Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, u nas też zmiana płaczu. Franek zaczął płakać jak kilkuletnie dziecko, wcześniej płakał z głodu płaczem przypominającym krzyk, a teraz to takie łkanie prawdziwe... aż smutno się robi jak sie tego słucha :(

Noc nieciekawa. Franek wybudzal sie co chwila, jadł co 2 godziny!!! Czyli cofnęliśmy się bardzo... bo przecież wcześniej potrafił przespać do 6 godzin. Jestem pewna, że to ten skok. Czy w czasie skoku dziecko potrzebuje więcej jeść?

Lissa, no to witam Cię w klubie rocznika 1984 :) nie dałabym Ci w życiu 30-tu lat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:26

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wróciliśmy do domku Zojka od wczoraj ma skok i jest tragedia gorzej niz normalnie :( ręce zle leżeć zle wszystko zle nawet cycek jej nie pasuje juz drugi dzień jak tak dalej pójdzie to sie Wykończe nadrobie was pewnie dopiero wieczorem ;) kurde przez ten skok zapomniałam ze dzis dzień taty dopiero w dzień dobry TVN powiedzieli to mnie olśniło :( a ja bez auta bo wracaliśmy jednym i bez kolek od wózka :/ bo Czarek pakowała z jednego auta do drugiego i zapomniał :/ wiec jestem uwięziona w domu :/ kolka dotrą jutro wieczorem a drugie auto w piątek teściowa nam przywiezie wiec wpadłas na taki pomysł na prezent
    nd31is.jpg
    Czarek musi sie tym zadowolić trudno

olala81, Kaja lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka jak zwykle karmienie po północy, po 3 i wtedy już co 2 godziny. Kupa w nocy jest u nas zawsze więc już się przyzwyczailiśmy.
    dziś rano z nami w łóżku dziecko szczęśliwe, gadatliwe a godzinę później przy karmieniu płacz straszny, myślę, pewnie znowu brzuch ale dlaczego ostatnio ciagle przy piersi tak płacze. Myślałam, ze może to uszy go bolą, ale sprawdziłam i to nie to. Otwiera tą swoją małą buźkę a tam mała biała twarda kropeczka na dole. Czy to naprawdę możliwe że to już ząbek? I czy to dlatego tak płacze przy piersi? czy jak ssie to bardziej boli? oże dlatego ostatnio tak mocno mi je szarpie. W czwartek szczepienie więc dowiem się więcej ale jeśli to ząbek to ciekawe jak będzie z karmieniem już się boję.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Zoja tez die dzis budziła częściej pociągnels trochę i spać ale średnio co 2-2,5 godziny a budziła sie zawsze o 23 pózniej o 3 i o 6 jak Czarek wstawał a dzis często

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez w nocy sie rozbudzal ale myslalam ze to przez brzuch bo gazy szły ale to moze ten skok bo te napady płaczu dziwne w koncu zasnal na pół godziny na mnie ale przez sen az zaciągał jeszcze od tego płaczu. Widze skoki u wszystkich panują.

Olala sa podobno maluchy które zabkuja juz ok 3 miesiaca sa tez takie co sie z zabkami rodzą trzeba podpytac pediatry a moze to jakas plesniawka albo afta i go boli?

Zojka super laurka my chcieliśmy taka zrobic ale nie miała farbek do ciała a zwykłymi sie bałam robic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja malowałam z Zojka farbami do malowania palcami takie w tubach ale robiłam to tak ze jedna rączka pomalowana próba odbicia i szybko chusteczkami mokrymi i do miski z woda łapka i druga i tak pokolei

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wam to wyszło naprawdę Czarek bedzie zadowolony :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, marudek dzisiaj z naszego Franciszka...
    skoku - miń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:25

nick nieaktualny, Lissa, olala81 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne te Franki i Tymek, Zojka też wymiata:-) Tysio dziś od rana puszcza gaziorki i boli go brzuch, ale nie ma tragedii. Za to wczoraj byliśmy pół dnia nad jeziorem i spał prawie cały czas, z przerwą na butlę. Nie ma jak świeże powietrze. Dziś mamy wreszcie kontrolę bioderek w poradni, po 2 mcach oczekiwania, bo rejestrowałam się kilka dni po porodzie. Poza tym pogoda barowa i nic się nie chce.
    Czy Wasze dzieciaczki śpią w nocy same w swoich pokojach czy macie łóżeczka w sypialni? Zastanawiam się kiedy jest dobry moment na to, żeby przenieść miśka, ale chyba jeszcze za wcześnie bo mam obawy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ewelinka to pytanie chyba nie do mnie ;) owszem mamy lozeczko w sypialni ale Zojka śpi z nami i nawet nie myśle o przeniesieniu do łóżeczka bo nie da rady jej do niego wsadzić ;) u nas lozeczko robi za barierkę zeby nie spadła i na pojemnik na zabawki, chuste i inne pierdoły. ;)
    Tak to u nas wyglada ;)

2ms0ad3.jpg

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała śpi od urodzenia w łóżeczku. Teraz wraz z przeprowadzką wynieśliśmy łóżeczko do innego pokoju. Nie było problemu, bo Zosia praktycznie przesypia noc :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek też śpi w swoim łóżeczku, ale w naszej sypialni. A jego pokój stoi pusty... chciałam go przerzucić w wakacje do siebie, ale w sumie lubię go mieć na oku wieczorem. hmm...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Franek właśnie wtula się w moją śmierdzącą piżamę ;) to Twój trik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:24

Karina1989, nick nieaktualny, Niesmiala, Kaja, MoniaT lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domku :) Postaram się Was nadrobić, ale ciężko będzie tyle piszecie...

U nas wraz z odejściem od cyca mam nadzieję nauczyć Mateusza z powrotem spać w swoim łóżeczku...pierwszy sukces jest bo po raz pierwszy od dawna właśnie ucina sobie drzemkę w łóżeczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 22:25

walabia, Lissa, Makcza, Niesmiala, Kaja, Tusia89, olala81, nick nieaktualny, lusia22, MoniaT lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne Chłopaki <3

Walabia u nas juz to nie działa. :(

Karina zdrowia dla synka. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:19

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ale Mati ma piekne duże oczy :) usmiech jest i to najważniejsze i dobrze ze juz wrociliscie córcia pewnie szczesliwa:)

Walabia Franek jest cudny:)
    U nas Tymek od początku spi w swoim pokoju w lozeczku tylko miedzy sypialniai jego pokojem mamy tylko ściankę działową wiec wszystko słychać w nocy.

Tymek po 2,5h godzinnej drzemce na brzuchu i milionie baczkow wstał z uśmiechem na buzi i z wielkim głodem :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, Matteo pięknie podnosi główkę!!! A antenka tylko przejściowo, dobrze, że już jesteście w domku!

Moi chłopcy cały czas śpią, dziwne, bo obok remont i walenie od rana... a ja mam do umycia okna w sypialni, ale nie mam jak się do tego zabrać jak chłopcy na łóżku...i stertę prasowania...i kuchnia do sprzątnięcia...

Jutro znów idę do pracy w hotelu 6:30 - 10:30, mam nadzieję, że Franeczek nie będzie się domagał jedzenia co chwilę, bo mam niby jakieś zapasy, ale miały być na lipiec :/

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, robiąc zakupy dla Franka w endo.pl znalazłam coś fajnego dla bliźniaków i o Tobie pomyślałam:

http://endo.pl/zestaw/p1017.xml?cid=3074

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan spi z nami w pokoju ale w swoim lozeczku i raczej jeszcze jakis czas tak pospi przynajmniej do czasu az nie bedzie calej nocki przesypial, lubi miec go caly czas "pod reka"

Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja :-(

mam nadzieje ze to jednorazowa akcja , pierwsza bitwe przegralam i jesli bedzie tak robil dalej to nie zanosi sie na zwyciestwo po mojej stronie :-/

Walabia , dziekuje :-) No 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?

Fajne te pajace ale faktycznie dosc drogie .
    Moze ktos mi powie jak wygladaja blizniaki koral ? Nistety nie zdazylam zobaczyc zdjec bo juz byly wykasowane ,

koral jak to jest z rozpoznawaniem, gdybys np wyszla z pokoju ja bym ich rozebrala i polozyla nago przed Toba to rozpoznalabys ktory to ktory ? maja jakies znaki szcegolne , czym sie roznia ??

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja :-(

Walabia , dziekuje :-) No 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?

Takie akcje zawsze mnie dołują, Lissa. No, ale w końcu wygrałaś, bo domyśliłaś się,że chodzi o butelkę :)
    Ja jestem z sierpnia, więc jeszcze tylko 1,5 miesiąca mam 29 lat ;)

ot1z8e0.png

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ