WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2gv25vp.jpg

cholera, cały długi post mi się skasował. Było o tym, że dziecko mam dziwne, raz piękne, raz brzydactwo, a teraz np zapuszcza rzęsy :) Pojawiają się nowe - dużo dłuższe i skierowane w dół, a po kilku dniach się podwijają. Dobrze to widać na tym zdjęciu - różne długości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:33

Lissa, Kaja, walabia lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mój tez ma mega długie rzesy po mężu bo ja moje mam gęste ale krotkie uwielbiałem je sobie przedłużać od razu czułam sie bardziej kobieco :) ale teraz jakos czasu mi brak zeby sie położyć na 2h na zakładanie moze jak Tymkowi troche brzuch odpuści.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,

moral, dzieciaczki cudne i razem jak sie fajnie ciesza :)
    Miriam ciesze sie ze wszystko wraca do normy , a ta salmonella , hmmm no nie mam zdania
    Makcza wrzucaj fotki na przemian z dobrymikawalkami i pokaz kiecke jaka zakupilas
    moral no to tez czekamy na zdjecie domu zwlaszcza jak masz balagan :P i ogrodu koniecznie
    kozgo , moj dzisiaj baki puszczal straszne ale na szczescie przez sen , mam nadzieje ze ten lek Wam pomoze

U nas swiat sie konczy , dziewczyny wstalismy z Ryanem o 11 !!! co prawda w nocy , nie mam pojecia o ktorej przebudzalam sie i dalam malemu 2 razy cyca ale to byly krotkie przerwy .
    Moze to dlatego ze zaczelam zaluzje opuszczac do konca i w pokoju jest tak jakby caly czas noc, dopiero jak wstaje to zaciagam do gory , nie wiem ale smiesznie jest . telefon mi sie rozladowal nie wiem czy szef dzwonil czy nie a jest na waznym spotkaniu w niemczech , nie wiedzialam w co przez te 30 minut od wstania rece wlozyc :D
    Ha powiedzialam szefowi ze dopiero zauwazylam ze telefon rozladowany a ten ze dobra dobra nie spimy nie spimy :D

a teraz maly sobie lezy i sie cieszy jak mysz do sera :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:37

Makcza lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Helenka i takie mądre ma spojrzenie. Zośka tez ma mega długie rzęsy po mężu (bo ja mam krótkie) i ciemne po mnie :) Poza tym zauważyłam, że rosną jej włoski blond więc może jeszcze będzie blondyneczka ;)

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Doris, super awatarek! Zosia nie dość że ma gęste włoski, to jeszcze błyszczące! Ciekawe czy jej się zmienią na blond.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyjazdu to ja lece do Polski do dziadkow 15 sierpnia i zstane tam do 29 wrzesnia ! To jest najpiekniejsze miejsce pod sloncem. Domek pod lasem, zero sasiadow, wlasny staw altaneczka, zielono, sarenki wieczorami wychodza , zaby pieknie rechocza ehhhh sielankowo , juz nie moge sie doczekac. No ja a oczywiscie bede pracowac bo okazalo sie ze kolezanka zrezygnowala z pracy wiec jestem sama .

Dziewczyny czy to normalne, maly znowu ucina sobie drzemke ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:07

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza Hesia jest piękna co ty wymyślasz ze raz brzydactwo. ;) Zojka tez ma nawet długie rzęsy ale nie wiem po kim. :D

Kozgo masz racje muszę i ja sie przebadać bo może to moja wina a nie teściowej :/ może sie wstrzymam z powiedzeniem jej co myśle do wyników moich badań
    No ale fakt taki ze byliśmy u nich 2 razy i dwa razy Zoja wracała chora :/

Lisa juz zazdroszczę sielanki w pl ;) Lubie takie klimatu cisza spokój natura. ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral chłopaki przecudne :) pamiętam jak mówiłaś, że się tak o nich martwisz, że wcześniaki i w ogóle a tu proszę rozmiar 68 tak jak mój pucolek, czasem wejdzie w 74 ale to zależy od ciuszka bo te niektóre 74 to jak przyłożę, to takie same jak 68 :D chłopaki super ;) I życzę Ci udanego wypoczynku na wczasach. Należy się Tobie jak nikomu innemu.

MAkcza a Helenka takie długie, piękne rzęsy ma za Tobą chyba co??? pamiętam Twoje zdjęcie ze szpitala z małą to oprócz Helsi przykuły moją uwagę, Twoje długie rzęsy :) Helena wygląda na bardzo bystrą dziewczynkę :) i ta bluza z uszkami ;) lubię takie ubranka :)

Tak piszecie, że wasze szkraby takie rozgadane... Franek czasem coś tak sobie pogada ale nie trwa to długo. Najczęściej to odpowiada jakimś krótkim głużeniem jak się do niego mówi ale żeby dłużej sam sobie głużył to nie.

Kozgo, Franek chyba wraca do dłuższego spania w nocy. Po karmieniu, po kąpieli wytrzymał 4 godziny, potem już pobudki co 3. Ale coś chyba go na brzuszku męczy bo ma problemy z zaśnięciem. Zanim zaśnie na dobre to się wierci i stęka. W ogóle ostatnio zanim zaśnie to chce na ręce, muszę go ululać trochę na rękach i jak już odpływa, to go odkładam i zasypia ładnie na łóżku. Mam nadzieję, że to chwilowe bo nie wyobrażam sobie usypiania na rękach...

Miriam, to jest tylko podejrzenie salmonelli tak???myślę, że będzie ok i to jest fałszywy alarm.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wakacji, to my z mężem jesteśmy zakochani w górach ale w góry to może za rok na wakacje pojedziemy. Teraz się przymierzamy jechać na parę dni nad morze, sama nie wiem czy to dobry pomysł ale widzę, że Wy wyjeżdżacie i jest ok :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mój Franek to jest aktywny góra 2 godziny i idzie na drzemkę :) też się zastanawiałam czy to normalne ale widocznie tak potrzebuje.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Lissa mój Franek to jest aktywny góra 2 godziny i idzie na drzemkę :) też się zastanawiałam czy to normalne ale widocznie tak potrzebuje.

kochana tylko ze my wstalismy o 11 , pogaworzyl godzinke i znowu spi :D w sumie to dobrze niech rosnie :P Razem z mezem jestesmy strasznymi spiochami, wczesnie moglismy spac po kilkanascie godzin ciagiem :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to zupełnie jak Franek :D śpiochy małe

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam oby ta salmonella jednak się nie potwierdziła, ale nawet gdyby to chyba zrozumiałam z Twojego wpisu, że te leki które już podajesz powinny zadzialać, tak?
    Oli tez ma długie rzęsy i tez niektóre takie proste jeszcze nie podwinięte, śmiesznie to wygląda.
    On nadal śpi juz 2 godziny, chyba znowu prześpi mi 2 dni po szczepieniu, a na 12 jestem w mieście umówiona z konsultantem na przedłużenie umowy na telefon, n cóż niestety się spóźnię nie będę go budzić a konsultant nie odbiera , to nie moja wina.....Nigdy nigdzie się nie spóźniałam, nienawidziłam tego a teraz niestety coraz częściej mi się zdarza.
    zbliżamy się do tych 3 miesięcy i mam pytanko, czy wypadają Wam juz wlosy? mi chyba ostatnio zaczęły a dodam że ma włosy do pasa a nawet ciut dalej, mam nadzieję że nie będę musiała obciąć.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwier jeszcze niektóre ciuszki ma na 56 dopiero powoli je chowam, ale on się w tym najmniejszym rozmiarze topił na początku. Teraz mamy większość 62 i w niektórych też jeszcze dużo luzu, chociaż ma juz 64cm, te rozmiary sa nierówne tak jak u dorosłych.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala ja sie wlasnie tego wypadania najbardziej obawiam :-( Mi poki co jeszcze nie ( wlosy mi sie pieknie wzmocnily w crazy, mam teraz jak w szkole sredniej ) mam nadzieje ze jednak ominie nas to wypadanie .

Wow wlosy do pasa, zawsze podziwialam kobietki z takimi wlosami, duzo przy nich pracy przy pielegnacji prawda?
    jami masz kolor ?

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też juz wypadają od ok 3 tygodni a przedtem miałam suuuper . Teraz lekko oklapniete.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa nie jest dużo pracy tak sie tylko wydaje, ja to nie wyobrażam sobie mić krótkich, włąsnie wydaje mi się przy nich duzo pracy, trzeba układac, suszyć itd. ja w domu najczęściej chodzę w koku, bo tak wygodnie i mały nie ciągnie a jak wychodzę to rozczeszę i kitek albo warkocz jak np na motocykl albo rozpuszczone. jak myje rano to nawet nie muszę suszyć po prostu chodzę w rozpuszczonych po domu i schną.
    a kolor ciemny brąz.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris cudowna ta Twoja Zosieńka w avatarze :)

doris85 lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/LKeV-d4rpZeCqyMWYLgqpkLVSIgke9TkCu8JclwDUVY?feat=directlink

moje małpeczki ;)
    link oczywiście chwilowy...
    koral super Ci Twoi przystojniacy:-) i podobni do siebie.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, super twoje chłopaki. Widzę, że świetnie się razem bawią.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ