X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam jeszcze 10 minut i zabieram Franka z łóżeczka na karmienie na śpiocha.

Makcza, co porabiasz wieczorem, że zamilkłaś? ;)

Koral, jak u Ciebie, dzielna kobieto?

NO i czemu dziś tak mało zdjęć na forum? Naprawdę nie pstryknęłyście nic swoim bobasom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:23

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bolą wszystkie stawy, a ostatnio jak nanoszę się małego po ciężkim dniu, to w nocy przy wstawaniu boli mnie blizna po cesarce. Podejrzewam, że zaczynają sie tam regenerować nerwy i pewnie dlatego tak czuję zle to tylko przypuszczenia. U nas wieczór byl znów pełen płaczu, ju ż sama nie wiem czy to brzuch, dziąsła czy po szczepieniu.teraz padł i mam nadzieję, z pośpi w nocy normalnie.
    miriam czekamy na wieści, jak mała je, kurcze ja czasem narzekam, że mój mógłby ciągle jeść, a Ty biedna masz problem, żeby zjadła cokolwiek.
    Oj dziewczynki w co my się wpakowałyśmy, te problemy różne czekają nas pewnie przez najbliższe 30 lat;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa te laseczki po cc cwiczycie już ?? Jedli tak to jak ??? No bo sadelko trza sie pozbyć !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie ćwiczę, nie mam siły, jak nanoszę się małego i lece jeszcze do pracy, to wieczorem po prostu padam na kanapę, oglądam meczyk i czytam forum;)
    Chociaż chciałabym coś porobić ale chcieć a zmobilizowac sę to długa droga.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa zjadła trochę cyca i. 50 ml dawałam jej strzykawka ale plula trochę wiec nie jest zle ale dobrze tez nie. :/

Walabia nie wystarcza ci zdjęcia pięknej kupy Zojki. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrycrc.jpg
    Specjalnie dla Walabi ;) moj chorowitek

Makcza, doris85, Kaja, Lissa, walabia lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam fajny dzień. Rano lekarz - przybiera nadal w dolnej granicy normy, ale konsekwentnie. Potem godzinny spacer, zakupy. Potem była u mnie koleżanka, Helena dala popis grzeczności, wiec nie wyszłam na gołosłowną, bo wiadomo jak to bywa :) Później dość długo spała - na brzuszku! To jest metoda! (Może chodzi o to, że się dziecko nie Wybudza od mimowolnie ruchów ciała? ) I gotowała wiec botwinke i zrobiłam pastę z cieciorki do pieczywa i wrapsow. No a wieczorem pojechaliśmy kupić mi sukienkę na to wesele, co mamy w sobotę, i się udało! Nienawidzę zakupów, zwłaszcza, jak jestem za gruba. Upolowalam niechcący chabrową sukienkę w Mango i to za 90 zł, więc super. Więc nawet przebolałam zabranie dziecka do galerii handlowej, bo uważam ze to nie miejsce dla małych dzieci. No ale nie było wyjścia. No i prowadziłam auto przez miasto, coraz mniej się boję.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Zosia jest prze-ślicz-na!

Pisałyście o więzi z matką - ja też odczuwam teraz większą potrzebę przebywania z mamą, czuję się częścią tego ciągu pokoleń i magicznego kręgu kobiet. Dużo rozmawiamy o dzieciństwie, wspominamy przodków itd. Porządek świata jest zachowany. Tak, początki bycia matką to wyjątkowy czas, to przejmowanie pałeczki w sztafecie pokoleń.

Prasowanie? Zawsze nienawidzilam, szlag mnie trafiał, bo zawsze się gdzieś zgniotu, wiadomo - na szybko przed wyjściem. Teraz juz doszłam do wprawy, a ubranka prasuję nawet nie by odkazic, tylko żeby były mięciutkie i żeby córeczce było miło.

Miriam, współczuję Tobie i Zojce. Oby noc nie była ciężka! Jak z jedzeniem?

Ja tez wstaję rano polamana! No i nadal mnie te nadgarstki bolą, choć teraz ból juz zogniskowany u nasady kciuka. Co do ćwiczeń to na razie stawiam na Co najmniej jeden godzinny spacer szybkim marszem. To plus pchanie wózka, noszenie dziecka, gondoli, zakupów i codzienne obowiązki wystarczą moim zdaniem.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a ta sukienka to nadaje sie do karmienia. ? :)

Ty chyba robiłaś prawo jazdy tak jak ja jakoś. ;) w ciazy ;) nasze dziewczyny powinn miec prawko od urodzenia ;).
    Ja osobiście nie boje sie jezdzic po mieście bo przybrałam taktykę ja zawsze mam pierwszeństwo ;) a jak ktoś trąbi to robię głupia minę i udaje ze nie zauważyłam a ze mam samochód zarejestrowany na moja babcie to rejestracja jest Lkr :D i udaje ze miasta nie znam haha :D stresuje Sie tylko jak jadę z Czarkiem bo ten to komentuje tulko :/

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:

Makcza, co porabiasz wieczorem, że zamilkłaś? ;)
    Quote:

Nie, nie TO :)

A zdjęcia robię, tylko nie umiem wrzucić. Jak się to robi z telefonu?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasować tez nie nawidze ale przy Zojce zaczęłam wszystko prasować po praniu a nie przed wyjściem ;)
    U nas jeszcze trochę teraz cyca possala i zasnęła ale 20 min temu obudziła sie z takim panicznym krzykiem ze nie mogłam jej uspokoić :( ale puściła baka i uśmiech a zaraz kolejna kupa zielona jak serek wiejski ale nie jest zle od 16 było juz tulko 3 kupy ;) a wcześniej robiła raz dziennie miedzy godzina 11-12 teraz to jedna wielka niewiadoma kiedy to nastąpi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja wchodzę na tinypic.com tam ładuje i kopiuje link. ;) i gotowe ;)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka w ogóle nie do karmienia, chyba całą będę musiała zdjąć :) Miriam, żartujesz z tym pierwszeństwem, powiedz ze żartujesz! Prawko zdałam w styczniu, tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie umiem jeździć! I mam zupełny brak wyobraźni przestrzennej, jeśli nie poruszam się przetartymi szlakami, to błądzę na ślepo.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie żartuje. ;) serio tak robię :D wciskam sie gdzie sie da :D nie lubię stać w korkach. :D czasem widzę jak mnie klną. :D a ja tylko kręcę głowa ręce rozkładam i pokazuje na rejestracje ze nie jestem z Warszawy i nie wiedziałam :D i powiem ze to działa :D

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza zdałas prawko to znaczy ze potrafisz jezdzic ;)
    Co prawda ja długo jeździłam bez ale wkoncu sie zebralam bo z dzieckiem to juz lepiej miec

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wlasnie szukam takiej do karmienia wesele mamy we wrześniu i chrzciny w październiku a no i Zojki chrzciny chyba tez we wrześniu albo w sierpniu :? Kurde nawet nie wiem kiedy dziecko mi ochrzcza :D ale chyba koniec września albo sierpnia

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dlt210.jpgSukienka w ogóle nie do karmienia, chyba całą będę musiała zdjąć :) Miriam, żartujesz z tym pierwszeństwem, powiedz ze żartujesz! Prawko zdałam w styczniu, tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie umiem jeździć! I mam zupełny brak wyobraźni przestrzennej, jeśli nie poruszam się przetartymi szlakami, to błądzę na ślepo.

Kaja, walabia lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Makcza tam musisz zmniejszyć rozmiar na. 640 ;) zapomniałam napisać ;)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, a co mi się tu wkleiło takie wielkie?!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam musisz zmniejszyć na to 649 na ileś ram

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ