X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mówiąc sterylizacja mam na myśli przelewanie wrzątkiem, ale ostatnio nawet tego mi się nie chce. Mała cały czas ma raczki w buzi i tymi mokrymi raczkami dotyka prześcieradła,zabawek, mnie a przecież kurz zarazki są wszędzie. Mam wrażenie, że mycie gorącą wodą z kranu by wystarczyło. Spytam jeszcze pediatry, może mnie zmobilizuje ;)

Hehe, mam pomysł. Będę trzymać wrzątek do przelewania w termosie.

Kozgo, Tymek jest boski! Jak tylko go widzę to mi się wesoło robi. Taki radosny pulpecik!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a kiedy teraz na szczepienie idziecie ?zobaczymy w przyszły czwartek ile ten mój pulpecik wazy ale mysle ze spokojnie ponad 6500.

Śmiejemy sie ze Tymek ma usmiech po mamie a marudzenie po tacie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 22:04

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dzięki za zdjęcia tłuścioszka, jest prześmieszny! Ale Kozgo ma rację, że zarówno jest męski. Doris, piękne z Was dziewczyny, nie ma co! Tymuś też się zrobił tłuścioszkiem, taki bobasek :) A Franuś Walabii z kolei subtelny - jak nic wyrośnie na artystę lub myśliciela.

doris85, walabia, Tusia89 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na wieś, więc będę bez neta do niedzieli. I jak ja potem nadrobię? A Wy jak spędzacie długi weekend?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza zazdroszczę wyjazdu na wieś. My jutro do mojej babci na obiad a od pt do niedzieli mój maz pracuje od 10 do 22:/ ale za to pon i wtorek ma wolny a ja w weekend widze sie ze znajomymi a w piątek z mama wiec kazdy dzien obstawiony:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pt idziemy pierwszy raz, bo wcześniej tylko żółtaczka była.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    eh kurde czyli jednak napięcie... Walabia, możesz się podzielić jak trzeba prostować piąstki??? czy to trzeba zobaczyć???

Rozprostowaną swoją dłonią prostujemy dłoń dziecka tak, że wewnętrzne strony się stykają i finalnie wygląda, jakby dziecko przybijało piątkę. Chyba inaczej nie umiem wytłumaczyć :/

Nieśmiała, mamy takie ćwiczenia robić do pierwszych zajęć rehabilitacyjnych w połowie lipca. Neurolog powiedziała, że być może nasze starania przyniosa efekty i nie trzeba będzie w ogóle chodzić regularnie na rehabilitację a wystarczy jak rehabilitant pokaże nam różne ćwiczenia i będziemy mogli wykonywać je sami w domu. Wszystko zależy od tej kontroli za miesiąc.

Makcza, Twoje spostrzeżenie jest bardzo trafne, bo moim zdaniem Franek jest zdecydowanie bardzo wrażliwym chłopcem. Zdaje się, że po swoim tacie :) Mój mąż jest 100% wrażliwcem, nijak ma się do przeciętnych mężczyzn jesli chodzi o usposobienie, osobowość. To uczuciowy człowiek jak żaden inny, myślę, że Franeczek też będzie rozczulał się nad kwiatkami, patrzył na chmury i chodził wiecznie zamyślony jak mój mąż.

Jutro jedziemy na wieś do moich rodziców, więc w ciągu dnia na forum się nie pojawimy. A od piątku w domku, mamy gości i weekend jak co tydzień. A w poniedziałek 7 rocznica ślubu! I w ogóle nie jestem przygotowana do niej. :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia oby szybciutko rehabilitacja przyniosła efekty. Fajnie mieć takiego wrażliwego faceta, chociaż pewnie ma to swoje plusy i minusy no ale to jak każdy;)

walabia lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nawet sie nie obejrzysz jak przybuje ci piątkę!!!

walabia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    pisząc "patologiczny" miałam na myśli przetrwały, nie wyobrażam sobie dzieciaka mającego roczek i trzymającego kciuk w buzi... ale pozwolę Antkowi na kilka dni, zobaczymy co będzie - gdyby zjadał łapkę a nie palec, to bym sie cieszyła

koral, masz książkę "pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff? Mnie przekonało bardzo wyjasnienie tego zagadnienia opisane na str.217 :) i od tej pory nie wyjmuję Frankowi rąk z pyszczka.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie nam tej książki ale wczoraj poczytałam i wszędzie jest napisane zeby na sile nie zakazywać bo to jeszcze pogarsza nawyk i ze maluch robi to z ciekawości i to przejdzie kiedy zacznie chwytać zabawki w rączki wiec mysle ze nie jest to nic złego na tym etapie. U nas zainteresowanie ssaniem kciuka przeszło chyba ze nie ma smoczka a Tymek sie czymś zdenerwuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 09:13

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaam mega nawał! Piersi ogromne i sterczą jak silikonowe i bolą. Odciągać czy nie? Dziecko tego nie przeje.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza! Jak to zrobiłaś? ja tez chce ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jest jak jedna jest po karmieniu i wyglada jak u murzynki z Afryki a druga jak zaporzyczona od Pameli Anderson.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Tymka! Czujesz już magię 3 miesięcy?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris od rana czuje synek aniołek smieje sie cały czas :) niewiem czy to dzieki porannej kupie czy nie ale ciesze się tym dniem :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek ma już 3mce, a niedawno pisałaś Kozgo, że odeszły Ci wody... Oby z tej okazji dolegliwości brzuszkowe opuściły Was na dobre!
    Misiek wreszcie najedzony, przesypia całe noce, w dzień śpi mało ale jest grzeczny, bawi się, super. Łatwiej przez to przetrawić to odstawienie od cyca. Kaja a jak u Ciebie z Nutramigenem? Ostatnio alergolog dała nam zaświadczenie o skazie i za dwie puszki zapłaciłam 35 zł.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo najlepszego dla Tymusia ;) NO I TERAZ CZEKAMY NA RELACJĘ, ŻE KAŻDY DZIEŃ JEST IDEALNY :) trzymam kciuki żeby magia 3 miesiąca zadzaiałała.

MAkcza, masz rację, Franek jest małym tłuścioszkiem :) ale nie przejmuję się tym na tą chwilę bo położna mówiła, że na cycu jest to dozwolone. Pytałam czy nie za dużo przybiera. Powiedziała, że jeśli karmi się piersią to nie ma się co przejmować. Dziecko na cycu szybko zrzuci nadmiar kilogramów :D gorzej jak tak przybierają dzieci na butli :) więc cieszę się każdym kawałkiem pulchniutkiego ciałka Frania :)

Walabia, piękna rocznica!!!! :) zastanawiałam się czy pisać Ci/Wam to tu na forum ale... a co tam napiszę :) Czuję się z Wami emocjonalnie związana (może to dziwne ale tak jest) więc napiszę.
    Mam swój drugi-pierwszy raz za sobą. I powiem Ci strach ma wielkie oczy :) jest lepiej niż było przed ciążą :D nie potrzebowałam żadnych żeli nawilżających :) piszę to ze względu na Twoją zbliżającą się rocznicę i dlatego,że wiem, że się boisz a że ja też miałam sporo pozszywane z racji pęknięcia pochwy to wiem co czujesz :) ale nie ma się czego obawiać :) no chyba, że niepotrzebnie się produkuję bo też już masz to za sobą :)

JA czekam właśnie na przyjaciółkę, która rodzi we wrześniu :) fajnie mieć znajomych z dzieciakami w równym wieku :)

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo, zdjęcie Tymka w kąpieli jest rewelacyjne, aż trudno uwierzyć, że musiałaś odczarowywać niechęć do kąpania :) Tymek jest śliczny :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje w imieniu Tymka:) oby było juz faktycznie lepiej mam taka nadzieje :)

Tusia super ze tak wam dobrze poszło :)
    Co do kapieli to naprawdę była masakra ale jedna kapiel z mama jest lekarstwem na całe zło :)

Ja tez jestem z Wami związana brakuje mi koleżanki z dzieckiem która by nie mieszkała na koncu swiata moje dotychczasowe koleżanki nie bardzo mnie rozumieją i temat dzieci szybko je meczy :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ