X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jej mówię po co go nosisz ,po co bujasz przeciesz on ma grzecznie leżeć jak deska w wózku i sie obraziła ,ze ona 6 dzieci wychowała ,a jaj jej tak ,ale bez kolke i takie tam co za dzien

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ubieracie dzieci na noc? Ja mam wrażenie, że mi mała marznie w łóżeczku, bo jak ją biorę na karmienie, to ma łapki jak lody i nosek też zimny i policzki chłodne. Zaczęłam więc ją szczelniej okrywać, ale już nie będę, bo dziś znalazłam ją z kołderką na głowie! Chyba jednak śpiworek to najlepsze rozwiązanie, tylko... to jakoś tak dziwnie, kiedy dziecko nie przykryte... rozumiecie - te nasze polskie przyzwyczajenia :) No jakoś tak nie po bożemu! :) Jak zostaje po karmieniu ze mną w łóżku, to ściągam jej spodenki i zostaje w długim lub krótkim body, zależy od pogody - no i jest cieplutka, jak się budzimy, ale wiadomo, grzeje się od naszego ciepła, no i kołdra grubsza.

A co do karmień, to ja nie wiem, ile razy w nocy karmię! Bo karmię na śpiocha, nie patrzę na zegarek, nie wiem, czy to jeszcze nocne karmienie, czy już poranne, bo jasno od 4. Myślę, że po zabraniu jej do łóżka ok. 2, karmię jeszcze raz nad ranem. Ale zauważyłam, że branie do łóżka ma taki minus, że daję cyca, jak tylko mała zacznie się kręcić - gdyby leżała w łóżeczku, pewnie zaczekałabym, aż zacznie się wyraźniej domagać.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak tam u Was?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka moj ma na noc body i bluzke ,a i tak łapki zimne ,a ten tydzień śpi ze mna w łóżku bo m w pracy na noc !!!! Nie wiem czemu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek spi w pajacu i pod grubym kocykiem bo mu pod cienkim zimno było a on kocha miec rece na kolderce wiec nie na ryzyka ze na glowe sobie zarzuci, mnie te spiworki nie przekonują szczególnie ze mój syn tak jak i ja musi miec jedna stopę na wierzchu inaczej jest dramat i awantura az jej nie wydostanie haha

U mnie tez w rodzinie nikt kolek nie miał i nikt mnie nie rozumiał do puki mnie nie odwiedził i potem kazdy był juz bardziej wyrozumiały wystarczyło 15 minut z moim wyjcem i kazdy wpadał w panikę hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:39

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    u nas pobudki na karmienie co 3 godziny dziś były. Oliwier też śpi w pajacu i mam 2 cieńsze kocyki i tak na zmianę śpi pod jednym albo narzucam jeszcze jeden jak jest chłodniej. Tez używałam śpiworka na początku ale właśnie głupio mi było że niczym nie przykryty, i przestaliśmy używać , teraz już za mały mam jeszcze jeden ale z kolei za duży na razie ale myślę, że jesienią do niego wrócę, bo mały to kopacz straszny i często się rozkopuje z tych kocyków.
    My tez jutro szczepienie, ciekawa jestem ile waży i ile ma cm. Domowymi sposobami wyszło nam 64cm i 5 kg ale zobaczymy czy dobrze zmierzyliśmy naszego wielkoluda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:43

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral to super ze chłopaki tak dobrze znoszą szczepienie :) i ze rozwijają się w normie.

Olala mój domowymi sposobami ma 68cm i 6500 zobaczymy jak to sie sprawdzi.

Tymczasem zbieramy sie powoli na spacer z moja maruda.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, u nas wymiary i waga takie same. A śpimy w pajacu lub body z długim + bawełniany śpiworek + cienki kocyk na same nóżki. Za to jak wychodzimy to przegrzewam. Mała krzyczy dopóki nie zdejmę czapeczki i dodatkowego kaftanika ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy Wasze dzieci same usypiają czy lulacie?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie. Wcześniej tylko na rekach. Teraz na łóżku po karmieniu na leżąco albo w łóżeczku przy karuzelce ku mojemu wielkiemu zadowoleniu :)

magdalena lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na noc zakładam body z krótkim, kaftanik i spodenki+skarpetki, lub półpajac. Przykrywam kocykiem polarowym, ale Krasnal nie lubi jak mu za ciepło(śpi z nami i przykrywałam go jeszcze swoim kocem, to marudził) a jak go okrywam, to rączki musi mieć odkryte, bo jest zły:P

Magdalena ja w ciągu dnia kładę na rożku lub w foteliku i albo szaleje, albo usypia sam. W nocy to staje na głowi, żeby usnął, od husiania, po chodzenie, a kończymy na szumie suszarki. i smok bo bez niego to różnie, choć nie zawsze jest wymagany:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorois śmiesznie ze od początku Tynek i Zosia maja te same wymiary i tyle samo przybywają na wadze hehe :)
    U nas wieczorem po kąpieli Tymek leży u mnie na raczkach i opowiadam mu o całym dniu a potem odkładam do lozeczka i zasypia sam a w dzien kładę go na boczku i głaszcze po głowie albo na brzuszku i sam zasypia.

magdalena, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wieczorem Oliwier zasypia sam w łóżeczku przy karuzeli lub kołysankach, natomiast w dzień jest koszmar, albo przy kamieniu albo niestety chodzenie, lulanie i włączony okap.

01582n0ast4hm7dp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas póki co lulanie na rogalu ale bez chodzenia oszczędzam kręgosłup:) ale marzy mi się żeby sam zasypiał ale wydaje mi się ze nie ma szans na razie:( może za jakiś czas i tak w ogóle ze spi w dzień bo wcześniej to były chwilówki teraz potrzebuje więcej snu.
    dzięki za wypowiedzi. może karuzelę kupimy o to jest pomysł.

co do spania to bodziachy i pajac i przykryty kołuderką ewidentnie lubi ciepło po tatusiu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 11:49

dqpri09knl7nzqjn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Franciszek wraca do formy!!! :) Przespał dziś ciągiem 6,5h :D Hurra :D

Mam godzinę do ich powrotu i 2 okna do umycia!

A co do spania: my postawiliśmy na trening samodzielnego zasypiania i Franek już świetnie sobie radzi z tym sam.

Makcza, ja wciskam boki kocyka między materac a szczebelki łóżeczka, nie ma szans, żeby Franek go sobie na głowę zarzucił w tej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:23

magdalena, Bea_tina, Makcza, Karina1989, MoniaT lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ogólnie nie lubi bardzo pozycji do lulania czyli takiej standardowej na fasolkę drze sie strasznie ale on w sumie na rękach to lubi tylko w pionie przodem lub tyłem hehe bo najlepiej swiat widac.

Olala oby było lepiej z usypianiem jak brzuszek sie uspokoi.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek i Zosia chyba sa dla siebie stworzeni ;)

Zojka warzy dzis 5:200 kupa była ale te białe pampersy wszystko wchłonęły :/ wiec kolejny masaż brzuszka i poszedł taki mały kleksik bakteri w kupie nie ma maja nas wypuścić miedzy 14-15 wiec czekam jak na zbawienie ...

Zojka zasypia na noc przy cycu śpi w pajacu i ze mną pod kołdra. ;)
    W dzień to ona nie śpi czasem zaśnie na 10 min na rękach ... Albo przy cycku ;)

Za to dzis pokazała swoje oblicze wrzaski wrzaski wrzaski czyli wszystko wraca do normy a wczoraj wieczorem była taka grzeczna juz myślałam ze tak zostanie a tu dupa :/

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Nasz Franciszek wraca do formy!!! :) Przespał dziś ciągiem 6,5h :D Hurra :D

Właśnie przed spacerem z tatą strzeliliśmy sobie fotkę:

o6wgef.jpg

Mam godzinę do ich powrotu i 2 okna do umycia!

A co do spania: my postawiliśmy na trening samodzielnego zasypiania i Franek już świetnie sobie radzi z tym sam.

Makcza, ja wciskam boki kocyka między materac a szczebelki łóżeczka, nie ma szans, żeby Franek go sobie na głowę zarzucił w tej sytuacji.
    super wyglądacie:) i masz fajowe serce na ścianie.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Franka i dla rodziców za wytrwałość w małżeństwie :D.
    Koral, fajnie że chłopaki tak dobrze się rozwijają, już widzę, jak za chwilę będziesz kupowała kilka bochenków chleba dziennie, żeby ich nakarmić ;).
    Tysio niestety rzadko zasypia sam, wczoraj po kąpieli to już przeszedł samego siebie. Leżał sobie u mnie na rękach w fotelu, poczytałam mu, pośpiewałam, oczka miał zamknięte więc odłożyłam go do łóżeczka. A tu nagle wielkie oczy, spojrzał na mnie i uśmiech od ucha do ucha. I sobie urządził aktywność. Na szczęście po butli o 23 zasypia w kołysce i nie trzeba go jakoś specjalnie lulać. W dzień kładę go do łóżeczka, głaszczę po główce - jak go brzuch nie męczy to zaśnie.
    Na noc ubieram go w pajacyk i przykrywam kołderką, ale też ma zimne łapki i nos. Dziś spróbuję ubrać bodziaka pod spód, może będzie akurat. Przy jego problemach skórnych lepiej żeby zmarzł, niż się spocił.
    Ogólnie to dziś jakby lepszy dzień, bo mniej płacze, ale szału nie ma. Już mówiłam mężowi, że gdybym dalej karmiła piersią, to zastanawiałabym się, co zjadłam, że mu tak zaszkodziło. Myślę, że to jednak nie kwestia diety, tylko tej niedojrzałości układu pokarmowego i trzeba to przetrwać.
    Walabia mogłabyś napisać, jak wyglądała u Was wizyta w poradni preluksacyjnej? U nas to jakaś kpina, lekarz miał w gabinecie jakąś dorosłą pacjentkę, wyszedł do nas dosłownie na minutę, przyłożył głowicę USG i powiedział że wszystko ok i żeby kłaść na brzuchu. I tyle. Mam nadzieję, że na serio jest ok.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u nas tez to raczej kwestia niedojrzałości układu pokarmowego niz diety chociaz faktycznie po mleko, żółtym serze, kefirze, śmietanie i wołowinie jest duzo gorzej.

Mój syn dzis mnie zadziwia na spacerze najpierw oglądał ( nie wył co dziwne) potem od 12 do 13.50 spał w wozku na brzuchu i dał mamie posiedzieć na ławce i poczytać ksiazke :) i wróciliśmy bo chciało mi sie siku a on jeszcze dospal w domu pół godziny a zawsze budzi sie na klatce jak wracamy. Normalnie rozpieszcza dzis mnie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ