Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo, u nas też zmiana płaczu. Franek zaczął płakać jak kilkuletnie dziecko, wcześniej płakał z głodu płaczem przypominającym krzyk, a teraz to takie łkanie prawdziwe... aż smutno się robi jak sie tego słucha
Noc nieciekawa. Franek wybudzal sie co chwila, jadł co 2 godziny!!! Czyli cofnęliśmy się bardzo... bo przecież wcześniej potrafił przespać do 6 godzin. Jestem pewna, że to ten skok. Czy w czasie skoku dziecko potrzebuje więcej jeść?
Lissa, no to witam Cię w klubie rocznika 1984nie dałabym Ci w życiu 30-tu lat!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:26
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualnyHej dziewczyny wróciliśmy do domku Zojka od wczoraj ma skok i jest tragedia gorzej niz normalnie
ręce zle leżeć zle wszystko zle nawet cycek jej nie pasuje juz drugi dzień jak tak dalej pójdzie to sie Wykończe nadrobie was pewnie dopiero wieczorem
kurde przez ten skok zapomniałam ze dzis dzień taty dopiero w dzień dobry TVN powiedzieli to mnie olśniło
a ja bez auta bo wracaliśmy jednym i bez kolek od wózka
bo Czarek pakowała z jednego auta do drugiego i zapomniał
wiec jestem uwięziona w domu
kolka dotrą jutro wieczorem a drugie auto w piątek teściowa nam przywiezie wiec wpadłas na taki pomysł na prezent
Czarek musi sie tym zadowolić trudno
olala81, Kaja lubią tę wiadomość
-
U nas nocka jak zwykle karmienie po północy, po 3 i wtedy już co 2 godziny. Kupa w nocy jest u nas zawsze więc już się przyzwyczailiśmy.
dziś rano z nami w łóżku dziecko szczęśliwe, gadatliwe a godzinę później przy karmieniu płacz straszny, myślę, pewnie znowu brzuch ale dlaczego ostatnio ciagle przy piersi tak płacze. Myślałam, ze może to uszy go bolą, ale sprawdziłam i to nie to. Otwiera tą swoją małą buźkę a tam mała biała twarda kropeczka na dole. Czy to naprawdę możliwe że to już ząbek? I czy to dlatego tak płacze przy piersi? czy jak ssie to bardziej boli? oże dlatego ostatnio tak mocno mi je szarpie. W czwartek szczepienie więc dowiem się więcej ale jeśli to ząbek to ciekawe jak będzie z karmieniem już się boję. -
nick nieaktualny
-
Tymek tez w nocy sie rozbudzal ale myslalam ze to przez brzuch bo gazy szły ale to moze ten skok bo te napady płaczu dziwne w koncu zasnal na pół godziny na mnie ale przez sen az zaciągał jeszcze od tego płaczu. Widze skoki u wszystkich panują.
Olala sa podobno maluchy które zabkuja juz ok 3 miesiaca sa tez takie co sie z zabkami rodzą trzeba podpytac pediatry a moze to jakas plesniawka albo afta i go boli?
Zojka super laurka my chcieliśmy taka zrobic ale nie miała farbek do ciała a zwykłymi sie bałam robic. -
nick nieaktualny
-
Ale fajne te Franki i Tymek, Zojka też wymiata:-) Tysio dziś od rana puszcza gaziorki i boli go brzuch, ale nie ma tragedii. Za to wczoraj byliśmy pół dnia nad jeziorem i spał prawie cały czas, z przerwą na butlę. Nie ma jak świeże powietrze. Dziś mamy wreszcie kontrolę bioderek w poradni, po 2 mcach oczekiwania, bo rejestrowałam się kilka dni po porodzie. Poza tym pogoda barowa i nic się nie chce.
Czy Wasze dzieciaczki śpią w nocy same w swoich pokojach czy macie łóżeczka w sypialni? Zastanawiam się kiedy jest dobry moment na to, żeby przenieść miśka, ale chyba jeszcze za wcześnie bo mam obawy.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyHaha Ewelinka to pytanie chyba nie do mnie
owszem mamy lozeczko w sypialni ale Zojka śpi z nami i nawet nie myśle o przeniesieniu do łóżeczka bo nie da rady jej do niego wsadzić
u nas lozeczko robi za barierkę zeby nie spadła i na pojemnik na zabawki, chuste i inne pierdoły.
Tak to u nas wyglada
-
Witam się już z domku
Postaram się Was nadrobić, ale ciężko będzie tyle piszecie...
U nas wraz z odejściem od cyca mam nadzieję nauczyć Mateusza z powrotem spać w swoim łóżeczku...pierwszy sukces jest bo po raz pierwszy od dawna właśnie ucina sobie drzemkę w łóżeczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 22:25
walabia, Lissa, Makcza, Niesmiala, Kaja, Tusia89, olala81, szczessciara, lusia22, MoniaT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karina ale Mati ma piekne duże oczy
usmiech jest i to najważniejsze i dobrze ze juz wrociliscie córcia pewnie szczesliwa:)
Walabia Franek jest cudny:)
U nas Tymek od początku spi w swoim pokoju w lozeczku tylko miedzy sypialniai jego pokojem mamy tylko ściankę działową wiec wszystko słychać w nocy.
Tymek po 2,5h godzinnej drzemce na brzuchu i milionie baczkow wstał z uśmiechem na buzi i z wielkim głodem -
Karina, Matteo pięknie podnosi główkę!!! A antenka tylko przejściowo, dobrze, że już jesteście w domku!
Moi chłopcy cały czas śpią, dziwne, bo obok remont i walenie od rana... a ja mam do umycia okna w sypialni, ale nie mam jak się do tego zabrać jak chłopcy na łóżku...i stertę prasowania...i kuchnia do sprzątnięcia...
Jutro znów idę do pracy w hotelu 6:30 - 10:30, mam nadzieję, że Franeczek nie będzie się domagał jedzenia co chwilę, bo mam niby jakieś zapasy, ale miały być na lipiec
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Ryan spi z nami w pokoju ale w swoim lozeczku i raczej jeszcze jakis czas tak pospi przynajmniej do czasu az nie bedzie calej nocki przesypial, lubi miec go caly czas "pod reka"
Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja
mam nadzieje ze to jednorazowa akcja , pierwsza bitwe przegralam i jesli bedzie tak robil dalej to nie zanosi sie na zwyciestwo po mojej stronie
Walabia , dziekujeNo 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?
Fajne te pajace ale faktycznie dosc drogie .
Moze ktos mi powie jak wygladaja blizniaki koral ? Nistety nie zdazylam zobaczyc zdjec bo juz byly wykasowane ,
koral jak to jest z rozpoznawaniem, gdybys np wyszla z pokoju ja bym ich rozebrala i polozyla nago przed Toba to rozpoznalabys ktory to ktory ? maja jakies znaki szcegolne , czym sie roznia ??szczessciara lubi tę wiadomość
-
Lissa wrote:Dzisiaj maly dal mi czadu za wszystkie czasy . Darl sie na cale miasto a to dlaczego , pierwszy raz odmowil cyca , no nie chail go za nic wziasc do buzi a probowalam wszyskiego, nawet w mleku wymazalam a on nic ryyyk nie z tej ziemi naprawde balam sie ze sasiedzi przyjda jak tylko podalam mu butelke bloga cisza , smoczka tez probowalam ale wypluwal jedynie butla go satysfakcjonowala. Nie rozumiem co sie stalo, w nocy ladnie jadl rano tez , pozniej tylko troche butelki no i teraz taka akcja
Walabia , dziekujeNo 1984 , milo a z jakiego jestes miesiaca ?
Takie akcje zawsze mnie dołują, Lissa. No, ale w końcu wygrałaś, bo domyśliłaś się,że chodzi o butelkę
Ja jestem z sierpnia, więc jeszcze tylko 1,5 miesiąca mam 29 lat
https://www.maluchy.pl/li-73157.png