X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam chwilę przerwy w przytulaniu miśka, nie wiem czy to skok? Po jedzeniu ma dobry humor i to tyle aktywności, potem najlepiej mu u mamy, wtula się i tak leży i łypie na mnie tymi swoimi oczyskami, więc nie mam serca go odłożyć :D. Daję mu parę dni i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Miriam, trzy doby to już chyba jutro miną wg tych przepisów, bo to jakoś dniami liczą. Ostatnio babcia była w szpitalu na badaniach to była pełne 2 dni i na 3 rano już ją wypuścili. Chyba nikt nie pomyślał, że takie siedzenie na siłę może tylko zaszkodzić dzieciakom. Oby Zojka nie załapała żadnego dziadostwa.
    W kwestii wieku, to ja podobnie jak Doris jestem rocznik 85, mój mąż jest starszy ode mnie dokładnie o pół roku. Dlatego planujemy połączyć chrzciny i jego 30tkę w sierpniu, a o mojej za pół roku mam nadzieję wszyscy zapomną, bo nie ma co świętować :D.
    Przez problemy skórne miśka o basenie możemy zapomnieć, nawet kąpiel w emolientach ma być jak najkrótsza, max. 5 minut i z wody. A szkoda, bo widać że jak Tymek rozluźnia się w wodzie i uspokaja. Dziś pierwszy raz od dawna zrobił o 3 w nocy wielką kupę, aż mnie obudziły odgłosy. Dziś mija tydzień karmienia wyłącznie mm, także pewnie dopiero się na nie przestawia.
    Olala, jeśli ząbek faktycznie wyjdzie, to rzeczywiście wcześnie, ale kto wie. Będzie pierwszy ząbek na kwietniówkach :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Martuśka a jaka mieliście temp na basenie ? Bo tam gdzie chcemy isc jest 32 myślicie ze starczy?

Mirian no to niezłe Cie położyli :/ my na madalinskiego za łóżko i obiady 40zl płaciliśmy za dobe wiec liczą sobie jak jest sie pare dni to spoko ale jak dluzej to juz lipa. A jak tam Zojka nadal tak duzo kup?

temperatura wody była 30 stopni :)ale tez nie bylismy z nią długo w basenie 20 minutek tylko ale nie wymarzła nam :) zdrowa jest do tej pory nic jej nie dolega :) także kąpiel wyszła na plus :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha coś nam się te dzieciaczki rozregulowały! Franek w nocy jadł równo co 2 godziny a w dzień mu się nie chce. Pomysłu nie mam jak to odwrócić...

Kozgo, super, że Tymek się zrelaksował po basenie:)

Miriam, jak sie okaże że wszystko Ok, to zmykaj z tego szpitala czym prędzej!!!

Tusia, wczorajszy wieczór... hm... Jak już dałam znać mężowi jaki jest prezent na rocznicę, to aż zaniemówił:) i przepraszał mnie, że musi cały wieczór i noc siedzieć nad testami egzaminacyjnymi, bo okazało się, że ma dziś jakieś niedobitki, co to są nieklasyfikowane bo chodzić na lekcje się nie chciało... tak więc poszłam smacznie spać a mąż zajął się pracą... I tak śmiać mi się chciało, bo chyba sprawdzi się na mnie hasło "to, czego się najbardziej obawiamy, najczęściej nigdy w naszym życiu się nie wydarzy" hi hi

Ledwo usiedziałam ten poranek przy harfie w hotelu, oczy mi się zamykały, palce niemrawe, no nic tylko do łóżka się zapakować. Franeczku, zlituj się nade mną i wróć do tego, co porzuciłeś!!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

u nas chyba też zaczynają wychodzić zęby, dolne dwójki są już tak ładnie widoczne jak się śmieje tylko jakby taką błonką pokryte bo jeszcze się nie przebiły ale już bardzo twarde, a już po bokach na dole też są dziąsła spuchnięte i białe, smoczka nie ciągnie tylko gruzie a tak się slini i je rączki że aż ma na nich takie drobniutkie krosteczki.

szczessciara lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Walabia to niemożliwe co piszesz :D jakie testy?? :D hehe ale Ci się upiekło :D ale jak wiadomo co się odwlecze to nie uciecze :D Mój Franeczek by chciał ostatnio na rączkach zasypać... a nie jest w ogóle tego nauczony... śpi czujnie jak zając... i dziś w nocy też co dwie godziny cyc... a już było tak pięknie :D co jest z tymi naszymi szkrabami :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmówiły się te nasze forumowe dzieciaczki, że co 2 h będą nas w nocy budzić :D

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Walabia ty juz sie przemoglas a tu testy ;) no ładnie ładnie. ;) ja wlasnie sie obudziłam bo Zojka fala sie zdrzemnac ;) pol godziny po ponad 2 godzinnym koncercie wyla jak szalona wszystko juz jej sie znudziło czarem jedzie z kolejna dostawa zabawek to może wytrzymamy jeszcze do jutra jest nadzieja ze nas jutro puszcza tylko Zojka kupę musi zrobic .... A jak na zlisc kupy brak... Juz cyrki wyprawiam zeby ja zrobiła nawet wprowadziłam politykę strachu "jak kupy nie zrobisz mama wraca sama do domu..." W zamian dostałam szeroki uśmiech czyli jednym słowem olala mnie ... Macie jakis sposób zeby dziecko kupę zrobiło ?

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz, skoro wczoraj zrobiła ich 20, to myślę, że trzeba czasu, żeby się co nieco uzbierało ;)

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duże chłopaki juz:) oby po szczepionce dobrze sie czuli:)

A u nas Tynek od 18 dzika rozpacz normalnie taki krzyk ze nie wiadomo co się dzieje :( zdrzemnął sie pół godziny i znowu płacz straszny wydaje mi sie ze to znowu brzuszek :( bidulek mój

Walabia no to Ci sie upiekło :p ale spokojnie mąż nie da Ci teraz spokoju hehe jak ma zielone światło :)

Oby dzis w nocy był spokoj i niech te nasze maluchy troche pospia :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie usnęła moja kluska ale... na rękach. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...

Kozgo a Ty urodziłaś przed terminem nie??? więc może brzuszek Tymkowi odpuści jak miną 3 miesiące od daty porodu...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, dziekuje to mnie cypruch wstretny naciagnal no ! ale nic na dziecko nie zaluje mam nadzieje tylko ze mu to nie zaszkodzi . na przyszlosc bede sie bardziej przygladac i uwazac.

U nas walki ciag dalszy , makcza jutro zaczne z kapturkami masz racje moze to pomoze

a w przerwach miedzy walkami moja zaba tak sie cieszy :D

e415cd81d9f8782amed.jpg

e415cd81d9f8782am.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:37

Bea_tina, Tusia89, olala81, Miriam, MoniaT lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia no to pewnie dzisiaj testow juz nie bedzie ;-)

Miriam jak tam sytuacja ?

Nie straszcie tym nocnym spaniem bo az sie boje ze moj sie "zarazi"

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny usmiech Ryana:)

U nas wieczór koszmarny Tymek płakał od 18 :( okazało sie ze wanienka wogole sie nie trzyma na stelarzu i dzis znowu spadła na szczęście bez Tymka ale hałasu sie wystraszył i ryk masakra a jeszxze tak mnie i meza brzuch zaczął bolec i ja dostałam biegunki masakryczbej a podczas kapieli Tymek jest na przewijaku na sedesie i musiałam ich wyrzucić do pokoju gdzie jest chłodniej bo nie mogłam wytrzymać;( biedny mój synek zrozpaczony :( ale juz spi mam nadzieje ze z tym moim brzuchem nic poważnego i ze mu nie zagroże. Najgorzej ze teraz nie mamy pomysłu jak go kapac bo jak postawi sie wanienkę na ziemi to ledwo sie mieszcze w łazience a maz to juz wogole :( czy sa jakies sposoby zeby takiego malucha kapac w dużej wannie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie nalej troszkę wody tak zeby miał do połowy pupy i połóż pieluchy tetrowe a tam gdzie głowka to jedną wiecej zeby do uszów się nie nalało. ja tak kąpałam małą jak bylismy na weekendzie u rodziny :) całkiem sprawnie nam to poszło :)

szczessciara lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mój mąż sam zrobił stelaż z takich grubych listewek pozbijał je porządnie, tak ze wytrzymuje kazdy ciężar i pomalował kilka razy na biało emalią taką do sprzętów medycznych więc nawet nie wygląda jakoś źle i tak małym kosztem mamy porządny stelaż. Może mąż albo ktoś z rodziny mógłby to dla Ciebie zrobić trzeba tyylko dobrze powymierzać wannę, żeby stelaż nie ruszał się.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a jakbyś do wanny dużej włożyła taki plastikowy lezaczek co do wanienek się wkłada??? tylko by musiało pewnie na tetrze stać żeby się nie ślizgało... albo na tej profilowanej gąbce choć sama nie jestem zwolenniczką tych gąbek no ale tu chodzi o bezpieczeństwo Tymka.

https://www.google.pl/search?q=le%C5%BCaczek+do+k%C4%85pieli&client=firefox-a&hs=VYD&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gNKpU6O3KaWl4gSNgoHoBA&ved=0CCAQsAQ&biw=1283&bih=791#imgdii=_

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja mojego juz od dosc dawna kapie w duzej wannie . Na spod klade taka gabke przeznaczona dla niemowlakow namydlam go a potem i tak ja zabieram i podtrzymuje glowke Ryanowi i tak sobie z nim lewituje :-)
    albo siadam do wanny nogi prostuje i ukladam go wlasnie na nogi , wydaje mi sie ze mu wygodnie bo nie protestuje i zawsze maz moze przyjsc i go namydlic a podparcie solidne ma ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa cudny ten twój synek. :)

Kozgo my z Zojka juz sie kąpiemy w dużej wannie ;) raz ja raz Czarek ja kłade sobie ja na brzuchu jak na tej foczce do waniennki a Czarek szoruję naszego brudaska pózniej trochę pływania głowa i gotowe ;) my stelaża nie mieliśmy kapłana była w sypialni na łóżku stawialiśmy wanienkę ;)

U nas sytuacja póki co bez zmian kupy brak histeryczka jak co dzień wlasnie zasnęła. ;)
    Ale co ja sie na korytarzu oalychalam na temat szpitala w Piasecznie o ho ho .... Never ever ! Moja noga tu wiecej nie stanie ! Każdy lekarz ma inna diagnozę albo diagnozy brak i to wszystkie mamy na korytarzu to potwierdzają ! Jutro jak nas nie wypuszcza to wychodzę na zadanie!!!! I trzymam sie z daleka od tego miejsca. !

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny wiec idąc za waszymi radami kupiłam taki wkład do wanny
    http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli-buddy-do-wanienki-ok-baby-kolor-i4361423902.html za
    Za dwa dni bedzie i kąpiele nie beda juz dla nas stresem.

Olala kurczę zdolnego masz meza:)
    Miriam jak tam Zojka jak kupy?

A winowajca brzuchowym jest chyba drożdżówkę z jabłkiem która kupiłam nam po basenie i taka średnia była :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:05

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nogi tak jak lisa tez Zojke kłade i tez nie protestuje ale większość czasu spędza na brzuszku pływając ;) a Czarek szoruję. ;)

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ