X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam jeszcze 10 minut i zabieram Franka z łóżeczka na karmienie na śpiocha.

Makcza, co porabiasz wieczorem, że zamilkłaś? ;)

Koral, jak u Ciebie, dzielna kobieto?

NO i czemu dziś tak mało zdjęć na forum? Naprawdę nie pstryknęłyście nic swoim bobasom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:23

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bolą wszystkie stawy, a ostatnio jak nanoszę się małego po ciężkim dniu, to w nocy przy wstawaniu boli mnie blizna po cesarce. Podejrzewam, że zaczynają sie tam regenerować nerwy i pewnie dlatego tak czuję zle to tylko przypuszczenia. U nas wieczór byl znów pełen płaczu, ju ż sama nie wiem czy to brzuch, dziąsła czy po szczepieniu.teraz padł i mam nadzieję, z pośpi w nocy normalnie.
    miriam czekamy na wieści, jak mała je, kurcze ja czasem narzekam, że mój mógłby ciągle jeść, a Ty biedna masz problem, żeby zjadła cokolwiek.
    Oj dziewczynki w co my się wpakowałyśmy, te problemy różne czekają nas pewnie przez najbliższe 30 lat;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa te laseczki po cc cwiczycie już ?? Jedli tak to jak ??? No bo sadelko trza sie pozbyć !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie ćwiczę, nie mam siły, jak nanoszę się małego i lece jeszcze do pracy, to wieczorem po prostu padam na kanapę, oglądam meczyk i czytam forum;)
    Chociaż chciałabym coś porobić ale chcieć a zmobilizowac sę to długa droga.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa zjadła trochę cyca i. 50 ml dawałam jej strzykawka ale plula trochę wiec nie jest zle ale dobrze tez nie. :/

Walabia nie wystarcza ci zdjęcia pięknej kupy Zojki. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrycrc.jpg
    Specjalnie dla Walabi ;) moj chorowitek

Makcza, doris85, Kaja, Lissa, walabia lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam fajny dzień. Rano lekarz - przybiera nadal w dolnej granicy normy, ale konsekwentnie. Potem godzinny spacer, zakupy. Potem była u mnie koleżanka, Helena dala popis grzeczności, wiec nie wyszłam na gołosłowną, bo wiadomo jak to bywa :) Później dość długo spała - na brzuszku! To jest metoda! (Może chodzi o to, że się dziecko nie Wybudza od mimowolnie ruchów ciała? ) I gotowała wiec botwinke i zrobiłam pastę z cieciorki do pieczywa i wrapsow. No a wieczorem pojechaliśmy kupić mi sukienkę na to wesele, co mamy w sobotę, i się udało! Nienawidzę zakupów, zwłaszcza, jak jestem za gruba. Upolowalam niechcący chabrową sukienkę w Mango i to za 90 zł, więc super. Więc nawet przebolałam zabranie dziecka do galerii handlowej, bo uważam ze to nie miejsce dla małych dzieci. No ale nie było wyjścia. No i prowadziłam auto przez miasto, coraz mniej się boję.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Zosia jest prze-ślicz-na!

Pisałyście o więzi z matką - ja też odczuwam teraz większą potrzebę przebywania z mamą, czuję się częścią tego ciągu pokoleń i magicznego kręgu kobiet. Dużo rozmawiamy o dzieciństwie, wspominamy przodków itd. Porządek świata jest zachowany. Tak, początki bycia matką to wyjątkowy czas, to przejmowanie pałeczki w sztafecie pokoleń.

Prasowanie? Zawsze nienawidzilam, szlag mnie trafiał, bo zawsze się gdzieś zgniotu, wiadomo - na szybko przed wyjściem. Teraz juz doszłam do wprawy, a ubranka prasuję nawet nie by odkazic, tylko żeby były mięciutkie i żeby córeczce było miło.

Miriam, współczuję Tobie i Zojce. Oby noc nie była ciężka! Jak z jedzeniem?

Ja tez wstaję rano polamana! No i nadal mnie te nadgarstki bolą, choć teraz ból juz zogniskowany u nasady kciuka. Co do ćwiczeń to na razie stawiam na Co najmniej jeden godzinny spacer szybkim marszem. To plus pchanie wózka, noszenie dziecka, gondoli, zakupów i codzienne obowiązki wystarczą moim zdaniem.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a ta sukienka to nadaje sie do karmienia. ? :)

Ty chyba robiłaś prawo jazdy tak jak ja jakoś. ;) w ciazy ;) nasze dziewczyny powinn miec prawko od urodzenia ;).
    Ja osobiście nie boje sie jezdzic po mieście bo przybrałam taktykę ja zawsze mam pierwszeństwo ;) a jak ktoś trąbi to robię głupia minę i udaje ze nie zauważyłam a ze mam samochód zarejestrowany na moja babcie to rejestracja jest Lkr :D i udaje ze miasta nie znam haha :D stresuje Sie tylko jak jadę z Czarkiem bo ten to komentuje tulko :/

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:

Makcza, co porabiasz wieczorem, że zamilkłaś? ;)
    Quote:

Nie, nie TO :)

A zdjęcia robię, tylko nie umiem wrzucić. Jak się to robi z telefonu?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasować tez nie nawidze ale przy Zojce zaczęłam wszystko prasować po praniu a nie przed wyjściem ;)
    U nas jeszcze trochę teraz cyca possala i zasnęła ale 20 min temu obudziła sie z takim panicznym krzykiem ze nie mogłam jej uspokoić :( ale puściła baka i uśmiech a zaraz kolejna kupa zielona jak serek wiejski ale nie jest zle od 16 było juz tulko 3 kupy ;) a wcześniej robiła raz dziennie miedzy godzina 11-12 teraz to jedna wielka niewiadoma kiedy to nastąpi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja wchodzę na tinypic.com tam ładuje i kopiuje link. ;) i gotowe ;)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka w ogóle nie do karmienia, chyba całą będę musiała zdjąć :) Miriam, żartujesz z tym pierwszeństwem, powiedz ze żartujesz! Prawko zdałam w styczniu, tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie umiem jeździć! I mam zupełny brak wyobraźni przestrzennej, jeśli nie poruszam się przetartymi szlakami, to błądzę na ślepo.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie żartuje. ;) serio tak robię :D wciskam sie gdzie sie da :D nie lubię stać w korkach. :D czasem widzę jak mnie klną. :D a ja tylko kręcę głowa ręce rozkładam i pokazuje na rejestracje ze nie jestem z Warszawy i nie wiedziałam :D i powiem ze to działa :D

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza zdałas prawko to znaczy ze potrafisz jezdzic ;)
    Co prawda ja długo jeździłam bez ale wkoncu sie zebralam bo z dzieckiem to juz lepiej miec

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wlasnie szukam takiej do karmienia wesele mamy we wrześniu i chrzciny w październiku a no i Zojki chrzciny chyba tez we wrześniu albo w sierpniu :? Kurde nawet nie wiem kiedy dziecko mi ochrzcza :D ale chyba koniec września albo sierpnia

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dlt210.jpgSukienka w ogóle nie do karmienia, chyba całą będę musiała zdjąć :) Miriam, żartujesz z tym pierwszeństwem, powiedz ze żartujesz! Prawko zdałam w styczniu, tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie umiem jeździć! I mam zupełny brak wyobraźni przestrzennej, jeśli nie poruszam się przetartymi szlakami, to błądzę na ślepo.

Kaja, walabia lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Makcza tam musisz zmniejszyć rozmiar na. 640 ;) zapomniałam napisać ;)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, a co mi się tu wkleiło takie wielkie?!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam musisz zmniejszyć na to 649 na ileś ram

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ