X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    O matko a wiadomo jaka przyczyna??

lekarze mowia , zator płuc , 6 godzin po porodzie straciła przytomność i od tamtej pory sie nie obudziła :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuje ,

monalisa wrote:
    Dzień dobry. Mam na imię Laura moja mama urodziła po 16 godzinach porodu 18.06 śliczną Lenke wazyla 3730 i dluga na 52 cm. Wszystko było dobrze az po 6 godzinach mama straciła przytomność i do teraz jest w śpiączce. Lekarze mówią ze to zator płuc.
    Myślę że mama by chciała abyście wiedziały choć codziennie mówiłam sobie jutro napisze do was, a moze mama się obudzi i sama napisze. Jeśli któraś z pań wierzy w Boga proszę o modlitwę. Pozdrawiamy was , a szczególnie panie które pisały smsy

atdci09k18tcna0b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u monalisy podejrzewaja zator płucny... Też licze ze sie obudzi, ale długo juz bo od 18 czerwca juz w spiaczce. :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :( mam nadzieje ze sie obudzi bo ma dla kogo

• doris85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne... 21 wiek a wciąż ciąża i poród to takie zagrożenie. Aż mnie ciary przeszły...

Az się spłakałam. To mogło się zdarzyć każdej z nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:27

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecztalam na forum ze miałam sm, mam koleżankę która choruje i teraz ma przeszczep szpiku i chemię a jest w moim wieku to taka eksperymentalna metoda kiedy sie dowiedziała była zaręczona przed magisterska a w planach ślub i dzieci wszystko szybko się posypalo choroba bardzo mocno jej doskwiera i lekarze jej powiedzieli ze ciąża moze załagodzić objawy natomiast porod i wysiłek moze spowodować batdzo poważne konsekwencje dla organizmu. Jezeli faktycznie była chora to powinni robic cc a nie czekac 16h.
    Oby jak najszybciej się wybudziła bo córeczki na nią czekają:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:33

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ona miałam sm, mam koleżankę która choruje i teraz ma przeszczep szpiku i chemię a jest w moim wieku to taka eksperymentalna metoda kiedy sie dowiedziała była zaręczona przed magisterska a w planach ślub i dzieci wszystko szybko się posypalo choroba bardzo mocno jej doskwiera i lekarze jej powiedzieli ze ciąża moze załagodzić objawy natomiast porod i wysiłek moze spowodować batdzo poważne konsekwencje dla organizmu.
    Oby jak najszybciej się wybudziła bo córeczki na nią czekają:*

Nie znam przypadku ale po tym co piszesz jesli jest takie ryzyko to czemu od razu nie zrobili cc , bo z tego co zrozumialam rodzila naturalnie ...

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa ja tez nie znam wyczytałam na czerwcowkach ze ktos pisał ze miała sm a jezeli tak było to absolutnie nie powinna rodzic naturalnie. Z tego co widziałam to jej 3 porod poprzednie dwa naturalne to moze dlatego uważali ze teraz tez bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:49

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh nie ma co gdybać lekarze pewnie wiedzieli co robia !

Walabia.... a Ty co tak zamilkłas dzis ?

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Walabia co tak dzis cicho?

/QUOTE]

Cisza na forum zawsze musi oznaczać jedno... :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    No my chcieliśmy na spacer ale pada triche przestaje i znowu pada wiec kiepsko to widze dziś moze jak maz wróci z pracy to pójdziemy razem:)

Kaja jak Marcela brzuszek?

No powiem ci że chyba będziemy kończyć sab simpleks bo mleko tez pomaga ale nie zapeszac jest super

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    kozgo wrote:

Walabia co tak dzis cicho?

/QUOTE]

Cisza na forum zawsze musi oznaczać jedno... :(

A co tam dzisiaj Franusiowi dolega ??? :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franek u mamusi na raczkach tylko chce?

Kaja to trzymam mocno kciuki :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek z myśliciela, poety i filozofa ;) przeobraził się w małego człowieka, który dziś wszystko oprotestowuje. Doprowadził nas do takiej desperacji, że już chcieliśmy wychodzić z nim na spacer w ten deszcz. Na szczęście padł na chwilę, ale pospał tylko godzinę i zaraz zobaczymy co wyniknie z tego dalej...

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOoo a co to za napis pod suwaczkiem u mnie? 2 miesiące, 4 tygodnie i 2 dni to nie jest juz ponad 3 miesiące?!?

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana 3 miesiace minal 1 lipca :-)

A nam sie dzisiaj nudzilo i zrobilismy sobie sesje zdjeciowa , jedno zdjecie rozwalilo mnie na łopatki :D

da289c0d68c8ed18med.jpg

no i mina bezcenna :D

3bb7495bc49a577emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:10

walabia, Makcza, Bea_tina, Miriam, Tusia89, Niesmiala, Kaja, Karina1989, MoniaT lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia tak ten suwaczek działa bo miesiac nie ma równych 4tyg i 3 miesiące będziesz miała zgodnie z data urodzenia Franka czyli jutro o ile sie nie mylę. Franek mały terrorysta oby jutro miał lepszy dzien pogoda taka nie fajna.

Mi dzis nic sie nie chce nie moge po wczorajszym dniu dojść do siebie normalnie tylko bym spała masakra.
    Mój wlasnie leżał u mnie na brzuchu oglądał swiat i wyciskal kupe Haha, pobawił się chwile i poszedł spać. Pogoda dziś masakra:/

Lissa haha bez wątpienia Ryan to prawdziwy facet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z tymi tygodniami...choć ja i tak wiek liczę tygodniami i 12 tygodni już nam minęło. Potem będę liczyć miesiącami a wreszcie latami... ;) Lissa, super minki Ryanek strzela!
    Kozgo, odeśpij sobie, a czemu nie?

A mój mąż od dziś zaczał 2 miesięczny urlop, więc wybaczcie mi, że nie będę aż tak się udzielać na forum :) ale na pewno wszystko będę czytać!

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, Lissa, super dzieciak!

A mnie się dziś Helenka rozgadała! Rozmawiałamz kkoleżanką przez głośnik i nagle zaczęła nam wtórować. Co jakiś czas mówiła kilka zdań i była sama sobą zachwycona. A ja myślałam, że umrę z dumy i wzruszenia, taki ma piękny głos i taka jest cała cudna i przejęta, kiedy gada!

Walabia, skok jak nic!

Idę zara gotować kaszę. Mój ulubiony obiad ostatnio stanowi torebka kaszy perłowej oraz sałatka: pomidor, ogórek zwykły i małosolny, młoda cebulka i liście sałaty polane winegretem i dużo natki pietruszki. Czasem dodaję do kaszy pół łyżeczki masła. O matko, jakie dobre!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadała, zjadła, zrobiła kupę i znowu śpi. I tak dziś cały dzień. Ja się nie dziwię.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ