WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salmonells jest napewno dzwonili z laboratorium na pediatrie a z pediatri do mnie tylko wyników jeszcze nie ma na papierze bedą w poniedziałek

Duże te wasze dzieciaki Zojka to nadal w pampersach 2 ale juz 3 kupie mam jeszcze pol paczki 2 a ubranka to 62 sa akurat bo 68 to jeszcze w nich sie topi :(

Koral fajnie im ze maja siebie fajnie to musza ze sobą gaworzyć. :) zazdroszczę ;)

A wiedzie może czy salmonela jest zaraźliwa?

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - skoro ma Salmonellę to tak czy siak będziecie musieli się przebadać wszyscy, co mieli kontakt z Zojką, ty, mąż, teściowa, teść...być może będziecie mieć też na dniach wizytę z sanepidu i wam zlecą te badania...ja jak złapałam Salmonellę dwa lata temu to dwa dni po wyjściu przeze mnie ze szpitala miałam niezapowiedzianą wizytę pań z sanepidu i zlecili badania wszystkich domowników, ja miałam powtórzyć badanie po skończeniu terapią antybiotykową...
    I nie przejmuj się rozmiarem ubrań : Mateusz też jeszcze 62 nosi, w 68 się topi...ale też właśnie myślę po skończeniu paczki 2 pampersów przejść na 3...
    Makcza - Helenka piękna :) I już tak dorośle wygląda :) Rzęsy ma cudne :)

Koral - Chłopcy super :) Ależ ci przystojniacy rosną :D

Dziewczęta, jakiś sposób na zakwasy znacie ? ;) Tak jak się spodziewałam, uda dają do wiwatu po wczorajszych ćwiczeniach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:44

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina a salmonela jest zaraźliwą ?? Ja i tak mam zamiar sie przebadać tylko czekam na tzw dwojeczke ;) teściowej tez powiem ze ma sie przebadać i Czarek jak wróci tez. !!!

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 spodnie i bluzy i niektóre Body sa ok ale 68 tez duzo jest ok.

Olala zazdroszczę ze Oliwierek tak pięknie spi po szczepieniach Tymek płacze biedny i marudzi i widze ze zmęczony a noe moze zasnąć bidulek :(

Lissa mój maz kocha spac i się pytał jak się robi takiego śpiocha haha

Miriam z tego co wiem mozna sie zarazić np jak ktos ma i nie umyjesz rąk po skorzystaniu z toalety itd poza tym podobno mozna byc nosicielem salmonelli nawet kilka miesięcy po zatruciu i ludzie czesto myślą ze to grypa żołądkowa a to jest salmonellą bo czesto sama przechodzi po 7 dniach, nie wiem czy z pokarmem mamy moze przejść do dzoecka trzeba lekarza zapytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:54

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Miriam, niestety salmonellą można się zarazić, choć u nas na szczęście skończyło się na mnie ( ku zdziwieniu pań z sanepidu)...ale nosicielem można być jeszcze długo po zakończeniu objawów...u mnie praktycznie dopiero po 3 miesiącach przestałam być nosicielką...w tym czasie musiałam bardzo uważać, zwłaszcza na córkę i bardzo często myć ręce...w sumie przez to że jest zaraliwa przewieźli mnie do szpitala w Mielcu na oddział zakaźny...Zojka i tak łagodnie widzę zniosła to, bo mnie tak zjechało, że jak zaczęłam chodzić do wc o 23 to o drugiej w nocy mama mnie zbierała z podłogi w łazience, bo traciłam przytomność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:53

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxwonilam wlasnie do szpitala na ten nr ktory zadzwonił do mnie powiedzieli ze przy kontakcie z kupa mozna sie zarazić !!! Mamy sie przebadać wszyscy ! No naszczesvie ja często myje ręce i po zmienianiu pieluszki dezyfrekuje ręce płynem do dezybfekcji rak ( takie zboczenie zawodowe bo w żłobku to niewiadomo co w tych kupach jest mimo zakładania rękawiczek jednorazowych. )

• Lissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo , powiedz mężowi ze to tanga treba dwojga, jeżli tylko on jest spiochem to niestety ale sie nie uda ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa cholercia :) mnie tak naprawdę mąż nauczył leniuchować bo zawsze organizowałam sobie tyle zajęć ze potem nieprzytomna chodziłam i w pewnej chwili naprawdę zaczelam potrzebować odpoczynku :) my to wlasnie taki balans ja go wyciągam w milion miejsc a on mnie czasem wycisza:)

Chociaz nie powiem ciąża w kwestii spania mnie bardzo rozpuściła i rozleniwila no oprócz końcówki bo ciezko mi sie zasypialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:38

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, mój córeczek też mało gada, choć już ma duży zasób słów :) Ale, oczywiście po ojcu, jest w nich oszczędna :) Też mi dziś śpi - już 3 godziny, akurat był kolega, tośmy mieli czas wypić kawę i się nagadać. Rzęsy mam krótkie, przedłużyłam przed porodem, żeby wyglądać na zdjęciach i wizytach (których i tak ostatecznie nie chciałam) - postanowiłam się przyznać, choć kusiło mnie powiedzieć "tak, mam takie wspaniałe długie rzęsy!" :) Nawet na forum nie umiem skłamać :)

Mówię Wam, że Helena potrafi być brzydka, dziwne to dziecko, bardzo zmienne. Zwłaszcza jak zrobi jedno oko większe od drugiego :) A ubrania od urodzenia nosi od 56 (choć się urodziła 58) do 68 - rozmiary jej nie dotyczą.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;-)
    Wpadam z pytaniem odnosnie lezaczkow bujaczkow.
    Czy macie takie?przydaja sie?jesli tak to jakie polecacie? Moj terrorysta lubi byc bujany...za to moje rece co raz mniej maja na to sily :D

• natalinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - wspolczuje problemów. A może Zoja przyniosła salmonelle ze szpitala, a trafilyscie tam tylko z biegunka? Wiesz jak to jest w polskich szpitalach...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My namy huśtawkę fisher price i nasz Tynek bardzo ją lubi. przy jego problemach z brzuszkiem ta hustawka nas ratowała bo to był jedyny czas kiedy mogłam cos zrobic czy zjesc ale wiem ze nie wszystkie dzieci lubią takie rzeczy. U nas do dzis Tymek lubi się bujać i podziwiać krecace się owce nad sobą:)

Kurde powiem Wam ze nie wiem jak dawac ten debridat bo on go całego wypluwa heh:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 15:16

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja dawalam do mleka. Moze odciągnij i podaj razem z butelki?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On butelki nie umie obsługiwać i nie chce ale moze ściągnę troche mleka wymieszam into podam strzykawka hmm? Albo na łyżeczce sproboje najtrudniejsze jest to 20 minut przed bo on czesto akurat spi i budzi sie ba karmienie a na śpiocha nie ma szans mu dac.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dawalismy ze zwykłej łyżeczki i było ok. Podawalam też z tej strzykawki do Panadolu dla dzieci

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymko ma 38 ale smieje sie i bawi wiec to po szczepieniu pewnie ale na wszelki wypadek daruje sobie dzis spacer a jak myślicie kapac go jak bedzie temp?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy chustawke fisher prica ;) od siostry kozgo i naprawdę sie sprawdza

Myśle ze trafiła juz tam z tym paskudzywem bo salmonella rozwija sie od 6 do 72h bo biegunke tylko miała jak tam trafiła i stan podgorączkowy i maruda jak wyszliśmy ze szpitala to to samo nic nowego

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zojce po szczepieniu zrobiłam dzień brudasa wczoraj tez

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie kupy dzis nie było to i moze ja mu zrobie dzien brudasa po co go męczyć.
    Miriam a jak Zojka? Kiedy idziesz sie zbadać ? I kiedy teściowa wpada dzis czy jutro?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:

Dziewczęta, jakiś sposób na zakwasy znacie ? ;) Tak jak się spodziewałam, uda dają do wiwatu po wczorajszych ćwiczeniach ;)

ĆWICZENIA! Regularnie wykonywane usuną zakwasy:)
    kozgo wrote:

Tusia i Walabia Franki wróciły do dłuższych przerw w karmieniu?

Nie jest najgorzej, ale bywało lepiej. Najdłuższa przerwa w karmieniu jest między 23:00 a 3:00. No, ale bywało 7 godzin, więc liczę na to, że jeszcze te piękne noce wrócą!
    koral wrote:

Walabia Franuś piękny!!! Gdzie kupujesz mu ubranka? Co do seksu, to ja tez miałam problem, bolało i nie było miło, ale się przemogłam i po 2-3 razach wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki za Ciebie.

Koral, dziękuję. Muszę się przyznać, że ja Frankowi ubrania kupuję tylko używane, na nowe nas nie stać. Mieszkam przy ulicy na której jest 6 sklepów z używaną odzieżą i regularnie chodzę na łowy. No i poluję na Allegro. Ale większość ubrań dostałam od przyjaciółki po jej synkach.

Dziękuję za słowa otuchy... moja gin powiedziała, że dopóki karmię piersią,to może być ciężko, bo hormony powodują wysuszoną śluzówkę... więc myślisz,że to kwestia głowy? Jeśli tak, to lepiej, a jesli mam jeszcze parę miesięcy walczyć, to średnio mi się to uśmiecha.

Chłopcy - cudowni! Będą dwa fajne łobuziaki! :D

Miriam, ale masz przeboje. Niech to się skończy.

A my wczoraj mieliśmy pierwszy dzień w życiu bez kupy. Dziś też nic. Zaczęłam jeść owoce,może to dlatego?

My nosimy rozmiar 62 i pieluchy 3 (moje ulubione z TESCO - polecam Wam, są świetne!)

Makcza, dziękuję za zdjęcia!!!! Helena cudna! Proszę o więcej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 17:18

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ