X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi, zjadł grzecznie cyca i do lozeczka spowrotem :) Zojka dała się namówić na spanie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zasypia przy cycku ;) my tez juz w łóżeczku :) ale wspólnym. :)
    Cieszę sie ze Tymkowi lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka spóźnione życzenia dla Mateuszka :) spóźnione ale szczere <3

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kozgo ale z was nocne marki hihi

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w poniedziałek :-)

A teraz wszystkie śpią ja Mój Marczello :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie laski szaleją po nocach...
    Kozgo mi u Was też nie wygląda to na skazę, ale może to badanie kupy coś powie. U nas pierwszy sygnał (oprócz zwijania się z bólu) to były śluzowe rzadkie kupki, ja nie badałam krwi utajonej, bo go szybko wysypało. A Tymek ma już ponad 3 mce, więc ta skórna reakcja już powinna być przy skazie. Pewnie będzie tak jak piszą wszędzie - któregoś pięknego dnia wstaniesz i okaże się, że dolegliwości minęły jak ręką odjął :).
    Tysio pozdrawia wszystkie ślicznotki kwietniowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:49

Miriam, Lissa, Niesmiala, Makcza, walabia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja nie śpie Tymek wstal o 7 posmial sie i nie wiem o co chodzi pluł cycem krztusil sie prawie nic nie zjadł a pozniej ulewal potem chwila zabawy i znowu płacz udało mu się zasnąć na pół godziny i bączki ruszyły do ataku i znowu płacz masakra kolejny ciężki dzien się zapowiada:( kiedy bedzie ten piekny dzien??:( naprawdę moja nadzieja i optymizm ze bedzie lepiej nawet mój mąż mowi co sie stało z moja zona optymista heh gdzues sie głęboko schowała :(zeby chociaz było ciut lepiej, myslalam ze troche kupy rusza po tym syropie a tu 4 dzien nic.

Ewelina ale on na duzo włosków jak na chłopca normalnie blondyn jak się patrzy cudo:)
    Kochana a wy debridat trzymacie w lodowce czy nie?

Dziewczyny macie jakies pomysły na słodycze w diecie bezmlecznej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:16

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, polecam szarlotkę, bardzo prosta i szybka a efekt naprawdę spoko. Mus jabłkowy może być gotowy - kupowałam i w Lidlu i w Kauflandzie, oba były ok, ale dobrze jest je podgrzać i trochę rozrzedzić wodą albo sokiem jabłkowym. Wtedy spód jest bardziej chrupiący.
    Do miski wsypujesz szklankę mąki, szklankę kaszy manny i 3/4 szklanki cukru, to wszystko mieszasz, ewentualnie można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, ale ja nie dodawałam. Na blaszkę (ja robiłam na takiej okrągłej) wsypujesz szklankę wymieszanych "proszków", na to połowę musu, znowu szklanka składników i pozostała część musu. Z pozostałej części mąki, cukru i manny robimy kruszonkę - wystarczy dodać odrobinę oleju i ucierać, aż zrobią się grudki. Wysypujesz je na wierzch i do piekarnika na godzinkę, 180 stopni termoobieg. Smacznego :)
    Jak były upały to trzymałam Debridat w lodówce, bo gdzieś wyczytałam, że faktycznie potrafi się zepsuć i jest wtedy gorzki. Teraz stoi normalnie w kuchni i na razie nic mu nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:26

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ewelina dzieki za przepis juz myslalam ze wszystkie te ciasta musza miec masło. Zrobie koniecznie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie śpimy od 7:30 ;) aktywność w pełni. ;) czekamy do 11 i dzwonię do szpitala czy sa juz pełne wyniki bo dzwoniłam o 9 to kazali o 11 :/ bo teraz obchod i czasu nie maja.

Co do słodyczy bezmlecznych to polecam blogi veganskie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.weganizm.com/przep/wege_przepisy.html kozgo proszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast wegetariakiego maska możesz dać olej kokosowy :)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Ahhh no wreszcie nadrobilam :P

Walabia, dzieki za linka , kupie takie na bank . jak bede w Polsce to mam zamiar przez 6 tygodni chodzic z malym na basen :) no i Twoje wlosy kochana , na tym zdjeciu wcale nie wygladaja na slabe, wrecz przeciwnie :-) Szkoda bo jestes z profilu wiec nie widac dokladnie jak wygladasz ale z pewnoscia pieknie :)

Tusia masz u mnie piwo ! Balon rzadzi !!
    Wczoraj wieczornym spacerkiem zobaczylam i mowie do meza ze kolezanka z forum kupila i jej synek tak rozkosznie sie nim bawil , on popatrzyl na mnie ale chyba jej synek starszy , hehe tlumacze ze to forum gdzie dzieciaczki mamy z tego samego miesiaca i to jego aaaaaaaaa :D no nieważne the point is ze mały juz od poczatku patrzyl jak zahipnotyzowany, cala droge powrotna patrzyl tylko na balon prywiazany do wozka, w mieskznaiu na przewijaku balon w reku i hipnoza :D To jest w sumie piersza "zabawka" ktora zainteresowala Ryana :)

Miriam , fajnie ze Czarek jednak obstaje za Toba, gdyby moja tesciowa zrobila cos takiego nie wiem czy bylaby to rowna walka, moj maz baaardzo szanuje swoja matke i slowa nie da sobie powiedziec na jej temat , mowialaby chyba specjalnie otruc malego w co pewnie i tak by watpil . No coz dobrze ze ona tego nie wykorzystuje bo byłaby III woja swiatowa hehe

kozgo, ale do kogo Tymus jest podobny, bo ja nie potrafie tego ogarnac ....

natalinka, witaj :) a ja to Cie chyba znam z twojego pamietnika, czesto podczytywalam rozne a Twoj zapamietalam przez nieznosnych tesciów cry dobrze pamietam ? Mieszkacie na wsi i zaczeliscie sie budowac ??

zdjecie z balonem, sory za jakosc ale moj Iphone wola o pomste do neiba, czas zmienic telefon :-/

cbc20beed62d756cmed.jpg

Miriam, Ewelina, Makcza, Kaja, Tusia89 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Oliwier chyba wie, kiedy jest problem z pokarmem, budzi się wtedy o wile rzadziej;) Dzis karmienie było o 20, o 01. i o 6. Grzeczny chłopczyk. Teraz przy jedzzeniu prawie zasnął (no bo od tej 6 była tylko chwilowa drzemka) ale jak go odłożyłam to znów sie rozbudził i gada do zabawek zamiast spać. Ale on jest kochany, wesoły jak go brzuszek nie boli. mam nadzieję, że u nas zadziała ta magia 3 miesiąca a u Was kozgo może `przejdzie po tygodniu podawania syropu. Mam nadzieję.
    mój facebook https://www.facebook.com/ola.kubackapoliwodzinska?ref=tn_tnmn

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wielkie dzieki :)

Lissa nie wiem do kogo Tymek raz mówią ze do mnie raz ze do meza a najbardziej podobno do dziadka meza ale nie wiem bo nie dane było mi go poznać.
    Balon rządzi i to jaka super fura :)

Olala moze u nas bedzie magia 4 hehe, ciesze się ze Oliwierkowi lepiej to wlasnie tak jest jak Tymka nie boli to tez radosne dziecko ze hoho.

Od 2 dni preferuje spanie na mnie wiec za duzo w domu zrobic nie moge heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze taki balonik zakupić. Tylko gdzie?

Od około miesiąca jem nabiał i to coraz więcej. Mała ma delikatna wysypkę na buzi i szorstkie uda i ramiona. Jak smaruje regularnie emolium to jest ok. No i teraz się zastanawiam czy to jest skaza? Poza tym kupki nie było już chyba 6 dni. Brzuszek miękki, baki odchodzą. Hmm

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, jak moj nie robil kupki wiecej niz 5 dni (brzuszek miekki i baki tez szly tylko baaardzo smierdzace ) to albo wkladalam czopek i kupa wyszla zaraz po 30 sekundach albo smarowalam dosc duzo wazelinka i robilam tak jakby masaz albo delikatnie termometr aby powietrze sie dostalo . Kupa wychodzila zawsze ale na poczatku taka dosc zbita a potem taka rzadka ja wczesniej .
    od jakiegos czasu maly robi kupki co 3-4 dni sam ale tez lasnie kupa jest na poczatku dosc zbita i na koncu taka jajecznica , jak mowilam lekarzowi to mnie w zasadzie zbyl powiedzial ze to ok i zeby mu ewentualnie wiecej herbatki podawa

doris85 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Martusska jako doświadczona mama napisz jaki żel stosować a te dziąsełka u nas tez już od kilku tygodni wychodzi na dole jeden:(

polecam dentinox N u nas się sprawdza i mam trochę spokoju :) oczywiście to się daje bardzo mało na palec i wysmarować dziąsełka.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te jajecznicę oznaczały salmonellę :/ u nadal sa takie jak były nie wiem czy te leki działają :(

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja pobudkę miałam o 6 rano. Dzisiaj Franio wiercił się całą noc, męczyły go gazy. Potem karmienie i taki straszny płacz na cycku :( Wpadł w jakąś histerię. Najgorsze jest to, że nie jestem przyzwyczajona do jego płaczu i cała od razu się trzęsę, nie umiem się opanować :( Coś męczy tego mojego małego bączka.

Widzę, że balonik tak działa na wszystkie dzieci :) U nas były dni miasta i byłam pewna że tam kupię balonik z helem, ale tak się rozpadało że ostatecznie nie dotarliśmy tam. Zresztą pada, leje do teraz.

Ewelina, Tysio ma cudowną fryzurkę :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ