X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa - dobrze pamiętasz szczegóły. Budowa trwa, a z tesciami... No cóż... Na chrzciny teść przyjechał lekko pijany. Chrzciny dziecka jego syna jedynaka. Bez komentarza. Zdjęcia cudne. Będziecie mieć super pamiątkę pt. A gdy nudno... ;)
    Kozgo, Walabia - piękne foteczki. Wasi chłopcy to na nich aniołki. Widać, że dobrze im w ramionach mam. Tak bezpiecznie... Może to pogoda tak działa na maluchy. Pozostaje mieć nadzieję, że jutro wstanie nowy, lepszy dzień.
    Miriam - Zojka piękna ;) Oby choroba zbytnio nie odbiła się na wadze.
    Tusia - każdy maluch rozwija się w swoim tempie. Nie martw się - któregoś pięknego dnia mały zaskoczy Cię swymi nowymi umiejętnościami ;)
    Makcza - Hesia też chciała mieć swój udział w konwersacji i oczywiście zaprezentowała na jaką roztropna panienke wyrośnie ;)

Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając historię Monalisy z czerwcówek nie mogłam się otrząsnąć. To, że wszystko u nas ok i mamy zdrowe dzieci to naprawdę cud i wielki dar. Takie historie uczą, że trzeba to doceniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 18:38

walabia, Tusia89, Kaja, Lissa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze narzekamy ze a to marudny, a to brzuch boli itd ale mamy wielkie szczęście ze jestesmy zdrowe i malucha tez nic groźnego nie jest. Niestety taka prawda mozna miec miliony ale bez zdrowia na co nam one.

Tymek wykapany i uśpiony oby jutrzejszy dzien był lepszy bo w koncu ma byc słonecznie.

Walabia nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę ze macie męża dla siebie przez całe 2 miesiące czaaad:)

Makcza super ze Helenka taka rozgadana prawdziwa kobieta z niej hehe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, nic się nie przejmuj. U nas Zosia zaczęła się podnosić w 13-14 tygodniu wraz ze skokiem dosłownie z dnia na dzień. Franek czeka na właściwy moment żeby Cię zaskoczyć :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie :) Wy to macie chyba motorki w tych palcach, pół dnia człowieka nie ma, a tu tyle do nadrabiania ;)

My po kontroli u pani doktor, na szczęście wszystko osłuchowo w porządeczku :) Wreszcie będę mogła spać spokojnie :) Za to mały zaczął nadrabiać wagowe straty i w 6 dni przybrał...560 g :D Ważymy więc 5360g, więc w końcu ruszyliśmy porządnie z wagą do przodu :)

Szykujemy się teraz do sobotnich chrzcin :)

Lissa - foty boskie:D

walabia, kozgo - Piękne zdjęcia :) Napatrzeć się nie idzie :)

Też czytałam o historii Monalisy...takie rzeczy uczą człowieka pokory i wdzięczności za to co się ma...Zdrowie jest bezcenne, można mieć wszystko, ale jeżeli zdrowia nie ma, to ta reszta jest bez znaczenia...

Bea_tina, Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina super wieści :) bardzo się cieszę :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, wow! To prawie stówka na dzień :) Za niedługo będziesz narzekać, że Mateuszek za ciężki :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie niech nadrobi trochę...potem się pomartwię ciężarem ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny ja dzis nie miałam czasu nic pisać.
    He he widzę że wszystkie dzieciaczki uwielbiają spac na mamusiach;) super fotki.
    Lissa ale masz żartownisia;)
    Historia z tą śpiączka jest straszna, naprawdę mamy za co dziękować i trzymajmy za Nią kciuki, oby jak najszybciej się wybudziła i mogła utulić córeczkę.
    Karina jeszcze raz dziękuję i super, ze Mateuszek zdrowy i przybiera. Waż juz tyle co mój Oli a jest młodszy:)
    oliwier dziś zrobił sobie dzień bez spania a co tam, od 6 rano nie spał, wyszłam z nim ok 12 na dwór mówię, może spacer. Śmiał się i zaczepiał każdego kto zalądał do wózka, do mnie nawjał non stop i o spaniu nie było mowy. W końcu zapakowałam Go do auta i pojechaliśmy do moich rodziców pod miasto. W końcu tak zasnąl o 14.30 i spał 3 godziny. Ciekawe jak noc bedzie wyglądała. teraz już śpi od 21.

Lissa lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Czytając historię Monalisy z czerwcówek nie mogłam się otrząsnąć. To, że wszystko u nas ok i mamy zdrowe dzieci to naprawdę cud i wielki dar. Takie historie uczą, że trzeba to doceniać.

No sama jestem w szoku !!! Ale ja przecwiczyli z tym porodem oby Bóg wysłuchał modlitw nas Matek o zdrowie i aby szybko wróciła do Laury !!!!!aż zły sie cisną ...

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny to jeszcze na dobranoc ,

Ryan: Hmmmm jakiej miny jeszcze nie było....

b15bffbbd47a9ff5med.jpg

Dobra mama dawaj krzyczymy :D

7343ed5a66ef94c6med.jpg

olala81, natalinka, walabia, Kaja, Makcza, MoniaT, Miriam, Bea_tina, Karina1989, Tusia89 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryanek ma spory zasób minek na każdą okazję :D

Lissa lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa jestescie niemożliwi hehe:) mój synek za to ma jakies większe jedzeniowe zapotrzebowanie bo swoja długa przerwę 5-6h zamienił dzis na 3h no ale jak potrzebuje to niech je tylko troche nieprzytomna jestem I Strasznie mnie boli lewy sutek masakra.

Karina super ze jest dobrze i tak nadrabiacie kg:) oby jak najwiecej słodkich fałdek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 03:44

Karina1989 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa i Walabia dużo zdrówka dla trzy miesięcznych bobasków aby zdrowo się rosły

Kozo urodę masz naprawdę boską zazdroszczę ja jestem bardzo jasną blondynką

wczoraj byłam u lekarza z Małgosią bo kolka Marysi gdzie wyła całą dobę to pikuś z płaczem Małgosi po szczepieniu ona wyła a ja z nią i sama lekarka nie wie co jej może być gdyba może po upadku a może zęby a może ucho
    Wczoraj z mężem stwierdziliśmy że to jednak brzuszek tak się wypinała i wyła nawet przy cycu z tej bezsilności dałam jej butlę i nawet jej zasmakowała ale przynajmniej się najadała i chwilę pospała to męczyło ją od czwartku i myślałam że przejdzie do trzech dni wczoraj jeszcze wyła a dziś jak na razie nie zapeszać jest okej tylko raz tak wyła teraz usnęła po butli bo z cycka się chyba nie najadała a teraz po butli to jakby naćpana była
    Miriam wysłałam Ci na FB zaproszenie. Bardzo mi się spodobało zdjęcie Zoi ona jest boska
    Małgosia dziś obudziła się o 5 na pierwsze karmienie a tak to spała od 21 pewnie spała by dłużej ale zrobiła kupę i może dlatego dziś jest lepiej

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziękujemy z Zoja ;)

Kurcze ale Małgosia nie miała problemów brzuszkoqych wcześniej z tego co pamietam chyba ze cos pokickalam

• doris85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się Zosią i pozdrawiamy 3-miesięcznych przystojniaków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:12

MoniaT, Miriam, Lissa, Bea_tina, Karina1989, walabia, Makcza, Martusska, szczessciara, Tusia89, Niesmiala, olala81 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam właśnie o to chodzi że nie w czwartek miała szczepienie a od piątku akcja wycia darcia się aż się zanosiła i zaczęła się wyginać w pałąk brzuszkiem do góry byłam przerażona bo oczywiście wyczytałam że po szczepiące na krztusiec mogą być zmiany neurologiczne i oczywiście dobiłam sobie do głowy
    Lekarka nie bardzo wiedziała co jej jest dostałyśmy skierowanie do szpitala jakby nie przechodziło bo może być to po upadku z wózka jak ją Marysia wyrzuciła, że może uderzyła główką najgorsze to że Małgosia jak zgłodniała to ryk i przystawianie do cyca wyglądało tak że ona wyła aż siniała i wyginała się a ja chodziłam i przystawiałam ją cały czas do cyca jak się trochę uspakajała to zaciągała cyca ale tak jakby się nie najadała bo za godzinę znów płacz
    Już myślałam że padnę jedna się drze Marysia zazdrosna że poświęcam Małgosi więcej czasu i też rozrabiała mąż uciekał bo jak mała się darła to co on mógł zrobić jak nie prysnąć z domu i jeszcze teściowa ..... mnie wkur.....

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ależ Zosia piękna i nie wygląda na 3 miesiące z tymi włoskami ślicznotka
    Moja maluta jest przy Twojej łysa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 09:31

doris85 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a może to NOP po szczepione

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo buziakow i uścisków dla Frania i Ryana :) alle ten czas zleciał :)

Zosienka cudo :) mała gwiazdeczka:)

Monia dziekuje za komplement. Bardzo mi przykro ze Małgosi tak cos dolega:( moze sproboj odciagnac mleko z piersi i zobacz ile wychodzi? Bo skoro po butli jest spokojna. Czesto tez piszą dziewczyny ze jak maluch płacze przy cycu to moze byc przełamanie i trzeba to nastawić.

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ