Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Faktycznie laski szaleją po nocach...
Kozgo mi u Was też nie wygląda to na skazę, ale może to badanie kupy coś powie. U nas pierwszy sygnał (oprócz zwijania się z bólu) to były śluzowe rzadkie kupki, ja nie badałam krwi utajonej, bo go szybko wysypało. A Tymek ma już ponad 3 mce, więc ta skórna reakcja już powinna być przy skazie. Pewnie będzie tak jak piszą wszędzie - któregoś pięknego dnia wstaniesz i okaże się, że dolegliwości minęły jak ręką odjął.
Tysio pozdrawia wszystkie ślicznotki kwietniowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:49
Miriam, Lissa, Niesmiala, Makcza, walabia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Kaja ja nie śpie Tymek wstal o 7 posmial sie i nie wiem o co chodzi pluł cycem krztusil sie prawie nic nie zjadł a pozniej ulewal potem chwila zabawy i znowu płacz udało mu się zasnąć na pół godziny i bączki ruszyły do ataku i znowu płacz masakra kolejny ciężki dzien się zapowiada:( kiedy bedzie ten piekny dzien??
naprawdę moja nadzieja i optymizm ze bedzie lepiej nawet mój mąż mowi co sie stało z moja zona optymista heh gdzues sie głęboko schowała :(zeby chociaz było ciut lepiej, myslalam ze troche kupy rusza po tym syropie a tu 4 dzien nic.
Ewelina ale on na duzo włosków jak na chłopca normalnie blondyn jak się patrzy cudo:)
Kochana a wy debridat trzymacie w lodowce czy nie?
Dziewczyny macie jakies pomysły na słodycze w diecie bezmlecznej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:16
-
Kozgo, polecam szarlotkę, bardzo prosta i szybka a efekt naprawdę spoko. Mus jabłkowy może być gotowy - kupowałam i w Lidlu i w Kauflandzie, oba były ok, ale dobrze jest je podgrzać i trochę rozrzedzić wodą albo sokiem jabłkowym. Wtedy spód jest bardziej chrupiący.
Do miski wsypujesz szklankę mąki, szklankę kaszy manny i 3/4 szklanki cukru, to wszystko mieszasz, ewentualnie można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, ale ja nie dodawałam. Na blaszkę (ja robiłam na takiej okrągłej) wsypujesz szklankę wymieszanych "proszków", na to połowę musu, znowu szklanka składników i pozostała część musu. Z pozostałej części mąki, cukru i manny robimy kruszonkę - wystarczy dodać odrobinę oleju i ucierać, aż zrobią się grudki. Wysypujesz je na wierzch i do piekarnika na godzinkę, 180 stopni termoobieg. Smacznego
Jak były upały to trzymałam Debridat w lodówce, bo gdzieś wyczytałam, że faktycznie potrafi się zepsuć i jest wtedy gorzki. Teraz stoi normalnie w kuchni i na razie nic mu nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:26
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
Ahhh no wreszcie nadrobilam
Walabia, dzieki za linka , kupie takie na bank . jak bede w Polsce to mam zamiar przez 6 tygodni chodzic z malym na basenno i Twoje wlosy kochana , na tym zdjeciu wcale nie wygladaja na slabe, wrecz przeciwnie
Szkoda bo jestes z profilu wiec nie widac dokladnie jak wygladasz ale z pewnoscia pieknie
Tusia masz u mnie piwo ! Balon rzadzi !!
Wczoraj wieczornym spacerkiem zobaczylam i mowie do meza ze kolezanka z forum kupila i jej synek tak rozkosznie sie nim bawil , on popatrzyl na mnie ale chyba jej synek starszy , hehe tlumacze ze to forum gdzie dzieciaczki mamy z tego samego miesiaca i to jego aaaaaaaaano nieważne the point is ze mały juz od poczatku patrzyl jak zahipnotyzowany, cala droge powrotna patrzyl tylko na balon prywiazany do wozka, w mieskznaiu na przewijaku balon w reku i hipnoza
To jest w sumie piersza "zabawka" ktora zainteresowala Ryana
Miriam , fajnie ze Czarek jednak obstaje za Toba, gdyby moja tesciowa zrobila cos takiego nie wiem czy bylaby to rowna walka, moj maz baaardzo szanuje swoja matke i slowa nie da sobie powiedziec na jej temat , mowialaby chyba specjalnie otruc malego w co pewnie i tak by watpil . No coz dobrze ze ona tego nie wykorzystuje bo byłaby III woja swiatowa hehe
kozgo, ale do kogo Tymus jest podobny, bo ja nie potrafie tego ogarnac ....
natalinka, witaja ja to Cie chyba znam z twojego pamietnika, czesto podczytywalam rozne a Twoj zapamietalam przez nieznosnych tesciów cry dobrze pamietam ? Mieszkacie na wsi i zaczeliscie sie budowac ??
zdjecie z balonem, sory za jakosc ale moj Iphone wola o pomste do neiba, czas zmienic telefon
Miriam, Ewelina, Makcza, Kaja, Tusia89 lubią tę wiadomość
-
Mój Oliwier chyba wie, kiedy jest problem z pokarmem, budzi się wtedy o wile rzadziej;) Dzis karmienie było o 20, o 01. i o 6. Grzeczny chłopczyk. Teraz przy jedzzeniu prawie zasnął (no bo od tej 6 była tylko chwilowa drzemka) ale jak go odłożyłam to znów sie rozbudził i gada do zabawek zamiast spać. Ale on jest kochany, wesoły jak go brzuszek nie boli. mam nadzieję, że u nas zadziała ta magia 3 miesiąca a u Was kozgo może `przejdzie po tygodniu podawania syropu. Mam nadzieję.
mój facebook https://www.facebook.com/ola.kubackapoliwodzinska?ref=tn_tnmnMiriam lubi tę wiadomość
-
Miriam wielkie dzieki
Lissa nie wiem do kogo Tymek raz mówią ze do mnie raz ze do meza a najbardziej podobno do dziadka meza ale nie wiem bo nie dane było mi go poznać.
Balon rządzi i to jaka super fura
Olala moze u nas bedzie magia 4 hehe, ciesze się ze Oliwierkowi lepiej to wlasnie tak jest jak Tymka nie boli to tez radosne dziecko ze hoho.
Od 2 dni preferuje spanie na mnie wiec za duzo w domu zrobic nie moge heh -
Musze taki balonik zakupić. Tylko gdzie?
Od około miesiąca jem nabiał i to coraz więcej. Mała ma delikatna wysypkę na buzi i szorstkie uda i ramiona. Jak smaruje regularnie emolium to jest ok. No i teraz się zastanawiam czy to jest skaza? Poza tym kupki nie było już chyba 6 dni. Brzuszek miękki, baki odchodzą. Hmm -
doris, jak moj nie robil kupki wiecej niz 5 dni (brzuszek miekki i baki tez szly tylko baaardzo smierdzace ) to albo wkladalam czopek i kupa wyszla zaraz po 30 sekundach albo smarowalam dosc duzo wazelinka i robilam tak jakby masaz albo delikatnie termometr aby powietrze sie dostalo . Kupa wychodzila zawsze ale na poczatku taka dosc zbita a potem taka rzadka ja wczesniej .
od jakiegos czasu maly robi kupki co 3-4 dni sam ale tez lasnie kupa jest na poczatku dosc zbita i na koncu taka jajecznica , jak mowilam lekarzowi to mnie w zasadzie zbyl powiedzial ze to ok i zeby mu ewentualnie wiecej herbatki podawadoris85 lubi tę wiadomość
-
olala81 wrote:Martusska jako doświadczona mama napisz jaki żel stosować a te dziąsełka u nas tez już od kilku tygodni wychodzi na dole jeden:(
polecam dentinox N u nas się sprawdza i mam trochę spokojuoczywiście to się daje bardzo mało na palec i wysmarować dziąsełka.
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Ja pobudkę miałam o 6 rano. Dzisiaj Franio wiercił się całą noc, męczyły go gazy. Potem karmienie i taki straszny płacz na cycku
Wpadł w jakąś histerię. Najgorsze jest to, że nie jestem przyzwyczajona do jego płaczu i cała od razu się trzęsę, nie umiem się opanować
Coś męczy tego mojego małego bączka.
Widzę, że balonik tak działa na wszystkie dzieciU nas były dni miasta i byłam pewna że tam kupię balonik z helem, ale tak się rozpadało że ostatecznie nie dotarliśmy tam. Zresztą pada, leje do teraz.
Ewelina, Tysio ma cudowną fryzurkę