie będzie i się skusiłam. Na szczęście po 23 poszła mega kupa i jakoś zasnął. Ten nutramigen naprawdę mu służy, śpi spokojnie przez 5 godzin.
Karina trzymaj się w tym szpitalu, obyście jak najszybciej wyszli do domu.doris85 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Kaja to jest tzw.hydrolizat laktozy. Jeżeli Marcelek nie ma problemu z jej trawieniem to mu takie mleko nie jest potrzebne. U nas ewidentnie jest poprawa po diecie bez nabiału, wysypka jest ale bez rumienia i misiek dużo mniej cierpi przez brzuszek.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
Kaja a jakies kropelki stosujecie? Moze warto zapytac pediatrę o debridat wiec ze duzo dziewczyn sobie chwali ze super pomogl ten syrop nam pomogl sab simplex moze nie w 100% ale miałam tak jak Ty płacz od rana do wieczora a teraz z maks godzina łącznie dziennie.
Doris wow Tymek jeszcze nie umie utrzymać nic w rączce za długo tylko takie lekkie kolka i to przez chwile tylko ale pewnie za kilka dni załapie
Wlasnie po zabawie i masażu zaczęły wychodzic wielkie baki i płacz i spimy u mamy na brzuszku dzis taki śpioch spał od 21 do 8 rano szok i teraz znów drzemie.
Ewelina ja tez zawsze daje sie namówić hehe i kazdy mowi luzik nic Ci nie bedzie a potem dramat tak było ost jak sie skusilam na gofra z bita śmietana ja naiwna hehe -
Kozgo, nic się nie przejmuj. Ja tez jem wszystko. Były ostatnio frytki, pizza ostra, lody z czekoladą. Byłam na diecie 1,5 miesiąca i wciąż nie mogę tego nadrobić
Bardzo nierównomiernie się te nasze dzieciaki rozwijają, ale się wyrówna:)
-
kozgo wrote:Kaja a jakies kropelki stosujecie? Moze warto zapytac pediatrę o debridat wiec ze duzo dziewczyn sobie chwali ze super pomogl ten syrop nam pomogl sab simplex moze nie w 100% ale miałam tak jak Ty płacz od rana do wieczora a teraz z maks godzina łącznie dziennie.
Doris wow Tymek jeszcze nie umie utrzymać nic w rączce za długo tylko takie lekkie kolka i to przez chwile tylko ale pewnie za kilka dni załapie
Wlasnie po zabawie i masażu zaczęły wychodzic wielkie baki i płacz i spimy u mamy na brzuszku dzis taki śpioch spał od 21 do 8 rano szok i teraz znów drzemie.
Ewelina ja tez zawsze daje sie namówić hehe i kazdy mowi luzik nic Ci nie bedzie a potem dramat tak było ost jak sie skusilam na gofra z bita śmietana ja naiwna hehe
Krople mam :
Sab simplex, delicol, dikoflor to stosujemy juz od nowego mleka czyli juz 3 puszka i nic -
Ewelina pizze robi mój maz w domu i wiem co jem i w sumie jadłam ja bardzo wcześnie a teraz jadłam raz w knajpie i było ok wiec głowa so gory juz niedługo bedziemy palaszowac wszystko
Kaja to moze naprawdę warto zapytac o debridat pediatry on reguluje prace całego układu pokarmowego i jest na receptę moja pediatra mowila ze jak żadne krople nie pomogą to warto bo naprawdę super działa a to jest przyjaciółka mojej siostry wiec to żadna reklama u nas na forum ktos go używał i tez chyba było lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:24
-
Ewelina wrote:Mi też się wydaje, że po Debridacie jest duża różnica, nie ma już tego przelewania w brzuszku.
No mój brat co jakis czas podchodzi do młodego i mówi , ze ci sie chlopie przelewa
A powiedz jak on sie zachowuje po nim bo slyszalam , ze on otumania i dziecko sie czasami przelewa przez ręce ??? Ale pewnie nie każdy tak reaguje -
Nie zauważyłam niczego takiego, misiek jest pełen energii przed jak i po podaniu syropu
. Macha rączkami i nogami, śmieje się, widać, że mu to przynosi ulgę. Mam nadzieję, że już niedługo jelitka same się ogarną i odstawimy te wszystkie krople.
Kaja mój się męczy mimo karmienia piersią, dlatego mamy ten nutramigen na noc. Nie ma reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:40
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Doris, zdrowka ddla Zosi! Helena kilka dni przed wczorajszą proba przekręcenia przemieszczała się w łóżku i znajdowałam ją leżącą w poprzek. Rączkami jeszcze nic nie robi - nie probuje chwytac, nie składa w pozycji na plecach. Tylko niezbornie trąca grzechotkę, nie zawsze się udaje, ale widzę w tym celowość.
Ja po nocy odciągnęłam z tej bolącej piersi 110ml, więc kryzys mija lub minął całkiem, tylko co z tego, jak ona nie chce naggle pić z butdlki! Jakoś jej wmusiłam to mleko na 3 raty, ale ile było pdotestów, krztuszenia i ulewania! Musi się z powrotem nauczyć, nie ma bata! Po pierwsze z jednej piersi jej nie wykarmię, a po drugie nie możemy być tak uwiązane.doris85 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
kaja ja już używam drugiej butelki tego debridatu i nic z małą się nie dzieje wręcz ma takie dni że wogóle cały dzień potrafi nie spać a stosujemy dawke 3 razy dziennie i u nas pomaga.
wczoraj i dzisiaj moje dziecko jakieś senne przy każdym karmieniu zasyspia. -
nasze wyjscie do domu odsuwa sie w nieznana przyszlosc:( nie dosc ze nadal slychac stan zapalny to jeszcze dalej spada na wadze mimo dokarmiania...a przeciez na cycu jest tylko w nocy...w dzien dostaje piers plus mleko mm za kazdym razem...jestem juz zalamana, mam dosc tego wszystkiego, na wieczor sama dostalam goraczki, wysiadam juz po prostu i jak tak dalek pojdzie to nie wiem co ze mnie bedzie...nic tylko kozetka u psychiatry mowiac szczerze...rycze juz jak glupia ale nawet sie nie idzie powstrzymac...
-
Karina, bezwzględnie poproś o pomoc! Potrzebna Ci rozmowa z psychologiem, poproś też o jakieś leki stawiające na nogi - na pewno bez problemu Ci wypiszą. Będzie dobrze, zobaczysz, że za tydzień nie będziesz mogła uwierzyć w to, jak źle się czułaś. To normalne, że Ci ciężko, tysiące matek przechodziły to przed Tobą i będą przechodzić. Każdą z nas czekają niestety takie emocje, bo dzieci będą chorować. Będzie dobrze! Powiedz o swoim samopoczuciu jakiemuś l;ekarzowi, już to przyniesie Ci ulgę, zobaczysz! A Mateuszek będzie zaraz zdrów jak ryba