Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
u nas po szczepieniu puki co ok chociaż Tymek bardzo niespokojnie jadł w nocy a o 6 rano taki krzyk był ze myslalam ze cos sie stało ale przekrecilan go na brzuszek i pospal jeszcze do teraz:) uśmiecha się i bawi i zaraz dajemy debridat i zobaczyny bo baki go mecza cały czas non stop prezenie i wyginanie się
dzis tez kupie espunisan 100 ten nowy i bede dawac doraźnie.
Miriam jak noc jak Zojka?
Olala jak noc Oliwiera po szczepieniu?
Tusia i Walabia Franki wróciły do dłuższych przerw w karmieniu?
Lissa mój Tymek tez czasem na taki nagły jakby dorosły krzyko płacz i tez bez powodu taki nagły i szybko daje sie uspokoic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 07:19
-
kozgo my debridat dajemy 3x po 2,5 ml według tej miarki i mała nigdy nie miała biegunki, nawet czasem musiałam dawać jeszcze espumisan bo to jest na poprawienie pracy jelit a nie na załatwianie się, ale mała codziennie przynajmniej 1 kupe robi ale brzuszek i tak czasem dokucza. My od poniedziałku już 3 butelke będziemy zaczynać i to ma być ostatnia.
a podajesz jeszcze dodatkowo ten sab. -
Ja tez mimo kawalerki 36m i codziennego prania i sprzątania kuchni mam wrażenie ze ciagle jest bałagan a jeszcze od kilku dni wróciły bóle brzuszka u Tymka i juz ciezko cos ogarnąć szczególnie ze ciagle cos mamy na mieście do załatwienia teraz w weekend koleżanka z Norwegii przyjeżdża i mamy spotkanie ze znajomymi cały czas cos sie dzieje az brakuje czasu na posiedzenie na dupie haha
Bobotic nic nie pomogl zero a tez dawaliśmy większa dawkę. Sab simplex skonczy sie dzis i puki co nie zamawiam bo ile nożna go dawac my juz 4 butelki przerobilismy chce teraz dawac espunisan ten mocny ale bardziej doraźnie i zobaczymy jak bedzie bardzo złe to zamówimy sab.
Dzis nie dostał sab rano tylko debridat i baki idą same malutkie prykanie.
Koral życzę wam udanego urlopu i jak mogłybyśmy o Was zapomnieć nie żartuj tak nawet.
Lusia dzieki za info triche mnie uspokoilas z ta biegunka mam nadzieje ze u nas pomoze ten debridato Tymek bedzie mogl cieszyć sie dniem bez bolu brzuszka:)
Doris ja tez czasem mam takiego lenia ze jak Tynek ma ta długa drzemke w ciagu dnia to zamiast porobić cos w domu to ja śpie z nim hehe -
nick nieaktualnyKoral ma racje tez słyszałam ze bobotic silniejszy niz espimussan ale nie wiem czy sab simplex nie jest silniejszy
Makcza chcemy wiecej i wiecej zdjeć twojego anioła
A my noc ok jadła juz ładnie o 23 o 4 6 i 9 pełne porcje cycawysłała zadowolona i poko co kupy brak za to dzwonili ze szpitala !!! Ma podejrzenie salmonelli !!!!! Ale wyniki na papierze bedą dopiero w poniedziałek ... Powiedziałam ze byliśmy wczoraj u pediatry i nam leki przypisali powiedziałam jakie i powiedzieli ze ok do tego probiotyk 2x5ml przez 6 tyg a pózniej moge juz dawać tak jad dawałam raz dzienne. Jestem w szoku skąd jej sie to wzięło powiedziała ta pediatra przez telefon ze to od jajek raczej na 90% może być od nie umytego wiejskiego kurczaka Ale ja kurczaka nie mam w domu tymbardziej wiejskiego.
jajek tez nie mamy bo ja nie jem i Czarek tez nie ! I tal zaczęłam sobie przypominać i w sobotę czy niedxiele Czarka mama robiła ojcu jajecznicę jak my wstalysmy i wzięła ja na ręce czemu byłam przeciwna zreszta ale twierdziła ze ma czyste ręce
wczoraj przez telefon próbowała mi wmówić "Zojka ma sraczke napewno przez to co jesz albo przez to karmi" ja juz jej powiem co myśle na jej temat skoczył sie dzień dobroci dla teściowej. !!! Dzwoniłam do Czarka ze Zoja ma to podejrzenie ale ale wku)@&&&€wił powiedział ze juz dzwoni do mamy powiedzieć jej kolka słów. ! Mam nadzieje ze jej pocisnie a ja dołożę ! Bo ma być tu dzis bo ja jutro muszę jechać na egzamin na uczelnie a z chora Zojka to cieżko ...
-
nick nieaktualny
-
Piekna Helena:)
Koral zazdroszczę,my w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy, bo w sierpniu chrzściny i w ogóle jakoś ani czasu ani finansów nie ma. A góry uwielbimy, więc za rok właśnie w karkonosze się chcemy wybrać, trzeba tylko zainwestować w porządne turystyczne nosidełko.
u nas nocka standardowa, nic sie nie zmieniło p szczepieniu, tle że zamiast jednej kupy, były 2 o 3 i 6.30. rano uśmiechy i gadanie do rodziców w łózku tata próbował zakryć się poduchą i jeszcze chwilę przespać, ale mały tak pięknie do niego mówił i śmiał się, że nie dał rady go ignorować;
Teraz drzemka, zobaczymy czy tak jak ostatnio będzie senny przez 2 dni czy nie. Kozgo a dostaliście już w rączkę czy w udo? u nas była już rączka i trochę się bałam, ze będzie problem z ubieraniem itd ale nic się nie dzieje.Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kozgo, bo ona jest duża - a właściwie szczupła i długa. Nie wiadomo po kim. Moja przyjaciółka mówi,że ppo matce chrzestnej, czyli ze niby po niej, bo właśnie ma taką smukła sylwetkę. Podobno u nich na Podlasiu tak się często mówi - i ze tam w to wierzą, wiec się sprawdza. Zatem i ja w to wierzę
Koral, chłopcy fantastyczni, jakie zdrowiutkie mordeczki, jak brzoskwinki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:16
-
Olala w nóżke dostaliśmy. Teraz bidulek poplakal i zasnal.
Miriam dobrze ze Zojka zaczęła jesc a nie myślałaś ze moze od loda tak mi się zawsze kojarzy ze mowia zeby uważać na lody i ze sprawdzonego źrodła na wakacjach jesc bo jest duże ryzyko salmonelli szczególnie jak troche sie rozpuści masa a potem zamrozi spowrotem no albo te jajka.
Makcza to ubranka juz na 68 nosicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:09
-
Miriam wrote:Ale ja kurczaka nie mam w domu tymbardziej wiejskiego.
umarłam ze śmiechu
A tak poważnie - najważniejsze, że malutka je! To znaczy, że dochodzi do siebie. I póki co się nie martw salonem, miejmy nadzieję, że skończy się na podejrzeniu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To prawda a noże na wszelki wypadek tez sie zbadaj bo wiesz wyleczysz mała a np Tobie zostanie i zarazi sie znowu. Chociaz pewnie jak nie masz objawów to noc Ci nie jest ale moze lepiej sprawdzić. Skoro Zojka złe sie czuła juz przed lodem to moze faktycznie od tych jajek.