X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umawiamy się od miesiąca chyba, weźcie dziewczyny, przyjedźcie w końcu na Pragę please! Kiedy Wam pasuje? Mi w przyszłym tygodniu najbardziej po 14:00 w poniedziałek i wtorek albo w czwartek o dowolnej porze.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie poniedziałek i wtorek bo boje sie ze Zoja zarazi chłopców :( a zreszta deszcz ma padać :( ciekawe czy w czwartek nie bedzie zarazac w sumie zaraza tylko przez kontakt z kupa ale kto wie lepiej chyba dmuchać na zimne

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie na ulotce tego debridatu jest prEchowywac w chłodnym miejscu czy to znaczy ze trzymac mam w lodowce czy wystarczy miejsce w domu bez dostępu słońca ?

Jak Zojka się wykuruję to trzeca sie wreszcie spotkać.

Ja duzo na Allegro kupuje ubranek next bo one nawet po wielu praniach jak nowe wyglądają a da rade kupic od 1zl ostatnio na 9-12 miesięcy pokupowalam dresów i bluz i koszulek i co do ubran do spokoj mamy narazie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 08:55

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was sobotnio !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No umawiamy się od miesiąca chyba, weźcie dziewczyny, przyjedźcie w końcu na Pragę please! Kiedy Wam pasuje? Mi w przyszłym tygodniu najbardziej po 14:00 w poniedziałek i wtorek albo w czwartek o dowolnej porze.
    ja sie wyprowadzilam z pragi:( nie wiedzialam ze tak blisko kolezanka z forum byla:-) z checia bym sie wybrala na spacer z jakas mama.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś. ..

k0kn03.jpg

Lissa, walabia, Bea_tina, Miriam, Tusia89, olala81, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Helenka ma dorosłą buzie tutaj i jest przepienka :-)
    Nie ujmujac mężowi ;-)

Makcza lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, szkoda, że tak późno nauczyłaś się dodawać zdjęcia na forum. Coś czuję, że wiele pięknych zdjęć nas ominęło :)

Koral, ja kupiłam Frankowi tylko 2 razy nowe rzeczy. Jak kiedyś weszłam do sklepu i popatrzyłam na ceny, to złapałam się za głowę i szybko uciekłam. Ponieważ mam blisko ciucholandy to zawsze przechodząc wejdę na chwilę i czasem coś znajdę. Nie lubię spędzać w nich za dużo czasu, bo to męczące tak grzebać w tych ciuchach i grzebać... Ale z tego co wiem będziesz w sierpniu w Warszawie:) Może umówimy się na polowanie? :D

Franek przespał dziś ciągiem 7 godzin :) Wraca do siebie. A teraz nie jadł już od 2,5 godzin i wcale się nie domaga (z reguły chce jeść co 2 h). No wydoroślał Franciszek chyba.

Kozgo, jeśli nie ma napisane, że trzeba trzymać w lodówce, to znaczy, że do 25 stopni może stać raczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 10:02

Lissa, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia no i oby tak Franusiowi zostalo :-)

ja pwiem wam szczerze ze kupilam moze 2 pajacyki na poczatku od tamtej pory wszystko dostalam, paczka z Polski moj bratanek ma teraz 2 lata i bratowka wszystko trzyma . mam cudowne 2 siostry ktore zasypuja malego prezentami :D jak to dobrze miec ciotki , teraz lece do Polski w sierpniu wiec pozabieram ciuszkow na najblizsza przyszlosc od bratowki . Ceny nowych ubranek sa przerazajace !
    Jak na razie to ja wydaje kase na pampersy i mleko tak wiec nie jest tragicznie, chociaz mala puszka mleka kosztuje 9 EUR .

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, dziewczęta :) Też teraz żałuję, że się wcześniej z tymi zdjęciami nie przełamałam, bo tyle się komplementów nasłucham, że aż miło!

Ciuchów też większość dostałam, nowych kupiłam dosłownie kilka sztuk i też sporo na szmatach. Dla siebie też dużo tak kupuiję, bo można upolować coś ekstra oryginalnego, podczas gdy w sklepach wszędzie to samo. Jak modne pastele, to np. czerwieni nie kupisz. Tzn kupisz, w jakimś Solarze czy innym, za 500zł. Nawet gdybym miała taką kwotę do przepuszczenie, to by mi ręka uschła, gdybym miała na ciuch wydać. Co innego buty - zdarzyło mi się kupić szpilki za 300 czy kozaki za 400, bo będą na lata - klasyczny fason i wysokiej jakości wykonanie. Jestem oszczędna, wręcz skąpa. W nocy nigdy nie zapalam światła w łazience, nigdy nie piorę, dopóki się cały bęben nie nazbiera, obsesyjnie zakręcam wodę itd. Najbardziej na świecie nienawidzę marnotrawstwa. Natomiast nigdy nie było mi szkoda kasy na książki.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33v0kcx.jpg

oto efekt - w bibliotece zrobionej przez męża juz się nie mieszczą, wiec upycham w sypialni.

Miriam, Lissa, walabia, Karina1989, olala81, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    A zostawiasz go tak na noc?

Nie, na noc nie odważyłabym się zostawić go na brzuchu. Nawet do łóżeczka nie kładę go na brzuch. Śpi sobie w sypialni a ja siedzę w drugim pokoju, mam otwarte drzwi i Franka na widoku. Tak myślałam, że to znów moja panikarska natura mnie dopadła z tymi rączkami w dół... eh męczy mnie to... mama z mężem mają mnie już czasem dosyć... jak zauważę jakąś zmianę "dziwną" to zaczynam się zastanawiać czy to jakaś nieprawidłowość, może już za dużo czytam i sprawdzam... :(

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś. ..

k0kn03.jpg

Ja taki widok często zastaje jak mówię do męża: "Popilnuj na chwilę Frania" Przychodzę a tam tata śpi a Franek się rozgląda :) ale podobna chyba do Ciebie bardziej co?

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam sporo używanych ubranek cześć od teściowej z ciuchów (i znów ta teściowa :D ) cześć kupiłam od koleżanki mega pakę za 100zl po jej córeczce wszystkie markowe ;) no ale mam tez sporo nowych nie potrafię sie powstrzymać jak jestem w hm czy przechodzę koło smyka zeby czegoś nie kupić chociaż Czarek mnie trochę hamuje bo ja nie panuje nad tym. ;) ostatnio dał mi kasę na okulary bo zgubiłam juz ponad rok temu pojechałam do Janek po okulary i wróciłam bez okularów za to z siatka ciuchów dla Zojki bo była przecena w smyku. :D mina Czarka bez cenna. :D

Wlasnie jestem po egzamine i 4 dostałam a wogole sie nie uczyłam ja to jestem jednak genialna. ;) hehe i skromna ;)

Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza Helenka skradla moje serce <3

Widzę ze i tatuś Hesi sie na forum pojawił ;) witamy witamy. ;)

Makcza lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciucholandów, to moja mam jest mistrzem :) połowa ciuszków w szafie to od mojej mamy :) i wszystkie z lumpków;) ona zawsze coś wynajdzie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Cudna Hesia jest i grzecznie pilnuje spiacego taty hehe:)
    Ja niestety nie miałam nikogo id kogo mogłam wziąć ciuszki siostra ma dwie córki w bardzo dziewczęcych ubraniach ale zaoszczedzilam na foteliku, zabawach i rożnych takich gratach wiec i tak nie moge narzekać. Koleżanka mnie do Londynu zaprasza i tak mysle czy nie polecieć w styczniu na wyprzedaże bo mozna kupic naprawdę cuda nawet za 1 czy 2funty zreszta w większości wyprawkę wlasnie tam kupiłam bo niby te same sklepy a ceny nawet czasem o polowe tańsze były.

Tymek od rana w dobrym humorze duzo się smieje duzo idzie małych baczkow przy których nie płacze i powiem Wam ze ten espunisan 100 jest naprawdę niezły daje go 4razy po 10 kropelek i wydaje mi się ze nawet lepiej niz sab simplex działa no ale niby w nim jest 100mg tego składnika a w sab 69. Zobaczymy jak bedzie dalej ale puki co odpukać jest lepiej:)

Ja tez boje się Tymka na brzuszku zostawiać i dlatego rano jak go zaczyna męczyć brzuch biorę go do nas do lozka na brzuszek i tam odsypia do swojej 7.40:)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek kibicował mi dziś podczas przygotowywania śniadania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:18

Tusia89, Lissa, Kaja, Miriam, Makcza, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Tymek od rana w dobrym humorze duzo się smieje duzo idzie małych baczkow przy których nie płacze i powiem Wam ze ten espunisan 100 jest naprawdę niezły daje go 4razy po 10 kropelek i wydaje mi się ze nawet lepiej niz sab simplex działa no ale niby w nim jest 100mg tego składnika a w sab 69. Zobaczymy jak bedzie dalej ale puki co odpukać jest lepiej:)
    A może to nie espumisan ale magia 3 miesiąca? :D

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia, ja to mysle ze Franek zostanie poeta :-) Taki spokoj i mądrość od niego bije :-)

kozgo, uwielbiam anglie a zwlaszcza primark, naprawde bardzo dobrej jakosci ubrania i za smieszne pieniadze :-)

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ