X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, u nas też zmiana płaczu. Franek zaczął płakać jak kilkuletnie dziecko, wcześniej płakał z głodu płaczem przypominającym krzyk, a teraz to takie łkanie prawdziwe... aż smutno się robi jak sie tego słucha :(

Noc nieciekawa. Franek wybudzal sie co chwila, jadł co 2 godziny!!! Czyli cofnęliśmy się bardzo... bo przecież wcześniej potrafił przespać do 6 godzin. Jestem pewna, że to ten skok. Czy w czasie skoku dziecko potrzebuje więcej jeść?

Lissa, no to witam Cię w klubie rocznika 1984 :) nie dałabym Ci w życiu 30-tu lat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:26

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wróciliśmy do domku Zojka od wczoraj ma skok i jest tragedia gorzej niz normalnie :( ręce zle leżeć zle wszystko zle nawet cycek jej nie pasuje juz drugi dzień jak tak dalej pójdzie to sie Wykończe nadrobie was pewnie dopiero wieczorem ;) kurde przez ten skok zapomniałam ze dzis dzień taty dopiero w dzień dobry TVN powiedzieli to mnie olśniło :( a ja bez auta bo wracaliśmy jednym i bez kolek od wózka :/ bo Czarek pakowała z jednego auta do drugiego i zapomniał :/ wiec jestem uwięziona w domu :/ kolka dotrą jutro wieczorem a drugie auto w piątek teściowa nam przywiezie wiec wpadłas na taki pomysł na prezent
    nd31is.jpg
    Czarek musi sie tym zadowolić trudno

olala81, Kaja lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka jak zwykle karmienie po północy, po 3 i wtedy już co 2 godziny. Kupa w nocy jest u nas zawsze więc już się przyzwyczailiśmy.
    dziś rano z nami w łóżku dziecko szczęśliwe, gadatliwe a godzinę później przy karmieniu płacz straszny, myślę, pewnie znowu brzuch ale dlaczego ostatnio ciagle przy piersi tak płacze. Myślałam, ze może to uszy go bolą, ale sprawdziłam i to nie to. Otwiera tą swoją małą buźkę a tam mała biała twarda kropeczka na dole. Czy to naprawdę możliwe że to już ząbek? I czy to dlatego tak płacze przy piersi? czy jak ssie to bardziej boli? oże dlatego ostatnio tak mocno mi je szarpie. W czwartek szczepienie więc dowiem się więcej ale jeśli to ząbek to ciekawe jak będzie z karmieniem już się boję.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Zoja tez die dzis budziła częściej pociągnels trochę i spać ale średnio co 2-2,5 godziny a budziła sie zawsze o 23 pózniej o 3 i o 6 jak Czarek wstawał a dzis często

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez w nocy sie rozbudzal ale myslalam ze to przez brzuch bo gazy szły ale to moze ten skok bo te napady płaczu dziwne w koncu zasnal na pół godziny na mnie ale przez sen az zaciągał jeszcze od tego płaczu. Widze skoki u wszystkich panują.

Olala sa podobno maluchy które zabkuja juz ok 3 miesiaca sa tez takie co sie z zabkami rodzą trzeba podpytac pediatry a moze to jakas plesniawka albo afta i go boli?

Zojka super laurka my chcieliśmy taka zrobic ale nie miała farbek do ciała a zwykłymi sie bałam robic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja malowałam z Zojka farbami do malowania palcami takie w tubach ale robiłam to tak ze jedna rączka pomalowana próba odbicia i szybko chusteczkami mokrymi i do miski z woda łapka i druga i tak pokolei

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wam to wyszło naprawdę Czarek bedzie zadowolony :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, marudek dzisiaj z naszego Franciszka...
    skoku - miń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:25

Miriam, Lissa, olala81 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne te Franki i Tymek, Zojka też wymiata:-) Tysio dziś od rana puszcza gaziorki i boli go brzuch, ale nie ma tragedii. Za to wczoraj byliśmy pół dnia nad jeziorem i spał prawie cały czas, z przerwą na butlę. Nie ma jak świeże powietrze. Dziś mamy wreszcie kontrolę bioderek w poradni, po 2 mcach oczekiwania, bo rejestrowałam się kilka dni po porodzie. Poza tym pogoda barowa i nic się nie chce.
    Czy Wasze dzieciaczki śpią w nocy same w swoich pokojach czy macie łóżeczka w sypialni? Zastanawiam się kiedy jest dobry moment na to, żeby przenieść miśka, ale chyba jeszcze za wcześnie bo mam obawy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ewelinka to pytanie chyba nie do mnie ;) owszem mamy lozeczko w sypialni ale Zojka śpi z nami i nawet nie myśle o przeniesieniu do łóżeczka bo nie da rady jej do niego wsadzić ;) u nas lozeczko robi za barierkę zeby nie spadła i na pojemnik na zabawki, chuste i inne pierdoły. ;)
    Tak to u nas wyglada ;)

2ms0ad3.jpg

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała śpi od urodzenia w łóżeczku. Teraz wraz z przeprowadzką wynieśliśmy łóżeczko do innego pokoju. Nie było problemu, bo Zosia praktycznie przesypia noc :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek też śpi w swoim łóżeczku, ale w naszej sypialni. A jego pokój stoi pusty... chciałam go przerzucić w wakacje do siebie, ale w sumie lubię go mieć na oku wieczorem. hmm...

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Franek właśnie wtula się w moją śmierdzącą piżamę ;) to Twój trik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:24

Karina1989, Miriam, Niesmiala, Kaja, MoniaT lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domku :) Postaram się Was nadrobić, ale ciężko będzie tyle piszecie...

U nas wraz z odejściem od cyca mam nadzieję nauczyć Mateusza z powrotem spać w swoim łóżeczku...pierwszy sukces jest bo po raz pierwszy od dawna właśnie ucina sobie drzemkę w łóżeczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 22:25

walabia, Lissa, Makcza, Niesmiala, Kaja, Tusia89, olala81, szczessciara, lusia22, MoniaT lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne Chłopaki <3

Walabia u nas juz to nie działa. :(

Karina zdrowia dla synka. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:19

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ale Mati ma piekne duże oczy :) usmiech jest i to najważniejsze i dobrze ze juz wrociliscie córcia pewnie szczesliwa:)

Walabia Franek jest cudny:)
    U nas Tymek od początku spi w swoim pokoju w lozeczku tylko miedzy sypialniai jego pokojem mamy tylko ściankę działową wiec wszystko słychać w nocy.

Tymek po 2,5h godzinnej drzemce na brzuchu i milionie baczkow wstał z uśmiechem na buzi i z wielkim głodem :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, Matteo pięknie podnosi główkę!!! A antenka tylko przejściowo, dobrze, że już jesteście w domku!

Moi chłopcy cały czas śpią, dziwne, bo obok remont i walenie od rana... a ja mam do umycia okna w sypialni, ale nie mam jak się do tego zabrać jak chłopcy na łóżku...i stertę prasowania...i kuchnia do sprzątnięcia...

Jutro znów idę do pracy w hotelu 6:30 - 10:30, mam nadzieję, że Franeczek nie będzie się domagał jedzenia co chwilę, bo mam niby jakieś zapasy, ale miały być na lipiec :/

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, robiąc zakupy dla Franka w endo.pl znalazłam coś fajnego dla bliźniaków i o Tobie pomyślałam:

http://endo.pl/zestaw/p1017.xml?cid=3074

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan spi z nami w pokoju ale w swoim lozeczku i raczej jeszcze jakis czas tak pospi przynajmniej do czasu az nie bedzie calej nocki przesypial, lubi miec go caly czas "pod reka"

Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja :-(

mam nadzieje ze to jednorazowa akcja , pierwsza bitwe przegralam i jesli bedzie tak robil dalej to nie zanosi sie na zwyciestwo po mojej stronie :-/

Walabia , dziekuje :-) No 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?

Fajne te pajace ale faktycznie dosc drogie .
    Moze ktos mi powie jak wygladaja blizniaki koral ? Nistety nie zdazylam zobaczyc zdjec bo juz byly wykasowane ,

koral jak to jest z rozpoznawaniem, gdybys np wyszla z pokoju ja bym ich rozebrala i polozyla nago przed Toba to rozpoznalabys ktory to ktory ? maja jakies znaki szcegolne , czym sie roznia ??

szczessciara lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja :-(

Walabia , dziekuje :-) No 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?

Takie akcje zawsze mnie dołują, Lissa. No, ale w końcu wygrałaś, bo domyśliłaś się,że chodzi o butelkę :)
    Ja jestem z sierpnia, więc jeszcze tylko 1,5 miesiąca mam 29 lat ;)

ot1z8e0.png

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ